Bestrijd nou niet het leed dat Sylvana heet

Screenshot_94

(Door: “Henk der Niederländer”)

Nou eens een schrijfseltje over iemand die de laatste tijd nogal eens vergeten wordt in de media. LOL. Ik heb het dus over Sylvana Simons, want van het arme kind heb ik al te lang niks meer  gehoord en als ik me niet vergis al zeker vanaf vanmorgen niet meer. Op 2 Mei kwam silly Syl weer eens in het nieuws, omdat ze toch vindt dat Zwarte Piet totaal uit Amsterdam verwijderd dient te worden,  want iets met racisme of zo.

Nou kan ik natuurlijk wel iets gaan delibereren van kinderfeest of zo, maar dat is voor iedereen al duidelijk genoeg. Nee, wat opvalt is dat deze silly Syl daar in mei al over begint. En dan denk ik; mens, waar gaat dit over? We hebben nog 8 maanden te gaan voordat het weer Sinterklaas is,dus kun je niet even zwijgen met je Zwarte Piet flauwe kul en wacht nog een paar maanden.

Maar toen begon mijn kwartje langzaam te vallen. Inderdaad hebben we de laatste dag niet veel gehoord van haar en ik denk dat ze dan in een soort van stuip schiet, omdat ze geen aandacht heeft gekregen. Dus ik ging de zaak eens een beetje bedenken en kwam erachter dat daar een “volwassen”  vrouw op een stoel zit in de Amsterdamse gemeenteraad met het ADD-Syndroom. Wat zo iets is als in de stress schieten als ze geen aandacht krijgen.

Nou had ik daar al langer een vermoeden van, maar dit keer maakte ze zelf mijn vermoeden waar, zo gek als het ook kan klinken. Dus ik dacht; laat ik eens op internet gaan zoeken wat er nou loos zou kunnen zijn met dat mens. En na tussen de 5 en 10 klikken denk ik dat het probleem makkelijk te benoemen is en het gekke is dat dit toevallig ook op lijkt te gaan voor onze Heilige Greta die ik vorige week een beetje heb proberen te beschrijven. Alleen is Heilige Greta het slachtoffer van haar eigen ouders en silly Syl niet. Sylvana is namelijk het slachtoffer van haar eigen waan, namelijk Syl vindt van zichzelf waarschijnlijk dat ze hoogbegaafd is, wat dus per definitie wil zeggen dat het overgrote deel van Nederland minder begaafd is dan zij.

Een stukje uit bovenstaand artikel trok mijn aandacht namelijk. Mensen met ADD denken veelal op een gelijksoortige manier als hoogbegaafden, namelijk in beelden, en gebruiken daarvoor ook dezelfde hersengebieden. Ze zijn ook altijd bezig in hun hoofd en praten snel om dat wat ze bedenken zo precies en gedetailleerd mogelijk te verwoorden. De moderne leef-, leer- en werkomgevingen zijn voor ADD´ers vaak te sterk prikkelend. En daarom vinden zij het meestal lastig in dit soort omgevingen op een stabiele wijze te functioneren – hoewel ze dit zelf, in tegenstelling tot hun omgeving, niet zo hoeven te ervaren. Mensen met ADD raken snel afgeleid en kunnen zich maar moeilijk concentreren. En dat is nou precies wat altijd op valt als Syl praat en dat wordt dan nog versterkt als iemand haar laat weten het toch min of meer niet eens te zijn met haar manier van denken of uitdrukken.

Het wordt er voor haar en haar omgeving dan ook zeker niet makkelijker op als ze dan de steun krijgt van enige labielen in de vorm van Anja Meulenbelt, Gloria Wekker en Simone van Saarloos, een columniste van het uiterst linkse dagblad NRC. Dat zal ook de reden zijn dat ze zo graag optrekt met  losers als Quinsy Gario, die in 2016 wist te vertellen dat een foto gemaakt door fotograaf Roel Wijnands van zijn kleindochter ook racisme is, want blank. Of met ene Jerry Afriyie, die achter elke boom een racistische Zwarte Piet ziet. Sylvana zal goed genoeg weten dat ze door dit soort figuren misbruikt wordt, maar het geeft haar wel weer de nodige aandacht, zodat ze weer met een natte muts rond kan lopen omdat ze weer aandacht krijgt. Dit soort mensen is niet te beroerd om op de kar van silly Sil te springen om ook een beetje aandacht te genereren voor hun eigen zaken. Opportunisten van het eerste uur dus.

