Slechts 0,7% van de asielzoekers heeft recht op politiek asiel

Screenshot_245

(Door: Gunnar Schupelius – Vertaling: E.J. Bron)

Het aantal afgewezen asielzoekers stijgt en stijgt. Ze verlaten het land niet en worden ook niet uitgezet. Zo worden het asielrecht en de vluchtelingenbescherming ondermijnd, bekritiseert Gunnar Schupelius.

 

Over het algemeen geldt de migratiecrisis van 2015 als overwonnen. De politici van de regerende partijen geven grotendeels het signaal ´veilig´.

In de verkiezingsstrijd voor de Europese Parlementsverkiezingen wordt het thema gemeden, in de peilingen zouden de mensen zich nu meer zorgen maken over de klimaatverandering en minder over immigratie en asiel, zegt men.

Klopt dat en is de ongecontroleerde migratie daadwerkelijk geen probleem meer?

De cijfers geven een ander beeld: In Berlijn dienen per dag 31 mensen een asielaanvraag in. Hoe ze naar Berlijn gekomen zijn, weet niemand precies.

In het eerste kwartaal van 2019 werden in Berlijn in totaal 2818 nieuwe asielaanvragen geteld. Maar slechts 0,7% (!) van de aanvragers kreeg politiek asiel. Nog eens 30,3% werd als vluchteling uit oorlog en geweld erkend, 36,8% van de aanvragen werd afgewezen.

Dan blijven er nog 32,2% over. Achter dit percentage zitten vooral aanvragen verborgen die niet verwerkt worden, omdat de vluchtoorzaken niet opgelost konden worden.

Slechts een derde deel van de migranten dat een asielaanvraag indient, heeft dus recht op bescherming in Duitsland, ongeveer twee derde deel niet. Zij zouden weer moeten vertrekken, maar doen dit uiterst zelden. Als ze niet vrijwillig vertrekken, moeten ze volgens de wet uitgezet worden.

Maar dat gebeurt slechts in uitzonderingsgevallen. In het eerste kwartaal van 2019 werden 293 afgewezen asielzoekers uitgezet en slechts twee “bedreigers”, dus zware criminelen of duidelijk terreurverdachte personen. Deze cijfers maakte de Senator Binnenlandse Zaken, Andreas Geisel (SPD), op parlementaire vragen van de parlementariër Hanno Bachmann (AfD) bekend.

Volgens deze informatie bevonden zich op 31 maart 2019 in totaal 44.824 “rechtsgeldig afgewezen asielzoekers” in Berlijn, ongeveer 2000 meer dan een jaar geleden. Exact 12.252 hadden “de begrijpelijke plicht om uit te reizen”, zoals dat in de Duitse ambtelijke taal heet. Zij zouden het land eigenlijk onmiddellijk moeten verlaten.

De andere 32.572 hebben om de meest uiteenlopende reden een verblijfsvergunning, omdat het leven in hun thuisland niet veilig is.

De cijfers suggereren dat wie eenmaal in het land is gekomen in de meeste gevallen niet meer weggaat en ook niet uitgezet wordt, zelfs wanneer hij eigenlijk geen recht heeft gekregen op een verblijf.

Zo worden het asielrecht en de vluchtelingenbescherming ondermijnd, want die zijn niet veel meer waard wanneer men ook onterecht kan blijven.

Bovendien worden de sociale kassen onterecht belast. Want alle afgewezen asielzoekers die blijven, krijgen onderkomen en verzorging.

Per persoon ontstaan er kosten van ongeveer € 1000,- in de maand, die alleen wegvallen wanneer de desbetreffende persoon een baan heeft, wat uiterst zelden het geval is.

Sinds begin 2015 werden er in Berlijn bijna 90.000 asielaanvragen ingediend. Elke dag komen daar 31 nieuwe bij. Van een einde van de crisis kan geen sprake zijn.

