Filip Dewinter zet stap opzij in Antwerpen

Screenshot_172

Filip Dewinter (links) en Sam Van Rooy.

(Door: Pieter Bauwens)

Filip Dewinter stopt na de verkiezingen in mei als fractieleider van de gemeenteraad in Antwerpen en zal in oktober 2024 geen lijsttrekker zijn bij de gemeenteraadsverkiezingen. Dat kondigt hij aan in een interview op Doorbraak.Be. Dewinter ruimt plaats voor Sam van Rooy die na 26 mei 2019 fractieleider wordt van Vlaams Belang in de Antwerpse gemeenteraad. Dewinter blijft wel gemeenteraadslid.

Kroonprins

Sam Van Rooy is in oktober 2018 voor de eerste keer verkozen als gemeenteraadslid van Antwerpen. Op 26 mei staat de ‘kroonprins’ of gedoodverfde opvolger van Filip Dewinter als vierde op de lijst voor het Vlaams Parlement. Dezelfde lijst als Dewinter, die er lijsttrekker is. Voor van Rooy zou het de definitieve overstap zijn van werknemer naar mandataris, na jaren als medewerker en perswoordvoerder van Dewinter.

Screenshot_173

Tegelijk met de verkiezing tot Vlaams Volksvertegenwoordiger zal Van Rooy een andere stap maken in zijn carrière, hij wordt fractieleider in de Antwerpse gemeenteraad. De Vlaams Belang fractie telt sinds oktober 2018 zes leden. Van Rooy ziet dat fractieleiderschap als een nog grotere uitdaging dan Vlaams Parlementslid zijn. ‘Dat is een grote verantwoordelijkheid die ik krijg. Ik lig daar wakker van, zeker omdat ik die kans krijg van een politicus met de staat van dienst en de ervaring zoals Filip Dewinter.‘

Lees verder>>>
Doorbraak.be
(h/t “Wachteres”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in gezond realisme, Nationalisme, Patriottisme, Vlaams Belang, Vlaanderen. Bookmark de permalink .

2 reacties op Filip Dewinter zet stap opzij in Antwerpen

  1. paulzwueste zegt:

    ’n Héle goede keus!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s