Storm in een glas water: Salvini sprak vanaf het balkon van de Duce – nou en?

Screenshot_216

(Vertaling: E.J. Bron)

In Italië winden politiek-correctie opiniewachters zich op over nog een zogenaamde “taboebreuk” van minister van Binnenlandse Zaken, Salvini: die had nu de brutaliteit om vanaf een balkon in Forlì (foto) in het noordoosten van Italië een toespraak te houden – net als 75 (!) jaar geleden de voormalige “Duce” Benito Mussolini.

Duits - Zuerst

De “Duce” had destijds aan de lantaarnpalen op het Piazza Saffi voor het Palazzo Comunale ter afschrikking vier partizanen laten ophangen, die de dag daarvoor werden gedood. De lantaarnpalen staan er nu nog – als waarschuwing tegen de dictatuur en ter herinnering aan de vier partizanen.

Het balkon boven de Piazza Saffi te gebruiken om een toespraak te houden, was in de afgelopen jaren praktisch ondenkbaar. Maar ooit komt aan alles een einde. Salvinin prees in zijn balkonrede de voordelen van de chemische castratie van seksuele misdadigers en waarschuwde voor een “islamitisch kalifaat” in Brussel. Bij deze gelegenheid noemde de chef van de LEGA zijn tegenstanders “teken”.

Uiteraard waren zijn politieke tegenstanders verontwaardigd en geschokt. “De minister van Binnenlandse Zaken heeft het als passend beschouwd om de massale bijeenkomsten van het fascistische regime te imiteren”, bekritiseerde Davide Drei, de sociaaldemocratische burgemeester van Forlì. En de plaatselijke secretaresse van de linkse Partito Democratico (PD) hallucineerde over een “grotesk déjà vu”. Salvini´s optreden zou bewijzen met welke brutaliteit de minister van Binnenlandse Zaken er bij de Italianen een nieuw beeld van de geschiedenis zou willen ingieten.

Salvini trekt zich daar niets van aan. Hij had met een verfrissende duidelijkheid onlangs nog duidelijk gemaakt wat hij vindt van het gevestigde beeld van de geschiedenis – niets. Op 25 april, de Italiaanse feestdag van de “Liberazione”, van de “bevrijding” van het fascisme, hadden hij en de andere ministers van de LEGA de feestelijkheden demonstratief geboycot.

Salvini zelf noemt de beschuldigingen dat hij het fascisme zou bagatelliseren om in Italië weldra opnieuw een autoritair regime te kunnen vestigen “belachelijk en hysterisch”. “Deze oude categorieën vervelen me”, verklaart hij – en vindt overigens bij veel Italianen instemming. Volgens de nieuwste peilingen beoordeelt 48% van de geënquêteerden zijn politieke prestaties positief.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in gezond realisme, Italië, LEGA. Bookmark de permalink .

6 reacties op Storm in een glas water: Salvini sprak vanaf het balkon van de Duce – nou en?

 1. Qvic zegt:

  Dat doet zeer pijn bij die linkse kerk, om verslagen te worden met hun eigen methodes om de bevolking te bespelen.

  Liked by 1 persoon

 2. paulzwueste zegt:

  Komt goed uit dat die vier lantarenpalen er nog staan.
  Te gebruiken voor Merkel, Juncker, Verhofstadt en Timmermans.

  Like

 3. Dr. Heinz zegt:

  Geschifte mens heeft een broek aan, zijn dan nu alle mensen met een broek aan geschift?
  Links zal en moet alles en iedereen, demoniseren, verketteren die niet der linkse leer praat en handeld.
  Links is simpel, is dom tot super dom!
  Laat links, links liggen!!
  Weg er mee!

  Liked by 1 persoon

 4. guusvelraeds zegt:

  Ben laatst over de Deutsche Autobahn gereden. De Autobahn is een verworvenheid van het Duitse Nationaal Socialisme. Ben ik nu een Nazi? Allemaal vieren we elk jaar betaald vakantie. Het waren de Nationaal Socialisten die voor het eerst 14 dagen betaalde vakanties (rust perioden) invoerden voor arbeiders en ambtenaren. Zijn we nu met z’n allen nazi’s.

  Liked by 1 persoon

 5. Bezorgde burger zegt:

  Oh jee, er hangt zelfs een vlag van de EU, een bedenksel van nazi top politici en hun financierders.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s