Massieve raketaanval op het zuiden van Israël – twee doden

Screenshot_108

(Door: Dov Eilon – Vertaling: E.J. Bron)

Israël maakt op dit moment de grootste raketaanval vanuit de Gazastrook sinds de Gaza-oorlog in de zomer van 2014 mee. In Asjkelon sloeg een raket in een fabrieksterrein in. Daarbij werd één persoon gedood, twee anderen raakte gewond, de toestand van een van de gewonden is slecht. Het Barzilai-ziekenhuis in de stad werd door raketsplinters beschadigd. In de buurt van de stad Sderot kwam een 60-jarige man om het leven, toen zijn auto door een raket werd getroffen (foto).

Israel Heute

Ook de stad Beersjeva is opnieuw het doelwit van raketten geworden. Een van de raketten richtte bij de explosie in een stadsdeel aanzienlijke schade aan.

 

Voor het eerst was er ook raketalarm in de stad Rehovot in de Shfela-vlakte. De terroristen hadden er daarvoor mee gedreigd de aanvalsstraal te vergroten. Sinds 13.00 uur plaatselijke tijd loeien de sirenes in het zuiden bijna onafgebroken.

Het Israëlische leger gaat ondertussen door met zijn aanvallen op terreurdoelen in de Gazastrook. O.a. terroristen van de “Islamitische Islam” werden rechtstreeks met luchtaanvallen aangevallen.

 

Noodtoestand in het zuiden

Minister-president Benjamin Netanyahu riep voor het zuiden van het land de noodtoestand uit. Dit is belangrijk, omdat daardoor de staat de kosten van de door de raketaanvallen veroorzaakte schade overneemt. De noodtoestand zal eerst voor de komende 48 uur gelden. “Nadat het me duidelijk werd dat er aanvallen op de burgerbevolking aankomen, verklaar ik bij deze de noodtoestand”, stond er in de verklaring van de minister-president.

Bron:
www.israelheute.com
Door: Dov Eilon

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", antisemitisme, Barbarisme, Gazastrook, Hamas, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, Israël, Israël-vijandigheid, Joden, Jodenhaat, Moslims, Rotzakken, Terrorisme. Bookmark de permalink .

13 reacties op Massieve raketaanval op het zuiden van Israël – twee doden

  • Thomasson zegt:

   Het sturen van Israëlische soldaten naar Gaza is het domste dat Israël kan doen. In de 21ste eeuw komen al zegenen van boven. “Ab jetzt wird Bombe mit bombe vergolten” was de openingszin van de Tweede Wereldoorlog op 3 september 1939. Tegenwoordig is dat niet genoeg. Iedere plek waarvan een raket wordt geschoten, moet in een radius van 1 km eromheen plat worden gegooid met bommentapijt op alles wat daar ademt. Ten tweede de bombardementen moeten zich richten op de plekken (de rijkere delen van de stad Gaza) waar de Hamas en islamitische Jihad bobo’s met hun gezinnen wonen. Als ze als ratten uit hun bunkers zouden kruipen, vinden ze een totale ravage waaronder hun familieleden zijn begraven. Boontje komt om zijn loontje. Het heeft geen zin armtierige wijken bombarderen waar uitsluitend armen en analfabeten wonen. Daar heeft men niets aan. c) vernietiging van de hele infrastructuur door bombardementen. Laat maar Qatar, Iran en de linksige Gutmenschen in Europa voor ze weer de boel bouwen. Daar zijn ze heel goed in …Maar s.v.p. niet van onze belastinggeld. Daar werkt Jan met de pet niet voor. Het geld hebben wij zelf hard nodig.

   Liked by 2 people

 1. Perfide Albion zegt:

  Het was ooit 1 raket, toen werden het er 10, daarna 100, nu duizenden.

  De Israëlische leiders zijn zwakkelingen. Als ik aan het roer stond waren er morgen een miljoen islamieten in Gaza dood. Als de overlevenden dan nog een raket afvuren volgen zij de dag daarna..

  Nog vragen?

  Liked by 2 people

 2. AEO zegt:

  Het aantal raketten dat op de bevolking van Israël is afgevuurd is de 500 al ruimschoots pepasseerd. Er zijn in Israël tot nu toe drie doden gevallen. Wel is er nu ook een belangrijk kopstuk van Hamas door een gerichte aanval vanuit de lucht gedood, terwijl hij in zijn auto door Gaza reed. Mogelijk gaat Israël opnieuw belangrijke kopstukken van deze terreurbendes op deze wijze uitschakelen. Ik hoop dat Israël zich niet weer laat verleiden om snel tot een wapenstilstand te komen, want Islamitische Jihad heeft al gezworen om het Eurovisie Songfestival onmogelijk te maken en om Tel-Aviv en Ben Gurion Airport aan te vallen. Dus beter nu keihard al dat gespuis uitroeien!

  Liked by 2 people

 3. BREEK; Er wordt beweerd dat Hizbollah in het noorden ook van zich laat horen!

  Liked by 1 persoon

  • Henk der Niederlánder zegt:

   Zou mogelijk kunnen zijn Rottenpikwick.
   Omdat Hizbollah en de Islamitische Jihad beiden nogal tegen Iran aan schurken en Iran deze twee factie’s ook bewapend.
   Maar even afwachten wat er gebeurd.

   Like

 4. Jan zegt:

  Gewoon democratie op Gaza laten neerdalen

  Like

 5. AEO zegt:

  Inmiddels meer dan 700 raketten! Hamas moet volkomen vernietigd worden, want het is een kankergezwel. Israël moet nu eindelijk eens echt doorpakken, want het stelde zich tot nu toe veel te terughoudend op. Dat wordt in de Arabische wereld als zwakte gezien. Laat Israël Gaza maar als voorbeeld stellen, want er zit een nog veel grotere vijand in het Noorden.
  En die heeft meer dan 160.000 raketten. Het is heel sympathiek van Israël om de burgerbevolking van de vijand te ontzien, maar die luxe heeft Israël niet meer bij een volgende oorlog met de Hezbollah. Israël zal zich genoodzaakt zien om te kiezen voor het overleven van de eigen bevolking door volledig los te gaan op de vijand. Het klinkt hard, maar Gaza moet nu maar eens ten voorbeeld worden gesteld.

  Liked by 1 persoon

 6. kampersrene zegt:

  Maar…..wie levert die raketekes ?

  Like

 7. ruud beijer zegt:

  IDF strike back and kill them all.

  Like

 8. Jan zegt:

  Een boycot van het Songfestival mislukte, toen volgden raketten

  Misschien kun je deze gewapende actie wel als het gevolg zien van het mislukken van de boycotactie van de anti-Israël BDS-beweging. Deze Palestijnse organisatie riep maandenlang deelnemers aan het festival op om Tel Aviv dit jaar te boycotten. Zonder succes: alle internationale delegaties komen deze week aan in Israël. Vorig jaar riep BDS heel Europa op om de Israëlische deelneemster aan het Songfestival, Netta Barzilai, ‘zero points’ te geven. Ze won met gemak. Maar de BDS-beweging laat zich niet ontmoedigen en achtervolgt regelmatig met zeer onvriendelijke acties artiesten en sporters die in Israël optreden.

  Daar kan de Nedermarokkaanse zangeres Teema over meepraten. Toen ze optrad in Marokko met de Israëlische zangeres Noam werd haar leven een hel:
  ….
  https://www.trouw.nl/opinie/een-boycot-van-het-songfestival-mislukte-toen-volgden-raketten~afc340ee/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s