Ik ben over de 70 en ik ben moe . . .

Screenshot_253

Hallo,

Ik ben boven de 70 jaar. Ik heb hard gewerkt sinds mijn 16de. Behalve op enkele momenten van serieuze gezondheidsproblemen na, heb ik 40 tot 60 uren per week gewerkt en mij in 34 jaar geen dag onnodig ziek gemeld. Ik verdiende redelijk geld, maar had mijn baan of mijn salaris niet geërfd en ik werkte om daar te komen waar ik vandaag ben. 

Als je de economie bekijkt, lijkt het geen goed idee te zijn om gepensioneerd te worden. Maar ik ben gepensioneerd – héél gepensioneerd zelfs.

 • Ik ben het moe om te horen dat ik “mijn rijkdom moet verdelen” onder mensen die mijn vorm van werkethiek niet kennen.
 • Ik ben het moe om te horen dat de regering het geld dat ik verdiend heb van mij wil afpakken – desnoods met geweld – en het aan mensen te geven die te lui zijn zelf geld te verdienen.
 • Ik ben het moe om te horen dat de vergrijzing veel geld kost, maar de meesten hebben hun hele leven bijgedragen!

Maar wat de verbruining, de zonder papieren en asielzoekers ons  kosten! Mensen, die nooit een cent hebben bijgedragen en dat ook nooit zullen doen. Daar hoor ik niets van onze politici of durven ze daar niet over spreken? Daar word ik zo moe van.

 • Ik ben het moe dat men mij vertelt dat ik mijn levensstandaard moet verlagen en zodoende de verwarming van de planeet tegen te gaan en niemand mag erover debatteren.
 • Ik ben het moe verteld te krijgen dat drugverslaafden ziek zijn en dat ik hen moet helpen, hen ondersteunen en ze medisch laten behandelen, en dat ik zou moeten betalen  voor de schade, die zij aanrichten. Is er misschien ooit een reuzen-bacil vanuit een donkere straat gesprongen die hen heeft gepakt en tegen hun wil ‘witte poeder’ in hun neus heeft gedwongen of een naald in hun arm gestoken, terwijl zij zich hevig probeerden te verzetten ?????
 • Ik ben het moe om te horen hoe ‘goede’ atleten, entertainers en politici van alle mogelijke partijen het over onschuldige of domme fouten hebben, terwijl wij maar al te goed weten dat het hun enige fout was zich te laten betrappen.
 • Ik ben moe van mensen die op hun rechten pochen, arm of rijk.
 • En ik ben mensen, die geen verantwoording voor hun eigen leven en acties willen nemen, werkelijk moe. 
 • Ik ben het moe te horen hoe zij de regering of anderen voor hun problemen verantwoordelijk maken.
 • Ik ben het ook moe en beu om te zien hoe jonge mannen en vrouwen in hun teenager-jaren en hun begin 20er-jaren zich met tatoeages en metalen “bijous” bedekken en op die manier geen werk vinden, omdat geen firma zulke jongeren een baan wil geven. Op die manier kunnen zij dan naar de Sociale Dienst stappen.

Ja, ik ben verdomd moe. Maar ik ben ook blij, dat ik boven de 70 ben … Want nu hoef ik niet (meer) te zien wat deze mensen van de wereld gaan maken. Ik heb wel medelijden met mijn kleinkinderen en hun toekomstige kinderen. Godzijdank dat ik op de terugweg ben en niet op de heenweg.

Geplaatst door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Jean”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

25 reacties op Ik ben over de 70 en ik ben moe . . .

 1. jack zegt:

  Triest !

  Liked by 3 people

 2. Lee zegt:

  Ik ben nog geen 70 maar ben het volledig eens met deze brief. Ik ben ook moe van het feit dat we in een schijn democratie leven.

  Liked by 6 people

 3. Ruud zegt:

  Volledig mee eens; als ik voor iemand bezorgd ben zijn het mijn 4 kleinkinderen. Overigesn zal ik voor hen laten vastleggen wie daar verantwoordelijk voor waren zodat die schurken ooit hun verdiende loon zullen krijgen.

