Teken de petitie voor democratische hervorming van de Europese Unie!

Screenshot_291

(Door: Niesco Dubbelboer en Arjen Nijeboer)

Op 23 mei zijn de Europese verkiezingen. Maar deze verkiezingen zijn niet voldoende om democratie te realiseren. 

De democratische problemen van de EU zijn enorm. Er zijn steeds meer bevoegdheden en taken naar het EU-niveau gegaan, maar de democratie is daarbij ver achtergebleven. Over de belangrijkste zaken – de inhoud van de EU-verdragen – wordt achter gesloten deuren beslist door de Europese staatshoofden. De nationale parlementen kunnen hen niet controleren, omdat ze niet weten wat er in het geheim gebeurt – en het Europees Parlement heeft geen zeggenschap over de verdragen. Bedrijfslobbyisten en allerlei deelbelangen vullen het democratisch vacuüm op. De burgers staan meestal machteloos.

Dat moet veranderen! Daarom voert Meer Democratie samen met Europese zusterorganisaties voor directe democratie de campagne “NowTheCitizens!”.

De bovenstaande zaken hebben tot steeds meer wantrouwen en de vervreemding van de bevolking ten opzichte van ‘Brussel’ geleid. De Brexit, de steeds fellere kritiek op de Europese eenwording en conflicten tussen lidstaten zijn het gevolg.  De les: zonder democratische hervormingen zal Europese samenwerking nooit kunnen slagen. Welke richting ook gekozen wordt, zonder brede steun van de bevolking wordt het nooit wat!

De huidige Europese leiders hebben laten zien dat ze niet bereid of in staat zijn om tot echte democratie te komen. Wij willen daarom dat de burgers de hoofdrol gaan spelen – aan het begin en het einde van de politieke besluitvorming!

Screenshot_292

Daarom eisen we de organisatie van willekeurig geselecteerde burgertoppen in alle EU-lidstaten en op EU-niveau om voorstellen uit te werken voor een echt democratische Europese samenwerking. Daarbij mogen er geen taboes zijn. En hierover moet de bevolking het laatste woord hebben via referenda.

Europa staat op een kruispunt. De komende verkiezingen zullen cruciaal zijn voor de koers voor de komende 5 jaar. Nu is de tijd om fundamentele democratische hervorming van Europa op de agenda te zetten. We vragen EU-verkiezingskandidaten in heel Europa om steun voor ons plan te beloven. We vragen NGO’s om onze open brief te ondertekenen.

Democratie is geen luxe. Het is de voorwaarde voor al het andere: vrede, gerechtigheid en welvaart. Onze toekomst en die van onze kinderen hangt ervan af!

Teken HIER de petitie!

Geplaatst door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in belangenverstrengeling, betutteling, democratie, dictatuur, Elite, establishment, Eurofielen, EUSSR, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, machtswellust, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

14 reacties op Teken de petitie voor democratische hervorming van de Europese Unie!

 1. Tineke zegt:

  Getekend!
  Niets doen schiet zeker niet op.

  Like

 2. Henk der Niederlánder zegt:

  Ik heb getekend maar de uitslag zal negatief zijn, want de EU is eenvoudig een antidemocratisch orgaan die wel iets zal vinden om deze petitie niet te aanvaarden zelfs al zou de hele Europesche bevolking hiervoor tekenen.

  Geliked door 2 people

 3. Pingback: TEKEN DE PETITIE VOOR DEMOCRATISCHE HERVORMING VAN DE EUROPESE UNIE! | eunmask

 4. Rensk. zegt:

  Nutteloos. EU is niet om te vormen. Het is een monsterlijk project. Monsters willen omvormen is geloven in sprookjes.

  Geliked door 2 people

 5. scherpschutter1943 zegt:

  Petities lossen n iets op want de EU is ondemocratisch. Wordt dus tijd om de democratie vaarwel te zeggen en andere middelen aan te wenden om de verblinde machtsgeile eu.bestuurders tot de orde te roepen.

  Geliked door 2 people

 6. J. C. Th. Köhler zegt:
 7. Marc zegt:

  Ik ben als de dood dat een stelletje schorriemorrie zich over deze petitie zullen ontfermen. Dus ik teken niet.

  Echte verandering kan alleen van onderop komen!

  Like

 8. Peter Selie zegt:

  De EU is niet meer te hervormen, bovendien zijn de belanghebben zo verdorven en door de Satan bezeten, dat het onmogelijk is. SLOPEN tot en met de verderfelijke fundamenten en de profiteurs voor een Volkstribunaal. En landen zelf zelf uitmaken met welk land ze wat voor verdrag willen sluiten

  Peter Selie

  Geliked door 1 persoon

 9. Adriaan W zegt:

  Weet niet of dit zo’n goed idee is om wéér zo’n wanhopige petitie te tekenen, we hebben het met zijn allen kunnen zien hoe het is afgelopen met het inlegvelletje van het Oekraïne associatieverdrag, miljoenen Nederlanders zijn compleet door het nieuwe links/liberale fascisme met een glimlach genegeerd. Nou even voorop stellen ik heb ondertussen mijn buik vol van gekregen om maar steeds weer enthousiast petities te tekenen, maar mensen die wel een lichtpuntje in zo’n petitie zien zeg ik vooral doen.

  Geliked door 2 people

 10. Tistochwat zegt:

  Een lorrenkop (op een foto) die zegt: ‘Meer democratie over de hele wereld!’ (???)

  Doel: 2.500 handtekeningen? Per dag of in totaal?
  En jullie denken dat die EU-bobo’s zich daar ook maar íéts van aantrekken?

  Zodra er tien miljoen handtekeningen staan, zal ik die van mij er ook aan toevoegen.
  Ik heb al talloze petities ondertekend zonder resultaat, allemaal voor Jan met de korte lul achternaam.

  Geliked door 1 persoon

 11. Perfide Albion zegt:

  Door te tekenen erken je de EU.. Lijkt me niet de bedoeling. Bovendien. “Vragen” is iets voor de zwakkeren. De onderworpene. Die hele Unie. Die moet kapot. Goedschiks maar vooral ook kwaadschiks.

  Geliked door 1 persoon

 12. Dijkstra zegt:

  Petities zijn een uiting van onmacht. Stem op PVV of FVD, dat werkt.

  Like

 13. S. Sjambar zegt:

  Ik kan het niet anders noemen dan corruptie wat er allemaal met ons gebeurt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s