‘Schaf een goede hond aan’, adviseert gemeente nadat inwoners klagen over asielzoekers

Screenshot_145

(Door: Malini Witlox)

OVERLOON – Als het aan een deel van de inwoners van Overloon ligt, neemt de gemeente Boxmeer actie om overlast van asielzoekers tegen te gaan. In een brief hebben 44 inwoners hierop aangedrongen bij het gemeentebestuur. Er zou de laatste maanden veel ingebroken worden. Ook hebben inwoners last van insluipers en van asielzoekers die door de ramen naar binnen kijken. Burgemeester Karel van Soest zou de groep asielzoekers het liefst meteen het land uit willen zetten, maar dat gaat niet vanwege procedures die gevolgd moeten worden.

De meeste briefschrijvers wonen in het buitengebied van Overloon, onder meer aan de Rondweg. Asielzoekers die van het AZC naar het nabijgelegen treinstation Vierlingsbeek lopen, komen daar langs.

De mensen die de brief hebben getekend, willen alleen anoniem reageren. “Er stond een keer iemand in mijn slaapkamer, er waren dingen kapot. Maar het belangrijkste is dat mijn gevoel van veiligheid is weggenomen”, vertelt een vrouw.

Er zijn bij de buurtbewoners onder meer fietsen, een skelter en een telefoon weggehaald, bij anderen zijn spullen vernield. De politie bevestigt dat er veel incidenten zijn geweest. “We herkennen het beeld dat een deel van de asielzoekers voor de nodige overlast zorgt in het dorp”, aldus een politiewoordvoerder. Politie, gemeente en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) hebben ook overleg gehad met de omwonenden.

Hoge hekken en goede hond

“Daarin is gezegd dat we ons moeten opmaken voor nog meer asielzoekers die uit Rotterdam komen”, zegt een van de omwonenden. Volgens meerdere mensen die Omroep Brabant sprak, zou geadviseerd zijn om te zorgen voor een hoog hekwerk, voor bewakingscamera’s en om een goede hond aan te schaffen.

In het asielzoekerscentrum van Overloon wonen ongeveer vierhonderd mensen. Volgens woordvoerder Robert Ploeg gaat het om een kleine groep van jonge mannen die de overlast veroorzaakt. De asielzoekers komen uit veilige landen. “Als ze arriveren in het AZC wijzen we ze op de huisregels en dat in Nederland dus bijvoorbeeld inbraak verboden is.”

Ze horen hier niet thuis

“Er zijn mensen die zeggen dat ze een hond hebben aangeschaft, maar dat moet niet vertaald worden als een advies van de gemeente of politie”, reageert burgemeester Karel van Soest. De gemeente zette al straatcoaches in en ook de politie rijdt regelmatig langs, maar dat is niet genoeg. Hij adviseert inwoners daarom om alles te melden wat ze zien. “Het liefst zou je deze mensen het land uitzetten, maar helaas hebben we daar de instrumenten niet voor. We moeten het doen via de normale weg van aangiftes en meldingen.”

Van Soest benadrukt dat de instrumenten die de gemeente en politie hebben om tegen de raddraaiers op te treden, heel beperkt zijn. Om het probleem echt op te kunnen lossen, vindt hij dat de wettelijke procedure moet veranderen. “Eigenlijk zou het moeten zijn dat meteen tegen asielzoekers uit veilige landen gezegd kan worden dat ze hier niet thuis horen.”

Kamervragen

Madeleine van Toorenburg en Erik Ronnes hebben Kamervragen gesteld aan staatssecretaris Mark Harbers van Justitie en Veiligheid over de kwestie. Ze willen onder meer weten of hij op de hoogte is van de adviezen die inwoners van Overloon van de gemeente en de politie gehoord zouden hebben. Ook vragen ze Harbers hoe hij omwonenden gaat steunen en op welke manier hij ervoor gaat zorgen dat overlastgevers sneller worden overgeplaatst.

Bron:
www.omroepbrabant.nl
(h/t Ron V.)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Integratie", "migratie", "Nuttige idioten", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Allochtonen, asielwaanzin, Bananenrepubliek Nederland, Bureaucratie, Criminaliteit, cultuurrelativisme, establishment, Eurabië, gezond realisme, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Islamisering, Krankzinnigheid, lafheid, Multiculti, Naïviteit, Nederland, Overheid, Pacifisme, political correctness, praatjesmakers, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

70 reacties op ‘Schaf een goede hond aan’, adviseert gemeente nadat inwoners klagen over asielzoekers

 1. neilven zegt:

  Dit is ongelofelijk dit is de wereld op zijn kop, nee geen hond maar stuur die gore klootzakken het land uit en nooit meer binnen. Persona non grata.