  Liked by 5 people

 4. Drs.P. zegt:

  AMEN, AMEN, helemaal mee eens, maarrrrrrrrrrr helaas hebben wij een stel wezenloze nitwit trekpoppen in den Haag zitten die heel goed voor zichzelf zorgen, maarrrrrr de hardwerkende burger die al 45-50 jaren gewerkt heeft laten verrotten. Iedere importling kost de gemeenschap 35kpleuro, dus met minimaal 1000k (1 miljoen) “zielige” asielcrimigranten kost dat ons 35 miljard per jaar. Dus bejaardencentra sluiten, zogenaamde “groene” belasting heffen om alle alles gratis nieuwkomers te onderhouden.

  Liked by 3 people

 5. jack black zegt:

  Zo is maar net ! Een klotezooi maken ze ervan !

  Like

 6. BigLJohn zegt:

  Ik zie de A.O.W. leeftijd voor mijn vrouw alweer gaan stijgen, van 68 jaar en drie maanden nu, naar 70 jaar. Maar toen mijn vrouw op de sociale werkplaats kwam werken, stond de A.O.W. leeftijd op 65 jaar. Elke 3 a 4 jaar verder word die leeftijd naar boven bijgesteld. Dus het eindresultaat kan zijn dat men haar laat werken tot haar 75e. Ondanks alle acties van de FNV. Mijn vrouw gaat ook altijd met de FNV mee. Laatst kreeg zij een button om op haar kleding te spelden waar op stond; FNV 66. Ik zei wat plagerig; draai hem maar om naar 99 jaar, dat zou realistischer zijn. Afrikanen denken; Werken is voor de gekken, en daarom komen ze in grote getale naar hier toe. Die gekke Henkie (dimmie) van een Nederlander zal wel voor ons werken, met steun van de regering. En dat we telkens die Rutte in een kabinet terugzien is zeer pijnlijk te noemen. Rutte 1, Rutte 2, Rutte 3, en als hij in Brussel geen baantje krijgt, Rutte 4….

  Liked by 6 people

  • ruud beijer zegt:

   Beste reageerder,de vakbonden cnv en fnv hebben de arbeiders verraden door in te stemmen met de pensioenleeftijdsverhoging tot 67 en drie maanden. Nu terugkrabbelen is huichelarij. Hun handtekening staat onder het akkoord. Ik stel je dan ook voor om die verradersbende op te zeggen. De bonden hebben jarenlang onder een hoedje gespeeld met de PVDA ook zo,n club landverraders.

   Liked by 3 people

 7. rottenpikwick zegt:

  Die criminele bendes die wij de laatste decennia op Het Binnenhof hadden, zijn daar wel via het stemhokje terechtgekomen. Nederland mag dan wel in de Top 10 staan, maar voor mij is dit de Top 10 van de Domste Mens op deze planeet! Decennia van naïviteit en onverschilligheid, waren de ingrediënten voor laffe politici en onze ondergang. Hopelijk krijgt die kolereBende in Brussel en ook in Den Haag een flinke schop onder hun reet bij de EU-verkiezingen! Die wind zaait, zal storm oogsten!

  Liked by 8 people

 8. Tanya zegt:

  Helemaal mee eens. Ook ik ben 70+ en ook zoooo moe. Ook ik heb altijd hard gewerkt, vanaf mijn 15e. Mijn grootste zorg en slapeloze nachten om mijn 4 kleinkinderen om wat voor hel zij tegemoet gaan. Mijn mooie land NAAR DE KLOTEN , verraden en voorgelogen te zijn door links tuig, maakt dat elke nieuwe dag mij steeds meer tegenstaat.

  Liked by 6 people

 9. Hendrik zegt:

  Lieve mensen, verhuis naar Oost Europa, heb ik ook gedaan, werkelijk een verademing. Geen moslim ongedierte, geen moskeen, geen waanzinnige belastingen zoals in NL, ruimte, Europese cultuur, geen agressie op straat, aardige mensen en natuur.

