Nepnieuws of Nepdemocratie

Screenshot_154

(Door: Peter Rissing)

Ja, ook ik grijp weer terug naar de 2e Wereldoorlog om duidelijk te maken waar censuur toe kan leiden. Ik maak een vergelijking met Kajsa Ollongren en Goebbels en de doelstellingen van de EU en het Nazisme, om dat er overeenkomsten zijn. (Hoewel bij lange na niet zo extreem, maar wat niet is, lijkt te gaan komen). Noem het ‘Godwiniaans‘, maar ik doel enerzijds op het verband tussen het beïnvloeden van het volk via woord en geschrift door de Nazi’s en het beïnvloeden van het volk via woord en social media, door de EU eufemistisch nepnieuws genoemd bij monde van Europees Commissaris Mariya Gabriel.

Anderzijds vergelijk ik het streven van de Nazi’s (tenminste) naar een verenigd en antisemitisch Europa onder centraal bestuur (mede door kunstmatige demografische veranderingen te bewerkstelligen) en het beleid en de maatregelen van de EU, die ook een gewijzigde samenstelling van de EU-bevolking teweeg brengen en die óók tot meer antisemitisme leiden.

Screenshot_153Goed, vanwaar deze lange intro? Wel, een censuurvoorval van vandaag waarbij een Tweet (door de censuurmaatregelen die de EU aan ‘social media’ als Google, Facebook en Twitter oplegt) met de volgende tekst van Bart Nijman werd geblokkeerd: “Ik ben normaal ook altijd voor thuisblijven, om dat antidemocratische nepparlement van graaiers, gekken en uitgerangeerde alcoholisten niet te legitimeren met een stem. Maar #ItsTime voor een populistische dreun tegen die dronkemanskoppen. Lekker eurosceptisch stemmen 23 mei dus”. Deze anti-EU opvatting is dus door een EU-maatregel gecensureerd. Een ludiek gevolg is dat door een ieder die zich bij deze censuur betrokken voelt het gecensureerde bericht duizenden keren is geretweet. Maar, dit komt dus dicht bij huis en Ollongren is – in lijn met de EU- een voorstander van het bestrijden van ‘nepnieuws’, dus juist voor dit soort censuur. Vandaar de lange intro en het verband met het vervloekte Nazisme.

Het censuurprobleem speelt heden ten dage niet alleen in landen onder (post-)communistisch of islamitisch dictatorschap, maar nu ook in de Westerse wereld. Ook Trump schaart zich in deze achter Voltaire (“I Disapprove of What You Say, But I Will Defend to the Death Your Right to Say It”) met “Ik heb liever fake nieuws zoals CNN dan dat iemand – inclusief socialisten en liberalen of wie dan ook – wordt gestopt en gecensureerd” en Het wordt erger en erger voor Conservatieven op sociale media! Hoe is het mogelijk dat James Woods (en vele anderen), een sterke maar verantwoordelijke Conservatieve stem, van Twitter is verbannen?”

Screenshot_152Uit dit alles blijkt dat het van groot belang is bij de komende stembusgang het advies van Nijman op te volgen, willen wij de koloniale machtsuitoefening van de EU ten aanzien van de lidstaten een halt toe te roepen. Binnen dit kader valt de onafhankelijkheidsstrijd van Groot Brittannië alleen te bewonderen. Niks Brexit, onafhankelijk worden van een dictatoriaal bestuur. Want wie wil nu een stelletje, democratisch oncontroleerbare dronkaards o.m. laten bepalen dat: een Poolse werknemer in Nederland na 1 dag werk al een WW-uitkering op Nederlands niveau moet krijgen, dat onze innovatieve pulsvisserij wordt verboden en dat de islam moet worden verheerlijkt?

