Ach, was ik maar links!

Screenshot_190

(Door: “bozeoudeman”)

In 1971 schonk ik mijn volledige vakantiegeld aan de actie voor Bangladesh; in 1989 maakte ik een jaar lang 10% van mijn maandinkomen over voor steun aan Roemenië. Helaas voor beide landen was ik enkel een fascist/racist/domme ongeletterde neonazi en geen links-liberaal of progressief hoogstaand sociaaldemocraat of, nog beter, volwaardige linkse socialist als bijvoorbeeld Frans Timmeraar.

Ach, was ik maar een sociaal-progressieve democraat, liberaal socialist of was ik maar op z’n minst links geweest. In dat geval hadden beide landen meer aan mij gehad. Vele tienduizenden (toen nog) guldens, gezien de forse inkomens die al die sociaalliberaal democraten en echte socialisten als Matthijs van Nieuwkerk, Jan Mulder, Frans Timmermans, Judith Sargentini, Jan Slagter, Sophie In ’t Veld  en meer van dit soort lieden incasseren.

Tien procent van het inkomen van diegenen die zich dit prima kunnen veroorloven, ook daar was en ben ik als neonazi, fascist en racist voorstander van, om zo te zorgen dat met dit geld echte vluchtelingen in hun eigen regio goed kunnen worden opgevangen. Want als echt domme fascist/racist/ongeletterde neonazi blijf ik tegenstander van het onbeperkt Europa binnen halen van een soort vijfde colonne van met name veel criminelen die stelen en parasiteren, naast de ideologische overname van Europa door ISIS-islamieten die het vernietigen van onze cultuur en democratieën als voornamelijk doel hebben.

Maar zoals ik stelde, ik ben geen hoogstaand sociaaldemocraat of nog beter volbloed socialist die, zoals die goede mensen, tonnen per jaar incasseren en in heerlijke vrijstaande villa’s, grachtenpanden of halve/hele kasteeltjes wonen, waarvan ze deels hun hypotheek ook nog eens laten bekostigen door de belastingdienst, dus via ook die brave massa belastingbetalers die in huurhuizen van soms huisjesmelkers kromliggen vanwege de jaarlijkse door de overheid via wetgeving bepaalde stijging van hun woonlasten.

Tot € 2 miljoen is de hypotheekrente aftrekbaar. Dit betekent concreet dat iemand met zo’n pandje per maand heel wat meer incasseert dan een werkloze via een uitkering ontvangt om zich in leven te houden. Ja, dat incasseren dus ook veel van die echte, links rooie, sociaal progressieve en oh zo solidair met de armere medemensen zijnde sociaaldemocraten en liberaal socialisten als Fransje Timmermans, die ook nog eens zo brutaal is om boekjes over solidariteit te schrijven.

De enige nep sociaaldemocraat/socialist die ik nog enig krediet geef, is Jeroen Pauw, die ooit het idee lanceerde dat types als hij via hun riante inkomen die belastingaftrek toch niet nodig hebben. Een voorstel om af te zien van die belastingaftrek werd direct door goedmensch Peter R. de Vries met verve woedend van tafel geveegd met, als ik mij goed herinner, woorden dat hij gewoon recht had op dat geld.

Dit terwijl bij een eigen vermogen* en een te ‘hoog’ inkomen** en/of een huur boven een bedrag van € 720,-  per maand huurders geen cent krijgen aan tegemoetkoming van die overheid voor hun wonen, is dus de rente voor een hypotheek van een pand van € 2 miljoen wel belastingaftrekbaar.

Uitgaande van een hypotheekrente van 5% kan de teruggave bij een hypotheek van € 2 miljoen  en bij een belastingschijf van 52% dik € 50.000,- bedragen. Dit is 4 x het bedrag dat een alleenstaande in de bijstand op jaarbasis ontvangt, en die woont dan ook nog eens meestal in een getto waar het leven ongezond is, als ie al een woning heeft. Dit staat in geen verhouding tot de hypotheekaftrek voor panden van 2 miljoen! Vieze gore, naar mijn domme mening, oplichtende links/liberaal/progressieve overheid!

Zo betaalt die armoedzaaier in de sociale huurwoning mee aan de financiering van de villa’s van superrijken en de wat gewonere rijken als Timmermans en meer van dit soort hypocriete goedmenschen. Dit is het hypocriete Nederland van met name de salon-linkse partijen die het altijd voor de gewone man en vrouw hebben ‘opgenomen’. Bijvoorbeeld door hen langer te laten doorgaan met werken, straks tot hun zeventigste. STEM ZE WEG!

* Om huurtoeslag te ontvangen mag je in 2019 maximaal € 30.360,- aan eigen vermogen hebben. Ben je samen met een fiscaal partner, dan is dit bedrag € 60.720,-.

** In 2018 kreeg een huurder geen huursubsidie bij een inkomen hoger dan, zie beneden:

Eenpersoonshuishouden: € 22.400,- per jaar
Meerpersoonshuishouden: € 30.400,- per jaar
Ouder eenpersoonshuishouden: € 22.375,- per jaar
Ouder meerpersoonshuishouden: € 30.400,- per jaar

Door:
“bozeoudeman”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Graaien, Hypocrisie, Krankzinnigheid, liberalen, Linkse Kerk, Rotzakken, sociaaldemocraten, Socialisten, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

5 reacties op Ach, was ik maar links!

 1. Bob Fleumer zegt:

  Een echte ( salon) socialist leeft van andermans geld, het merendeel der mensen kan zich niet veroorloven socialist te zijn.

  Like

 2. Klaas zegt:

  Europesche Statengemeenschap

  Like

 3. guusvelraeds zegt:

  Is allemaal waar wat je schrijft bozeoudeman maar de boven ons gesteleden hebben toch echt het beste met ons voor hoor!

  Kijk maar binnenkort krijgen we allemaal warmtepompen van plus minus 30.000,00 Euro gemiddeld met alle bijkomende kosten. De lening die we hiervoor moeten afsluiten kunnen we dan terug betalen zo coulant als de overheid en de banken zijn met het geld dat we na installatie uitsparen aan energie kosten. We kunnen dus het klimaat redden zonder dat we extra geld moeten ophoesten. Dus zeg niet dat de elite geen goede bedoelingen heeft en bovendien redden we dan niet alleen het klimaat maar ook vele banen in de duurzaamheidsindustrie die ons ongevraagd door de strot wordt gedrukt.

  Grond-water warmtepomp – € 6.000 – € 20.000
  Bij een grondwater warmtepomp moet u naast de aanschaf van de warmtepomp zelf ook rekening houden met hogere installatiekosten, dan bij andere varianten. Omdat een grondwater warmtepomp gebruik maakt van grondwater is een grondboring noodzakelijk. De kosten van een grondboring liggen tussen de € 5.000 en € 6.500. Wat ook een grote rol speelt in de installatiekosten is het type buizennetwerk, bij een verticaal systeem is de installatie complexer waardoor de kosten van installatie vanaf € 15.000 zullen zijn. Bij een horizontaal buizensysteem kunt u rekening houden met € 10.000 installatiekosten.

  Like

 4. Bob Koster zegt:

  Zonder huurtoeslag zouden 1,5 miljoen mensen geen dak boven hun hoofd kunnen betalen.
  Zonder zorgtoeslag zouden 13 miljoen mensen geen medische zorg kunnen betalen.
  Zo welvarend is Nederland.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s