Het moet voor Sylvana trouwens een hele schok zijn geweest dat er bij de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam niet meer in zat dan één zeteltje voor haar partij, want als ik haar voor die verkiezingen had moeten geloven, zou ze stormenderhand een meerderheid in de gemeenteraad halen. Nou ja, soms zit het mee en soms zit het tegen. Dus als het wat tegen zit gaat silly Syl dingen zitten bedenken waar ze de aandacht mee op zichzelf kan vestigen en dan krijg je zaken dingen die in februari gebeurden.

We herinneren ons nog wel de persoon die doodgeschoten werd met 21 kogels, omdat hij een nep-wapen droeg en silly Syl maakte daar moord van en er kwam etnisch profileren aan te pas. Niet dat het zeker is dat Syl ook maar enig medegevoel had voor de persoon, maar de aandacht was er weer en Syl´s muts was weer nat. Dat je het idee kreeg dat de politie voor de lol zo maar even iemand van de wereld schoten deerde Sylvana niet en dat deze agenten na zo’n incident zwaar getraumatiseerd naar huis gaan, maakt voor Syl ook niet zo veel uit want de aandacht was er weer.

In ieder geval zullen we nog een tijd moeten leren leven met het fenomeen Sylvana, of er moet iemand zijn die eens inziet dat het mens een psychiater nodig heeft en opgenomen dient te worden omdat ze gevaarlijk is voor haar omgeving en zichzelf. In ieder geval als omhoog gevallen paaldanseres met een opleiding aan een balletacademie zie ik haar nou niet echt zitten als een groot licht.

Wat ook tot in den treure herhaald schijnt te moeten worden, is het woord Sylvana. Indertijd heeft ze wat radio gedaan en de programma’s die ze maakte begonnen allemaal met Sylvana’s Soul en Silvana’s choise.  Zoals ik al schreef, zullen we het er nog enige tijd mee moeten doen en laten we dan maar hopen dat haar omgeving haar duidelijk kan maken dat een baan in de publieke sector eigenlijk toch niet voor haar weggelegd is.

Door:
“Henk der Niederländer”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

22 reacties op Bestrijd nou niet het leed dat Sylvana heet

 1. Tineke zegt:

  Nou,heer Henk,deze hooghartige, narcistische aandachtsjunk,wil de eerste ”zwarte” premier van Nederland worden.
  Ik weet niet,maar die gaat never nooit uit haar eigen weg,ze vind zich veel te belangrijk.

  Geliked door 1 persoon

 2. Lucky zegt:

  https://www.dagelijksestandaard.nl/2019/05/sylvanas-bij1-wordt-officiele-blankenhaatpartij-gaat-in-de-leer-bij-gewelddadige-eff-in-zuid-afrika/

  Sylvana’s BIJ1 wordt officiële blankenhaatpartij: gaat in de leer bij gewelddadige EFF in Zuid-Afrika
  Lynn Fokkens, de voorzitter van de jongerentak, is namelijk op bezoek in Zuid-Afrika. Op een politieke rally van de gewelddadige en communistische EFF-partij, wel te verstaan, een partij die haat en geweld tegen blanke mensen aanwakkert. Voorzitter Julius Malema wordt door Fokkens “een kameraad” genoemd.

  Geliked door 1 persoon

 3. David zegt:

  S S initialen zegt genoeg

  Geliked door 1 persoon

 4. kampersrene zegt:

  ze kan niet verdragen dat een neger de knecht is van een blanke man ….want is puur racisme…….dat wicht ijvert…voor een zwarte Sinterklaas en een blanke zwarte Piet….dat is volgens haar geen racisme…maar normaal….toekomstgericht

  Geliked door 1 persoon

  • ieznogoedh zegt:

   Nou, daar kon ze nog wel eens gelijk in krijgen > toekomst!

   Like

  • Piet Snot zegt:

   Dat mens is een paar keer getrouwd geweest, met telkens een een schatrijke blanke man.
   Dus zo’n hekel heeft ze er nou ook weer niet aan, aan al die blanken medemensen, zolang je er maar van kan plukken.
   Het is een mentaliteit probleempje.