Een Europese handelsunie oké, da’s verstandig. Maar een toekomst onder bestuur van de EU die onze mooie Nederlandse cultuur en economie wil egaliseren door vermenging met de zeer corrupte culturen en de sociale achterstanden van de Knoflooklanden is dom en naïef. Dus, stop de censuur, stop Ollongren, stop de EU met haar koloniale beleid en herwin onze onafhankelijkheid. En dus ook; legitimeer de EU niet met uw stem, want democratisch valt de strijd voor autonomie niet te winnen of indien u de democratische krachten hoger inschat dan ik; eurosceptisch stemmen.

Update

Door:
Peter Rissing
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Fake News", Censuur, democratie, dictatuur, EUSSR, gezond realisme, landverraad, Links fascisme, machtswellust, Nationalisme, Nederland, nieuw fascisme, Patriottisme, Rotzakken, Socialisten, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

11 reacties op Nepnieuws of Nepdemocratie

 1. ruud beijer zegt:

  Helaas is het grootste gedeelte van de Nederlanders voor de EU.Zij willen graag betalen voor de asielparasieten en de islam. Ik krijg met de dag een grotere weerzin tegen de Nederlandse huichelaars en wegkijkers.

  Geliked door 3 people

 2. rottenpikwick zegt:

  Mocht de situatie voor de Joden weer hachelijk worden, hebben ze mijn zegen!! Een bom op Eurabiah!! Die teringBENDE Merkel-Macron-Timmermans-Juncker-VRHFSTDT-Rutte hebben de Joden en anderen weer in de vluchtmodus gebracht! Mooi dat Israel 100 atoombommen heeft!
  Yardenah Arazi; Jij bent mijn land!

  Like

  • Peter Rissing zegt:

   Ho-ho, dat van die atoombommen is nog niet bewezen en dat kunnen we beter zo houden. En ja, ik kan me je diepe kwaadheid wel indenken en invoelen maar er zijn betere oplossingen waar we aan moeten werken. Langzaam zie ik het tij keren. Daar dienen we voor te gaan zonder te vervallen in massaal afreageren op onschuldige burgers. Het zijn de voormannen (Zie het citaat hierboven in oranje) die ons beschouwen als het domme volk waar Goebbels en Hitler het over hadden. Daar moet een vuist tegen gemaakt worden. Daar is democratie voor bedoeld. Inderdaad is die democratie met behulp van Rutte in NL en die andere lamzakken die je noemt in Europa grotendeels monddood gemaakt. Toch zie ik licht aan de horizon. En als ik naar de peilingen kijk lijken bommen steeds minder nodig om het kwaad te stoppen. Mooi muziekje in die video, dank daarvoor.

   Geliked door 4 people

 3. Marijke zegt:

  Vanavond zat ik in de auto en hoorde een spotje op de radio; pas op met nepnieuws. En dat terwijl wij constant in de maling worden genomen door diegenen die eigenlijk onze belangen zouden moeten behartigen, omdat wij ze daarvoor gekozen hebben en wij ze daarvoor rijkelijk betalen. Ook fb is een smerig instituut; mensen van kleur mogen alles tegen blanken zeggen, omdat ze blank zijn, maar als je maar 1 klein woordje terug zegt, dan ga je in de fb jail.

  Geliked door 2 people

 4. Jan zegt:

  Nepnieuws bij de NPO

  Economie groeit, maar uitstoot broeikasgassen daalt
  De uitstoot van broeikasgassen is in 2018 met twee procent gedaald ten opzichte van het jaar ervoor, terwijl de economie groeit. De daling is vooral te danken aan de afname van het gebruik van steenkool voor de elektriciteitsopwekking. Dat blijkt uit nieuwe, voorlopige cijfers van het CBS en het RIVM.

  https://nos.nl/artikel/2283781-economie-groeit-maar-uitstoot-broeikasgassen-daalt.html

  Vorige weel steeg het nog, als het al steeg

  Like

 5. Jan zegt:

  Twitter, een corrupte bende die nepnieuws verspreidt

  Twitter Took Money from Chinese Communists to Run Ads Criticizing Hong Kong Democracy Protests

  https://www.thegatewaypundit.com/2019/08/twitter-took-money-from-chinese-communists-to-run-ads-criticizing-hong-kong-democracy-protests/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s