Europol slaat alarm: Bendecriminaliteit neemt dramatisch toe

Screenshot_168

(Vertaling: E.J. Bron)

De EU krijgt geen greep meer op de georganiseerde criminaliteit. Nu waarschuwde de EU-politieautoriteit Europol voor een alarmerende ontwikkeling bij de bendecriminaliteit: volgens Europol neemt het aantal internationaal agerende misdadiger-bendes dramatisch toe. Op dit moment zouden er tot 7500 groeperingen actief zijn – en jaarlijks een winst van minstens € 110 miljard maken.

Duits - Zuerst

“Georganiseerde criminaliteit is het grootste risico voor de binnenlandse veiligheid van Europa – groter dan de bedreiging door het terrorisme”, aldus het hoofd van Europol, Jari Liukku. “De situatie is dramatisch. Sinds 2017 is het aantal internationale bendes in Europa van 5000 naar 7500 gestegen”, aldus Liukku. De belangrijkste business van de bendes: drugs, mensensmokkel, roof, wapenhandel, internetcriminaliteit. In het geval van de cyber-criminaliteit heeft men onlangs een enorm succes geboekt: gecoördineerd door Europol rolden rechercheurs uit half Europa en de VS het op een na grootste illegale handelsplatform op het zogenaamde Darknet op.

Men is vooral gealarmeerd met het oog op rocker-bendes, wier invloed steeds groter wordt. Ook de Italiaanse maffia ontwikkelt zich gevaarlijk. “Ze spreidt haar tentakels al jarenlang over Europa uit. Wat nauwelijks opvalt, omdat ze ´stilletjes´  handelt”, aldus Filippo Spiezia van de EU-justitieautoriteit Eurojust.

Eveneens een groot probleem vormen – minder verrassend – de Balkanlanden. Onlangs nog werd in Servië een vermoedelijke peetoom van de maffia opgepakt, wiens clan Oostenrijk, Zwitserland en Duitsland jaarlijks met ongeveer 60 ton heroïne overspoelde.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", Criminaliteit, cultuurrelativisme, Europa, EUSSR, Hypocrisie, Justitie, Krankzinnigheid, landverraad, Naïviteit, Overheid, politie, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

7 reacties op Europol slaat alarm: Bendecriminaliteit neemt dramatisch toe

 1. Rensk. zegt:

  Dat is vrede volgens de EU.

  Geliked door 4 people

 2. Dr. Heinz zegt:

  Met dank aan die geschifte EU proleten!!!
  En wat gaan ze er aan doen??
  Helemaal niets!!

  Stem ze weg.
  Jaag ze weg.

  Geliked door 4 people

 3. Claudia M. zegt:

  In 2017 hadden we dus al vijfduizend (5000!) internationale bendes. Gaat fantastisch hier! Op naar de 10.000!

  Geliked door 3 people

 4. Cathja zegt:

  Dat kan er van komen als je alles weg bezuinigt. We hebben een waardeloos leger of helemaal geen leger, en de politie mag niet meer optreden. Schande! Criminelen kunnen ongestoord hun gang gaan, en burgers lopen ernstig gevaar!
  Wat zijn we toch een ‘gelukkig’ volk, en wat willen we hier graag wonen!

  Geliked door 4 people

 5. Steven zegt:

  Hoorde ik ze laatst niet verkondigen dat het STEEDS ‘VEILIGER’ wordt?
  Stelletje misbaksels…

  Geliked door 1 persoon

 6. koddebeier zegt:

  Ghoooooooooo, hoe is dat nou mogelijk ??? Open grenzen misschien ? Een OM wat niet functioneert, een politieapparaat wat niet functioneert (het laagste opsporingsresultaat van de EU) , rechters die al jaren geen ‘recht’ meer spreken enz.

  Geliked door 1 persoon

 7. bozeoudeman zegt:

  Er is straks helemaal geen criminaliteit meer in de EU want het is vast en zeker naar bevel van Merkel op termijn verboden om aangiften te doen omdat dit stigmatiserend zou kunnen zijn!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s