Europese Parlementsverkiezingen in Groot-Brittannië: Britse elite in paniek – Brexit-revolte begint zich af te tekenen

Screenshot_306

(Door: “The Brit” – Vertaling: E.J. Bron)

De reactie op het feit dat Groot-Brittannië op 29 maart jongstleden de EU niet heeft verlaten, is immens. Nu beleeft het land een politieke ommekeer die uniek is in de Britse geschiedenis. Een politieke partij, die pas vier maanden geleden werd opgericht, staat ver bovenaan in alle peilingen betreffende de op 23 mei plaatsvindende verkiezingen. Het is een “volksrevolte” die zich begint af te tekenen, en niet bijvoorbeeld een “volksstemming”, zoals deze door diegenen wordt genoemd die graag een tweede referendum willen. En haar aanvoerder is niemand anders dan de absolute “Brexit-man” – Nigel Farage.

journalistenwatch

Meer dan 34% van de geënquêteerden wil op de Brexit-partij stemmen, aldus de peilingen van de afgelopen dagen. De links-extremistische Labour Party staat op dit moment op 15%, de Conservative Party maar op 9% – het laagste percentage sinds 1834. Een nieuwe peiling houdt het zelfs voor mogelijk dat 60% van alle Conservatieven op de Brexit-Partij zou kunnen stemmen. Met het oog op deze resultaten, zo kort voor de EU-verkiezingen, raakt de politieke elite van het land in pure paniek.

En het zijn niet alleen de Conservatieven die bang zijn. Ook het linkse “Remainer”-front, dat de “Exit van de Brexit” wil, is als versteend. Een van zijn mediaorganen, “The New Statesman”, noemde de nieuwste peiling-uitslagen “angstwekkend”. Men zou er eigenlijk van uit zijn gegaan dat de EU-verkiezingen zouden laten zien hoe pro-Europees het land eigenlijk zou zijn. Zoals het er nu naar uitziet, zou wel eens het tegenovergestelde het geval kunnen zijn.

De woede van de burgers, die voor de EU-uittreding hebben gestemd en wier beslissing geïgnoreerd werd, evenals de woede van diegenen die al lange tijd het gevoel hebben niet door de politici gehoord te worden, heeft in de Brexit-partij nu een uitlaatklep gevonden. Zij voelen zich allemaal door de politiek bedrogen en Farage maakt gebruik van deze woede en teleurstelling voor een proteststemming: “Op het moment waarop men het stadsgebied van Londen verlaat, voel je bij wijze van spreken de enorme ergernis. En die is niet alleen afkomstig van de ´Leave´-stemmers. Deze komt inmiddels ook van de ´Remain´-stemmers”, omschrijft Nigel Farage de situatie, In de bolwerken van de EU-vrienden is menig “Remainer” van mening veranderd.

Er gaat een breed gevoel van “verraad” door het land: “70% van jullie heeft in het referendum gestemd voor uittreding. Het jaar daarop heeft jullie parlementsafgevaardigde Yvette Cooper jullie allerlei dingen beloofd. Ze heeft gezegd de uitslag te accepteren en verklaard dat ze voor Artikel 50 zou stemmen. Desondanks was er niet één afgevaardigde die in de afgelopen twee jaar meer tegen de uittreding heeft gewerkt dan zij”, verklaart Farage op een verkiezingsbijeenkomst in de buurt van Pontefract in West Yorkshire. “Van alle kieskringen in het land werden jullie het meest bedrogen”, aldus Farage, die daarvoor een daverend applaus krijgt.

De 55-jarige voormalige Ukip-afgevaardigde heeft het vooral gemunt op Theresa May en haar zogenaamde deal: “Dat is geen handel. Dat is een nieuw EU-staatsverdrag, geschreven door Michel Barnier en Angela Merkel, die daarbij over zijn schouder zou hebben meegekeken, spot hij. “De waarheid is dat om uit het akkoord te komen wij een ander moeten ondertekenen, dat op enkele punten de huidige situatie nog erger maakt. En daarom werd dit al driemaal door het Lagerhuis afgewezen”, legt Farage zijn publiek uit.

Deze week heeft de Conservatief uit Wales, Mark Reckless, de Conservative Party de rug toegekeerd en is samen met drie andere afgevaardigden toegetreden tot de Brexit-partij – voor Nigel Farage is dat zo kort voor de verkiezingen een beslissende coup.

Screenshot_305

De Brexit-partij profiteert er eveneens van dat de linkse anti-Brexit partijen geen gesloten front bij elkaar krijgen. De bedoeling van de Liberal Democrats om gemene zaak te maken met de Groenen en Change UK is deze week mislukt.

Voor de partijchef van de Liberal Democrats, Vince Cable, zijn de EU-verkiezingen een “tweede referendum”. Met het oog op de peilingresultaten zou dat over enkele dagen nog wel eens duidelijker kunnen uitvallen dan verwacht. Op dit moment lijkt Nigel Farage de enige politicus te zijn die zich kan verheugen op een succes op 23 mei.

In mijn woonhuis, dat ik met zes buren deel, wil men allemaal op de Brexit-partij stemmen. Waar ik ook kijk, overal tekent dit sfeerbeeld zich af. Het wordt een van de spannendste verkiezingen aller tijden voor Groot-Brittannië en in de verkiezingsnacht, evenals in de komende dagen, wil vermoedelijk nauwelijks iemand een oog dicht doen totdat het definitieve eindresultaat bekend is.