Bron:
www.bz-berlin.de
Door: Gunnar Schupelius

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “droevige mof”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Integratie", "migratie", "Nuttige idioten", "omvolking", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, Afrika, Allochtonen, Arabische wereld, asielwaanzin, Barbarisme, belangenverstrengeling, Berlijn, cultuurrelativisme, Demografie, Derde Wereld, Duitsland, Eurabië, Graaien, Groenen, Illegalen, Immigratie, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Links fascisme, Linkse Kerk, Marxisme, Multiculti, Naïviteit, nieuw fascisme, Pacifisme, political correctness, politici, Rotzakken, sociaaldemocraten, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

10 reacties op Slechts 0,7% van de asielzoekers heeft recht op politiek asiel

 1. Lucky zegt:

  https://www.xandernieuws.net/uncategorized/italie-verklaart-oorlog-aan-ngos-e-5500-boete-per-naar-europa-gebrachte-migrant/

  Italië verklaart oorlog aan NGO’s: € 5500,- boete per naar Europa gebrachte migrant

  De in eigen land immens populaire Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini is van plan om nog harder op te treden tegen illegale immigratie, en wil de ‘reddings’schepen van de Europese NGO’s een boete van € 5500,- per naar Europa gesmokkelde migrant gaan opleggen

  Geliked door 3 people

 2. droevige mof zegt:

  En zelfs deze schandalige cijfers zullen nog steeds geknoeid zijn. Ondertussen weet niemand hoeveel mensen er in Duitsland zijn. Officieel zijn er 83 miljoen mensen, onofficieel gaat men uit van 85 miljoen.
  Dit land wordt door zijn eigen burgers systematisch vernietigd, net als in 1933. Als er morgen verkiezingen voor de Bundestag zouden worden gehouden, zou een meerderheid op die partijen stemmen die de openbare orde met voeten treden.
  Natuurlijk zal dit eindigen in een ramp. En net als in 1945 wist niemand iets. Of men wist het, maar kon er niets aan doen. Op de AfD te stemmen? Nee, er was een waarschuwing op de televisie, en we geloofden dat…

  Geliked door 4 people

 3. Jean zegt:

  0,7%??? Ik denk eerder aan 0,001%.

  Geliked door 1 persoon

 4. Tijl Uylenspiegel zegt:

  De oplossing is simpeler dan je zou verwachten, stop hun uitkering op het moment dat duidelijk is dat ze niet mogen blijven, dat levert het risico dat ze gaan asielhoppen maar als landen die “Europese eenwording” zo hoog in het vaandel hebben laat de veiligheidsdiensten dan eens écht samenwerken.
  Op het moment van asielaanvraag vingerafdrukken en DNA afnemen en in een gezamenlijke databank zetten.
  Dan vallen ze overal door de mand.
  Gaan ze vervolgens uit stelen ? Prima; opsluiten onder een zwaar regime niet enkel voor de misdaad maar ook voor het illegaal verblijven, in Nederland mag dat zeker geen probleem zijn, zat lege gevangenissen!

  Like

 5. Steven zegt:

  Ze zetten liever de Rohingya’s het land uit.. want daar heeft men blijkbaar wél last van…

  Like

 6. koddebeier zegt:

  En de rest blijft gewoon en verdomt het om terug te gaan en de Haagse regentjes weten zonaamd niet hoe ze het op moeten lossen, de landverraders !

  Like

 7. BigLJohn zegt:

  Al dat oeverloze gewauwel, over die heeft recht om te blijven en die niet…. Is iedereen soms vergeten wat er in Marrakesh werd bekokstoofd ? Dit; of – immigranten – nou legaal of illegaal het westen binnenkomen, met of zonder papieren, geen enkele – immigrant – mag er weer uitgezet worden. Zelfs als het landen betreft waar het volkomen veilig is. En ook al niet als de H.H. – immigranten – zware misdaden gepleegd hebben. En dat is de oorzaak van alle ellende die op ons afkomt. Europa zal zo zwart worden als zwart Afrika, onder de islamknoet komen, en als een kaartenhuis in elkaar gaan storten !

  Like

 8. koddebeier zegt:

  m/z zogenaamd !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s