Oostenrijk: Vicekanselier Heinz-Christian Strache (FPÖ) afgetreden

Screenshot_304

(Vertaling/bewerking: E.J. Bron)

Oostenrijk wordt door een politieke beving geteisterd. Vicekanselier en chef van de FPÖ, Heinz-Christian Strache, is afgetreden. Aanleiding voor de regeringscrisis is een explosieve video uit 2017, waarin Strache een zogenaamde Russische oligarche in ruil voor verkiezingshulp o.a. openbare opdrachten belooft, mocht de FPÖ aan de macht komen.

epoch times

Strache afgetreden

In Oostenrijk treedt de chef van de aan de regering deelnemende FPÖ, Heinz-Christian Strache, af als vicekanselier en chef van de FPÖ.

“Het was een typisch door alcohol veroorzaakt machogedoe”, verontschuldigde Strache zijn stiekem op video opgenomen uitlatingen, die vrijdagavond gepubliceerd werden.

Strache was vanaf 2008 oppositieleider in het parlement, voordat hij in december 2017 vicekanselier en minister voor Openbare Zaken in de regering-Kurz werd.

Oostenrijkse regering blijkbaar gevallen

De rechts-conservatieve regering in Oostenrijk zal volgens informatie van de private zender “oe24” vallen. Een meerderheid in vooraanstaande kringen van de ÖVP zou geen kans meer zien voor een samenwerking met de FPÖ, bericht de zender. Het vertrouwen in de coalitiepartner zou verspeeld zijn.

Verklaring van vicekanselier Strache:

 

Bondskanselier Sebastian Kurz heeft volgens informatie van dpa een verdere samenwerking met de 49-jarige uitgesloten.

Bron:
www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in FPÖ, Oostenrijk. Bookmark de permalink .

13 reacties op Oostenrijk: Vicekanselier Heinz-Christian Strache (FPÖ) afgetreden

 1. Jean zegt:

  Waarom zijn er zoveel achterkamertjes gebouwd in Brussel?
  Dergelijke praktijken zijn OVERAL aan de orde want dat valt onder de corebussiness van het politiek gespuis en dat puur voor eigen belang.
  Logisch dat in geen enkele politieker vertrouw en nooit binnenlaat in mijn woning.

  Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Héél jammer dat Strache voor weglopen heeft gekozen!
   Was geen enkele reden voor.
   Gewoon doen alsof er niets is gebeurd, wat ook zo is, was het beste geweest.

   Nu krijgt Kurz het heel moeilijk….

   Like

 2. guusvelraeds zegt:

  Deze video is sinds de opname in 2017 bewaard voor het moment dat het opportuun is hem naar buiten te brengen en maximaal politiek voordeel geeft voor de geduldigen. Nu vlak voor de Europese verkiezingen is zo’n moment.

  Geliked door 2 people

  • Blaffertje zegt:

   Precies.

   Het is gewoon een vuil spelletje van links om dit zo kort voor de Europese verkiezingen naar buiten te brengen, want o.o.o. wat doet links het in de broek nu blijkt dat rechts een enorme opmars lijkt te maken.
   Le Penn, Salvini, Wilders, Baudet en de rest, allemaal scoren ze hoog, héél hoog volgens de peiling, maar geen woord over Farage.
   Volgens mij zijn ze nog het aller schijterigste voor hem omdat hij een tong zo scherp als een scheermes heeft.

   Geliked door 1 persoon

  • Eric zegt:

   Volledig mee eens. Hiermee is gewacht. Volgens mij is dit werk van Kurz, die ik nooit heb vertrouwd. Hij staat op de loonlijst van Soros en is een zeer ambigue figuur. In Brussel wrijven Verhofstadt, Timmermans, Juncker en de hele roversbende nu in de handjes. Maar ik hoop dat hun plezier héél vluchtig zal zijn.

   Geliked door 1 persoon

  • droevige mof zegt:

   De bom wil niet echt afgaan. Deze belangrijke informatie wordt twee jaar lang om tactische redenen achtergehouden, wat ook betekent dat een dubieuze man in de regering kan blijven ten nadele van het land. Men voelt de opzet en raakt ontstemd.

