Links wil Duitse volkslied in de prullenbak, moet inclusiever en minder mannelijk

Screenshot_198

(Door: Wout Willemsen)

Identiteitspolitiek is al enkele jaren een opwaartse trend maar nergens zo populair als in Duitsland. Waar wij de Pieten-discussie haast als nieuwe traditie hebben verheven, pakken ze in Duitsland veel fundamentelere onderwerpen op. Van links mag er een totaal nieuw volkslied komen, het ‘oude’ is namelijk te mannelijk en ‘doet denken aan de nazi’s’.

Waar het gezegde ‘Everything is bigger in America’ voor de Verenigde Staten nog steeds opgaat, is ‘Alles ist Geschichte in Deutschland’ een mooie om Duitsland mee te typeren. Om het minste of geringste wordt het nazi-verleden erbij gehaald. Wijk je iets af van de menigte, die vooral bezig is met aantonen hoe ontzettend niet-nazi ze zijn, dan moet je dus haast wel een nazi zijn. De publieke sfeer is er verstikkend en op zich enigszins herkenbaar met de situatie in Nederland op de rechterflank.

Lees verder>>>
(h/t “droevige mof”)
DDS

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", Barbarisme, Communisme, cultuurrelativisme, Duitsland, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Marxisme, moralisme, nieuw fascisme, political correctness, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

23 reacties op Links wil Duitse volkslied in de prullenbak, moet inclusiever en minder mannelijk

 1. Jan zegt:

  Socialisten zijn schizofrenen

  Geliked door 2 people

 2. Jan zegt:

  Toespraak van Ludwig Flocken viel bij slinks in verkeerde aarde want de waarheid stond links niet aan en dus werd hij uit de raad gesmeten
  Hamburg, rot tot op het bot

  Geliked door 2 people

 3. reageerbuis zegt:

  Het is natuurlijk storend en vooral voor buitenlanders, dat in het Duitse volkslied staat:
  “Von der Maas bis an die Memel, von der Etsch bis an den Belt
  Deutschland, Deutschland über alles, über alles in der Welt.”
  Nederlanders, Litauers en Italianen zouden hiertegen best bezwaar mogen hebben, laat staan de Polen en Oostenrijkers die worden overgeslagen. Laten wij daar niet moeilijk over doen, want het Nederlandse volkslied kent ook vreemde termen als “van Duitsen bloed”.

  Like

  • Lucky zegt:

   Volgens mij hebben ze dat volkslied allang aangepast, dat über alles is al lang eruit gehaald…
   Robbie Williams bijv wist dat ook niet, en toen hij in Duitsland tijdens een concert een stukje van het OUDE volkslied zong…..oepsie, toen was iedereen kwaad.

   Like

  • Nemesis zegt:

   Als ze dat eerste couplet nu gewoon weglieten, en het tweede ervoor in de plaats of was het derde. Is er niks mis mee.

   Like

 4. Lucky zegt:

  Ik kreeg zojuist een tip, dit nummer is misschien een kanshebber?

  Geliked door 1 persoon

 5. Jules Vismale zegt:

  Je zou haast wensen dat er in Duitsland drie supermeisjes zouden opduiken die de linkse politici en de moslimextremisten ooit eens met bruut geweld te lijf gaan zoals de Powerpuff Girls; Blossom, Buttercup en Bubbles.
  Deze drie supermeiden (die op een nogal kleuterachtige wijze zijn getekend) werden geschapen door Professor Utonium en strijden in de stad Townsville, deze wordt bestuurd door een slappe en kinderachtige burgemeester met een sekste assistente waarvan nooit iemand het gezicht ziet, constant tegen allerlei superschurken zoals Mojo Jojo (een gemuteerde chimpansee), ‘Him’ (een duivel met een haast vrouwelijke stem), Fuzzy Lumpkins (een opvliegende harige beestmens), De Gangreen Gang (een stel oerdomme gangsters), Princess (een super-rijk, oververwend en brutaal meisje die ook superkrachten wil hebben), Sedusa (een griezelige vrouw die op Medusa lijkt), The Rowdyruff Boys (jongensachtige evenbeelden van de Powerpuff Girls) en de De Amoeba Boys (een pro slijmerige amoeben).
  Helaas kregen de Powerpuff Girls (of die trouwens mooi kunnen zingen weet ik niet) concurrentie van een zekere Major Man, een gespierde en blonde superheld die ook kon vliegen en hen elke keer voor was met heldendaden. Later had hij deze gewoon in scene gezet en werd Major Man dan ook meteen, dankzij een Godzilla-achtig monster, Townsville voorgoed uitgejaagd.
  Wie weet was het zelfs een goed idee om voor die klootzakken van links een koor samen te stellen waarin mannen en vrouwen het Duitse volkslied gaan zingen en daarna net zo vals gaan zingen als de bard Assurancetourix uit Asterix en Obelix! Die zong namelijk altijd zo verschrikkelijk vals dat zowel mensen als dieren van zijn vreselijke gezang op de vlucht sloegen!

