München: Huisverbod voor Björn Höcke opgeheven – AfD eist aftreden van burgemeester

Screenshot_104

De burgemeester van München, Dieter Reiter (SPD), en de chef van de AfD in Thüringen, Björn Höcke.

(Vertaling: E.J. Bron)

Verkiezingsstrijd op perverse wijze. Wanneer de heren van de stad het zich aanmatigen om spreek- respectievelijk huisverboden tegen de politieke tegenstanders uit te spreken, klopt er überhaupt iets niet met de democratie. Maar in München wordt dat uiteraard steeds opnieuw geprobeerd. Goed dat er nog onafhankelijke rechtbanken zijn, die de antidemocraten steeds weer een spaak in het wiel steken.

journalistenwatch

De “Merkur” uit München meldt nu dat de huisverboden van de stad München tegen sprekers van de AfD tijdens een bijeenkomst van de partijaanwas moesten worden opgeheven. Zodoende kunnen o.a. de AfD-chef in de deelstaat Thüringen, Björn Höcke, en de fractieleidster van de AfD in het Beierse parlement, Katrin Ebner-Steiner, vandaag optreden tijdens een bijeenkomst van de Junge Alternative Bayern in een openbaar etablissement op een sportterrein van de stad. De administratieve rechtbank München verklaarde de beslissing van de autoriteiten gisteren onwettig, aldus een woordvoerster. De stad zou niet voldoende hebben kunnen bewijzen dat de bijeenkomst zou kunnen escaleren en dat er verstoringen van de kant van de AfD te verwachten zouden zijn.

De voorzitter van de AfD-Beieren, Martin Sichert, Duits parlementslid, eist personele consequenties:

“De burgemeester van München, Dieter Reiter (SPD), heeft door deze democratie-vijandige actie elk recht verspeeld om democratisch vertegenwoordiger van de hoofdstad van Beieren te zijn. Als hij ook maar een beetje fatsoen bezit, treedt hij onmiddellijk af!”

Sichert verder: “Wie gekozen afgevaardigden het recht ontneemt om in tijden van verkiezingen in het openbaar op te treden, ontpopt zich als antidemocraat. Vijanden van de democratie horen niet aan het hoofd van een stad te staan!”

Bron:
www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), Barbarisme, belangenverstrengeling, Censuur, cultuurrelativisme, democratie, dictatuur, Duitsland, gezond realisme, Hypocrisie, Justitie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, machtswellust, Marxisme, meningsdictatuur, nieuw fascisme, Rotzakken, sociaaldemocraten, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

4 reacties op München: Huisverbod voor Björn Höcke opgeheven – AfD eist aftreden van burgemeester

 1. Meine zegt:

  We weten dat socialisten zich nergens voor schamen. Bijna 100 jaar geleden werd er door een socialistische arbeiders-partij een “Storm-afdeling” opgericht. Om zich te verdedigen tegen een andere vorm van socialisme. Het maakt niet uit welke vorm van “socialisme” er is, ze willen maar 1 ding: “MACHT”

  Like

 2. ieznogoedh zegt:

  Nou ja, voor hetzelfde geld was die Höcker in Dachau beland, dus het was nu ‘alleen maar’ een spreekverbod en huisverbod.
  En dat men zich niet vergist, Duitsers zijn nog steeds en zullen niet onwaarschijnlijk altijd Führervolgers blijven. Zit in hun genen en gaat er nog lang niet uit.
  Wellicht dat merkel daarom graag veel vreemd bloed binnenhaalt, enkel en alleen om tot verandering van die genen te komen?

  Like

  • droevige mof zegt:

   Als dat het geval is, dan moeten we Merkel zeer dankbaar zijn. Maar dan vraag ik me af, wat doen de talloze migranten in Nederland en Frankrijk? Zijn ze ook ingeschakeld om een slecht volk te verbeteren?
   Ik zou de vragen kunnen beantwoorden met een Duits woord: Quatsch.

   Geliked door 1 persoon

   • Wachteres zegt:

    Veel Britten uit GB zijn naar Duitsland gevlucht vahnwege Brexit. Vooral linksen dus.

    En wat ons betreft, wij hebben echt geprobeerd de Duitsers hier te bekeren, onbegonnen werk. Ze hebben een mateloos vertrouwen in Merkel en aanhang.

    Geen wonder, hier is slechts af en toe een vluchteling te bekennen en dan verdwijnen ze weer naar grote steden.

    Hier zegt men dat ze teruggestuurd worden door Merkel. De 1.2 miljoen uit 2015 [volgens hen zo’n 30.000] gaan ook allemaal terug.

    Zalig zijn de onnozelen van hart. En droevige mof, in NL is het geen haar beter.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s