Boekenbeursschandaal in Italië: Salvini´s nieuwe boek zorgt voor ophef

Screenshot_134

(Door: Dr. Wulf D. Wagner – Vertaling: E.J. Bron)

Nu heeft ook Italië zijn boekenbeursschandaal. Minister van Binnenlandse Zaken Salvini´s interviewboek verschijnt dit weekend bij uitgeverij Altaforte op de boekenbeurs in Turijn. Altaforte echter wordt echter gelieerd aan de neofascisten van CasaPound.

philosophia perennis

Het boek is nog helemaal niet verschenen en zorgt nu al voor ophef. De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken heeft een interview gegeven, dat op 9 mei als het boek “Io sono Matteo Salvini” zal verschijnen. Het wordt echter niet door een van de grote Italiaanse uitgeverijen uitgegeven, maar door een kleine, pas in 2018 opgerichte uitgeverij: Altaforte Edizioni.

Die kent u niet? Kende u de uitgeverijen Antaios of Manuscriptum voor de boekenbeursschandalen in Frankfurt en Leipzig? Nu heeft Italië dus ook zijn boekenbeursschandaal en één uitgeverij krijgt zijn aandacht.

De jonge linksen opzeggen, de oude linksen weten nog wat debat betekent

De gemoederen lopen hoog op sinds de schrijver Christian Raimo (geb. 1975) er in een comment op Facebook op wees dat de neofascisten in de “Salone del Libro” met een stand in Turijn vertegenwoordigd zullen zijn. Hij leverde tegelijkertijd een lijst met namen van diegenen wier deelname verhinderd zou moeten worden, waaronder ook conservatieven zoals de jonge Francesco Giubilei.

Welnu, ze worden niet verbannen, want de beurs was en is “een plek van de vrijheid, van de debatten en confrontaties van ideeën en culturen evenals van openheid, diversiteit en de democratie”. Raimo echter werd gedwongen om als adviseur af te treden.

Ook enkele linkse deelnemers zegden hun deelname af, bijvoorbeeld de striptekenaar Zerocalcare (geb. 1983) uit Rome, die “geen fascisten wil zien”. Het museum Auschwitz-Berkenau maakte bekend om de boekpresentatie van Halina Birenbaum naar een andere plaats in Turijn te verplaatsen, mocht Altaforte of de beurs blijven.

Anderen daarentegen spraken zich duidelijk voor haar aanwezigheid uit – men zou het terrein in het antifascistische Turijn niet willen overlaten aan de fascisten. Weer anderen, zoals de journalist en oud-68´er Giampiero Mughini (geb. 1941) stelden zich op tegenover diegenen die “in naam van het antifascisme censuur” verlangen: “CasaPound heeft elk recht op zijn eigen uitgeverij en om boeken te publiceren die zij wil, waarover we dan stuk voor stuk zullen oordelen.”

 Salvini bij neofascistische uitgeverij

Uitgeverij Altaforte, die wordt gelieerd aan de fascistische beweging CasaPound, geeft het maandblad “Ik primato nazionale” uit en liet snel achter elkaar sinds 2018 boeken over de meest verschillende onderwerpen publiceren. Dit weekend zal ze dus met zijn programma en het boek van Salvini, “de meest bediscussieerde man van Europa”, op de internationale boekenbeurs in Turijn vertegenwoordigd zijn.

Het interview met Salvini werd gehouden door de journaliste Chiara Giannini, die als deskundige op het gebied van terrorisme en migratie o.a. in Afghanistan was en daarover bij dezelfde uitgeverij een boek “Reisherinneringen van een vrouw in de oorlog” publiceerde en ook voor het besluit om Salvini´s interview te laten verschijnen bij uitgeverij Altaforte verantwoordelijk zou zijn.

Salvini zelf heeft nog niet het woord genomen over het spektakel in de media – bijvoorbeeld op zijn Facebook-pagina. Zoals altijd kan hij rustig achterover leunen, de boekreserveringen stijgen snel bij Amazon.it. En de uitgever van Altaforte, Francesco Polacchi, dankt nu al diegenen die onvrijwillig reclame gemaakt hebben; tegenover het museum Auschwitz-Birkenau drukt hij echter zijn spijt uit, maar hij wil zich niet terugtrekken.

Wie zal de Duitse vertaling weldra uitbrengen?

Laten we 9 mei dus afwachten. Laten we afwachten wat Salvini in zijn boek aan Europa te vertellen heeft. En laten we afwachten welke Duitse uitgeverij de eerste zal zijn die dit boek durft te vertalen.

Vermoedelijk zal dat geen grote uitgeverij zijn, die al jaren terugschrikken om kritische Italiaanse boeken in vertaling aan het Duitse publiek te presenteren, anders dan de linkse uitgeverij PapyRossa of de nieuwrechtse uitgeverij Antaios –maar daarover een andere keer. Wordt vervolgd na de boekenbeurs.

Bron:
https://philosophia-perennis.com
Door: Dr. Wulf D. Wagner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Antifascisten", "diversiteit", "Nuttige idioten", "Weg met ons!", achterlijkheid, Barbarisme, belangenverstrengeling, betutteling, Censuur, Communisme, cultuurrelativisme, democratie, demoniseren, establishment, Europa, gezond realisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Italië, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Marxisme, meningsdictatuur, nieuw fascisme, political correctness, propaganda, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

2 reacties op Boekenbeursschandaal in Italië: Salvini´s nieuwe boek zorgt voor ophef

 1. guusvelraeds zegt:

  Heeft Salvini in zijn intervieuw ook iets gezegd over Boreaal Europa?

  Like

 2. Jan zegt:

  ‘de boekreserveringen stijgen snel bij Amazon.it.’

  Amazon gaat overigens over tot ‘boekverbranding’ van conservatieven
  Malloch: Is Amazon Banning Conservative Books?

  It appears they are on a literal book burning spree against ONLY conservative titles and those that favor Trump and/or his ideas and policies.
  ….
  Amazon itself admits to use what is called, “algo curation”. It uses rankings to shape decisions to buy.

  https://www.thegatewaypundit.com/2019/05/malloch-is-amazon-banning-conservative-books/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s