Patriotten tegen het EU-nationalisme

Screenshot_188

(Door: Michael Steiner – Vertaling: E.J. Bron)

De eurocraten vertegenwoordigen een EU-nationalisme dat van Europa een globale grootmacht moet maken. Daarom vervloeken zij patriottische krachten in Europa zelf.

Contra magazine

De Brusselse eurocraten zetten vaart achter het idee van een “Europees rijk”. Een “Verenigd Europa” onder centrale leiding, dat een einde moet maken aan al die kleine landen. Het doel is om naast de VS, China, Rusland & Co nog een geopolitieke grootmacht te creëren. Een grootmacht, die economisch, financieel en militair een belangrijke rol op het wereldtoneel moet spelen.

Om deze utopie te kunnen realiseren, zetten de eurocraten in op een politiek van kleine stapjes. De zogenaamde “verdieping” van de EU voltrekt zich sluipend. Of, zoals de voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, het ooit uitdrukte: “We beslissen iets. We brengen dat dan naar voren en wachten af of er wat gebeurt. Als er geen protest is of opstand uitbreekt – want de meesten begrijpen toch niet wat er beslist wordt – dan gaan we weer wat verder, stap voor stap, tot er geen terugkeer meer mogelijk is.” (bron)

De EU-superstaat moet er komen

Precies volgens dit patroon handelt men hier. De krachten van het eurocratenestablishment worden niet om hun “pro-Europese” propaganda te verbreiden en al diegenen te vervloeken die zich teweerstellen tegen dit eliteproject. Daarom worden niet alleen patriottische krachten in de verschillende lidstaten veroordeeld, maar ook separatistische bewegingen (zoals in Catalonië of Schotland) afgekeurd. Tegelijkertijd ondersteunt men echter separatisten (zoals in Kosovo of daarvoor in Montenegro) buiten de EU om deze in de toekomst in te kunnen leven.

Ook in Oost-Europa ageert de EU in toenemende mate als actieve invloed nemende kracht. Om het even of dit nu in de Oekraïne, in Macedonië, in Georgië of ander elanden ten oosten van de eigen grenzen is – geen gebrek aan inmenging en beïnvloeding. Maar terwijl men Rusland er van beschuldigd een “politiek van invloedssferen” te bedrijven, doet men exact hetzelfde. Alleen pech dat men ruzie maakt om dezelfde landen.

De democratie wordt afgeschaft

Het grootste probleem aan de grootmacht-ambities van de eurocraten is de afschaffing van de democratie. Een EU-superstaat met zoveel volkeren, culturen, religies en tradities kan alleen maar bijeengehouden worden door een autoritair regime. Nu al zijn er steeds opnieuw problemen te zien. De Britten verlaten de EU (ooit…), de Grieken en Italianen tonen sinds de economische en financiële crisis van 2008/2009 steeds sterkere EU-kritische tendensen en de Midden-Europese landen (met voorop Hongarije) verzetten zich sinds de migratiecrisis van 2015 tegen de centralistische herverdelingspolitiek voor asielzoekers door Brussel. Een goed recht van de lidstaten, ook al vindt men dat in Brussel, Berlijn en Parijs niet leuk.

Het EU-nationalisme laat geen ruimte voor “nationale solo´s”. Daarom worden zulke “querulanten” rigoureus bestreden. Ze stellen zich te weer tegen het Brusselse centrale commando, wat voor de eurocraten heiligenschennis is. Want zij verhinderen de snelle vorming van een “EUSSR”, waarin de dan onrealistische bureaucraten de toon aangeven en tegen de belangen van de mensen in Europa ageren. Le Pen, Salvini, Orbán, Strache & Co zijn die belangrijke verzetsstrijders tegen zo´n EU-superstaat die de mensen in de Europese Unie dringend nodig hebben. Zonder hen als correctief zouden we in Europa al lang in zo´n politiek kunstmatige constructie gevangen zitten.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Michael Steiner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Brussel, Bureaucratie, democratie, dictatuur, Elite, establishment, Eurofielen, Europa, Europeanisering, Europees Parlement, Europese Commissie, EUSSR, gezond realisme, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, machtswellust, Marxisme, meningsdictatuur, Nationalisme, nieuw fascisme, Patriottisme, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

3 reacties op Patriotten tegen het EU-nationalisme

 1. Aegolius cs zegt:

  Juist daarom zijn de politieke tegenstanders in het duidelijk herkenbare “afvalbakje” van het EU parlement op zo’n plaats in de “hoek” gezet.

  https://www.europa-nu.nl/id/vjutef4bpfwi/europa_van_naties_en_vrijheid_enf

  Like

 2. Bob Fleumer zegt:

  Iedereen met gezond verstand is islamofoob, wie er niet bang voor is is niet goed bij zijn hoofd.
  Alleen moet die bangheid leiden tot weerbaarheid, de islam moet uit Europa en de wereld worden gebannen, alles moet er op gericht zijn die misdadige cult te elimineren. Pas dan is er kans op vrede.

  Like

 3. Bob Koster zegt:

  @Bob Fleumer. Een fobie betekent naast angst ook weerzin. Van angst heb ik geen last maar mijn weerzin tegen de islam groeit met de dag. En om uw woorden te gebruiken, wie deze walging niet voelt is niet goed bij zijn hoofd.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s