  Like

  • Piet Snot zegt:

   Het is ook op kleuterachtige wijze getekend omdat het dan ook een serie is voor kleuters, wat jij er weer bij haalt.
   Wat wordt het de volgende keer ,mega mindy?

   Ik ken deze kleuter series omdat ik mijn hele kleine neefje en nichtje wel eens tv heb zien kijken, maar daar waren het dan ook kleuters voor, om hier na te kijken.

   Like

   • Jules Vismale zegt:

    Heb je vroeger ook wel eens naar actiefilms uit de jaren ’80 gekekden zoals The A-Team, Knight Rider, The Dukes of Hazzard of Airwolf? Daarin kwamen altijd stevige vechtpartijen in voor, exploderende auto’s of gebouwen en ook een grote hoeveelheid humor! Alleen in de laatste serie ontbrak dit nogal omdat deze toch meer een serieuze serie bleek!
    En juist dankzij deze series kon ik mij op de Mavo, waar je allerlei vreselijke pestkoppen op had, eindelijk gaan verzetten tegen het gespuis dat daarop zat en met wie totaal niet was te onderhandelen! Bovendien moest ik op de basisschool altijd op schoolkamp gaan in Giersbergen (Drunense Duinen), Vught, Best, Heeswijk-Dinther en Nistelrode waar de kinderen toen van alle luxe en welvaart werden verstoken!
    In de Drunense Duinen moesten we, rond 1979, zelfs allemaal voor Germanen spelen waarbij de kinderen versleten t-shirts droegen, ingekorte spijkerbroeken of afgedragen jurken! Zo leerde je om zelfstandiger te worden dan dat je als ‘Snowflake” (Sneeuwvlokje) opgroeide en in 1986 gingen we naar Luxemburg toe waar alle kinderen elke dag meer dan 20 km door een bebost heuvellandschap liepen met een rugzak waarin 25 kilo bagage inzat!
    Helaas kregen talloze kinderen toen zoveel ongelukken in dat landschap en door de overvloedige regenbuien dat ze zelfs al hadden gewenst dat zij superkrachten bezaten!

    Geliked door 1 persoon

   • Piet Snot zegt:

    “Heb je vroeger ook wel eens naar actiefilms uit de jaren ’80 gekekden zoals The A-Team, Knight Rider, The Dukes of Hazzard of Airwolf?”

    Ja, en ik vond het nog leuk ook.
    Het A-team wordt tegenwoordig weer herhaald, ik vind er werkelijk geen zak meer aan.
    Daar wordt je ook ouder voor, en dan kijk je er toch iets wat anders tegen aan.

    Jij hebt het over kleuter series alsof het werkelijk gebeurt is, en dat deze fantasie figuurtjes ook echt bestaan.
    Ik heb niks tegen iemand met een ongelooflijke hoeveelheid fantasie, dat heb ik zelf ook.
    Maar hier hoor een volwassen man van tegen de 45 opnieuw ze kleutertijd beleven, in al zijn fantasie.
    We zitten hier niet op de kleuterschool of zo.

    Like

   • Piet Snot zegt:

    En als ik zo jou reactie bekijk, dan heb jij wel een hele vreemde jeugd door gemaakt, met allerlei rare spelletjes/ uitstapjes en een hoop dwang overal bij.
    Misschien snappen we mekaar daarom wel niet zo goed.

