Ruzie om Kosovo: Servië dreigt de EU zich naar Rusland toe te wenden

Screenshot_151

(Vertaling: E.J. Bron)

In de ruzie om Kosovo en de daar levende Servische minderheid dreigt Servië het Westen nu met een demonstratief toewenden naar de oude bondgenoot Rusland.

Duits - Zuerst

De EU eist van Belgrado al heel lang om met Kosovo – dat tot het voormalige Joegoslavië behoorde – een compromis te sluiten en de betrekkingen te verbeteren. De EU maakt er geen geheim van dat dit als voorwaarde voor een EU-toetreding van Servië beschouwd wordt. Anderzijds heeft de Servische regering onder president Aleksandar Vučić in de binnenlandse politiek niet veel speelruimte om te handelen. De bindende opgave van Kosovo zou haar politieke doodvonnis betekenen.

Nu heeft de Servische minister van Defensie Aleksandar Vulin nadrukkelijk gedreigd dat Servië zich volledig van de EU zou kunnen afwenden en weer volledig naar Rusland toe zou kunnen wenden. Zodoende zou zijn land de voorkeur kunnen geven aan een nauwere relatie met Rusland boven een EU-lidmaatschap.

“Als de EU Servië niet wil, dan zijn er anderen die wel willen”, verklaarde Vulin op de Servische televisie. Moskou ondersteunt de houding van Servië.

Daarvoor had Vulin verklaard dat Servië een vaste, krachtig verdedigde grens tegenover de Albanezen in Kosovo nodig zou hebben.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Balkan, EUSSR, Islam, Islamisering, Kosovo, Rusland, Servië. Bookmark de permalink .

28 reacties op Ruzie om Kosovo: Servië dreigt de EU zich naar Rusland toe te wenden

 1. Rensk. zegt:

  Laat ze maar aansluiten bij Rusland. Ze dreigen ermee., maar zullen het niet doen. Rusland weet beter raad met extreme moslims , die daar in Kosovo een goed onderkomen hebben. Als ze het zo aantrekkelijk vinden hadden ze het sowieso allang gedaan. Dat aansluiten bij Rusland.

  Like

 2. Rensk. zegt:

  excuus ik lees Servie, maar zie liever Kosovo aansluiten bij Rusland. Servie voelt zich niet senang met zulke buren.

  Like

 3. Hovawart zegt:

  Die kneuzen in Brussel zien hun kaartenhuis in elkaar storten, hun communistische utopie staat in brand en de rest van de linksche zakkenvullers vluchten weg in ontkenning.

  Geliked door 1 persoon

  • Goran zegt:

   Kosovo is Servië, historisch, genetisch linguistisch, EU komt Servië niet tegemoet, Servië moet haar landen weg geven aan een volk wat absoluut niets te maken heeft met kosovo of überhaupt de Balkan zodat Servië lid van de EU kan worden, beter gezegd een kolonie van de EU, de EU moet Servië niet want er wordt nog steeds de zelfde politiek gespeeld tegen Servië, Servië zal nooit in de EU komen, Servië moet zich verenigen met Rusland, ze zijn niet alleen een oude bondgenoot sterker nog het is een de zelfde volk, nog voor dat de westerse cultuur bestond waren Serviërs en Russen een volk, het westen moet eens ophouden met Servië te bemoeien, en laat Servië haar nationale interessen waar maken zoals alle Servische landen terug halen zodat alle Serviërs weer in een land kunnen leven, maar zoals ik al zei, politiek van het westen houdt dat tegen, het westen gebruiken de Albanezen die van oorsprong van de kaukasus komen tegen de Serviërs, met de leugen over de illyrische oorsprong van de Albanezen wat absoluut niet waar sterker nog Serviërs zijn de enige echte illyriers alleen Servië heeft recht op kosovo dat moet het westen maar eens recht zetten inplaats van de propaganda over de Slavische volksverhuizing naar de Balkan in de 7e eeuw, lang leven Servië lang leven Rusland

   Like

 4. Peter zegt:

  Bij de EU sneeuw je onder ,die hebben het meer op Afrika.

  Geliked door 1 persoon

 5. Marc zegt:

  In hoeverre heeft Servië de steun van de Visegrad, Oostenrijk, Griekenland en Italië? Dat lijkt mij een interessante vraag.

  Geliked door 2 people

  • Henk der Niederlánder zegt:

   In Bulgarije hebben ze in ieder geval alle steun dat weet Ik en Ik denk dat voor de Visegrad landen hetzelfde geldt @ Marc.