  Geliked door 4 people

 2. Ruud zegt:

  Het is toch tenhemelschreiend dat de overheid deze gedupeerden geen afdoende oplossing kan bieden ter beteugeling van dit buitenlands schorem wat hun bezittingen en gevoel voor veiligheid belaagt. De grootst mogelijke klootzakken zitten in den Haag en Brussel en zijn hier als enigen verantwoordelijk voor.

  Geliked door 2 people

 3. jantjeuitnl zegt:

  Mijn hond heet Glock.

  Geliked door 3 people

 4. Jan zegt:

  Gewoon een liquidatieteam inschakelen, snel en effectief

  Geliked door 3 people

 5. Tineke zegt:

  En als die hond zo n insluiper in zijn poot bijt……draaien de bewoners alsnog op voor de kosten?Weer werk genoeg voor de asieladvocaten.

  Geliked door 4 people

  • boorzalf zegt:

   Nee, de bewoners draaien niet voor de kosten op, mist U een bord aan de poort of deur plaats van hier waak ik met een honden afbeelding.

   Like

   • Piet snot zegt:

    Een bordje bij de deur over wat er allemaal te wachten staat, heeft geen enkele rechtsgeldigheid.
    Daar kan ik wel van alles en nog wat op schrijven, op zo’n bordje over wat ik van plan ben, of wat je te wachten staat, als iets mij niet bevalt.
    We wonen in Nederland, weet je nog.

    Like

   • Tineke zegt:

    Lees mijn reactie van 20.30

    Like

   • Piet Snot zegt:

    Gelezen20:30
    Tineke, lees mij reactie van 21:30
    Als je leert blaffen, wat Wachteres je aanraadt, dan heb je gelijk.
    Wel flink blijven oefenen uiteraard.

    Like

   • boorzalf zegt:

    Zal misschien niet in de wet staan, maar als het ooit tot een rechtszaak komt zal dit zeker door de rechter mee genomen worden. Dit was op advies van een politie agent.

    Like

   • Republikein zegt:

    Ze kunnen ook nog lezen,nou moe!

    Like

  • boorzalf zegt:

   Afbeelding van Pluto zegt genoeg.

   Like

 6. rottenpikwick zegt:

  Van Toorenburg ooit gehoord over de instroom van een ONS VIJANDIGE cultuur, een massa uitkeringstrekkers, profiteurs, criminelen????? Hypocriete NEPPERD die je bent!!

  Geliked door 3 people

 7. koddebeier zegt:

  Een dubbelloops hagelgeweer mag dat ook ????

  Geliked door 5 people

 8. Jean zegt:

  Er zal pas ingegrepen worden als de dochters resp. echtgenotes van het politiek gespuis verkracht resp. vermoord worden.
  Politiekers grijpen pas in als ze zelf slachtoffer worden.
  Conclusie: stem massaal voor de PVV, VB, FN, FPÖ, AfD enz. zodat de afvoer van gespuis kan gestart worden zodat Europa weer van/voor de Europeanen wordt en die EU bende Europabeschadigers uitgeschakeld wordt en de misdadigers achter de tralies vliegen voor minimaal 20 jaar.

  Geliked door 6 people

 9. rottenpikwick zegt:

  Van Toorenburg en haar soortgenoten hebben actief meegewerkt aan de import van GIGA-MISDAAD in ONS landje!! Ze is zelf tot een CRIMINEEL gedegradeerd!!

  Like

 10. Johan zegt:

  Beste buurtbewoners,
  Ga eens in dat oorlogsmuseum van jullie kijken in Overloon. Daar kun je zien hoe onze bevrijders dat indertijd oplosten. Daar krijg je een indruk, hoe bezetters van ons land aangepakt werden.

