In de St Paul´s Cathedral in Londen vond op dinsdag 7 mei de eerste interconfessionele iftar plaats . . .

Screenshot_211

(Door: Fabienne Doucet – Vertaling: “delamontagne”)

In het imposante decor van “St Paul’s Cathedral“, een van de meest beroemde bezienswaardigheden van Londen, beschouwd als het meester-werkstuk van de beroemde Engels architect Sir Christopher Wrem, werd een buitengewoon staaltje van interreligieuze verdraagzaamheid getoond.

Onder de majestueuze koepel van deze christelijke heilige ruimte, die sinds de 17e eeuw het Londense stadsgezicht bepaalt, werd de onderbreking van de ramadan, de iftar, door talrijke eminente personen uit de politieke en religieuze wereld gevierd. Gelovigen, zowel moslims als niet moslims, waren uitgenodigd om gezellig en broederlijk tijdens de ramadan met deze maaltijd met elkaar te keuvelen.

Aan de basis van deze eerste iftar stond de Foundation “Naz Legacy”, wiens doel het is bruggen te slaan tussen de verschillende gemeenschappen en het bevorderen van de integratie van moslimjongeren.

En inderdaad vond in deze op een na grootste kathedraal ter wereld een iftar plaats die ook plaats bood aan een uitwisseling van ideeën en een unieke verzoening tussen moslims, christenen en Joden was.

Het was Sadiq Khan, de eerste moslimburgemeester van Londen, die met zijn Londense bestuursleden uit alle geloofsrichtingen als eerste het vasten mocht verbreken.

Bron:
https://oumma.com
Door: Fabienne Doucet

Vertaald/bewerkt door:
“delamontagne”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "religieuze dialoog", "Weg met ons!", achterlijkheid, Barbarisme, belangenverstrengeling, Christendom, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Eurabië, Groot-Brittannië, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse christenen, Londen, Moslims, Multiculti, Naïviteit, nieuw fascisme, onwetendheid, Pacifisme, political correctness, propaganda, ramadan, Religie, Rotzakken, Taqiyya, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

20 reacties op In de St Paul´s Cathedral in Londen vond op dinsdag 7 mei de eerste interconfessionele iftar plaats . . .

 1. Henk.V zegt:

  Mag ik even over mijn nek gaan? En na die plechtigheid de vele ‘ongelovige” slachtoffers van islamitisch geweld samen in stilte herdenken?

  Geliked door 5 people

  • benkok zegt:

   Hi Lucky, ze weten heel goed wat ze doen, maar ze willen niet onderkennen, dat ze hypocriet bezig zijn.
   De woorden van Yeshua aan het kruis sloegen op het Sanhedrin, wat Hem veroordeelde en die wisten inderdaad niet, dat Hij de Mashiach was, hoewel sommigen dat wel begrepen en niet instemden met de gang van zaken, zoals Nicodemus en Jozef van Arimathea, leden van het Sanhedrin; zij haalden met grote moed het lichaam van Yeshua van het kruis en legden Hem in het graf.
   Shalom
   Ben Kok (joods-chr. pastor)

   Like

 2. Piet Snot zegt:

  Weer een kerk die ze net zo goed kunnen sluiten als kerk.
  Jammer dat al die “christelijke mensen” hier aan mee werken.
  Ik zou mezelf kapot schamen als christelijk mens voor deze kerk leiders.
  En de mossels hebben er weer een stukje grond bij veroverd zonder slag of stoot, het wordt ze geschonken, namens die zelfde kerk.

  Geliked door 6 people

  • Wachteres zegt:

   Helaas heb je helemaal gelijk, Piet Snot. ZUM KOTZEN!.

   Waarom samen een islamitisch feest vieren en geen christelijk feest?

   De slappelingen en kwakzalvers geven zich gezamenlijk over aan de islam.

   Geliked door 5 people

 3. Statler & Waldorf zegt:

  ‘Verzoening tussen moslims, christenen en Joden was.’
  Is in geen 1400 jaar iets van gebleken dus anno 2019 ook niet.

  ‘Bevorderen van de integratie van moslimjongeren.’
  Is in geen 60 jaar iets van gebleken dus anno 2019 ook niet.

  Geliked door 3 people

 4. Elena zegt:

  Goh, van mij had een ieder mogen stikken tijdens de maaltijd.
  Of ben ik nu erg gemeen?

