Schoolboeken staan vol fouten, overheid grijpt niet in

Screenshot_76

(Door: Likoed Nederland)

In antwoord op Kamervragen gesteld door de Tweede Kamerleden Wilders, De Graaf en Beertema (PVV) heeft minister Slob van Onderwijs (CU) geantwoord dat hij geen taak ziet voor de overheid om stelselmatige onjuistheden in schoolboeken te weren.

Dat geldt dus ook voor grove fouten en valse voorstellingen in schoolboeken. Deze Kamervragen waren namelijk gebaseerd op een persbericht van Likoed Nederland: “Opnieuw geschiedvervalsing in Nederlands schoolboek”. Het betrof een VMBO schoolboek van Noordhoff Uitgevers ‘Plein M’. Het boek onderwijst dat Jeruzalem slechts heilig is voor moslims en christenen.

Lees verder>>>
LIKOED

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Weg met ons!", antisemitisme, Barbarisme, belangenverstrengeling, ChristenUnie, cultuurrelativisme, demoniseren, Geschiedvervalsing, Heilige Land, hersenspoeling, Historie, Hypocrisie, Indoctrinatie, Israël, Israël-vijandigheid, Jeruzalem, Jodendom, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Nederland, nieuw fascisme, Overheid, PVV, Rotzakken, verloedering, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

21 reacties op Schoolboeken staan vol fouten, overheid grijpt niet in

 1. Alphons Mantel zegt:

  de politieke correctheid is kennelijk is overal

  Like

 2. ruud beijer zegt:

  Die Slob is een gore gristelijke huichelaar.Hij gaat BRANDEN in de Hel.

  Like

 3. rottenpikwick zegt:

  Fouten?? Deze grove LEUGENS zijn bewust in die schoolboeken neergeplemt! Niet voor niets hebben we een NEPPARLEMENT op Het Binnenhof, leugens en bedrog alom. Wedden dat deze nep-minister en al zijn hielenlikkers wél in actie komen als de islam verzwegen wordt / of negatief bejegend!! Dat zootje haalt het laagste van het laagste bij de mens naar boven! TUIG!

  Geliked door 1 persoon

  • fleckie zegt:

   Waarschijnlijk zijn daar ook al ‘moslems’ geinfiltreerd,? In het personeelsbestand ? met…’overredingskracht’ betr. ‘diversiteiten’!!!? *~*~*~*~*~*~*~

   Like

 4. Marijke zegt:

  Ik heb ook al eens iets doorgegeven wat Noordhoff in haar lesmateriaal heeft staan over Israël wat niet klopt. Noordhoff blijft er gewoon mee doorgaan. Viezeriken.

  Geliked door 2 people

 5. Corné zegt:

  En deze minister brieste pas nog dat er werk gemaakt moet worden van de bestrijding van het schrikbarend toenemende anti semitisme. Typisch een reactie van een djimmie. Een slappe wegkijken dus.

  Like

 6. Rensk. zegt:

  Nee arabieren waren niet goed voor andersdenkenden. Met name Joden mocht niet door bepaalde straten lopen. Waar ze dan nog wel mochten lopen moesten ze buigen als er een arabier voorbij kwam. Voor een bepaalde tijd mochten ze sowieso niet meer buiten komen. Dat had ook een reden. (voor de arabieren den) Niet -moslims moesten ook een groot deel afgeven van wat er binnen kwam. Ik kan me alleen niet meer herinneren in welke tijd dit ook al weer speelde. Moet ik eerst weer opzoeken.

  Like

 7. Drs.E.N.Schilder zegt:

  Joods, Christens, Islamitisch, wat maakt het uit!? Zien ‘we’ nog steeds niet dat het zogenaamd heilig verklaren van plaatsen, mensen en boeken de grootste (midden-oosterse!) onzin is die er bestaat? Zien we nog steeds niet dat ‘geloof’ (ofwel letterlijk vertaald: ik weet het niet zeker!) synoniem is aan civilisatie en derhalve uitsluiting van anderen, van onderdrukking, van macht hebben/geven over andere (goedgelovige / uiterst naïve!) mensen en wereldwijd geweld? De mens kan helemaal niet omgaan met ‘religie’ dus is het beter om het onderwijs en de samenleving ‘geloof’neutraal te maken. Moskeeën weg, kerken weg, synagogen weg, gewaden weg, keppeltjes weg, hoofddoeken, boerka’s weg. GEEN geloofsuitingen in het openbaar! Iedereen gelijk! ‘Geloven’ doet u thuis maar! Het voordeel hiervan is dat moslims het hier dan niet langer naar hun zin hebben en uit zichzelf weggaan. Daarmee is dan een heel groot deel van alle multiculturele problemen opgelost.

  Overigens: ik hoor met regelmaat dat niet moslim kinderen op scholen door moslim kinderen worden geterroriseerd omdat ze varkensvlees op brood meekrijgen… Vertel en schrijf onderstaande hun ouders en die kinderen zo vaak mogelijk.

