De stamboom van GroenLinks

Geplaatst door:
E.J. Bron (via Twitter; “Sven Groter2“)
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", achterlijkheid, Barbarisme, belangenverstrengeling, Communisme, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Groenen, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Links fascisme, Marxisme, Moslims, Naïviteit, Nederland, nieuw fascisme, onwetendheid, Pacifisme, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

15 reacties op De stamboom van GroenLinks

 1. fransdewit zegt:

  Ze zijn werkelijk doorgeslagen in alles

  Geliked door 4 people

 2. leefbarbaar zegt:

  GsL koos voor de moslim, koos voor de islam. Dat betekent natuurlijk dat rechten van vrouwen er niet meer toe doen. Evenmin trouwens rechten van kinderen, dieren en ongelovigen.
  GsL is keiharde maffia, die over lijken gaat. Ze verdienen een vermogen aan duurzaamheid en verkochten alles, waar de partij ooit voor stond.

  Geliked door 4 people

 3. Piet Snot zegt:

  Van dolle mina’s naar dolle mossels veranderd.

  Geliked door 4 people

 4. boorzalf zegt:

  Een verhaal voor al die jonge milieu/klimaat freaks die op de groen linkse consorten blijven stemmen.
  “Toen hadden we niks met groen”
  “oude winkelende dame”
  Een oudere vrouw stond bij de kassa van de supermarkt: “U kunt beter uw eigen boodschappentas meenemen, want die plastic tassen zijn niet goed voor het milieu”, zei de kassiere.

  De oude dame mompelde een verontschuldiging en zei: “In mijn tijd hadden we dat groene gedoe niet”.
  Waarop het winkelmeisje antwoordde: “Daarom hebben wij nu een probleem. Uw generatie had lak aan het redden van het milieu voor toekomstige generaties”. Ze had gelijk, in mijn tijd hadden we niets met “groen”.

  Vroeger brachten wij de melk-, limonade- en bierflessen terug naar de winkel. De winkel stuurde deze terug naar de fabriek, daar werden ze gewassen en gesteriliseerd en opnieuw gevuld. Wij bleven keer op keer dezelfde flessen gebruiken. Maar we hadden niets met “groen” in die dagen.

  Kruideniers verpakten onze boodschappen in papierenzakken, zodat wij dit weer voor van alles en nog wat konden gebruiken. We gebruikten ze niet alleen als vuilniszakken, maar ook als kaften voor onze schoolboeken. Wij deden dit om de boeken te beschermen, ze waren tenslotte niet ons eigendom (boeken werden door de school verstrekt). Door het kaft konden we onze boeken ook een persoonlijk tintje geven. Jammer dat we in die dagen niets met “groen” hadden.

  Wij liepen de trappen op, want lang niet iedere winkel of kantoor had liften. We liepen naar de kruidenier en we klommen niet iedere keer in een 300 pk machine om twee straten ver te rijden. Maar, het meisje heeft gelijk, we deden niets aan “groen” toentertijd.

  Vroeger wasten wij de luiers van de baby’s omdat er geen wegwerpluiers waren. We droogden onze was aan de waslijn, niet in een energie vretende droger. We gebruikten wind- en zonnen-energie voor onze kleren. Onze kinderen kregen kleren van hun grote broer of zus, niet altijd nieuw natuurlijk. Natuurlijk heeft de jongedame gelijk, wij hadden echt niets met “groen”.

  In onze tijd hadden we één televisie of radio in huis. Niet een TV in iedere kamer. Het scherm had de grootte van een zakdoek, niet eentje zo groot als de provincie Utrecht. Het klutsen en roeren in de keuken ging met de hand, we hadden geen elektrische machines die alles voor ons deden. Als we een breekbaar object met de post moesten versturen werd dit eerst verpakt in krantenpapier om het breken te voorkomen, niet in plastic bolletjes. Het grasmaaien ging met de hand en we gebruikten menselijke kracht, geen benzine of elektriciteit om een motor aan te drijven. Onze lichaamsoefening gebeurde automatisch, door het werk. Wij hoefden niet naar een “health club” om op lopende banden te lopen die electrisch worden aangedreven. Maar, ze heeft gelijk, wij deden niets aan het milieu.

