Sociaaldemocraten dromen van herdruk van de DDR

Screenshot_36

Kühnerts nieuwe BMW! Sociaaldemocraten dromen van een herdruk van de DDR!

(Door: Alice Weidel – Vertaling: E.J. Bron)

De chef van de jongerenorganisatie van de SPD (“Jusos”), Kevin Kühnert, wil privé verhuurders onteigenen en automobielconcerns zoals BMW socialiseren.

Werknemer-vijandiger gaat het niet meer. De voorzitter van de SPD-jongerenorganisatie droomt blijkbaar van een herdruk van de “DDR” wanneer hij industrieconcerns  wil collectiviseren en privé-eigendom wil nationaliseren. Het resultaat is bekend en altijd hetzelfde: vernietiging van volksvermogen. Verarming van de grote massa en welvaart alleen nog voor de nomenclatura van de partij. Socialisme functioneert niet en leidt tot chaos, hoe vaak men het er ook mee probeert.

Kevin Kühnert is er het levende bewijs van op welke ideologische dwaalwegen economisch onderwijs kan leiden. Dat de SPD zichzelf hiermee buitenspel zet, als ze zich zulke functionarissen veroorlooft, is haar zaak. Dat de chef van de “Jusos” voor zijn gewoel in de muffe mottenballenkist van het marxisme ook nog eens aanzienlijke instemming in zijn partij vindt, is een alarmerend bericht voor het hele land.

Een fijne coalitiepartner hebben de CDU en CSU zichzelf aangelachen. Het is niet de eerste keer dat de jonge socialisten zich onderscheiden met een frontale aanval op centrale fundamentele waarden en rechtsprincipes van onze grondwet en rechtsorde. Langzaam maar zeker worden Kevin Kühnert en de “Jusos” een geval voor de binnenlandse veiligheidsdienst.

Bron:
www.facebook.com
Door: Alice Weidel

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Weg met ons!", achterlijkheid, Communisme, cultuurrelativisme, Duitsland, gezond realisme, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Links fascisme, Marxisme, meningsdictatuur, Naïviteit, nieuw fascisme, onwetendheid, praatjesmakers, Rotzakken, sociaaldemocraten, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

16 reacties op Sociaaldemocraten dromen van herdruk van de DDR

 1. koddebeier zegt:

  Zeker een klap van de molen gehad ???

  Geliked door 2 people

 2. koosv8 zegt:

  Wie gek is, blijft gek. Of je er nu medicijnen in stopt of niet hij of zij blijft gek. Dus verwacht vooral niet dat ze te genezen zijn.

  Geliked door 1 persoon

 3. Dr. Heinz zegt:

  Dat klopt!!!
  Na de eenwording zijn die stasi communisten bende zich overal aan het ingraven gegaan, om zo van binnen uit de macht over te nemen!!!
  Merkel was een stasi lid, van het ergste soort!!
  Snap ook niet wat die CDU nou in haar zag!!
  Die gelovigen zijn niet betrouwbaar, dat blijkt al eeuwen lang!!

  Geliked door 1 persoon

 4. hslot4 zegt:

  Tjah dan ben je niet helemaal bij in je bovenkamer DDR was zo geweldig toch ?
  https://www.strem.io/s/movie/ballon-7125774

  Like

 5. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  Wat volgde er na de koude oorlog ???
  In 1990 maakte Michail Gorbatsjov een einde aan de koude oorlog. Het ijzeren-gordijn ging open en de Berlijnse muur viel. Er werden afspraken gemaakt met Rusland. Rusland was immers niet langer een gevaar. Oost-Europese landen werden vrij. De NATO werd grotendeels ontmanteld. De buitenlandse troepen werden uit Duitsland teruggetrokken.Het Warschaupact werd ontbonden. Helmut Kohl zorgde ervoor, dat de DDR bij de BDR werd gevoegd. Oost-Europa en Rusland werden nieuwe markten. Coca-Cola en McDonalds waren er als de kippen bij. Kortom, er was een nieuw tijdperk aangebroken. Het leek alom pais en vree. Maar het duurde niet lang eer er wolken aan de heldere lucht verschenen. Het Westers kapitalisme was immers gebaseerd op competitie en concurrentie en had een vijandsbeeld nodig. Rusland kreeg de zwarte Piet toegeschoven. De met Rusland gemaakte afspraken werden met handen en voeten getreden. De Oost-Europese landen werden de een na de ander lid van de NATO en de inmiddels opgerichte EU. Het Westen werd opeens pro-homo en ageerde tijdens de Olympische spelen in Rusland fel tegen de Russische homofobie. De betrekkingen tussen het Westen en Rusland werden vertroebeld. Stap voor stap en in hapklare brokjes ging de NATO een troepenmacht opbouwen aan de oostgrens. Een troepenmacht, die inmiddels net zo sterk is, zo niet sterker, als tijdens de koude oorlog aan het ijzeren gordijn, maar die nu wel 800 km dichter bij Moscou staat. De Russische beer gromde even en annexeert De Krim en een deel van Oekraïne. Foei, foei, foei !!! In Oekraïne werd een vliegtuig neergeschoten. Dàt hebben de Russen gedaan. Helaas kwam de onderste steen niet boven. Gelukkig beschikt Poetin over een enorme zelfbeheersing, anders was het allang weer echt oorlog geweest. In het Westen werd met grote hysterie een niet bestaand klimaatprobleem uit de grond gestamd. Opeens is ons aardgas op en we moeten over op electriek. Rusland wil graag aardgas leveren. Maar dat is niet de bedoeling. Dat màg niet van Uncle Sam. Dus doen we het niet, al hebben we er onszelf er het hardste mee. Wij Nederlanders zijn immers, als altijd, het braafste jongetje van de Amerikaanse klas. En Rusland is weer de gebeten hond.