Bron:
www.journalistenwatch.com
Door: “The Brit”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in democratie, Elite, establishment, Eurofielen, EUSSR, gezond realisme, Groot-Brittannië, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, meningsdictatuur, Nationalisme, Nigel Farage, Overheid, Patriottisme, Rotzakken, soevereiniteit, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

12 reacties op Europese Parlementsverkiezingen in Groot-Brittannië: Britse elite in paniek – Brexit-revolte begint zich af te tekenen

 1. Onderzoek blijkt dat bij uittreding de Britten straks nog betere economie hebben en snel uit de problemen zullen zijn.
  Dit klinkt als toen met Ijsland de bankencrisis en woekerpolissen. Ijsland deed het zonder hulp van Europa en stond er heel snel al beter voor.
  Brussel is een maffia spons geworden.

  Liked by 3 people

 2. Rensk. zegt:

  Moet zomaar denken aan de tijd van koningin Victoria, Ook toen had je een elite, die elke vooruitgang/verandering tegenhield. De boel (parlement) zat ook toen al geregeld op slot. Het is mede aan de man van Victoria (niet zijzelf) dat er enige vooruitgang is geboekt voor de burger op meerdere gebieden. Dat laatste moet je wel zien in de tijd van toen.Geschiedenis herhaalt zich door de tijden heen en dat zal altijd zo blijven.

  Liked by 2 people

 3. Ruud zegt:

  Van de volkswil uitvoeren hebben onze volksvertegenwoordigers en onze regeringscoalities nog nooit gehoord. Overal is dat hetzelfde maar het smalle deel van de fuik waarin we een tijd lang verplicht en tegen onze wil hebben meegezwommen is in zicht. De wal keert het schip en de volkswilverkwanselaars krijgen het nakijken en zullen bannen voor zichzelf moeten gaan zoeken want Brussel is geen haalbare optie meer voor de meesten van hen. Dat wordt nog een hele klus want luisteren hebben deze gasten nooit geleerd en dat wachtgeld raakt ook een keer op. Heerlijke ontwikkeling!

  Liked by 2 people

 4. Peter zegt:

  Who the fuck is Timmermans

  Liked by 2 people

 5. Rensk. zegt:

  Timmermans ook wel Timmervarken geheten is een heel dik vet vraatzuchtig varken, die de gewone dieren het licht in de ogen niet gunt.

  Liked by 2 people

 6. Eric zegt:

  Groot-Brittannië heeft de nazi-tirannie omver gekregen. Groot-Brittannië zal de Brusselse tirannie omver schoppen. Ik hoop dus op een domino-effect:na de Brexit, de Frexit, de Dexit, de Nexit en de Bexit. Wat nadien de Italianen, de Grieken en de Spanjaarden doen zal me worst wezen. Maar ik zal er niet om rouwen als ze heel die EU ten slotte dumpen op de afvalhoop van de geschiedenis.

  Liked by 1 persoon

  • Jules Vismale zegt:

   Engeland heeft Nazi-Duitsland NOOIT in haar eentje kunnen verslaan en daarbij heeft de laatstgenoemde er, samen met Japan, er onbedoeld voor gezorgd dat Engeland na WO II al zijn Britse koloniën kwijtraakte!
   Recent geleden was er trouwens nog een zekere Sven Ake Hulleman die in een youtube-bericht zat te toeteren dat wij in Nederland onze vrijheid zogenaamd te danken hadden aan Rusland! Daar reageerde toen een zekere Olga Mihajlova op en dat was een soort van neo-communistische of Neo-Stalinistische feeks!
   Dat stomme mens durfde namelijk te gaan verkondigen dat de USSR blijkbaar GEEN oorlogsmisdaden beging, ze zat die akelige Stalin te verheerlijken, vond dat de westerse geallieerden niets hadden gedaan om WO II te verkondigen, probeerde de massamoord op de 4.000 a 20.000 Poolse officieren in Katyn door de NKVD in 1940 in de schoenen van de Duitsers te beschrijven, ze gaf blijkbaar niets om de miljoenen Russen, Oekraïners e.a. die door het communisme werden vernietigd en zelfs dat wij hier in Nederland zo ondankbaar waren omdat wij onze vrijheid aan de Russen hadden te danken hadden of gehersenspoeld daar wij de Russen hiervoor zo afkatten!
   Kijk anders maar gewoon naar de titel van dit filmpje genaamd: ‘Ook de Russen waren onze bevrijders: column Sven Ake Hulleman’ en daar waar godzijdank degenen die zijn mening NIET deelden zwaar in de meerderheid!
   Dat de gehate EU spoedig het lot van de USSR, 30 jaar gelden, zal gaan volgen!

   Liked by 1 persoon

 7. Jantje zegt:

  Die 4 die bij de tories zijn weggegaan, zijn op zijn minst plucheplakkers, maar misschien zelfs wel mollen.
  Farage mag wel uitkijken met dat soort volk.

  Liked by 1 persoon

 8. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Het meest bijzondere is dat de Nederlandse media het altijd hebben doen voorkomen alsof de Britten spijt hadden van hun brexit-stem en dat als er een nieuw referendum zou komen dan zou er massaal voor een remain gestemd worden.
  Nou mooi niet dus !
  En dat geeft dan ook meteen een mooi beeld van onze journalisten; niet objectief het nieuws verslaan maar reclamemaken voor je eigen keus.

  Liked by 1 persoon

 9. ed zegt:

  de gehele EU is een bodemloze put.We hadden ook tegen gestemd ,gulden terug graag.we worden al vele jaren besodemieterd van de zielige ezeltjes tot de mamma,s.1984 Orwell had het goed ge zien 70jaar geleden.

  Liked by 1 persoon

 10. paulzwueste zegt:

  Farrage wordt de nieuwe premier van Engeland.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s