   Geliked door 2 people

   • Piet Snot zegt:

    Want er komt altijd een moment dat die verafschuwde blanke je door heeft.
    En daar heeft ze nou net de pest in.
    Dus dat moet bestreden worden, dat ze (de blanke man) nog iets te vertellen heeft.

    Geliked door 2 people

 5. Alexander zegt:

  Sorry ik ben geen fan van sylvana Simons.
  Maar heb zelf ADD en vind het stuk dan ook slecht geschreven en beschreven.

  Dus blijf lekker gewoon van uit de Ik vorm schrijven want meer moet je maar niet meer doen.

  Like

  • Henk der Niederlánder zegt:

   Ja sorry Alexander.
   Dat je je misschien aangesproken voelt is toch echt je eigen zaak en voor de duidelijkheid als mensen hier schrijven zullen ze soms wel eens iemand een beklemmend gevoel of iets dergelijks geven.
   Daar kun je nou eenmaal niet omheen.
   Dat je het er niet mee eens bent kan Ik in jou geval dan wel inkomen maar geef liever een inhoudelijke reactie.
   En dat over de Ik vorm schrijven is eigenlijk de normaalste zaak van de wereld want Ik kan nou eenmaal niet andermans mening weer gaan geven.
   Maar Ik hoop toch iets van even goede vrienden.

   Geliked door 1 persoon

 6. M. zegt:

  De meer men onze cultuur af wil breken de meer zullen we hem opbouwen al moeten we hele stadions vullen met Sinterklazen en zwarte Pieten.
  Mensen die over discriminatie lullen maar er zelf het hardst aan mee doen zijn niet serieus te nemen.
  Zij is de discriminatie.
  Hypocriet als je zelf schrijft zoveel voordeel gehad te hebben van je kleur hier in nederland en dat de mensen zo aardig waren om ze vervolgens af te gaan zeiken.
  Ook hypocriet als je zelf in een zwarte Pieten pak afgebeeld staat en dan tegen de zwarte Piet bent van het volk dat zo aardig tegen je was, zoals je zelf zei.

  Geliked door 1 persoon

 7. Henk der Niederlánder zegt:

  Ho wacht even wij hebben het allemaal verkeerd begrepen.
  Greta Thunberg kan dus geen CO2 uit de schoorsteen zien komen en zijn wij allemaal keizers zonder kleren.
  Jah je moet iets als je kritiek krijgt op onzin die je zelf verkoopt.

  https://www.hln.be/nieuws/buitenland/moeder-greta-thunberg-schept-duidelijkheid-passage-over-co2-zien-was-figuurlijk-bedoeld~a6f22776/

  Geliked door 1 persoon

 8. Harrie Vaes zegt:

  Ik heb het al vaker geopperd…als het zover is……dat we Sylvana ter beschikking moeten stellen aan de wetenschap.
  Want het lijkt me zeer interessant om haar hersenpan eens grondig te onderzoeken zodat ook deze ernstige afwijking in haar hersenen in de toekomst vermeden kan worden.
  Dat wijf is gewoon….ziek.

  Geliked door 1 persoon

 9. boorzalf zegt:

  Het is gewoon een zeik wijf, hoe harder ze schreeuwt des te meer wordt ze op de korrel genomen zeker met carnaval.

  Geliked door 1 persoon

 10. ruud 2 zegt:

  Ik wist niet dat zwarten ook Piet konden heten.

  Geliked door 1 persoon

 11. ronjaspers zegt:

  sylvana simons is een haatzaaister en raciste (antiblank).In de geschiedenis van de mensheid zijn er miljoenen blanke slaven geweest (google white slavery),zelfs nog in de 2e wereldoorlog in hitlers kampen en jappenkampen.Je hoort haar ook nooit over de racistische moorden op ongeveer 70.000 blanke boeren,vrouwen en kinderen in afrika,die zijn op de meest gruwelijke en barbaarse manier afgeslacht.beter bekend als de plaasmoorden.

  Like

 12. A. Oskam zegt:

  Zielige Silvana. …. aandacht. En weet waarschijnlijk niet eens waar het over gaat. Ze slaakt wat wilde kreten over van alles en niets. Dat laatste past precies bij haar. Ze strijkt wel haar wachtgeld op. Nederland deugt niet toch???? Tja vul zelf maar in

  Like

 13. Wachteres zegt:

  Henk, ga zo door. Ik ben trots op je. [Een beetje laat, maar ik had de griep]

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s