  Wat ging er fout in het met de politiek van de vrede ???
  Toen de Berlijnse muur viel, waarschuwde Margaret Thatcher al. Zij zag de bui reeds hangen. Zij onderkende de grote verschillen tussen de DDR en de BDR. Zij voorvoelde ook, wat er in de DDR onderhuids nog leefde. Zij voorzag het gevaar en de dreiging van een groot en machtig Duitsland. Het eilandvolk kent de Europese pappenheimers immers maar te goed. Zij hebben in de loop der geschiedenis te vaak op het continent tussenbeide moeten springen. Margaret stak niet onder stoelen of banken, dat zij geen voorstander was van een herenigd Duitsland. Als het aan haar had gelegen, was de Duitse hereniging niet tot stand gebracht en hadden we nu een tweetal Duitslanden gehad, die vreedzaam naast elkaar zouden hebben bestaan. Maar Helmut Kohl wilde er niet van horen. Dus niemand in Europa luisterde naar de wijsheid van vrouw Thatcher. De Duitslanden werden snel tot een eenheid versmeed. De EU werd in allerijl uit de grond gestampt en de Euro werd ingevoerd. De Euro-landen financierden zodoende vrijwel ongemerkt mee aan de totstandkoming van het grote machtige herenigde Duitsland. Een ex-DDR stasi, Angela Merkel, werd de gedoodverfde opvolger van Helmut. En toen, toen begon het gedonder, eerst heel langzaam, maar al ras heel gestaag. Krengela vergaarde in rap tempo heel veel macht en invloed in de EU. Stap voor stap werd de souvereiniteit van de aangesloten landen ondergeschikt gemaakt aan de dictatuur van de Europese Unie. In naam is de EU een democratie, maar in werkelijkheid is het een dictatuur geworden met een stasi structuur.

  Wie was de winnaar en wie was de verliezer van de koude oorlog ???
  Op deze vraag geven bewindslieden niet graag antwoord. Ze laten het in ’t midden. Het staat nog niet in de geschiedenis boekjes. Maar er staan wel veel voorbeelden in die boekjes over vroeger. Die lessen hadden we eigenlijk moeten leren, maar dat waren we vergeten. In die boekjes staan veel gevallen van overwinnaars, die achteraf de verliezers bleken.

  O wanneer, o wanneer, o wanneer zullen we het eens leren ???

  Geliked door 2 people

  • droevige mof zegt:

   Ik vraag me af wie de onbeduidende Oostenrijkse ansichtkaartschilder en later de onopvallende fysica uit de Uckermark in het spel heeft gebracht, voordat ze aan de verkiezingen deelnamen.
   Ik weet het antwoord echt niet.

   Like

 6. Henk der Niederlánder zegt:

  Kevin Kühnert. geboren in 1989 ten tijde dat de muur werd geslecht.
  Die halve gare weet totaal niet waar hij het over heeft.
  Ik werkte in 1990 in Berlijn een jaar lang en daardoor heb Ik met veel mensen gesproken die in de socialistische heilstaat hebben mogen lijden.
  Als hij van die situatie dan zo gescharmeert is raad Ik hem aan om de Duitser met rust te laten en te gaan emigreren naar Noord Korea.
  Dat komt dicht genoeg in de buurt van zijn soort heilstaat.

  Like

  • droevige mof zegt:

   Dan ken je misschien de oude DDR grap:
   Wat gebeurt er als de Sahara woestijn socialistisch wordt?
   Na drie jaar wordt het zand schaars.

   Geliked door 2 people

   • Henk der Niederlánder zegt:

    Die kende Ik niet Droevige maar hij is wel treffend Hahahahahahaha.

    Like

 7. Peter zegt:

  Allemaal een paard,in de gang.

  Like

 8. droevige mof zegt:

  Alice Weidel opnieuw van haar beste kant: competent, welbespraakt en bijtend.
  Zeer aan te bevelen is haar laatste boek “Widerworte” (tegenspraak). Een soort cultuurkritiek op de bijna krankzinnige politiek van het socialistische partijkartel. In Duitsland CDU, SPD, FDP, Grüne, Die Linke. In Nederland en België is de situatie helaas vergelijkbaar.
  https://www.bol.com/nl/p/widerworte-gedanken-uber-deutschland/9200000107672048/?suggestionType=typedsearch&bltgh=truKsluWsvjG0Rkc6thMKA.1.2.ProductTitle

  Like

 9. guusvelraeds zegt:

  Gelukki weten de Ossies nog alles van de communistische hoed en de rand.

  Like

 10. Jan zegt:

  Communist Bernie Sanders stelt zich weer kandidaat (werd uit de commune gegooid omdat hij te lui was om te werken).
  Kaitlin Bennett vraagt aan zijn aanhangers om socialisme te definiëren, maar kunnen dit niet
  Schokkend dom

  Like

 11. Jan zegt:

  Vrouw weigert voor propagandashit van ARD, ZDF en Deutschlandradio te betalen, moet nu achter de tralies
  https://deutsch.rt.com/inland/87728-erzwingungshaft-wegen-rundfunkgebuehren/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s