Bloedige Pasen in Zuid-Afrika: 13 overvallen, 3 moorden

Screenshot_30

(Door: Collin McMahon – Vertaling: E.J. Bron)

Het Paasweekend 2019 was niet alleen in Duitsland extreem bloedig: in Zuid-Afrika vonden 13 overvallen op farms plaats, waarbij drie mensen werden vermoord. Kort voor de verkiezingen op 8 mei gaat het land aan de Kaap een bloedig record tegemoet. Op 29 april vond er in Pretoria een grote demonstratie tegen de golf van geweld tegen blanke boeren plaats.

In de eerste helft van april vonden er al 15 farm-overvallen en een moord plaats. Op 18 april vielen vijf gemaskerde mannen een farm bij Bronkhorstspruit aan, waar een moeder met haar dochter woont, die het raam openbraken. De dochter herkende de stem van een voormalige werknemer en vluchtte met haar moeder in een veilige kamer. Er werden sieraden en elektrische apparaten gestolen.

Diezelfde dag raakte bij een overval bij Potschefstroom de 9-jarige Marlu Coetzee zwaargewond in zijn gezicht, zijn bader Mario ligt in coma. Het hoofd van de grootmoeder moest gehecht worden.

In Redelinghuys werd op 19 april een 72-jarige vrouw verkracht, ze liep steekwonden aan haar hoofd op. Bij Hoopstad werd de farm van Janus Powell door meerdere mannen overvallen, waaronder eentje in politie-uniform. De eigenaar van de farm kon een van de aanvallers doodschieten, voordat hij zelf werd doodgeschoten.

Op 21 april werd tussen Naauwpoort en Potschefstroom een vermoorde man naast zijn bed gevonden. In Boekenhoutskloof bij Pretoria werd op 22 april een echtpaar (85 en 87) overvallen en zwaar verwond met machetes aan armen en benen. Diezelfde dag werd bij St. Albans, Port Elizabeth, een stel (53 en 55) overvallen, de man liep zware steekwonden in zijn gezicht op.

Bij Villiersdorp wilde op Paasmaandag een farmer de kippen voeren, toen zijn zoon Albert hem waarschuwde dat twee mannen zijn vrouw (70) in de garage aanvielen. Ze wilden weten waar haar man was. De vrouw zei dat hij in het huis was. Daarna vielen de aanvallers haar aan met messen, de vrouw begon de garagedeur met de afstandsbediening te sluiten, waarop de criminelen op de vlucht sloegen. Door een van de werknemers van de farm konden twee mannen met een bebloed mes worden gepakt.

Op 24 april werd een 72-jarige vrouw door zeven mannen bij Onderstepoort aangevallen. Op 25 april werd een oudere boer bij Welgedacht om 20.00 uur door zijn keukenraam doodgeschoten, er werd niets gestolen. Zijn vrouw vluchtte de velden in en bleef daar tot 03.00 uur ´s morgens. Diezelfde dag werd Louis Roux (70) in Rouxdeel met een hamer op zijn knie en met een wapen op zijn hoofd geslagen, daarna werd hij vastgebonden en werd er meermaals op hem ingestoken.

Op 29 april vond er een grote demonstratie tegen de farm-moorden plaats in Pretoria. Deze begon voor de Amerikaanse ambassade en wilde herinneren aan de demonstratie “Zwarte Maandag” van 29 oktober 2017, waarbij 10.000 mensen tegen de farm-aanvallen demonstreerden.

In Zuid-Afrika vinden op 8 mei verkiezingen plaats. Het is voor het eerst sinds 1994 dat de absolute meerderheid van het al ongeveer 25 jaar onafgebroken regerende African National Congress (ANC) bedreigd wordt. Zuid-Afrika, ooit het rijkste land van Afrika, tuimelt na 25 jaar linkse ANC-heerschappij het economisch faillissement tegemoet: vooraanstaande economische ondernemingen zoals South African Airways (SAA), de staatsomroep SABC, de elektriciteitsbedrijf Eskom evenals vele gemeentes en ziekenhuizen zijn in feite insolvent.

Linkse partijen zoals het ANC, de “Economic Freedom Fighters” (EFF) en “Black First Land First” (BLF) geven de blanken de schuld en eisen onteigeningen zonder schadevergoeding. De chef van de EFF, Julius Malema, provoceert steeds opnieuw met uitspraken als “Wij roepen niet op tot de moord op blanken – nog niet”. De leider van de BLF, Andile Mngxitama, kondigde in december aan “voor elk van ons vijf blanken te doden… We doden hun kinderen, we doden hun vrouwen, we doden hun huisdieren.” De prijs gekroonde schrijfster Ferial Haffajee, voormalig hoofdredactrice van de “Mail & Guardian”, laat in haar boek “What if there were no Whites in Sout Africa?” op 153 bladzijden haar fantasieën over bevolkingsuitwisseling de vrije loop en wordt daarvoor door het politiek correcte feuilleton bejubeld.