   Like

 6. Oeps zegt:

  Dames en heren.

  Tussen de Serven en de Kossovaren heeft het nog nooit geboterd.
  De Kossovaren hebben na de Joegoslavische oorlog (1991-1995) heel duidelijk laten merken, dat de Serven, die in hun land wonen er niets te zoeken hebben. Er wonen heel veel Serven niet in hun eigen land en dat geeft telkens weer rotzooi. Die Serven zijn echt niet zulke lieverdjes. We kennen ze toch nog wel van Srebrenica (1995). De Serven zijn wel een broedervolk van de Russen. Maar ik denk niet, dat Poetin rijkhazend naar die rotzakken uitkijkt. De EU heeft eigenlijk gelijk als ze stellen, dat de Serven eerst een compromis met Kossovo moet regelen, eer ze toe kunnen treden. Zo’n compromis, als het al ooit zou lukken, zal trouwens nooit lang stand houden. Het zijn twee volken, die elkaar niet verdragen. Als Servië toetreedt tot de EU, ligt er een tijdbom onder de EU. Misschien nog niet eens zo gek. Dan spat de hele boel vanzelf uit elkaar.

  Like

  • koddebeier zegt:

   De zogenaamde Kossovaren zijn gewoon Albanese moslim bezetters !

   Geliked door 1 persoon

  • Hendrik M. zegt:

   M’n beste Oeps, we zijn het eventjes oneens. De moslims die hun toevlucht zochten in Srebrenica zijn door de Nederlanders niet of onvoldoende ontwapend. Deze moslims hebben vanuit hun beschermde positie in Srebrenica strooptochten ondernomen en met grof geweld diverse Servische dorpjes uitgemoord; Nederland zag toe en liet het gebeuren. Tja, na het zoveelste verkrachtte en uitgemoorde Servische dorp werden de Serven het goed zat en grepen in. Dat het zo mis ging is grotendeels de schuld der Nederlandse politieke klunzen, die onze militairen daar vrijwel onbewapend geplaatst hebben.
   Kosovo, bekijk het als bv de stad Utrecht, een stad waar steeds meer moslims komen wonen. Op een gegeven moment vormen die moslims een meerderheid en eisen Utrecht op als islamitisch kalifaat. Stel dat de Nederlandse regering dit niet toelaat (doen die slappe slijmerds wel) en de internationale gemeenschap besluit dat Utrecht een kalifaat moet worden, om dit af te dwingen Amsterdam en Rotterdam kapot bombarderen, net zolang tot Nederland toestemt..
   Tja, de Servische Kosovaren hebben het ooit goed gevonden dat wat moslim Albanezen daar een bestaan opbouwden, na verloop van tijd werden dat er meer en meer…

   Geliked door 2 people

   • Oeps zegt:

    @ Hendrik M. (9 mei 2019 om 10:18)

    Dames en Heren.

    Het heeft absoluut geen in, om er één element in het hele Balkanprobleem uit te lichten en daarop een oordeel te vormen. Het moslim-probleem is slechts één van de vele problemen. Het probleem Balkan reikt veel verder dan het voormalige Joegoslavië. Het reikt van Griekenland tot Hongarije en Oekraïne. De Balkan is een ratjetoe aan volkeren, die qua aard nogal verschillen, en niet samen door één deur kunnen. Dat zit inmiddels bij hen in de genen. De huidige landsgrenzen komen niet overeen met de locatie van de diverse volkeren. Het Balkanprobleem is een gigantisch conglomeraat van al zo’n 2000 jaar lang problemen met oorzaken en gevolgen. Het is actie en reactie. There are no good guys and there are no bad guys. Het zijn allemaal rotzakken. En met hun hele gedoe hebben ze de boot in de vaart der volkeren gemist. De hele wereld bemoeit zich telkens met de Balkan. Er spelen hele grote belangen en dat draagt allemaal niet bij aan een vreedzaam naast elkaar bestaan. De spanningen op de hele Balkan lopen momenteel weer op. Het is een groot kruitvat, dat elk moment kan ontploffen.

