Krankzinnig: 25% van de EU-begroting moet voor bestrijding van de klimaatverandering gebruikt worden

Screenshot_213

(Vertaling: E.J. Bron)

Acht Europese landen hebben een ambitieuze strategie ter bestrijding van de klimaatverandering geëist en het voorstel ter overweging gegeven dat een vierde deel van de volledige EU-begroting voor de bestrijding van dit probleem gebruikt moet worden.

Contra magazine

In de gemeenschappelijke verklaring staat dat de EU tot “uiterlijk” 2050 CO2-uitstoot tot nul zou willen reduceren, meldt de website “Voice of Europe”. De verklaring werd ondertekend door Frankrijk, België, Denemarken, Luxemburg, Nederland, Portugal, Spanje en Zweden.

De nota kwam voor de grote topontmoeting van de Europese staats- en regeringschefs in de Roemeense stad Sibiu, waar overleg gevoerd wordt over de toekomst van Europa en de strategie van de EU voor de komende vijf jaar. Hun plan “zou met welvaart gepaard gaan” en “een voorbeeld voor andere landen zijn”.

De acht landen vertegenwoordigen de opvatting dat de klimaatverandering “ingrijpende effecten op de toekomst van de mensheid” heeft en dat haar gevolgen reeds te merken zijn – onder verwijzing naar “de hittegolven en branden in de afgelopen zomer”.

De groep weet eveneens dat zijn burgers duidelijk “bezorgd zijn”, zoals de nieuwste mobilisering van jonge mensen aantoont – met een duidelijke verwijzing naar de golf van stakingen en demonstraties van schoolkinderen op het hele continent.

“De EU-begroting, waarover op dit moment onderhandeld wordt, zal in dit opzicht een belangrijk instrument zijn: minstens 25% van de uitgaven zouden voor projecten ter bestrijding van de klimaatverandering gebruikt moeten worden.”

Op dit moment moeten de EU-landen de CO2-uitstoot tot 2020 met 20% in vergelijking met 1990 verminderen, om die tot 2030 tot 40% te verminderen. Velen zullen deze doelen echter niet halen, daar is men het nu al over eens. Enkele van deze acht landen die het document hebben ondertekend, hebben al duidelijker toezeggingen gedaan.

De Franse president Emmanuel Macron heeft van de klimaatverandering een centraal thema in zijn verkiezingstoespraken gemaakt, terwijl Zweden al heeft aangekondigd tot 2045 klimaatneutraal te worden.

Hoe zit het met de andere 20 landen?

Tijdens een persconferentie met de Nederlandse minister-president Mark Rutte afgelopen maandag zei Macron dat het gezamenlijke document “ambitieus” zou zijn en “er op dit moment mee bezig zijn om hiervoor een coalitie op te bouwen”.

Het doel van een CO2-neutraal Europa tot 2050 is niet nieuw. Dat werd door de Europese Commissie voorgesteld. Dit is het uitgangspunt voor de rechtsvoorschriften van de Europese Unie in november 2018. Het plan van de Commissie was gebaseerd op de doelen van het Akkoord van Parijs om de opwarming van de aarde “ver onder” 2 graden Celsius te houden en “inspanningen te ondernemen” om een grens van 1,5 graden te behalen.

Meerdere landen wijzen het echter af om de huidige verplichtingen uit te breiden, die slechts twee jaar na de ondertekening van het Klimaatakkoord van Parijs moeilijk te behalen bleken te zijn.

Onder deze landen bevond zich ook Duitsland, dat vreest dat nog meer maatregelen zijn industrie zou kunnen schaden. Polen, dat nog steeds op kolen aangewezen is, behoort tot de Midden-Europese landen die zich ook tegen deze plannen uitspreken.

Een eindeloos lange ruzie onder de EU-lidstaten over het klimaatdoel en het bereiken hiervan is voorgeprogrammeerd. In principe is de “klimaatverandering” alleen maar nog een bijdrage tot de liquidatie van de EU zoals deze op dit moment bestaat.

Bron:
www.contra-magazin.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", belangenverstrengeling, Brussel, Europa, EUSSR, Graaien, Hypocrisie, klimaatfascisme, Krankzinnigheid, Marxisme, nieuw fascisme, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

13 reacties op Krankzinnig: 25% van de EU-begroting moet voor bestrijding van de klimaatverandering gebruikt worden

 1. Piet Snot zegt:

  Ze zullen vast niet op fiets gegaan zijn om daar die vergadering bij te wonen.

  Like

 2. M.A.L. Sion zegt:

  ” In principe is de “klimaatverandering” alleen maar nog een bijdrage tot de liquidatie van de EU zoals deze op dit moment bestaat. ”
  Laten we blij zijn dat er bange poepen waren die ‘geloofden’ dat klimaatverandering een noodlot voor de aarde betekent. Dan kan ons dat van de dictatoriale EU afhelpen.

  Like

 3. Hovawart zegt:

  Wat mij nog meer verbaast is het recept voor ‘Universeel Geluk’ een utopiaanse wens van de Linksche Lunatics van de EU-evangelie voor een gegarandeerd basisinkomen, iedereen in Europa een vast bedrag/uitkering en als je een baan hebt komt daar nog ietsjes salaris bovenop,…dat de basisinkomensregeling gefinancierd moet worden uit de loonbelasting is een mirakel, er word al uitgegaan van 72% loonbelasting voor werkenden……dat er dan minder mensen een baan willen, heeft het Nibud niet in de doorberekeningen meegenomen…maar het kale basisinkomen schijnt wel voldoende te zijn om gemakkelijk van te kunnen leven…….maar er wonen in 2025 dan wel 28 miljoen mensen in de Pays-Bah…en de deur naar Luilekkerland blijft wagenwijd openstaan.
  Wie gelooft er nog in het sprookje van Linksche duurzaamheid en het socialistische voortzettingsvermogen van de Europese samenleving en economie?
  Gratis Geld voor iedereen.