Ernst Roets van het “AfriForum” heeft in zijn standaardwerk “Kill the Boer” aangetoond hoe de farm-moorden verband houden met politieke demonstraties en geweldoproepen. Roets laat zien dat de mainstream media in Zuid-Afrika ongeveer elf keer zo vaak over geweld van blanken tegen zwarten berichten dan omgekeerd. Er zou veel vaker over racistische voorvallen bericht worden die van blanken uitgaan dan van zwarten. Blanke Zuid-Afrikanen, die zich op internet racistisch uitlaten, krijgen gevangenisstraffen, terwijl racistische moord- en geweldoproepen tegen blanken zo goed als nooit bestraft worden.

Begin april bezocht Ernst Roets samen met Mariandra Heunis de Verenigde Staten om het bewustzijn voor het probleem van de farm-moorden in Washington aan te scherpen. Heunis had de overval op haar farm, waarbij haar man voor de ogen van de kinderen werd vermoord, overleefd en in september 2018 in Pretoria met de AfD-politicus Petr Bystron gesproken en het verhaal van de moord op haar man Johann verteld.

Het SWR-Report uit Mainz probeerde de reis van de AfD-politicus van de commissie Buitenlandse Zaken van het Duitse parlement als “paramilitaire oefening met racisten” voor te stellen. De epidemie van de farm-moorden was de “SWR” daarentegen nog geen seconde waard. Van de grote demonstratie van 29 april in Pretoria zult u vermoedelijk bij de “ARD” en het “ZDF” niets of in ieder geval niets positiefs gehoord hebben.

Heunis sprak na haar reis naar de VS met de “Deutschland Kurier”. Ze noemde de reis “zeer succesvol”: “Zij [de Amerikaanse gesprekspartners] hebben naar ons geluisterd en waren zeer geschokt. Ze zullen het thema blijven volgen. We wilden druk op de regering van Zuid-Afrika opbouwen, vooral nadat onze president Cyril Ramaphosa tijdens zijn bezoek aan New York vorig jaar ontkend heeft dat er farm-moorden plaatsvinden.”

Heunis heeft sinds haar interview met de “Deutschland Kurier” in de herfst van 2018 voor de rechtbank in het proces tegen een van de moordenaars van haar man moeten getuigen. “Het was een vreselijke ervaring. Ik moest alles nog een keer doormaken, de foto´s van de plaats delict bekijken en precies uitleggen wat er gebeurd is. Daarna moest ik mijn uitspraken in een kruisverhoor verdedigen, terwijl de dader er heel ontspannen bij zat. Hij pleitte uiteraard ´niet schuldig´. Hij was het die de bevelen heeft gegeven. Van diegene die heeft geschoten, ontbreekt elk spoor. Het proces is nu naar augustus verplaatst. Wie weet of het ooit tot een vonnis komt.”

De situatie in Zuid-Afrika zou vanwege de verkiezingen zeer gespannen zijn. Steeds opnieuw vinden er gewelddadige demonstraties plaats, aldus Heunis. De farm-aanvallen zouden doorgaan en de misdaad zou volledig buiten controle zijn geraakt. Desondanks zou de moeder van vier kinderen weer blij zijn thuis te zijn en haar kinderen te zien. Ze zou van haar land houden en niet van plan zijn het te verlaten: “De wijde hemel, het mooie land, de goede mensen, dat is mijn thuis. Ik ga hier niet weg”, aldus Heunis op “Facebook”.

Dat ook Duitsland druk op het economisch tuimelende Zuid-Afrika zou kunnen opbouwen, toonde het bezoek van de Duitse president Frank-Walter Steinmeier in november aan. Toen Steinmeier heel voorzichtig het thema van onteigeningen aansprak, zorgde hij in heel Zuid-Afrika voor krantenkoppen. In Duitsland kregen zijn commentaren nauwelijks aandacht. Steinmeier sprak de farm-moorden niet aan.

De AfD-politicus Bystron beschuldigde Steinmeier ervan de situatie in Zuid-Afrika mooier voor te stellen dan ze in werkelijkheid is: “President Steinmeier ontkent de levensrealiteit van de Zuid-Afrikanen. Het land is ver verwijderd van de droom van een ´Regenboognatie´, waarbij de verschillende etniciteiten vreedzaam met elkaar zouden samenleven. Integendeel: de samenleving Zuid-Afrika wordt door geweld geteisterd, het land staat op de tiende plaats in de wereld wat betreft het aantal gepleegde moorden. De Duitse regering zou ermee moeten ophouden het geweld tegen blanke farmers in Zuid-Afrika te blijven verzwijgen en mooi te praten.”

