De Holocaust is geen soapopera

Screenshot_79

(Door: Tzvi Sadan – Vertaling: E.J. Bron)

Om Israëli´s nazi´s te noemen, is inmiddels zo normaal geworden dat men deze naam voor hen ondertussen als de waarheid beschouwt. Volgens de “nieuwe antisemieten” moeten Joden voor altijd de slachtoffers blijven, en het feit dat men hen er nu van beschuldigt een ander volk onrechtvaardig te behandelen, rechtvaardigt de gelijkstelling van de Joden met de nazi´s.

Israel Heute

Natuurlijk is het een marxistische discussie om elk menselijk conflict tot slachtoffers en daders te reduceren, doordat men iedere overwinnaar als een soort booswicht en iedere rebel als een held voorstelt. De slachtoffer-/dader-fractie gaat er van uit dat de slachtoffers in ieder geval zonder schuld, en de dader een misdadiger is. Dat is een versimpelde en kunstmatige indeling in tweeën, die echter effectief ingezet wordt om Israël als de aller slechtste booswicht voor te stellen, die het heeft gedurfd om zijn gezworen vijanden neer te slaan en te overwinnen.

Het antisemitische daaraan is dat echter precies deze stemmen zelden of nooit gehoord worden om China of Marokko als “nazi-staten” te veroordelen. Of hoe zit het met Groot-Brittannië? Werd het door wie dan ook een “nazi-staat” genoemd, omdat het met behulp van de Amerikanen Duitsland in puin legde en het daarna bezette?

Het feit dat alleen Israël zo veroordeeld wordt, is een waarschuwingssignaal dat diegenen die nu een vergelijking tussen soevereine Joden en de nazi´s maken de geestelijke eerste steen voor nog een Holocaust leggen.

Wanneer men Joden met nazi´s vergelijkt, is de morele weg ervoor geëffend Israël in puin te leggen, want om dezelfde reden heeft Duitsland zo´n lot getroffen. Om Israël op hetzelfde morele niveau van een nationaalsocialistisch Duitsland te plaatsen, is zo fictief, afschuwelijk en gevaarlijk, dat het zelfs moeilijk wordt om deze slechte mening over Israël weer kwijt te raken.

Israëli´s kunnen praten tot ze zwart zien dat ze geen willekeurige militaire acties tegen onschuldige slachtoffers ondernemen, maar zich in plaats daarvan tegen vijanden verdedigen die de vernietiging van Israël in hun vaandel hebben geschreven. Ze kunnen ernaar verwijzen dat de insinuatie van een volkerenmoord op de Palestijnen belachelijk is, omdat er nu meer Palestijnen dan ooit tevoren in hun korte ad hoc-geschiedenis zijn. (Ter vergelijking: De Joden, die een echte volkerenmoord hebben meegemaakt, hebben nog steeds niet hun bevolkingsaantal van voor de Tweede Wereldoorlog bereikt). De Israëli´s kunnen zeggen wat ze willen, maar alles wat men voor hen over heeft, is een neerbuigend, antisemitisch schouderophalen.

De afschuwelijke morele equivalentie tussen Israël en de nazi´s deed me herinneren aan een al lang vergeten begrafenis, die in januari 1946 in Roemenië plaatsvond. Op de foto boven het artikel zijn honderden Joden te zien, die achter twee lijkkisten, die op de joodse begraafplaats begraven werden, lopen. Maar de lijkkisten bevatten geen lijken. Ze bevatten veelmeer stukken zeep, vervaardigd van het vet van joodse slachtoffers van de vernietigingskampen.

Op gelijksoortig wijze maakte de gemeente Pardess Hana in het noorden van Israël de volgende laconieke aankondiging bekend, dat “vanwege een begrafenis van uit joodse kadavers gemaakte stukken zeep het kantoor van 03.30 tot -4.30 uur gesloten is.”

Het ware erfgoed van de nazi´s is geen goedkope soapopera, die door cynische acteurs gespeeld wordt, maar een onbeschrijflijke horror. En daarvan wordt Israël door de nieuwe antisemieten beschuldigd.

Bron:
www.israelheute.com
Door: Tzvi Sadan

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Barbarisme, belangenverstrengeling, demoniseren, Desinformatie, Geschiedvervalsing, hersenspoeling, Historie, Hypocrisie, Indoctrinatie, islam-collaboratie, Israël, Israël-vijandigheid, Joden, Jodendom, Jodenhaat, Krankzinnigheid, meningsdictatuur, nationaalsocialisme, nazisme, nieuw fascisme, onwetendheid, Racisme, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering. Bookmark de permalink .