  Moslims kunnen en mogen zowel ethisch verantwoord als fysiek helemaal niet op Europees grondgebied léven. Bijna elke vierkante centimeter van Europa is reeds miljoenen jaren door wilde en gedomesticeerde varkens bewoond geweest. Die hebben er geleefd, hun behoeften gedaan en zijn er gestorven. De Europese grond ligt een tiental meters diep bezaaid met hun resten en hun DNA en dáár begraven moslims hun overledenen in! Het varkens DNA zit hier dus al miljoenen jaren in de grond en even lang in het drinkwater! Daarnaast bedient de landbouw zich sinds de Europese mens grond ging verbouwen van varkensmest (sproeien en injecteren) waarmee het varkens DNA óók in de groentes en gewassen zit en komt het derhalve in het graas vee terecht. Ook via gedroogd voedsel. Koeien, kippen, geiten, schapen… alles eet ervan. Middels de bemesting van de gewassen zit het derhalve eveneens in het meel voor o.a. brood en andere etenswaren zoals groentes en fruit. Een moslim in Europa neemt elke dag varkens DNA tot zich, of het nu brood, vlees of fruit betreft. En dat doen ze volledig vrijwillig want wie de geschiedenis van Europa kent kan dit niet negeren. Zij negeren en ontkennen dit echter wèl en verloochenen hiermee niet alleen hun ‘religie’ maar ook zichzelf, hun kinderen en hun overledenen waarmee een plaatsje in het paradijs voor de Europese moslim niet is weggelegd. Zij gaan ervan uit dat zij hier straks de scepter zwaaien en zullen vervolgens de gehele geschiedenis wissen waarmee ze denken gevrijwaard te zijn van de Europese geschiedenis en deze onomstotelijk bewezen waarheid omtrent het Europese grondgebied. Maar Allah vergeeft niet en zij zullen zich uiteindelijk voor Allah moeten verantwoorden.

  Geliked door 1 persoon

 8. M. zegt:

  De leugen moet de kindertjes verkocht worden als iets moois en dat gaat niet als men de waarheid verteld over de zwijnerij van de leugen en zijn nepvrede.
  Beter direct je kinderen van zulke scholen afhalen als men niet bereid is dat lesgeven in leugens te veranderen want van lesgeven is dan geen sprake meer.
  Men leert uw kinderen dat goed kwaad is en kwaad goed.
  Ouders die dat prima vinden geven niets om hun kinderen.
  Leerplicht is niet meer dan de plicht tot het leren van leugens vandaar dat ze de leerplicht naar 2 jaar willen brengen.
  Kinderen knoeien met leugens daar kan men niet vroeg genoeg mee beginnen zal men denken.

  Geliked door 1 persoon

  • Piet Snot zegt:

   Zo zetten ze wel hele generaties tegen mekaar op door deze leugens te verspreiden onder de jeugd.

   Like

   • M. zegt:

    Dat doen ze zeker.
    Ze krijgen zoveel waanzin voor waarheid aangeleerd op school en door de tv dat als iemand echt de waarheid tegen ze spreekt ze denken dat hij waanzin lult.

    Like

 9. N.E. Derlander zegt:

  De CU heeft geen boodschap aan de Bijbel (en de Nederlandse cultuur), blijkt uit het standpunt in deze van Arie Slob.

  Geliked door 1 persoon

 10. Dr. Heinz zegt:

  Zo werkt dat in NederLINKSland al jarenlang!!
  Het onderwijs is onderdeel der linkse kerk, om het volk te hersenspoelen, te beïnvloeden.
  Om zo in hun ogen een beter volk te schapen.
  Diep triest!!!

  Like

 11. bigljohn zegt:

  Natuurlijk grijpt de overheid niet in. Want dit alles behoort tot HET grote plan. Het brainwashen van de Europese jeugd en bevolking met als beoogd resultaat een grote Europese superstaat die gedicteerd word door gewetenloze dictators uit Brussel. Het kan ook de andere kant opschieten richting Sharia dictatuur. Het word hoog tijd dat de onderwijzer boven-wijzer word. Maar ik kan nu al zeggen dat het gedaan is met Europa, zijn wetenschap en cultuur, EN zijn mensen….

  Geliked door 1 persoon

 12. MB zegt:

  Twee maanden terug heb ik Beertema nog veel meer, en uitgebreider, voorbeelden gegeven van geschiedvervalsing in geschiedenismethoden. Geen van deze voorbeelden komen in bovenstaande brief aan de minister naar voren.

  De minister pareert de terechte klacht met een onzinnige verwijzing naar de vrijheid van scholen in de keuze van hun methoden: zaak is dat alle uitgeverijen zich baseren op de handreiking die de wet geeft. Hiervan afwijken betekent afwijken van stof die door datzelfde ministerie van onderwijs in hun examens zal worden opgenomen.

  Ergo: de minister lult uit zijn nek, c.q. onttrekt zich aan zijn verantwoordelijkheid. Maar niet alleen hij, de hele regering én de meerderheid van beider kamers maken zich hier schuldig aan.

  Wederom pleit ik voor opheffing van het ministerie van Onderwijs: curricula, voor welk schoolvak dan ook, dienen regionaal (ressorterend onder de diverse universiteiten) of eventueel zelfs onder verantwoordelijkheid van de individuele schooldirectie te worden vastgesteld.

  Divers beleid brengt variatie aan. In de variatie onderscheid zich de kwaliteit. Van daaruit de waarheid.

  Andersom geldt dan centralisme leidt tot uniformiteit, verlies aan kwaliteit en het opheffen van de waarheid.

  Daarom: breng een einde aan elke vorm van centralisme, in ieder geval in het onderwijs.

  Geliked door 1 persoon

 13. M.A.L. Sion zegt:

  Dit beleid van de christelijke minister Slob is per definitie ANTISEMITISME.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s