   Geliked door 1 persoon

  • Henk.V zegt:

   Inderdaad, Guus. Het is veelzeggend dat de EU niet aan de macht kon komen op basis van eerlijke voorlichting met betrekking van haar uiteindelijke doelen vanaf het allereerste begin! de doelstellingen werden steeds gemaskeerd. Het bewijs voor het bestaan van minder goede bedoelingen bleek ook uit de oprichting van Eurogendfor, de militaire politiemacht die het verzet tegen de EU plannen met geweld de kop moet indrukken. De EU is allang een dictatuur.
   Geen middel wordt geschuwd om elk land onder controle van ”Brussel” te houden. Het ”belastende ” filmpje waarmee men Strache ten val kon brengen moet met5 voor voorbedachte rade zijn opgenomen, zodat Oostenrijk weer een pro EU koers gaat volgen.

   Like

  • cornelis1950 zegt:

   Inderdaad Guus Dit was mij ook opgevallen en nu is er ook een rel en terecht over een schandaal in de Katholieke kerk in Polen over seksueel misbruik van kinderen en word de politieke partij PiS hierbij geassocieerd een partij die ook Euro septisch is ? Wat komt er nog aan het licht in andere Europese landen zo kort voor de verkiezingen?

   Like

 3. Bezorgde burger zegt:

  En de video lekte uit aan de extreem linkse Duitse pers (Spiegel en Süddeutsche Zeitung).
  Toeval? Of was dit opzet zo vlak voor de verkiezingen.
  Oostenrijk was immers al langer een doorn in het oog van Merkel, de Duitse politiek en MSM.

  De video was uiterst professioneel opgenomen. Er werd een villa gehuurd welke voorzien was van camera’s en men gaat ervan uit dat het dusdanig professioneel is opgezet dat de Duitse televisie (Böhmermann) of een ‘buitenlandse’ geheime dienst achter de opnames moet zitten.
  bron: https://www.epochtimes.de/politik/europa/regierungskrise-in-wien-strache-spricht-von-politischem-attentat-a2889191.html

  Oh en kijk eens: Merkel lacht voor het eerst in jaren:
  https://www.epochtimes.de/politik/europa/merkel-werden-uns-populisten-entgegenstellen-a2889682.html

  Mensen dit is een zeer gevaarlijke situatie. Als de Duitse geheime dienst een onwelgevallige regering in een ander Europees land moedwillig, vlak voor EU verkiezingen, ten val brengt dan is hier iets verschrikkelijks gaande.
  Dit is vergelijkbaar met de manier waarop Hitler Oostenrijk in de jaren 30 inlijfde.
  Zijn partij was zeer onpopulair in Oostenrijk en, om voet aan de grond te krijgen, werd verzocht de Oostenrijkse regering ten val te brengen middels een coup.
  De coup mislukte maar zorgde voor veel onrust, de Oostenrijkers raakten hun vertrouwen in de republiek kwijt en Hitlers propagandamachine deed de rest.
  bron: https://de.wikipedia.org/wiki/Nationalsozialistische_Deutsche_Arbeiterpartei_%C3%96sterreichs_%E2%80%93_Hitlerbewegung

  Wat nu als Merkel, Soros en co. onwelgevallige regeringen ten val brengen zodat burgers vertrouwen in de lokale politiek verliezen zodat de EU propagandamachine deze landen rijp kan maken voor een ‘Anschluss’.
  Vergezocht?

  Geliked door 1 persoon

 4. Strache treedt af en met zijn opvolger kunnen zaken worden gedaan. Tenslotte is het heel gezond om het land niet langer door Brussel te laten uitzuigen en islamiseren ten koste van pensioenen, veiligheid op straat, deugdelijk onderwijs, adequate zorg en huisvesting. Mij lijkt het sterk dat dit niet enkel in Oostenrijk maar in elke Europese natiestataat steeds duidelijker door Jan Publiek wordt gevoeld..