10 reacties op De Holocaust is geen soapopera

 1. Lucky zegt:

  De ergste film/documentaire die ik ooit gezien heb is Night will fall, het is niet te bevatten hoe zoiets ooit heeft kunnen gebeuren, en mensen die het niet geloven of downplayen moeten eigenlijk verplicht kijken.
  Hieronder alleen de trailer

  Geliked door 1 persoon

 2. N.E. Derlander zegt:

  Als de linksliberalen (het partijkartel) van de dodenherdenking op 4 mei een geklutst ei gaan maken, ben ik er klaar mee.

  Like

 3. Lucky zegt:

  https://www.dagelijksestandaard.nl/2019/05/zo-kennen-we-de-volkskrant-weer-make-america-great-again-staat-gelijk-aan-sieg-heil-deutschland-uber-alles/

  Zo kennen we de Volkskrant weer: ‘Make America Great Again’ staat gelijk aan ‘Sieg Heil. Deutschland über alles!’

  Geliked door 2 people

 4. Lucky zegt:

  https://www.breitbart.com/europe/2019/05/04/british-pakistani-youth-council-president-salute-hitler-killing-jews/

  British Pakistani Youth Council President Would ‘Salute’ Hitler for Killing Jews

  The President of the British Pakistani Youth Council (BPYC) has come under fire for comments made in a series of Facebook posts from 2014 in which he praised Adolf Hitler for killing Jews.

  Like

 5. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Mooi artikel, uit mijn hart gegrepen ook.
  Als het nou alleen maar ver weg gebeurde dan kon je er misschien nog mee leven, maar het gebeurt ook recht onder onze neus.
  De ellende is dat ook de geallieerden niet allemaal lieverdjes waren en dat er tijdens de oorlog ook door hun dingen gedaan zijn waar je je voor schaamt, niet in het minst omdat men het altijd angstvallig verborgen heeft gehouden.
  Het is te kort door de bocht om alle nazi’s te veroordelen en de geallieerden de hemel in te prijzen, dat is een verkeerde voorstelling van zaken. Denk aan het zinloze bombardement op Dresden en hoe men met Duitse krijgsgevangenen is omgesprongen.
  Sommigen schieten echter door en misschien wordt dat ook ten dele veroorzaakt omdat er meer bekend wordt over wat zich werkelijk heeft afgespeeld.
  Je zou kunnen denken; jammer dat het dan doorschiet naar antisemitisme maar het woordje ‘jammer’ schiet hopeloos tekort.
  Dat is afschuwelijk en tot mijn verbazing wordt het zwaar onderschat, er zijn ook onder autochtone Nederlanders antisemieten en meer dan je zou verwachten.

  Geliked door 1 persoon

  • Ik begrijp iets niet, met excuus: Dus is het ook tekort door de bocht om alle moslims te veroordelen en hen die willen de-islamiseren de hemel in te prijzen??!!
   In mijn visie is het zo: Je maakt onderdeel uit van een systeem dat tot op het bod slecht is. Daar kies je voor. Dat laatste zal in geval van zowel moslims als nazi’ s niet altijd een keuze geweest zijn zoals in vrijheids-denken gebruikelijk is. Want wat is ‘keuze’. Soms kies je om te overleven, misschien was en is dat de keuze van sommige nazi’ s en moslims. Desalniettemin kies je. Door die ‘keuze’ te bagataliseren alszijnde ‘er waren ook goeie nazi’ s en moslims’ , verstompt het moraal, de ethiek en het verschil tussen het goede en slechte mijns inziens. Zo verstopt de redernatie, de kritiek en discussie. De keuze zou moeten zijn; je bent een onderdeel het Nazi regime of niet, je bent onderdeel van islam of niet. Misschien is dit te simpel en te makkelijk. In oorlogstijd en islamitische dictatuur( sharia) is keuze niet altijd de makkelijkste.

   Like

 6. fredjohan zegt:

  De holocaust is de grootste misdaad uit de Europese geschiedenis. Daarmee willen de na-oorlogse generaties niet geconfronteerd of er aan herinnerd worden. Dan zoek je dus argumenten om de slachtoffers tot uitvoerders te maken. En dat is pas ultralinks nationaal socialisme.