    Srebrenica is een zwarte bladzijde in het Nederlandse geschiedenisboek. De Nederlandse regering (premier Wim Kok en minister van defensie dienstplichtweigeraar Relus Ter Beek) stuurde met overmoed, branie en bravoure een leger, dat onvoldoende uitgerust was en geleid werd door een bijna afgekeurde overste met drankprobleem, naar een oorlog. Toen de Nederlanders in het nauw geraakten en de overste om steun vroeg, werd dat geweigerd. Nederland had zo’n 150 generaals op de loonlijst staan, die allemaal een mooi uniform hadden met veel gouden versierselen en achter grote bureau’s zaten in mooie kantoren en belangrijk deden. Maar geen van hen was aan het front te bekennen. De Nederlandse politiek bleef in gebreke jegens de eigen soldaten. O ja, tot overmaat van ramp werd Willem-Alexander er nog naar toegestuurd met een vliegtuig vol bier, om de soldaten dronken te voeren. En met het ontwikkelen van de fotorolletjes ging het “per ongeluk” hopeloos mis. In mijn visie, was de hele affaire een oorlogsmisdaad, een krijgsraad waardig, maar die kwam niet.

    Like

   • Goran zegt:

    Heel mooi gezegd bravo.

    Like

   • QenQ6 zegt:

    @Oeps
    Pim Fortuyn wilde de opstelling van premier Kok in deze, ter discussie stellen en hem evt. ter verantwoording roepen. Toen trad Kok “op tijd” af, en daarna kwam Volkert van der Graaf…

    Like

   • Max zegt:

    Petje af

    Like

   • Xenxen zegt:

    😂 😂 😂 Mijn God 🤦‍♂️🤦‍♂️

    Like

  • paulzwueste zegt:

   Onzin Oeps!

   Like

  • Bert zegt:

   Er viel beetje rotzooi uit je mond. Oeps. Kosovo is een deel van Servië. Albanezen die in Kosovo wonen hebben een eigen land. Dat heet Albanië. Dit moet vergeleken worden met welke minderheid in Nederland men dat wil. Stel dat buitenlanders in Nederland eigen land willen formen. NL zegt dat kan niet. Buitenlanders terroriseren Nederland, komen uit hun land zonder militaire kleding de boel verzieken. Politie, kinderen en andere mensen doden. Nederland zegt nu is het genoeg. Jullie moeten weg, aangezien jullie niet mee willen doen. NATO dreigt Nederland te bombarderen als ze de mensen uitzetten. Nederland doet dat toch en wordt bijna 80 dagen platgegooid met clusterbommen en andere projectielen. Daarna eist minder dan de helft van de wereld dat NL dat land erkent. Ow ja, nog een laatste dingetje: de mensen die uit het buitenland komen om Nederland van Nederlanders te bevrijden (???) heten bevrijdingsleger. Als er karma bestaat, denk ik dat veel volken niks goeds te wachten staat!

   Like

   • Oeps zegt:

    @ Bert (9 mei 2019 om 15:00)

    Dames en Heren.

    Ten tijde van dictator Tito was het in het Voormalige Joegoslavië vrij rustig. Maar schijn bedriegt. Tito had de touwtjes strak in de hand en gaf niemand ruimte. Edoch onderhuids broeiden allerlei oude problemen en geschillen. Na het tijdperk Tito kwamen die oude problemen weer bovendrijven, maar men hield zich, bang voor Russische interventie, nog enigszins gedeisd. Nadat het ijzeren gordijn en de Berlijnse muur gevallen waren, laaiden de ruzies in Joegoslavië weer op en het werd oorlog. In deze ontwikkeling en de oorlog speelde de Servische leiding, voorzichtig uitgedrukt, een dubieuze rol. De Serven wisten de oorlog heel handig buiten de eigen deur te houden. De Serven woonden ook overal, waar ze niet thuishoorden. Het grote probleem van de Balkan is, dat het een ratjetoe aan volkeren is, die door elkaar heen wonen. De grenzen van de diverse territoria kwamen en komen nog steeds niet overeen met de demografie. Het probleem is al vele eeuwen oud. De huidige grenzen zijn in 1995 door Bill Clinton for all wrong reasons in de “warroom” van het Witte Huis getrokken. Daarmee werd weer eens een basis gelegd voor een toekomstig conflict. Kossovo was voor 1995 een soort provincie van Servië, maar de Serven waren er wel een minderheid. Servië edoch deelde de lakens uit. Toen Kossovo werd afgescheiden werden de rollen omgedraaid. De problematiek van de Balkan is heel complex en gaat terug tot in de Romeinse tijd. Het moslimprobleem is slechts een klein onderdeel van de totale problematiek. Het probleem reikt ook veel verder, dan het voormalige Joegoslavië. Het gaat van Griekenland tot Hongarije en Oekraïne. De grote volksverhuizing, Karel de Grote, het Habsburgse rijk, het Ottomaanse rijk, de koude oorlog en wat dies dies meer moge zijn, hebben allemaal aandeel in de problematiek. De Balkan is altijd speelbal geweest van de internationale politiek en betaalde daarvoor de rekening. De vaart de volkeren ging aan de Balkan voorbij. Het zal tussen Servië en Kossovo niet licht boteren.