  Like

 4. Hovawart zegt:

  Prachtig initiatief, een EU-strategie ter bestrijding van de klimaatverandering, iedereen zegt toe, schenkt 25% van de begroting maar niemand doet iets….(of kan er iets aan doen) Dat is precies waar de crux ligt, de Eurofielen roepen weer iets en iedereen juicht, en vervolgens ontbreekt het aan uitwerking en draagvlak….het geeft slechts een goed gevoel, en er valt weer iets te twitteren en facebooken.
  De klimaatgekkies moeten staan te juichen over de opwarming van de aarde, niemand meer op vliegvakantie naar de zon, gewoon in de buurt blijven en op terrasjes gaan zitten…..lekker in de zon, die op de zonnepanelen neerschijnt en geld verdient, niemand met een baan en iedereen rijk, (net als Folkert)……het leven van de Linksche Looney Brigade ziet er toch wel zonnig uit…..wat een intellect. (het onderwijs is debet aan deze utopie).

  Like

 5. Pietersen zegt:

  De zogenaamde klimaat-maatregelen zijn dweilen met de kraan open. De explosieve bevolkingsgroei in de derde wereld is veel belangrijker om aan te pakken, want die is de grote boosdoener.
  Ik neem bijvoorbeeld aan dat als er binnen 5 jaar een miljard mensen bijkomen ook de temperatuur op aarde zal toenemen. Een mens is als warmtebron zelf ca 37.5 graden en dat moet invloed hebben. Het is in een koeienstal met maar 1 koe, lang zo warm niet als in een stal met 20 koeien.

  Geboortebeperking is echter niet een dingetje voor de christenen en de islamieten, want dan kom je weer aan hun domein van “godsdienstvrijheid”. Een eeuwig durende spagaat waarin wij allemaal gegijzeld worden.

  Het is wel zeker dat wij in het westen belazerd worden met de klimaathype, veel domoren trappen erin en gaan ook roepen om verandering. De EU ontpopt zich nu dus opeens als de grote roerganger in deze hysterie en neemt opeens het voortouw, maar dat is alleen om nog meer macht naar zich toe te trekken en ons financieel uit te kleden.
  Veel stumperds gaan nu geloven dat de EU onze redding is. Ze spelen het vies in Brussel en als het ze lukt leven wij straks in een EU-dictatuur, waarna het nog maar een kleine stap zal zijn om Europa islamitisch te maken en de sharia in te voeren.

  Like

 6. F1802 zegt:

  Dus brosbranden komt door klimaatverandering? Manman. Dat zulke incapabele leiders de dienst uit maken van geciviliseerde landen is werkelijk een schande!

  Like

 7. Horatius zegt:

  Men kan beter 25 procent van de EU-begroting besteden aan de bescherming van de buitengrenzen van Europa om de invasie van militante moslims en Afrikanen een halt toe te roepen.

  Een klimaatverandering is zo oud als de aarde bestaat en daar heeft de mens geen enkele invloed op. Wel kan met het leefklimaat een stuk verbeteren door vermindering van uitlaatgassen van vliegtuigen en andere vervoersmiddelen. Maar het smelten van de ijskappen zal gewoon doorgaan en daar zitten ook positieve kanten aan: zoals nieuwe scheepvaartroutes en het bewoonbaar maken van gebieden die voorheen te koud waren voor mensen.

  De klimaathysterie is in het leven geroepen om de grootindustriëlen van dienst te zijn die daar dik geld aan verdienen. Dergelijke besluiten worden genomen tijdens de jaarlijkse Bilderbergconferenties waarbij ook onderwerpen aan de orde komen zoals het omvolkingsproces en het bestrijden van het populisme door censuur en het demoniseren van hun woordvoerders.

  De prioriteiten van de bureaucraten in Brussel en Straatsburg liggen niet bij de autochtone bevolking van Europa maar bij de alsmaar toenemende moslimpopulatie die bij ongewijzigd beleid zal uitmonden in het invoeren van de sharia-wetgeving.
  Een regelrechte vorm van collaboratie dus met de radicale islam die uit is op een wereldwijd islamitisch kalifaat.

  Tot slot nog deze opmerking: een groot deel van de huidige opwarming van de aarde kan worden toegeschreven aan het dragen van hoofddoeken en boerka’s door talloze ‘bevallige’ moslima’s die steeds meer een dominante positie innemen in de steden van West-Europa en aanpalende gebieden. Het broeikaseffect kan dus beter bestreden worden door het verbieden van deze kleding in de openbare ruimte.

  Nog beter is uiteraard het stoppen van de vluchtelingenstromen vanuit het Midden-Oosten in het belang van ons leefklimaat, het behouden van onze nationale identiteit, het recht op zelfbeschikking en de scheiding tussen kerk en staat.

  STEM DUS PVV!

  Like

 8. Qvic zegt:

  Het klimaat op de wereld wordt bepaald door de zon en aangezien nog niemand daar aan de knoppen zit, is elke euro die daar aan besteed wordt weggegooid geld.

  Like

 9. Pingback: Krankzinnig: 25% van de EU-begroting moet voor bestrijding van de klimaatverandering gebruikt worden | eunmask

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s