EU-verkiezingen: Orbán wil Weber niet meer als voorzitter van de Europese Commissie!

Screenshot_124

Manfred Weber en Viktor Orbán.

(Door: David Berger – Vertaling: E.J. Bron)

De EU-verkiezingen staan voor de deur en dan laat de Hongaarse minister-president Viktor Orbán een echte “bom” vallen: hij maakt zich los van de ondersteuning van de kandidaat van de Europese Volkspartij (EVP), Manfred Weber.

philosophia perennis

Tijdens een persconferentie vanmiddag in Boedapest met de Oostenrijkse vicekanselier Heinz-Christian Strache (FPÖ) liet de Hongaarse premier Viktor Orbán weten dat hij geen verdere ondersteuning aan de kandidaat van de Europese Volkspartij (EVP), Manfred Weber (CSU), zou geven.

“Hopeloos migratievriendelijk”

Een “Europese grote coalitie” tussen de EVP en de sociaaldemocraten zou wat hem betreft in geen geval in aanmerking komen, omdat de Europese linksen “hopeloos migratievriendelijk” zouden zijn. Er zou alleen sprake kunnen zijn van een samenwerking met de EVP als deze zich zou openstellen voor de “migratie-vijandige” rechtse partijen. Bij deze eis sloot ook Strache zich aan.

De Oostenrijkse krant “Standard” daar over: “Strache heeft al meermaals de hoop uitgesproken dat de partij van Orbán deel zou kunnen uitmaken van een toekomstige rechtse fractie in het Europees Parlement. Voor deze nieuwe “Europese Alliantie van de Volkeren en Naties” had verleden week de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken en chef van de LEGA, Matteo Salvini, reclame gemaakt in Boedapest. De partij Fidesz van Orbán behoort weliswaar net zoals de Oostenrijkse ÖVP tot de Europese Volkspartij, maar haar lidmaatschap werd in maart wegens Orbán´s Europa-vijandige politiek opgeschort.” (de krant bedoelt vermoedelijk EU-vijandig).

“Europese Alliantie van de Volkeren en Naties” wordt groter

Nog niet zo lang geleden werd de kandidatuur als topkandidaat van de Duitse CSU-politicus Weber bij de Europese Parlementsverkiezingen door Orbán´s partij Fidesz ondersteund. Dat is nu waarschijnlijk duidelijk veranderd. Talrijke conservatieve partijen uit de EU, van het “Rassemblement National” van Marine Le Pen via de AfD tot aan de FPÖ, willen toetreden tot de “Europese Alliantie van de Volkeren en Naties” wanneer het nieuwe Europees Parlement tot stand komt.

Fidesz van Orbán zou deze rechtse fractie nog groter maken. En zodoende de EU dichterbij een fundamentele hervorming brengen.

Bron:
https://philosophia-perennis.com
Door: David Berger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in christendemocraten, EU-critici, Europees Parlement, Europese Commissie, EUSSR, gezond realisme, Hongarije. Bookmark de permalink .

8 reacties op EU-verkiezingen: Orbán wil Weber niet meer als voorzitter van de Europese Commissie!

 1. Kees zegt:

  Schitterend, mijn zegen heeft hij!

  Like

 2. Rensk. zegt:

  Nelie Kroeze”ik denk dat het niet zozeer tegen de EU is, maar dat de woede er is door nationaal gebeuren. Hemel mens de woede is wel degelijk tegen EU. En dat heeft te maken met het opdringen van migratie en het over de balk gooien van enorme hoeveelheden geld en het graaien en de dictatuur van EU.Het gaat er maar niet in bij die slemielen. Kroeze accepteert duidelijk geen kritiek op EU. Cognitieve dissonantie weer.

  Like

 3. Rensk. zegt:

  Hebben ze het over Sophie in het veld: Kroeze: ik heb haar net gebeld en de regels zijn zooooooooo moeilijk etc etc. Mens ga goddomme de rioolput in duiken met je de regels zijn zo moeilijk. Sophie in het Veld is een onbetrouwbare viezerik van D66 net als haar partijgenoten als Pechtold en die heks uit Zweden en de rest van vele partijgraaiers. Zooooooo ontzettend klaar met die lui.

  Ik zeg: dood aan de EU

  Geliked door 2 people

 4. Pingback: EU-verkiezingen: Le Pen boven Macron! | E.J. Bron

 5. Henk der Niederlánder zegt:

  Rensk Denk aan je hart.
  Dit gaat niet goed komen met je.
  Die opportunisten krijgen de 23 ste toch wel flink op hun flikker

  Like

 6. Jan j zegt:

  @Henk der Niederlander

  Ik ben bang dat jij ongelijk gaat krijgen.

  Geliked door 1 persoon

 7. kampersrene zegt:

  Ik begrijp niet waarom de linkse correcten indertijd de Duitsers niet met open armen hebben ontvangen .Wat ze nu doen is veel erger…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s