Saoedi-Arabië neemt nu beulen aan – “Geen kwalificaties noodzakelijk”

Screenshot_116

(Door: “News-for-Freinds” – Vertaling: E.J. Bron)

Saoedi-Arabië heeft betrekkingen voor acht nieuwe beulen uitgeschreven om de werkdruk aan te kunnen die met de stijging van de openbare onthoofdingen in de rechtsstaat van de sharia verbonden.

News for Friends.de

Dit werd bekend, nadat Saoedi-Arabië vorige week op één dag 37 mensen had geëxecuteerd, waaronder een kruisiging, om zodoende in 2019 een recordaantal van zijn burgers te doden.

De aangeboden betrekkingen, waarin de rol van de acht nieuwe beulen werd beschreven, werden volgens berichten op de banensite van de staat gepubliceerd. Volgens de sollicitatieadvertentie zijn er voor de functie van beul geen speciale kwalificaties en voorkennis nodig. De belangrijkste competentie bestaat erin “een doodvonnis uit te voeren”, maar ook “amputatie uit te voeren” bij personen die vanwege minder ernstige delicten zoals diefstal veroordeeld werden.

The Sun” bericht:

Saoedi-Arabië heeft een van de hoogste executiepercentages in de wereld: voor verdachten die vanwege terrorisme, moord, verkrachting, gewapende roof en drugshandel veroordeeld werden, dreigt de doodstraf.

Sinds begin 2014 werden bijna 600 executies uitgevoerd, meer dan een derde deel daarvan waren drugsgevallen. Verleden jaar werden in het Saoedische koninkrijk meer dan 140 mensen ter dood gebracht, waar de veroordeelden normaal gesproken met een kromzwaard onthoofd worden.

Openbare onthoofdingen vinden in de regel ´s morgens om 09.00 uur plaats. De veroordeelde wordt dan door de beul op z´n knieën gedwongen. Hij gebruikt een zwaard, dat bekend staat als “Sultan”, om het hoofd van de veroordeelde bij de nek van de romp te scheiden.

Statistici hebben voorspeld dat er dit jaar meer dan 170 door de knieën zullen gaan – een record in de moderne tijd.

In de vroege jaren-2000 begonnen mensenrechtengroepen het aantal executies te registreren, tendens stijgend. Afgelopen dinsdag werd een gevangene gekruisigd en een ander werd tijdens tientallen walgelijke executies die op één dag in het meedogenloze koninkrijk werden uitgevoerd, gespietst.

De executies werden in Riyad, de islamitische heilige steden Mekka en Medina, de centrale provincie Qassim en in de oostelijke provincie, het gebied van de sjiitische minderheid, uitgevoerd.

Later onthulden de Saoedische autoriteiten dat één persoon na zijn terechtstelling werd gekruisigd – een straf die voorzien is voor zware overtredingen. Als waarschuwing aan anderen plaatste de beul het hoofd van een geëxecuteerde soennitische extremist op een spies.

De wetgevers zeiden dat de mannen aangeklaagd zouden zijn wegens “het aannemen van een terroristen-extremisten ideologie en het vormen van terroristische cellen” en schade aan de “vrede en de veiligheid van de samenleving” zouden berokkenen. Volgens Amnesty International was een van de mannen op het moment van zijn arrestatie net 16 jaar oud.

De geëxecuteerde personen hadden deelgenomen aan een aanval op een basis, waarbij meerdere veiligheidskrachten gedood werden, stond er in de verklaring van de Saudi Press Agency.

In Saoedi-Arabië was dit het grootste aantal executies op één enkele dag sinds 2 januari 2016, toen het koninkrijk 47 mensen wegens terroristische misdaden terechtgesteld had.

Onder de geëxecuteerde personen bevond zich ook de 21-jarige Abdulkarim al-Hawaj, die als scholier gearresteerd en aangeklaagd werd een “terrorist” te zijn, omdat hij online teksten over een demonstratie tegen de regering had verstuurd. In de verklaring van het ministerie van Binnenlandse Zaken stond dat de geëxecuteerde personen extremistische ideologieën aangenomen en terroristische cellen gevormd zouden hebben om chaos te verbreiden en sektarische conflicten te provoceren.

