ALLEEN ALS JE ER MET NIEMAND OVER PRAAT

Screenshot_307

(Door: Petra de Geus)

Met de EU-verkiezingen voor de deur zijn de verwachtingen hoog gespannen. Ondertussen draait de islamiseringsmachine op volle toeren. De Ramadan Bombathon is in volle gang terwijl onze Koning gezellig mee eet op de iftar. Tommie Robinson wordt op alle mogelijke manieren tegengewerkt en ook andere “populistische” geluiden worden gebannen. Onverwacht is er ineens nieuws uit Polen.

Afgelopen week werd ik door een bekende getipt over een documentaire die in Polen is verschenen over pedofilie in de kerk. Het is wel algemeen bekend dat Polen een door en door katholiek land is en dat de kerk ook een stevige vinger in de politiek heeft. De documentaire staat op YouTube en heet Tylko nie mów nikomu (Alleen als je er met niemand over praat) en is Engels ondertiteld, waardoor ze ook voor niet Pools sprekenden toegankelijk is.

De eerste dag dat de documentaire op YouTube stond, had ze al 6 miljoen views. Nu, na enkele dagen staat de teller op 18 miljoen, bijna de helft van de Poolse bevolking. De kans dat dit nog onder het tapijt geschoven kan worden, is nihil. Dat wil zeggen dat de beer los is. Niemand kan voorspellen wat er nu gaat gebeuren, maar een Iers of Chileens scenario ligt voor de hand. In Ierland liepen de kerken leeg na de vele kerkelijke seksschandalen. In Chili werd de hele bestuurlijke kerkelijke laag gedegradeerd en lopen er nog vele onderzoeken.

De Poolse kerk is politiek actief en nauw gelieerd aan de PIS, de huidige regeringspartij. De leider Kaczynski had enige tijd geleden nog gezegd dat een arm die tegen de kerk wordt opgestoken, afgehakt zou moeten worden. Na de documentaire legde een oppositielid kinderschoentjes voor zich op zijn plek in het parlement en reageerde hij afwezig. Het lijkt er op dat deze kerkelijke misbruiken, die natuurlijk al jaren bekend waren, maar altijd werden ontkend of tegengesproken, niet zonder politieke gevolgen zullen blijven. De EU-verkiezingen kunnen een indicatie geven voor de nieuwe richting.

De PiS had altijd een duidelijke stellingname over islamitische migranten: wij willen ze niet. Het is de vraag hoe de migratiekwestie in de nieuwe politieke verhoudingen zal worden opgevat.

Leve een Vrij Nederland!

Door:
Petra de Geus (mei 2019)
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Barbarisme, Hypocrisie, katholieke kerk, Polen. Bookmark de permalink .

11 reacties op ALLEEN ALS JE ER MET NIEMAND OVER PRAAT

 1. Pingback: ALLEEN ALS JE ER MET NIEMAND OVER PRAAT – DOCU KINDERMISBRUIK IN DE R.K.KERK | toodlessss

 2. Peter zegt:

  Weg met die pedofielen soepjurken,zelfde verhaal telt voor Arabieren die kleine meisjes opkopen voor een paar geiten ,regeringen blijven zaken doen met de smeerlappen ,intussen zijn ze geen haar beter dan dat gespuis in Rome .

  Liked by 1 persoon

  • kampersrene zegt:

   Dat klopt Peter vergeet niet dat die zogezegde heilige kerk verantwoordelijk was voor duizenden slachtoffers , folteren brandstapels….denk maar aan de inquisie dat is maar een paar honderd jaar geleden

   Liked by 1 persoon

 3. Harry zegt:

  Interessant verhaal weer !
  Zie ook de overeenkomst met de islam .
  Je mag er niks over zeggen , doe je dat toch , dan wordt je gestraft of aangevallen .
  En de overheid doet niks , integendeel , ze faciliteren nog , zelfs .
  Het lijkt wel of we gewoon naar de donder moéten !

  Alleen laten die Polen niet zo gemakkelijk over zich heen lopen !
  Donder al dat foute volk gewoon het land uit , stel een voorbeeld !

  Liked by 1 persoon

 4. koosv8 zegt:

  Het wordt altijd bewaard voor een verkiezing die niet lekker loopt voor LINKS. Dat zie we ook in Oostenrijk op het ogenblik, met een film van 2 jaar geleden. De feiten zijn feiten daar valt niet over twisten, maar het bewaren er van tot een moment, waar de massa even gemanipuleerd moet worden, laat duidelijk zien dat er gemanipuleerd wordt op grote schaal. Rutte versus Erdogan, dat soort spinsels komen mij te vaak voor.

  Liked by 1 persoon

 5. kampersrene zegt:

  De Paus is geschrokken over de prijs van een bidmatje…..dat kost echt veel geld

  Like

 6. immigratie (overheidsbeleid) heeft niks te maken met slechte gewoontes van individuen

  Like

 7. ronjaspers zegt:

  De romeins katholieke kerk heeft weinig of niets met het christendom te maken,het christelijk geloof is door hun gekaapt voor hun eigen machts doeleinden,het vaticaan is schathemelrijk,het stikt van de homo,s,pedofielen en satanisten.Het vaticaan is sodom en gomorra.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s