    Like

   • Jules Vismale zegt:

    Over sprookjes en kleuterseries gesproken: sprookjes zijn ironisch genoeg geschapen door volwassen mannen zoals Charles Perrault (1628 – 1703), Jacob Grimm(1785 – 1863) en zijn broer Wilhelm Karl Grimm (1786 – 1859) en Hans Christian Andersen (1805 – 1875) die grotendeels van de Bijbel zijn afgekeken, uit het verleden waarin bepaalde gebeurtenissen een bovennatuurlijke toon verwierven en bedoeld waren als wijze filosofische levenslessen.
    Als er trouwens een bepaald kinderboek is waar ik niettemin gruwelijk de pest aan heb dan is het wel ‘Het prentenboek van Tante Pau’ dat door de Duitse arts Heinrich Hoffmann (1809-1894) werd geschreven! Dit was een sadistisch kinderboek waar ik op de lagere school, samen met andere kinderen, een poppenkastspel over moest doen! In dit boek werden zowel jongens als meisjes, zodra zij daar verkeerde dingen in deden, vaak gruwelijk voor gestraft!
    Zo had je bijvoorbeeld de jongen Hein die van zijn ouders alleen maar soep te eten kreeg en zichzelf doodhongerde, Jan, een wrede en sadistische jongen die zijn hele omgeving terroriseerde en uiteindelijk door een hond werd gebeten waardoor hij een bloedvergiftiging opliep, Hans de dagdromer die met zijn hoofd in de lucht liep en hierdoor in het water belandde, een naamloos meisje dat altijd op haar duimen zoog en dezen later door een sadistische kleermaker met een enorme schaar werden geamputeerd, Moriaantje, het negertje, dat door drie racistische jongens werd gediscrimineerd en zij hiervoor door Sinterklaas in een reusachtige inktpot werden gegooid en het meisje Paulien dat met lucifers speelde waardoor zij in brand vloog en letterlijk tot stof en as verging!
    Maar de allerergste persoon in dit boek, die altijd op de kaft wordt afgebeeld, is Piet de Smeerpoets (Struwwelpeter), een jongen die zichzelf niet wast of knijpt waardoor hij een enorme bos haar op zijn hoofd draag (net als sommige popsterren) in de vorm van een struikgewas en lange nagels van bijna 50 centimeter heeft en Piet staat dan ook in een soort dreighouding!
    Dit boek wordt nog steeds in Duitsland verkocht en in 1989 schoot het mij, na een bezoek in Düsseldorf, bij puur toeval te binnen waardoor ik er onbedoeld aan ging denken en allerlei figuren opeens verankerd leken te worden in mijn geest! Ik kreeg hierdoor zo’n afkeer van dit boek dat ik het hierna ook NOOIT meer wil terugzien ofschoon Piet de Smeerpoets later gelukkig wel tot inkeer kwam en zijn moeder met een heggenschaar zijn haren moest afknippen, zijn nagels met een zaag moest verwijderen en hem met zand en stro moest schoon schrobben omdat hij namelijk allergisch was geworden voor zeep!

    Like

   • Piet Snot zegt:

    Al die sprookjes en wat nog meer die door volwassen mensen zijn verzonnen, die hebben de bedoeling gehad om kinderen mee te vermaken.
    Zo als ook Walt Disney van allerlei verhalen bedacht heeft.
    Niet om volwassen eens goed wakker te schudden, maar om kinderen te vermaken.
    Maar bij jou loopt dat allemaal nog al door mekaar heen in je hoofd.

    Like

   • Jules Vismale zegt:

    Weet je trouwens dat James Barrie (1860-1937) eigenlijk beter met kinderen overweg kon dan met volwassenen? En zelfs Walt Disney (1901-1966) was veel gekker op kinderen ofschoon Disneyland Californië een pretpark was dat hij schiep voor zowel jongeren als volwassenen!
    Dat thans een deel van de jeugd, gelijk aan normloze olifanten, zo verpest is geworden door de modernisatie en computers is feitelijk ook de schuld van de gestegen welvaart en ouders (gelukkig zijn er uitzonderingen) die TE lief voor hun kinderen zijn geworden waardoor de laatsten ooit in de grootste problemen raken! Die jeugd van tegenwoordig ook!