  Geliked door 1 persoon

 7. Jules Vismale zegt:

  Helaas zijn er, buiten links en de moslims, hier in Nederland NOG een aantal afschuwelijke cultuurbarbaren en geschiedvervalsers actief de de geschiedenis willen herschrijven, de holocaust op de vuilnisbelt van de geschiedenis willen gooien en in een slachtofferrol kruipen! Lees dit artikel maar eens:

  Verbijsterend: zwarte A’damse activistenclub wil Holocaust schrappen uit geschiedenisles, wel praten over “zionisme”

  Als het aan het zwarte activistische clubje The Black Archives ligt, dan wordt geschiedenisles (dat probeerden ze al met het woordenboek van Dale waar de benamingen Turk en neger uit verwijderd moesten worden want anders wilden ze al die boeken openlijk verbranden!) binnenkort heel anders ingericht.
  De lessen over de verschrikkingen die het Joodse volk zijn aangedaan (geldt dat trouwens ook niet voor indianen, Chinezen, Russen, Oekraïners enz.?) gaan eruit, en geleuter over hoe ‘zionisme’ de Palestijnen aanpakte er in. Ook moeten de Middeleeuwen draaien om de “grote rijken in Afrika en Azië,” en niet om wat er in Europa gebeurde.
  Wat een huichelarij! Na WO II heeft Europa miljarden overgemaakt naar Afrika om daar de armoede, ziektes, honger, cultuur, ontwikkeling etc. te bestrijden en dankbaar dat ze daarvoor waren? Forget it!

  Het geschiedenisonderwijs in Nederland zoals wij dat kennen gaat binnenkort onherkenbaar veranderd (dat is toch onmogelijk daar na WO II alle strijdende partijen probeerden om de geschiedenis te vervalsen of in de doofpot te stoppen maar al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt hem wel!) worden, om rekening te blijven houden met de toenemende diversiteit in onze samenleving.
  Althans, dat is wat de zwarte pressiegroep The Black Archives (laat ze alsjeblieft hier opdonderden met hun ondankbaarheid en uitvreterijen!) dolgraag wil. De vaderlandse én Europese geschiedenis worden herschreven, zodat Afrika en Azië ook heel belangrijk gemaakt worden.
  Daarvoor moeten klassieke verhalen over de Middeleeuwen en de ontdekkingsreizigers (dat probeerde links ook al tijden maar dat is godzijdank grotendeels mislukt!) wijken. In plaats daarvan gaan we het hebben over Afrika, meer slavernij (denk anders ook eens aan de miljoenen Polen, Russen, Oekraïners, Chinezen, Aziaten e.v.a. die door de nazi’s, communisten, kolonisten , Japanners enz. tot slavernij werden gedwongen of werden omgebracht!) en ten slotte hoe het zionisme Palestina kapot zou hebben gemaakt.

  Bij The Black Archives hebben ze overal over nagedacht:

  “De ‛tijd van steden en staten’ (1000-1500) wordt de ‛tijd van grote rijken in Azië, Afrika en Amerika’. De ‛tijd van ontdekkers en hervormers’ (1500-1600) verandert in de tijd van ‛explosieve uitwisseling’ en de ‛tijd van regenten en vorsten’ (1600-1700) wordt de ‛tijd van het kolonialisme en handelskapitalisme’: The Black Archives heeft de ‛tien tijdvakken’ die tijdens geschiedenislessen worden gebruikt een nieuwe, wereldhistorische invulling gegeven.

  Andere onderwerpen ontbreken juist. De Holocaust is de meest opvallende afwezige, terwijl het zionisme (waarom proberen ze anders steeds om een monument voor de vermoorde joden op te richten?) wel weer wordt genoemd in het ‛tijdperk van emancipatie en onderdrukking’.”
  Voor nu bestaat de geschiedvervalsing van The Black Archives – alles wat “te eurocentrisch” was, moest weg – vooral op een poster. Maar als die in de smaak valt (reken maar dat dit geen succes wordt omdat veel mensen in Nederland zich niet meer laten hersenspoelen of misleiden, dankzij het linkse uitschot!) zullen de hoofdstedelijke activisten hun tentakels ongetwijfeld verder uitspreiden over het Nederlandse geschiedenisonderwijs. Yuck!

  The Black Archives is overigens niet formeel verbonden met een politieke stroming of partij, maar onderhoudt wel zeer goede banden met BIJ1 van Sylvana Simons.
  Die lui zullen hierna gewoon het risico lopen dat zijzelf zo gehaat worden, net als links en de islam, dat ze hierna worden aangevallen of met de dood bedreigd omdat zij blijkbaar ook gehaat willen worden!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s