  Liked by 3 people

 10. Nemesis zegt:

  Ja, triest, ik heb er al wat jaren meer opzitten en ben doodmoe. Maar ik wil maar niet doodgaan, zal wel een handje moeten gaan helpen, want ik ben hartstikke moe.

  Liked by 3 people

  • delamontagne zegt:

   kom, kom niet zo neerslachtig. Wat moet ik dan ? Boven de zeuventig !, + nog……………10
   Kan het zelf haast niet geloven, maar staat op m’n papieren.
   Moe ?, ja s’middags na ’t eten even een “Siesta” en s’avonds na de maaltijd een “nochesta”.
   Hoorde vandaag van de Huisarts dat ik elke dag een 1/2 uur moet wandelen in ’t bos vanwege m’n hart.
   Hij weet dat dat ’n martelgang is voor me.
   Maar ’t LEUKE nieuws vandaag was: we kregen de blauwe enveloppe voor ons wereldinkomen.
   In te vullen voor 25 Juni.
   Heb ik weer even wat te doen !
   Is dat gedoe wat je had met de instanties alsnog goed afgelopen ? ?
   groetjes B

   Liked by 1 persoon

   • Nemesis zegt:

    Smile ….
    gedoe nog steeds niet afgelopen, we kibbelen gewoon verder. En de blauwe enorm dikke envelop heb ik ook gisteren binnen gekregen Kan mijn lol bijna niet op. <groetjes, T.

    Liked by 2 people

  • ruud beijer zegt:

   Beste meneer of mevrouw. Niet opgeven hoor maar zoveel mogelijk de regering dwars zitten
   Ook door PVV te blijven stemmen.

   Liked by 2 people

  • Tineke zegt:

   Kom op Nemesis,we kunnen je niet missen!

   Liked by 1 persoon

 11. Republikein zegt:

  We importeren de duivel, nu weer een leipo uit Rif, gaat hiet azielig doen, Kutte, waarom?
  Snap er geen jota van.
  Oplazerstralen gekke viool!
  Ugh, u.s.w.
  Nawal Benaissa,een van de leiders van
  het verzet in de Rif-regio in Marokko,
  heeft politiek asiel gevraagd in
  Nederland.Dat heeft onder meer Amnesty
  International bevestigd.De vrouw zit
  met haar 4-jarige zoon sinds ongeveer
  een week in een asielzoekerscentrum.

  Benaissa is de laatste jaren meermaals
  opgepakt vanwege haar rol bij het
  protest tegen de hoge werkloosheid en
  de achterstelling in het Rifgebergte.
  Marokko belette haar in april voor een
  lezing naar Nederland te reizen.

  Volgens bronnen is ze daarna via Spanje
  naar Nederland gevlucht.Haar man en
  drie andere kinderen bleven achter.

  Filet americain moet je invriezen, kuch en ugh.
  Kijk uit voor frinopil.

  Like

 12. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Ben 69 dus dat scheelt 1 jaar maar voor de rest… the story of my life !!
  Hartelijk dank dat u het zo mooi heeft weten te verwoorden.

  Liked by 3 people

 13. Wachteres zegt:

  Ook mij mankeert van alles en nog wat, maar ik laat me niet door het linkse tuig op de kop zitten.

  Wij genieten van onze kinderen en kleinkinderen. Het vorige jaar een grootscheepse barbecue in de tuin en een kleindochter mailde dat ze het dit jaar wel weer wilde organiseren: “Het was zo gezellig”. Opa en oma betalen vanzelfsprekend de onkosten..

  Natuurlijk maak ik mij zorgen om hen. Laten we hopen dat er een keer komt in de ontwikkelingen en anders moeten ze maar emigreren naar een land waar het nog wel rustig is.

  Like

 14. Nel Meyer zegt:

  Ik had het niet beter kunnen verwoorden, je wordt er helemaal moedeloos van ,van wat je hier allemaal wordt opgedrongen ,en aan mee moet betalen .

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s