Gemeente Gouda op zoek naar medewerker die zijn eigen CO2-uitstoot compenseert

Screenshot_41

Gouda – De gemeente Gouda is op zoek naar een medewerker marketing en communicatie die zijn eigen CO2 compenseert. Dat blijkt uit de wervingsadvertentie die online staat. Je denkt wellicht dat dit een verlate 1 april grap is, maar nee, het is uiterst serieus. Als je solliciteert bij de gemeente Gouda op deze functie van 24 uur in de week, mag je CV niet langer zijn dan vijf A4tjes en moet je op de eerste pagina uitleggen hoe jij je CO2-uitstoot compenseert. Dat is een eis. Daarnaast heeft de gemeente ook nog wensen, namelijk dat je ervaring hebt met citydressing (red.: eh genderneutraal (?)) en creatief kan schrijven. Gelukkig blijkt ervaring ook nog relevant (5 jaar).

De vacature staat niet op de eigen website van de gemeente Gouda, maar is uitgezet bij intermediairs. Onderstaand de link naar de vacature:

https://doxa.nl/vacatures/medewerker-marketing-en-communicatie-toerisme-gouda

*Update: De vacature is ondertussen na ons telefoontje weggehaald, maar gelukkig hebben we de beelden nog.

Klik hier voor beeld 1 en hier voor beeld 2

Het is onduidelijk of de overheid mensen mag discrimineren op grond van hun bijdrage aan CO2-compensatie of -reductie. Dit ligt namelijk erg dicht bij politieke voorkeur of levensstijl van medewerkers en daar mag, vanuit de privacyoogpunt, uiteraard niet naar gevraagd worden tijdens een sollicitatiegesprek. Ook heeft CO2-uitstoot niets met de functie te maken.

Navraag bij een gerenommeerd Gouds advocatenkantoor bevestigt ons vermoeden. Selecteren op dergelijke persoonlijke kenmerken en voorkeuren is naar alle waarschijnlijkheid niet toegestaan, aldus de advocaat.  Stel, je bent gehandicapt en moet met de auto naar je werk. Dan kun je niet CO2-vrij naar je werk. Worden gehandicapten dus afgewezen voor deze functie?

De functieomschrijving geeft een mooie inkijk in de kijk van het stadhuis op de samenleving en de huidige normen en waarden die daar gelden.

Bron:
https://degouda.nl
(h/t “Lis”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "gender", "Nuttige idioten", "Weg met ons!", achterlijkheid, Barbarisme, belangenverstrengeling, cultuurrelativisme, discriminatie, Groenen, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, klimaatfascisme, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Marxisme, meningsdictatuur, moralisme, Multiculti, Nederland, nieuw fascisme, Overheid, political correctness, propaganda, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering. Bookmark de permalink .

11 reacties op Gemeente Gouda op zoek naar medewerker die zijn eigen CO2-uitstoot compenseert

 1. wauso zegt:

  Ik kon het niet laten om via Face-book de burgemeester het navolgende bericht te sturen:
  Ik lees net op GeenStijl jullie zoeken een CO2 vrije idioot ! Ik wil als CO2 vrije neuker me wel beschikbaar stellen om met de burgemeester eens naar de hoeren te gaan dan kan hij ervaring opdoen hoe dat werkt ! Raamambtenaren en gelijksoortige idioten mogen gerust mee met dit teambuilding uitstapje. En als dit handelen teveel CO2 uitstoot zou geven dan gaan we toch gewoon naar een ‘peepshow’ ! Soms valt er nog iets te lachen in inclusief Links Mongolenland, Nederland !

  Like

 2. Steven zegt:

  Straks moet je door de overheid opgelegde ondergrondse container aanschaffen a € 30.000 om de Co2 van je stront niet in het riool te laten komen….

  Like

  • Steven zegt:

   Dit HELE land zit VOL met zwakzinnigen…en nu willen ze hun gelijken ook nog uit Afrika hierheen halen.. je wordt er gewoon MOE van!

   Like

 3. bigljohn zegt:

  Alweer dat verdomde Gouda. Wij hebben ook al geen prettige ervaringen met Gouda. Bij die gemeenteraad zijn ze volslagen kierewiet geworden. Psychisch gestoorden zitten helaas niet alleen in een TBS kliniek. Gelijk die vrouw die een date regelde. Ze had een heel verlanglijstje aangaande de eisen waaraan haar (eventuele) toekomstige partner moest voldoen. Hij moest niet aan de kleine kant zijn, hij moest een niet roker zijn en van streng gereformeerde huize komen. Hij moest een goedbetaalde functie hebben en goed in het pak zitten, en zo nog meer van die waanzin. Dat er ook nog zoiets bestond als een klik, of iemand in zijn waarde laten, of zelfs tedere gevoelens, daar was zij zich niet van bewust. Alles moest puur zakelijk gaan van haar. Zo zie je maar, sommige mensen hebben nog minder intellect dan een zwakzinnige, en voelen zich dus geroepen om krankzinnige eisen op te leggen aan hun medemens.

  Like

 4. Dr. Heinz zegt:

  Daar in Gouda Zijn ze knettergek!!
  Zitten ze soms aan de flakka?

  Like

 5. boorzalf zegt:

  Geachte Gemeente Gouda,
  Hierbij deel ik U mede dat ik mijn eigen CO2 minimaliseert of compenseert door middel van mijn werkkleding met ingebouwde CO2 filters.
  Hier een voorbeeld van mijn CO2 compensatie, tijdens het werk in mijn volkstuin.

  Hoop voor de functie in aanmerking te komen.
  Hoogachtend,
  B.B. Boorzalf.

  Like

  • Piet Snot zegt:

   Ze hadden jou voorlichter moeten maken daar.
   Jij komt er wel in deze CO2 neutrale wereld met je pak.

   Like

  • QenQ6 zegt:

   Geachte gender -en CO2 neutrale Boorzalf,

   U bent aangenomen voor deze functie. Als u op kantoor langs komt, dan kunt u het linkse manifest tekenen en beginnen met uw werk. Wilt u dan eerst iedereen die de eendjes nog voert op de bon slingeren? Wij zien uit naar onze samenwerking.

   Gemeente Gouda.

   Like

 6. guusvelraeds zegt:

  Wat mij betreft mogen de samenstellers van dit soort werving advertensies tegen de muur gezet worden. De nieuwe fascisten zijn groen en rood. Samen gevoegd kleurt dat mooi bruin.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s