  Geliked door 2 people

 5. droevige mof zegt:

  Het grootste deel van dee anglicanen en episcopaliens behoort tot de meest gretige deugdmensjes en wereldverbeteraars. Zij hebben hun vroegere christelijke geloof ingeruild voor een dogmatische ethiek die bestaat uit multiculturalisme, genderisme en ecofundamentalisme.
  Omdat ze zich moreel superieur voelen, leven ze in de waan dat ze moslims over de drempel van de Verlichting kunnen dragen. Ze leven in de illusie dat de islam in staat is zich te hervormen, natuurlijk met hun hulp.
  Ze zullen falen: Een ethiek die gebaseerd is op gevoelens en niet op rede en verstand en een islamitische godsdienstgeschiedenis die geen verwachting kan wekken dat de islam kritiek op zijn grondslagen kan toestaan. Twee luchtkastelen.
  Het project van de deugdzame wereldverbeteraars is gebouwd op zand. Ze zullen worden weggespoeld door de populistische golf.

  Geliked door 1 persoon

 6. benkok zegt:

  Zo’n gezamenlijke “Iftar” is het logisch gevolg van liegende theologen, die van mening zijn geworden, dat de Schepper, zoals beschreven in islam, jodendom en christendom, dezelfde is.
  Dus de koranallah, JHWH zonder Yeshua en JHWH/Yeshua echad is in dat denken “Dezelfde”.
  Het is te bizar voor woorden! Zet de beschrijvingen zoals in de bron op een rijtje:
  -koranallah: afstandelijk, liefdeloos, koranregels houden, maar dat lukt niet, dus iedereen in de islamhel , niet-moslims voor eeuwig, moslims tot hun islamzonden zijn geboet volgens allah’s willekeur en moslims die in de jihad als martelaar stierven bij het vermoorden van niet-moslims, die mogen gelijk naar het islamparadijs/bordeel.
  Deze koranallah zal nooit in mensengestalte verschijnen , dat is shirk, de grootste zonde.
  -JHWH, zoals in de Tenach (OudeTestament) is liefde, gerechtigheid en rechtvaardig. Wie Zijn geboden volgt zoals in de Tora (eerste 5 boeken vd Tenach), ontdekt Zijn genade en ziet Yeshua, maar wie denkt door het houden van regels en dan zonder de genade er te komen, heeft het mis.
  -JHWH, zoals hierboven en dan met Zijn menselijke verschijning in Yeshua , als het ware Pesachlam.

  Dat zijn 3 heel verschillende Persoonsbeschrijvingen van de de Schepper, achtereenvolgens van uit islam, jodendom en christendom.
  De laatste is de meest complete en meest juiste, de eerste is duivelse misleiding, de 2e helaas ook onvolledig en misleidend, als men de genade in de Tora niet wil zien en dus ook Yeshua niet.

  Qua aantal is de islam ver in de meerderheid, jodendom zonder genade is een kleine groep en christelijk Bijbels geloof (tora-yeshua) is ook een kleine groep, wel groter dan de 2e groep.
  En bij elke groep is er een groep ware gelovigen, gezien van uit de eigen optiek , IS e.d. bij islam, orthodox joods en Bijbelse tora-yeshua gelovigen.
  Daarom heen een grote groep, in elk van de 3 categorieën, die er in naam bij zegt te horen, maar er weinig of niets mee doet.

  De NWO truc is nu, om samen iftar te vieren met al die vooral in naam gelovigen/ nep gelovigen van alle 3, dan heb je enorme aantallen mee, ca. 3 tot 4 miljard mensen.
  De antichrist kan daar ook veel mee, dus m.i. gaat het snel die kant op: wereldregering met anti-christ, oftewel de NWO.

  Het goede nieuws: het loopt mijn hemelse Vader nooit uit de hand, Hij komt op Zijn tijd in de gestalte van Yeshua te Yerushalayim, om alle tegenstand tegen Zijn Koningschap op te ruimen.
  Zie desgewenst:
  https://tora-yeshua.nl/hoe-leer-je-de-enige-ware-god-kennen/
  Shalom
  Ben Kok (joods-chr. pastor)

  Like

 7. rottenpikwick zegt:

  ‘One day the St. Paul will be a mosque!’ Lieden die accoord gaan met het ritueelslachten van dieren, mogen van mij ook ritueel geslacht worden! Benieuwd hoeveel knife-incidents er op 7 mei waren in Londen / Engeland!

  Like

 8. Dit is op jowitteroosblog herblogden reageerde:
  Wel ja, nog een overwinningsfeest ook?!!

  Like

 9. benkok zegt:

  https://creepingsharia.wordpress.com/2019/05/12/jihad-on-christians-april/
  citaat hier uit:
  “The report details that between 750–800 Christians have been killed by armed jihadist groups in the African nation during the first four months of 2019.”