  Geliked door 3 people

 11. Mary zegt:

  “Eigenlijk zou het moeten zijn dat meteen tegen asielzoekers uit veilige landen gezegd kan worden dat ze hier niet thuis horen”, ja en eigenlijk hadden Rutte en Co ze nooit ongevraagd (aan het Nederlandse volk) mogen uitnodigen en eigenlijk hadden we nooit ongevraagd in die EU club mogen komen die ze met miljoenen naar binnen wil hebben en eigenlijk zou de overheid geen euro belastinggeld van hard werkende Nederlanders daaraan uit mogen geven en eigenlijk……

  Geliked door 2 people

 12. annah zegt:

  als het dan een hond moet zijn dan wel een grote zwarte hond, daar zit de duivel in ….

  Geliked door 1 persoon

 13. Willem zegt:

  De instrumenten die de gemeente en politie hebben om raddraaiers aan te pakken zijn heel beperkt zegt van Soest. Nou, een knuppel is ook heel beperkt, wedden dat het werkt?

  Geliked door 3 people

 14. paulzwueste zegt:

  ’n Wolf lijkt mij beter!

  Geliked door 3 people

 15. N.E. Derlander zegt:

  Wat een onmacht bij degenen, die van de belastingbetalers heel veel geld krijgen om hen te beschermen.

  Ik stem 23 mei op de PVV. Geen hoog hek om het huis, maar een hoog hek om Nederland!

  Geliked door 6 people

 16. boorzalf zegt:

  Geen tijd voor een hond? Een jachtgeweer doet ook wonderen. Maar het is gewoon te schandalig voor woorden wat hier gebeurt.

  Geliked door 3 people

 17. Mary zegt:

  Eh dat van die hond klopt natuurlijk wel……..mijn giant van een hond is ongelooflijk lief eh totdat er iemand onuitgenodigd de tuin binnen stapt……..ook hier wist, na het zien van mijn hond, de politie mij te melden (na een aantal inbraken in de buurt) “nou u hoeft zich nergens zorgen over te maken hier komen ze in ieder geval niet langs……..”

  Geliked door 4 people

 18. koosv8 zegt:

  Laten we vooral de regeltjes volgen, of eigenlijk je er achter verschuilen, iets anders is het niet. En dan zijn we er weer, het is de zg. Hogere klasse die dit land naar de afgrond leidt.

  Geliked door 4 people

 19. Piet Snot zegt:

  Een hond, hoe agressief ook, is kansloos wanneer het meerdere aanvallers zijn.
  Je steekt zo’n hond dan gewoon neer.

  Geliked door 3 people

  • Piet Snot zegt:

   Je moet er dus heel veel honden op na houden, dan maak je een kans.
   Niet met 1 hond.

   Geliked door 2 people

  • rottenpikwick zegt:

   Arme honden, ook al slachtoffers van de Satanknuffelaars op Het Binnenhof!

   Geliked door 4 people

  • Blaffertje zegt:

   Je hebt gelijk, dat risico bestaat.
   Mijn eerst hond, een Boxer, flikte dit; Hij ging achter de deur staan en liet iemand binnen komen, Je hoorde of zag hem niet tot dat je echt binnen was en dan beet hij in je billen en niet te zuinig.
   (Is mij een keer overkomen toen hij dacht dat ik een vreemde was)
   Auw.

   Geliked door 3 people

  • Nemesis zegt:

   Ik heb er twee, Oost Duitse herdershonden, langharig. Rein gefokt, dus direct afstammend van de wolf. De een is pikzwart, dus de duivel, de ander zilvergrijs gemeleerd, (sorry geen dakje op toetsenbord) ziet er dus uit als een echte wolf.
   Uitlaten doen we op eigen land, en sinds ik ze zindelijk heb gemaakt, gaan ze nergens anders hun behoeftes doen, als alleen op dat stukje grasveld, wat iedere dag wordt schoongemaakt en gaat in de milieu afvalton,

   Geliked door 2 people

   • delamontagne zegt:

    Wij hebben 2 Labradors en laten ze stukje verder in bos uit.
    Maar soms gaan ze er vandoor en doen ’t in de tuin.
    Maar wel op plekken waar wij niet lopen/komen.
    ‘Heel typisch…….

    Geliked door 1 persoon

   • Nemesis zegt:

    Maar ze komen toch wel weer te voorschijn. Dat doen die van mij zeer zeker niet, die zijn afgericht als de politiehonden. Al van af puppy af aan. Nee niet met stroomstoten, doet politie ook niet. Maar met lekkere kleine snoepjes belonen iedere keer, bereik je ontzettend veel zo niet alles.