Bron:
www.deutschland-kurier.org
Door: Collin McMahon

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Barbarisme, Censuur, demoniseren, Desinformatie, gezond realisme, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, machtswellust, Marxisme, nieuw fascisme, Overheid, Racisme, Rotzakken, Socialisten, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur, Zuid-Afrika. Bookmark de permalink .

10 reacties op Bloedige Pasen in Zuid-Afrika: 13 overvallen, 3 moorden

 1. Klaas zegt:

  Geliked door 1 persoon

 2. En al die moordende bendes komen nu naar Europa! 😦

  Like

 3. Steven zegt:

  Dit verhaal horen we vanavond vast wel op het Nieuws en Nieuwsuur…
  Als ik deze verschrikkingen lees, dan zal daar wel een hele uitzenden aan gewijd worden.

  Like

 4. Dit stukje over het Bloedige Pasen die de Boeren in #ZuidAfrika verduurden – met 3 moorden en 13 gewapende overvallen – is bijna juist. De ‘demonstratie tegen de Plaasaanvalle’ bleef klein: het is voor ‘blanken’ onveilig wegens de onrust rondom de verkiezingen. De petities die werden ingeleverd werden positief ontvangen door de #VSA.@AdrianaStuijt

  Like

 5. koddebeier zegt:

  Wees verstandig en vertrek !!! Laat die zwarten barsten, zonder blankenboeren creperen ze vanzelf van de honger Want zelf presteren ze niets !
  Oproep: Geef niets aan Zuid Afrika als er dan een actie komt “Honger in Afrika” of zoiets !

  Like

 6. Thomasson zegt:

  Paar dagen geleden kochten wij een apparaat van Zuid Afrikaans makkelijk, voor automatisch bewateren van de tuin. Dit geweldige apparaat dat zuinig omgaat met water, laat zien dat Zuid Afrika nog steeds top producten kan produceren; dat ondanks de totale degeneratie dat het land ondergaat sinds Nelson Mandela daar aan de macht kwam. Het is vanzelfsprekend dat de makers van dit product zijn de Zuid-Afrikaanse blanken. Ook de topkwaliteit wijn, groente en fruit zijn afkomstig van blanke Zuid-Afrikaanse boeren. Men mag gerust vragen: waarom laten de blanken zo lang zich overheersen door zwarte, oncapabele, primitieve en moordlustige negers van dit land? WAAROM KOMEN ZE NIET IN OPSTAND? Zou dat niet verstandig zijn, als zij op een dag hun eigen republiek zouden oproepen in de streken waar zij wonen? Precies op dezelfde manier dat Ian Smith, in 1965, had Rhodesië een onafhankelijke staat verklaard? Dat hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. De top van de Zuid Afrikaanse leger, piloten en pantser eenheden zijn in de handen van blanken. Ze kunnen hun straaljagers, pantserdivisies en andere legereenheden naar de nieuwe blanke republiek bewegen. De kans dat de centrale regering in Johannesburg zal de oorlog tegen hen verklaren, is nihil. Na de onafhankelijkheid, kan men met de grote schoonmaak beginnen. De kans is ook groot dat de bevolking uit dorpen waaruit moordenaars komen, zou wegvluchten.
  Men kan verwachten dat de wereldbond van linksige hyena’s en politiek-correcte jakhalzen zouden direct met gezamenlijk gejank, gejengel en alle andere vormen van lamentatie beginnen. Maar daar hoeven de blanke Zuid Afrikanen zich niets van aan te trekken. Juist nu, dat Donald Trump is president van Amerika zijn de mogelijkheden gunstig. Binnen paar jaar zouden ze blanke immigratie uit Europa krijgen, waaronder vele vakmensen, technici, IT’ers enz. en ze zouden snel weer naar de top van de wereld klimmen.

  Like

 7. Gerrit zegt:

  Behalve bij Mnr. Bron lezen we hier niets over in de pers. Ook geen enkele reportage over dit onderwerp op de TV, terwijl de NOS een correspondent in Kaapstad heeft. Maar die heeft het liever over Mali of Sudan. Wel zo veilig voor hem.(!) Een prachtig land gaat naar de knoppen door haat en moordzucht van de huidige leiders. En waarom?, ze hebben nu de macht.die ze wilden hebben.

  Like

 8. Thomasson zegt:

  @Gerrit Natuurlijk horen wij er niets van. Het land van de regenboog vlag is het paradepaardje van links. Dus wij mogen niet weten dat er blanke boeren worden vermoord. Negers doen zulke dingen niet! Is de credo van links. Maar stel eens voor dat op een dag zullen de blanken in opstand komen tegen het negerregime van het land? Dan zouden wij bij NPO, NTR, NOS en alle RTL zenders een gejank horen van hier tot Tokyo. Ze zouden daar overuren maken vol geouwehoer over hoe slecht de blanken wel niet zijn.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s