    Like

  • Piet Snot zegt:

   Of misschien wel de 3 stoere meiden van K3, of dora als actie held.

   Like

   • Lucky zegt:

    Ik ben trouwens meer van de Sponge Bob.

    Like

   • Bob Koster zegt:

    De honderden sprookjes die ik gelezen heb, uit Rusland, Frankrijk, Ierland, Indonesië, Duitsland en zo meer zijn beslist niet bedoeld als vrijblijvend kindervermaak. Ze bevatten allemaal een moraal of overlevinglessen en liepen zelden goed af. Ik raad u aan om u daar eens in te verdiepen ipv hier uw geestelijke armoede zo openlijk te etaleren.

    Like

  • Jules Vismale zegt:

   Ik vraag me alleen nog af of jij ooit niet dat vreselijke kinderboek van Heinrich Hoffmann hebt gelezen! Een dergelijk boek is niet eens geschikt voor kinderen en Walt Disney had bovendien zelf niet eens zo’n prettige jeugd door zijn vader Elias Disney. Hij vergeleek zichzelf al vaak genoeg met Mickey Mouse, Peter Pan of Assepoester en zijn vader symboliseerde weer Donald Duck.
   Mickey Mouse had daarbij zelfs Mortimer Mouse moeten heten maar Lilian Disney, de vrouw van Walt, verafschuwde die naam zo erg waardoor het gewoon Mickey werd.

   Like

 6. Adriaan W zegt:

  “Zeer beledigend”: de Israëlische ambassadeur spreekt duidelijke taal over de AfD

  De Israëlische ambassadeur in Duitsland Jeremy Issacharoff onthult in een interview met de DPA, om elk contact met de AFD vermijden. Reden zou de geschiedenis van de partij moeten zijn.

  “Meerdere malen heeft het partijbestuur dingen gezegd die volgens mij zeer beledigend voor Joden, voor Israël en voor de hele kwestie van de Holocaust zijn” het agentschap citeerde op zondag de diplomaat.

  Veel Duitsers hebben volgens Issacharoff in de loop der jaren een zeer respectvolle herinneringscultuur ontwikkeld. “Ik zou deze kwaliteit niet toeschrijven aan de AfD”.
  De ambassadeur dacht net een week geleden in het concentratiekamp Sachsenhausen Memorial in Berlijn over de zes miljoen vermoorde Joden door de nazi’s. Hij vindt het erg moeilijk om zich “elk soort gesprek met elementen die een soortgelijke nostalgie voor dat verleden voelt” voor te stellen.

  Issacharoff klaagde volgens de DPA over de “verontrustende” trend naar antisemitisme in Duitsland. “Iedereen moet doen wat hij kan om deze trend zoveel mogelijk te minimaliseren”. Het verleden heeft laten zien wat antisemitisme kan doen. Tegenwoordig is het niet alleen een bedreiging voor de Joden of Israëliërs, maar een substantiële bedreiging voor Duitsland als een tolerant en democratische samenleving.
  De Thüringer AFD staat voorzitter, Björn Hocke had in 2017 begonnen met de oproep voor een “politiek van het geheugen 180 graden te draaien” een fel debat, herinnerde het agentschap. Zo had HOCKE eerder gezegd in een toespraak met het uitzicht op de Holocaust Memorial in Berlijn dat het de Duitsers waren die als “enig volk in de wereld”, een “monument van schaamte in het hart van zijn hoofdstad had geplant.”

  Ook de federale AFD partijleider Alexander Gauland, zorgde voor verontwaardiging met een verklaring over het nazi-tijd door aangkondiging van, Hitler en de nazi’s waren “slechts een vogelpoepje in meer dan 1000 jaar van de succesvol Duitse geschiedenis.” Gauland zou deze woorden later als “verkeerd interpreteerbaar en dus politiek onverstandig” hebben beschreven, aldus de DPA.

  Bron
  https://de.sputniknews.com/gesellschaft/20190512324945669-israel-issacharoff-afd/

  Like

 7. Jules Vismale zegt:

  Kent de webmaster trouwens dat vreselijke kinderboek van Heinrich Hoffmann? Ik zou namelijk veel reageerders op E. J. Bron aanranden om dit boek NOOIT te gaan lezen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s