    Geliked door 2 people

 20. Hovawart zegt:

  De mensen beseffen niet wat voor gevolgen een bijtincident voor de hond en eigenaar heeft in Nederland, zelfs als het incident gebeurt op eigen terrein of binnenshuis, want zodra men in de Pays-Bah geen medewerking verleent aan onaangepast volk dat zich niet aan de regels en wetten houdt, en lak heeft aan waarschuwingen en verzoeken, word men als hondenbezitter vele malen harder gestraft als je huis en haard beschermt, dan het gewapende geteisem (met een slechte jeugd) dat denkt dat alles maar geoorloofd is. De Nederlandse Wet die een ieder bescherming moet bieden maakt daders van slachtoffers en slachtoffers van daders, Nederland is een verloren land, geregeerd door onbekwame waanzin en bewaakt door de Gerechtelijke Linksche Looney Brigade.

  Geliked door 6 people

 21. Steven zegt:

  Van Soest benadrukt dat de instrumenten die de gemeente en politie hebben om tegen de raddraaiers op te treden, heel beperkt zijn.

  Vreemd… als ik ergens inbreek en gepakt wordt dan zijn de instrumenten en de daarbij behorende straffen ineens onbeperkt.
  Maar voor de naffers uit de woestijn zijn de overtredingen bijna onbeperkt omdat men niks MAG en KAN!

  Geliked door 3 people

 22. Jean zegt:

  Valt het jullie ook op dat die van Soesdijk & co NOOIT last hebben van die terreuroverlast?

  Geliked door 4 people

 23. Manuela Huijbrechts zegt:

  En als die hond dan bijt, moet de hond afgemaakt worden zeker?

  Geliked door 4 people

 24. bigljohn zegt:

  Schande ! Illegalen die niet teruggestuurd kunnen worden…Nee, natuurlijk niet, dat is pas besloten in Marrakesh. maar helaas hebben we daar de instrumenten niet voor….Leugens ! Gedupeerden; Koop een hond die de naam Kalashnikov draagt. Wedden dat ze op de loop gaan voor zo’n vurige hond ? Zijn ijzeren gestel kan een stootje hebben, en zijn scherpe snijtanden zien er uit als kogels. Hij heeft geen voedsel of water nodig, enkel wat olie of vet, en u betaalt er ook geen hondenbelasting over. Laat deze blaffer zijn werk voor u doen en het resultaat zal alle verwachtingen overtreffen !

  Geliked door 4 people

 25. Tistochwat zegt:

  Hoge hekken en goede hond

  Wie betaalt dat hoge hek en het eten en de (medische) verzorging van een hond?
  En hoe zit het met de hondenbelasting?
  En wat als mijn hond een smerige, mohammedaanse schoft bijt?
  Moet mijn geliefde, dappere, trouwe hond dan worden afgemaakt omdat hij ‘gevaarlijk’ is?

  jantjeuitnl 8 mei 2019 om 16:50

  Mijn hond heet Glock.

  Heel verstandig.
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Glock

  De Glock-pistolen zijn zeer populair bij ordediensten en legers over de hele wereld, alsook bij burgers voor zelfverdediging

  Geliked door 5 people

  • Steven zegt:

   Maakte ze ook maar eens mensen AF die hier ook gevaarlijk zijn… dan zou iedereen een stuk lekkerder slapen, wat de productiviteit van de mens ten goede komt.

   Geliked door 2 people

 26. Lucky zegt:

  Ter Apel is t zat, en asieleisers misdragen zich weer.

  Geliked door 3 people

  • Tistochwat zegt:

   Lucky 8 mei 2019 om 19:30

   Wat hebben die mohammedanen toch altijd een nare grote smoel!
   Eruit met dat volk; we hebben zelf al genoeg criminelen!
   Laten ze met hun grote bek hun eigen zandbak maar gaan opbouwen!

   Like

 27. M. zegt:

  Als het eigen volk is wat in je huis inbreekt worden ze gewoon opgepakt en uiteindelijk opgesloten maar met mensen die hier onterecht zijn en iedereen tot last zijn daar kunnen ze dan niets mee
  De wet is zo ingericht dat de overlastgever die hier onterecht is geen strobreed in de weg gelegd kan worden. Wat ze kunnen dan zogenaamd niets. Wat een grove leugen is.
  Pas als u zichzelf beschermd word er opgetreden want u moet er maar aan wennen met een hek om uw huis te leven want de crimineel is koning in ons land voor de wet.