Men zegt dat de personen volgens de wet schuldig verklaard werden in opdracht van een speciale rechtbank in Riyad, dat zich bezighoudt met terreurprocessen, en het Hoogste Gerechtshof van het land.

Amnesty International zei dat elf mannen wegens spionage voor Iran veroordeeld en na een “zeer unfair proces” ter dood veroordeeld werden. Minstens 14 andere personen werden tussen 2011 en 2012 wegens geweldsdelicten in verband met hun deelname aan demonstraties tegen de regering in de door sjiieten bewoonde gebieden in Saoedi-Arabië veroordeeld.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken zei dat het stoffelijk overschot van een van de geëxecuteerden, Khaled bin Abdel Karim al-Tuwaijri, in het openbaar aan een paal vastgelijmd zou zijn. In de verklaring werd niet gezegd in welke stad in Saoedi-Arabië deze openbare executie plaatsvond.

Bron:
https://news-for-friends.de
Vertaling: “News-for-Friends”

Bron oorspronkelijk artikel:
https://newspunch.com
Door: Baxter Dmitry

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, Islam, Mensenrechten, Saoedi-Arabië. Bookmark de permalink .

16 reacties op Saoedi-Arabië neemt nu beulen aan – “Geen kwalificaties noodzakelijk”

 1. Nemesis zegt:

  Die hebben geen specifieke opleiding nodig, dat leren ze al als peuter zijnde.

  Geliked door 2 people

 2. Sobieski zegt:

  Dit zijn goede vrienden van de EU-mafia en de Clinton-kliek. Aan diens vrienden herken je iemands karakter en intenties. Verder commentaar overbodig hier…

  Geliked door 2 people

 3. Ik doe geen zaken met die lui. Wil er niets van weten……bbbrrrr

  Like

 4. Tistochwat zegt:

  Het gaat hier wél om een ‘bevriend staatshoofd’ van de ‘oranjes’, hè? 👿

  “ORANJE BÓÓÓVEN!”

  *kots*

  Geliked door 1 persoon

 5. boorzalf zegt:

  Zonder werk? Naar het UWV, wat was Uw vorige baan? Ik was beul.

  Like

 6. kampersrene zegt:

  Dat is geen slechte job….goed loon ….ieder jaar betaald verlof….een bonus voor elke terechtstelling…..bovenop maaltijd-cheques…ge moet er niets voor kunnen…ge moet wel aansluiten bij den “beulenbond” en hoe lomper hoe liever

  Geliked door 1 persoon

 7. Johan de Derde zegt:

  Scheelt de belastingbetaler wel geld. Laten we in de EU de sharia wet toepassen op moslims die een misdrijf hebben gepleegd. een dief handje eraf nog een x dan andere handje, een terrorist kruizigen, een moordenaar kopje eraf, een pedofiel kopje eraf, een aanrander of verkrachter pikkie eraf. Zo ruimen we ze op en scheelt ons weer geld voor dieven, laten ze kinderen en vrouw achter geen uitkering net zoals de dief de aanrander en verkrachter.

  Like

 8. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Tja wat voor kwalificaties zou een mens naar voren kunnen brengen, er bestaat bij mijn weten geen opleiding voor of je moet een slagersdiploma als aanbeveling zien.

  Like

 9. guusvelraeds zegt:

  Het ministerie van Binnenlandse Zaken zei dat het stoffelijk overschot van een van de geëxecuteerden, Khaled bin Abdel Karim al-Tuwaijri, in het openbaar aan een paal vastgelijmd zou zijn.

  Hoe hebben ze dat geflikt. Toch zeker niet met pritt stiften. Met secondenlijm? Hoe ziek als samenleving moet je zijn dit te verzinnen en ook nog uit te voeren. Maar onze regering en ons Koningshuis vindt het vrij normaal omgang te hebben met dit soort regeringen en koningshuizen.

  Geliked door 1 persoon

  • delamontagne zegt:

   Het is ook een héél zieke samenleving en ook erg hypocriet….
   Alle westerlingen die er werken voor kort of langere tijd, zijn blij als ze er weer wegkunnen gaan.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s