    Like

   • Lot zegt:

    KUnnen jullie nog herinneren Pim Fortuyn, toen hij opkwam dreigde de UN in de vorm van Kissinger, dat als Nederland zo doorging/obstinaat was, dat ze de UN troepen zouden sturen, en ze hadden al bedacht wie, namelijk de Bangladezen, dat zijn moslims, die zouden onze vrouwen wel een stukje kleiner maken. Dank je wel UN en Kissinger nepjoodse meneer. Ik moet er niet aan denken dat ik in dit land speelgoed wordt van vreemde mannen.
    Ik moet er niet aan denken, ik wordt gek, en ik ga mij verdedigen hoor.

    Like

  • Max zegt:

   Wat heb jij nou verstand van Servië en het Servische volk,jij moet je beter met je eigen land bezig houden….

   Like

 7. Hendrik M. zegt:

  Er is de Serven een bijzonder smerige streek geleverd door de westerse betweters die met grof oorlogsgeweld de Servische provincie Kosovo van de Serven afnamen en aan de moslim Albanezen gaven.
  Tja, kan er begrip voor opbrengen…

  Geliked door 2 people

 8. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  De hele Balkan is, net als het Midden-Oosten, een groot kruitvat. Het zijn een groot aantal volkeren, die elkaar niet verdragen en qua aard nogal verschillen en helaas door elkaar wonen. De problemen gaan al terug tot in de Romeinse tijd. Het is als een slecht huwelijk. Ze kunnen niet met elkaar en ze kunnen niet zonder elkaar. Telkens als ze iets willen uitvechten, bemoeit de hele wereld zich ermee. Het lost niets op. Het gaat alleen maar van kwaad naar erger. De grenzen, die in 1995 door Bill Clinton werden getrokken, doen geen recht aan de woonplekken van al die verschillende volkeren. De spanning neemt weer toe en is om te snijden. Eer we het beseffen, zal de Balkan wel weer in de fik staan. Het is een soort schoolvoorbeeld, waarom volksvermenging dat niet werkt.

  Geliked door 1 persoon

  • Lot zegt:

   Midden oosten heeft influx gehad van Indiers uit India enkele duizenden jaren geleden begonnen, hens je hebt de licht oorspronkelijke Irakezen die zwart haar hebben en de donkere Irakezen. Dat heb je als je een land binnendringt en in bezit neemt, dat heet volksverplaatsing en volksvervanging. Wat moet je daar in dat andere land, daar heb je niets te zoeken.

   Like

  • Lot zegt:

   Ik heb kogels nodig daarvoor, het wordt tijd voor een geweer. Die moet ik nu eindelijk eens gaan aanschaffen…

   Like

  • Lot zegt:

   Aanvulling: De oorspronkelijke mensen in Mesopotamië waren blanke Europeanen, die ten onder gingen. Het schijnt dat de vrouwelijke groep priesteressen zelf moord pleegden. Als je onder gaat, of vertrekt naar Amerika (zoals de slavische elite alhier in Nederland), dan heb je niets met het land meer, en dat laat je het allemaal maar begaan. Geeft je te denken voordat je de macht uit handen geeft. Naar mijn mening heeft Nederland elite politiek en juridisch geen macht over de bevolking, omdat ze niet van hier zijn, en het niets kan schelen. Ze vertrekken toch wel naar Amerika. Ze hebben als globetrotters niets met Nederland. En dus horen ze ook deze macht niet te hebben. Anders laat deze bevolking of elite die ten onder gaat, het land ook ten onder gaan, door het te laten overnemen door vervanging van de bevolking. En er is beperkt land in de wereld.

   Like

   • Oeps zegt:

    @ Lot (10 mei 2019 om 09:53, 09:57, 10:02

    Dames en Heren.

    Interessante informatie. Bedankt.

    Like

 9. Mersad Muric zegt:

  Het zou me niet verbazen als in Kosovo net als in Syrië het westen haar invloed verliest. Rusland is in opkomst en ook in trek bij steeds meer landen in de wereld die Europa zien als een mooie concept waar ze wel bij willen horen maar door een zeer ingewikkeld buitenlands beleid ( kan niet anders als zoveel leiders bij betrokken zijn en voor het zeggen hebben ) worden die landen ontmoedigd en kiezen voor een gemakkelijk weg.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s