  Geliked door 3 people

 28. Tineke zegt:

  Ik heb zo n ding voor me keukenraam,met een herdershond erop,daar onder staan de afschrikwekkende woorden ”HIER WAAK IK”
  (Ik heb nog nooit een hond gehad)
  Zou het afdoende zijn……….?

  Geliked door 2 people

 29. Pingback: NEDERLAND NAAR STATUS “ONVEILIG”! | eunmask

 30. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  De gedachte, om een hond te nemen, speelt al enige tijd door mijn hoofd. Zo’n lieve Rotweiler lijkt me wel wat, Zo’n lekkere robbedoes is waaks, niet bang en trouw aan de baas.

  Geliked door 2 people

  • Piet Snot zegt:

   Hartstikke leuk zo’n hond.
   Maar je moet er wel altijd mee naar buiten, ongeacht het tijdstip of het weer, of je er nou zin in hebt of niet.

   Geliked door 2 people

   • Oeps zegt:

    @ Piet Snot (9 mei 2019 om 07:08)

    Dames en Heren.

    Dat naar buiten moeten is zo’n probleem. Ik neem hem wel mee in de auto naar dat grote gebouw met dat typische torentje hier in de buurt. Daar is een hele grote parkeerplaats bij. Daar kan ie lekker rondlopen. Alleen op vrijdagmiddag gaat dat niet. Dan staat die parkeerplaats helemaal vol.

    Like

  • Blaffertje zegt:

   Onderschat het karakter van een Rotweiler niet.
   Als je serieus overweegt een hond te nemen en het word je eerste hond neem dan een met een wat milder karakter, want ook die verdedigt jou en je huis wel.

   Geliked door 3 people

   • Tijl Uylenspiegel zegt:

    Inderdaad, een rottweiler is zeker niet geschikt voor alle mensen maar dat geld voor nagenoeg alle waak en verdedigingshonden.

    Geliked door 1 persoon

  • Piet Snot zegt:

   Hou je er ook rekening mee dat je tegenwoordig ook ze stront op moet opruimen.
   Je zal toch maar een flinke hond hebben, moet je een kruiwagen meenemen en een flinke schep.
   Want dan past het niet meer in een plastic zakje wat je ook nog eens bij je moet hebben, anders krijg je een bekeuring.
   En je hond mag tegenwoordig ook nergens meer los lopen, of je moet ergens het bos in trekken.
   Laat je de hond toch los, krijg je daar ook weer een bekeuring voor.

   Geliked door 2 people

   • Piet Snot zegt:

    Ik heb 3 bouviers gehad in totaal.
    En die liepen altijd los, ook naar de winkel.
    Dan hadden ze de boodschappen tas in hun bek, en bleven keurig voor de deur wachten, zonder iemand of iets lastig te vallen.
    Soms wel eens vervelend, omdat ze dan ook elke kroeg inliepen.
    Omdat ze daar altijd hondenkoekjes hadden liggen.

    Geliked door 3 people

 31. leefbarbaar zegt:

  En de hondenbelasting?
  En Fikkie bijt een Mohammed, wat dan? Hond krijgt een spuitje en Mohammed een doorzonwoning.
  Waar blijft Bromsnor? Op de sportschool?
  Ik wil m’n land terug; herstel de grenzen.

  Geliked door 5 people

 32. kampersrene zegt:

  ‘Schaf een goed wapen aan, adviseert gemeente nadat inwoners klagen over asielzoekers……

  Geliked door 1 persoon

 33. delamontagne zegt:

  Er werd hier heel veel over honden geschreven, maar een ding vergeten………
  Wat je ook van honden mag vinden !, ze blijven je tot in je aller-ellendigste ogenbliken Trouw……………

  Geliked door 1 persoon

 34. Republikein zegt:

  Ja, voor iets lekkers als beloning, ze weten het best wel.
  Trouwens, ook sommige vrouwen houden van lekkere dingen, nou, sommige!
  Zei een keertje tegen een vrouwtje, ga met me mee om pizza te eten en daarna neuken, of hou je niet van pizza?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s