  Geliked door 1 persoon

 5. Republikein zegt:

  Zit nog iets anders achter, een kut trekt harder dan 10 paarden?

  Like

 6. Sobieski zegt:

  In het Duitse tijdschrift Compact (Van Jurgen Elzasser) wordt verder uit de doeken gedaan wie en wat hier achter zit. (zie link 1) De SPO (socialisten) heeft voor de verkiezingen van 2017 de dubieuze diensten van een zekere Tal Silberstein ingehuurd om Strache en zijn partij in een kwaad daglicht te stellen, (zie Wiki link 2). Deze Silbertstein heeft een Russische fake-oligarchen-nicht ingehuurd en een villa op Ibiza gehuurd, en Strache en Gudenus, die zich toen op Ibiza bevonden, met opzet in contact gebracht met die zgn “oligarchen-nicht”, om -onder invloed van veel drank, en in een informele sfeer- hun de gewraakte uitspraken te ontlokken en deze met verborgen camera’s en microfoons op te nemen.
  Kort daarna, maar nog voor de verkiezigen in Oostenrijk, werd Silberstein in Israel gearresteerd wegens grootschalige fraude, en voorlopig zal die daar nog wele even moeten brommen.
  Omdat hij al internationaal bekend (en inmiddels berucht) was, kwam dit ook in Oosternrijk in het nieuws. De SPO-leiding was zich ervan bewust dat zij hierdoor ook negatief in de publiciteit zouden komen vanwege hun praktijken, als zij dit (voor de FPO) belasterende filmpje vrij zouden geven.
  Ze spaarden het dus op tot de EU verkiezingen nu, in de hoop dat de zaak Silberstein inmiddels vergeten zal zijn. Daarom is het belangrijk dat dit laatste publiekeeijk bekend krijgt.
  Strache heeft zich inderdaad verbaal laten gaan die avond, en dat is op zich niet goed te praten, maar hierbij dient vermeld te worden dat het gesprek informeel was (vandaar ook die drank), en er geen concrete plannen werden gesmeden. Nog belangrijker is het, dat duidelijk wordt dat de SPO er uiterst smerige praktijken op na houdt, door iemand’s reputatie en carriere zo bewust te ondermijnen voor eigen gewin, dat ze daarbij de hulp van criminelen ook niet schuwen. Dat ze bovendien vervolgens twee jaar wachten met het uitbrengen ervan, wachtende op een opportuun moment, terwijl ze al lang van de zaak wisten (Ze hadden hem zelf namelijk gecreeerd) pleit ook niet voor ze.
  Mogelijk zitten ook Merkel, de EU mafia en Soros achter dit schandaalfimpje, omdat Oostenrijk, ondanks dat het een klein land is, een sleutelfunctie heeft in het huidige Europese politieke landschap en de doorslaggevende ideologische strijd die daar nu in gevoerd wordt.
  – De taalverwantschap met Duitsland zorgt ervoor dat Duitsers kunnen volgen wat daar gebeurt, en dat kan hun op ideeen brengen die het linkse Duitse establishment onwelgevalig zijn.
  – De historische en economische band met, en geografische nabijheid tot de Visegrad landen, kan deze groep versterken, als ze een rijke, westerse lidstaat zonder communistischeverleden in hun politieke alliantie kunen opnemen.
  – De historische banden met Italie, dat op dit moment Europa’s zuidflank beschermt.
  – De banden met de Zuidslavische landen, historische banden Slovenie en Kroatie, ook strategische met de Orthodoxe landen (Servie, Bulgarije, Macedonie) om de invasie via de Balkan et stoppen.
  Het is de spil tussen continentaal Noord-Europa (olv Duitsland,), Zuid-Europa (olv Italie),Centraal-Europa (de Visegrad landen) en de Balkan.

  https://www.compact-online.de/gezielt-gelegte-bombe-gegen-oesterreichs-freiheitliche-ein-kommentar/

  https://de.wikipedia.org/wiki/Tal_Silberstein

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s