  Als we dorst hadden dronken we uit de kraan of een fontein zonder daarvoor iedere keer een plastic bekertje te gebruiken. We vulden onze pennen keer op keer bij met inkt, zonder iedere keer nieuwe te kopen. En we vervingen de scheermesjes als het mesje bot werd. Maar we deden niets aan “groen” in die tijd.

  Vroeger pakten we de tram of bus en de kinderen fietsten naar school voordat de moeders een 24 uur taxiservice werden. We hadden één stopcontact in de kamer en geen rijen om een dozijn of meer elektrische apparaten te voeden. En we hadden geen computer gadget wat een signaal opvangt van een satelliet duizenden kilometers ver in de ruimte, om ons te vertellen waar de dichtstbijzijnde snackbar was.

  Maar, is het niet triest dat de huidige generatie klaagt over hoe verspillend wij ouderen waren, alleen omdat wij niets met “groen” hadden in die tijd?

  Wilt u zo vriendelijk zijn dit bericht door te geven aan een ander egoïstisch ouder individu, die een lesje in conservatie nodig heeft van een bijdehante jongere.

  Bron: http://www.rumormillnews.com/cgi-bin/forum.cgi?read=236390

  Geliked door 6 people

  • Piet Snot zegt:

   Maar als al die gemakken, die er nu zijn, toen ook bestonden.
   Dan hadden al diegene die nu de ouderen zijn, daar allemaal, stuk voor stuk, ook gebruik van gemaakt.
   Zonder zich bezwaard te voelen, omdat het er nou eenmaal was, al dat gemak.

   Geliked door 2 people

   • Piet Snot zegt:

    Als of er iemand toen bewust bezig was met het milieu, wanneer ze luiers stonden uit te koken in een luierketel, boven een vuur.
    Er was niks anders.

    Like

   • boorzalf zegt:

    Pietje begrijpt de clou van het verhaal niet.

    Like

   • Piet Snot zegt:

    Er staat niets in het hele verhaal wat ik zelf ook niet zelf gedaan heb.
    Ik lees alleen een hoop oude mannen gezeik dat ze zich nogal bijzonder voelden omdat er niks anders was, en zich moesten behelpen.
    Moeten wij nou medelijden krijgen met hoe goed wij vroeger waren uit armoe.
    En dan gaat het ook nog eens over mezelf.
    Maar ik begrijp dat jij nog gegrepen wordt en misschien wel ontroerd, door het hele verhaal en hoe bijzonder de mensen wel niet waren.
    In dat geval ben ik zelf ook heel bijzonder, ik heb precies hetzelfde gedaan.

    Like

   • Piet Snot zegt:

    Weet je wat de mensen vroeger ook deden?
    Afgewerkte olie en verf door de put spoelen, rijen in rokende en walmende auto op gladde banden, werken met asbest omdat het zo goedkoop was.
    Werken in de bouw zonder veiligheid en na afloop werd alles wat over was begraven in een kuil op het terrein.
    Moet ik nog even door gaan?

    Like

   • Piet Snot zegt:

    Eigenlijk was het vroeger maar een ranzige bedoening.
    Weet je waar wij gingen zwemmen? In het Kinselmeer.
    https://nl.wikipedia.org/wiki/Kinselmeer
    In dat zelfde water, waar we in zwommen, daar werd ook in gescheten.
    Want de wc’s was een gat boven het water met een deksel erop.
    Maar zo een wc, boven de sloot, hadden we zelf ook thuis in Durgerdam, dus vonden we het nog normaal ook.

    Like

   • Tistochwat zegt:

    Piet Snot19 mei 2019 om 15:15

    Maar als al die gemakken, die er nu zijn, toen ook bestonden.
    Dan hadden al diegene die nu de ouderen zijn, daar allemaal, stuk voor stuk, ook gebruik van gemaakt.

    Als ze het hadden kunnen betalen, zeker wel.

    Geliked door 1 persoon

 5. ronjaspers zegt:

  Het extreem linkse nageboorte misbruikt het klimaat,de asielindustrie,milieu,groen als excuus om het door hun zo gehate kapitalisme te slopen om zo hun socialistische/marxistische natte droom te realiseren.

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s