  En verder waren er de bijna 300 mensen, die in Sri Lanka vermoord zijn door moslims, waar ik niet 1 kerk tegen heb zien protesteren, al helemaal niet op de eigen websites.
  Ik zou niet graag in hun schoenen staan, als JHWH oordeelt.
  Wie de islam niet ontmaskert, heeft het bloed van de slachtoffers van de islam aan zijn of haar handen.
  Shalom
  Ben Kok (joods-chr. pastor)

  Like

  • Lucky zegt:

   https://www.opendoors.nl
   Open Doors steunt christenen die om hun geloof worden vervolgd of verdrukt.

   Like

   • benkok zegt:

    Hi Lucky, inderdaad, zijn goed bezig, maar helaas zetten ze net als al die kerken en soortgelijke chr. org., die ook onder moslims werken, nergens op hun site, wie die allah uit de koran is.
    Ze laten het op zijn best in het midden, terwijl ze weten, dat het de duivel zelf is, waarom dat niet duidelijk uitgelegd?
    Op zijn minst kan men het verschil in persoonlijkheid vanuit de koran vs Bijbel uitleggen, daarin staat prima verwoord wie de koranallah is resp . Wie JHWH is in de Bijbel.
    Shalom
    Ben Kok (joods-chr pastor)

    Like

 10. Harry zegt:

  De christenen gaan ten onder aan hun eigen onnozelheid , goedgelovigheid en lafheid .
  Tel daar nog bij op hoe ze niet-christelijken behandelen en bedonderen , dan heb je toch een kliek waar je geen respect voor op kan brengen en niks aan hebt .
  Onlangs weer een dominee door de mand gevallen door een getrouwde vrouw te bezwangeren .
  En op zondag weer hel en verdoemenis preken ?
  In mijn woonplaats is regelmatig hetzelfde gebeurd .
  Als Bevrijdingsdag op zondag valt , mag er hier NIKS aan gedaan worden !

  Ik heb geen meelij meer met ze .

  Geliked door 1 persoon

  • benkok zegt:

   Hi Harry, eens.
   Ook Yeshua (Jezus) zegt dat heel scherp in Opb. 3:16 “Ik weet wat jullie doen, dat gij nog koud , noch heet zijt en juist daarom zal Ik u uit Mijn mond spugen”
   Zum kotzen dus.
   Daarom ben ik al jaren klaar met al die kerken, ik ga als zelfstandig pastor door het leven en dat geeft me grote vrijheid, zeker ook in het gesprek met die voorgangers en andere christenen en joden.
   Shalom
   Ben Kok, joods-chr. pastor,
   tora-yeshua.nl

   Like

 11. duinsnip zegt:

  De Islam is voor een christen een vervloekte afgoderij en tevens een barbaarse moordreligie voor andersdenkenden. Met deze religie “vriendjes” worden is niets anders dan een verloochening van het christelijk geloof. Het vertoont alle overeenkomsten met de middeleeuwse Rooms katholieken die via hun verbond met de staat ook allen die tegen deze anomalie protesteerdenen over de kling joegen. Het christendom is een volgeling van Jezus worden, die duidelijk maakte dat Zijn koninkrijk niet van deze tijd was en dat allen die in Hem geloven een hemelse toekomst hebben en vanuit die plaats worden aangestuurd. Zij hebben geen aardse heiligdommen, noch aardse natie, maar een Jeruzalem dat boven is. Totdat het aantal door God bepaalde gelovigen met deze hemelse toekomst is bereikt is er geen Godsregering op aarde. Dat zal wel weer spoedig komen en vanuit Jeruzalem worden opgericht bij de terugkomst van de Messias van Israël, de Zoon van God, Jezus Christus, de Schepper van hemel en aarde, Maranatha.
  Degenen die deze positie van vreemdelingschap verloochenen zullen verloren gaan, met hun oecumenische vriendjes erbij.

  Geliked door 1 persoon

 12. Scarlatti Bombatti zegt:

  Moet je die stompzinnige trut (een of andere domme priester is t meen ik me te herinneren),
  breed zien lachen, volgens mij denkt zij stiekem ‘ach laat ze maar,die jurken, ondertussen is t fijn oecumenisch’
  komt ze nog wel achter wanneer blauwbaard t zwaard laat klieven… onder t uitstoten van die spreuk van ze… ellendig is alleen dat WIJ OOK de klos zijn!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s