Twee derde vindt dat Nederlandse identiteit onder druk staat

Screenshot_291

(Door: Petra Klapwijk)

Veel mensen maken zich zorgen over ‘de Nederlandse identiteit’. 67 procent van de deelnemers aan een groot onderzoek van EenVandaag vindt dat deze onder druk staat.

De helft heeft het gevoel dat ze niet kunnen zeggen wat ze echt denken over samenleven met verschillende culturen. Veel deelnemers menen dat onder invloed van nieuwkomers steeds vaker Nederlandse tradities ter discussie gesteld worden. Aan het onderzoek deden 46.000 mensen mee.

‘Wij moeten ons te veel aanpassen’

Voor de meeste deelnemers (68 procent) is het wel duidelijk wat er bedoeld wordt met ‘de Nederlandse identiteit’. Het gaat om christelijke normen en waarden, Nederlandse tradities en feestdagen, zoals Koningsdag en Sinterklaas mét Zwarte Piet. Ze zijn trots op de Nederlandse geschiedenis, handelsgeest en op helden uit heden en verleden: van Michiel de Ruyter tot Johan Cruijff. Typisch voor de Nederlandse mentaliteit vinden ze directheid, tolerantie en ‘doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’.

Lees verder>>>
(h/t “Lucky”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Integratie", "Nuttige idioten", "omvolking", "religieuze dialoog", "Verrijking", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, cultuurrelativisme, Eurabië, Hypocrisie, Immigratie, Islamisering, Krankzinnigheid, Multiculti, Naïviteit, Nederland, onwetendheid, praatjesmakers, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

20 reacties op Twee derde vindt dat Nederlandse identiteit onder druk staat

 1. E.J. Bron zegt:

  De hypocrisie ten top, want tenminste 80% van diezelfde Nederlanders stemmen op partijen die er juist voor zorgen dat die identiteit zo onder druk staat . . . 😦

  Geliked door 9 people

  • Piet Snot zegt:

   Die 80% kijkt niet naar wat partijen doen en de gevolgen daarvan, maar naar wat ze ze allemaal beloven.
   Als de SGP de volgende keer iedereen 5000 euro belooft, dan is deze partij de volgende keer de grootste.
   En als ze geen idee hebben waar ze op moeten stemmen, dan kiezen ze voor het lekkerste kontje of het leukste smoeltje.

   Geliked door 2 people

  • Statler & Waldorf zegt:

   @E.J.Bron

   Zou het hypocrisie zijn of onnozelheid en ziet men niet het causale verband?

   Net zoals de dames die in koor zingen ‘welkom, jij bent welkom in mijn land’ terwijl de groep die zij verwelkomen misogynie en homohaat importeren.

   Er zijn hele volksstammen die oorzaak en gevolg niet kunnen koppelen.

   Geliked door 2 people

  • Bob Koster zegt:

   @E. J. Bron. Hypocriet? Eerder angstig en onwetend. Een groot deel van de ondervraagden geeft aan niet zich niet vrijelijk uit te durven spreken en het grootste deel verkeert nog in de NPO/NOS modus. De urgentie wordt nog niet gevoeld maar dat komt wel, mede door internet. Ook hier geldt dat het eerst slechter moet worden voor het beter gaat.

   Geliked door 1 persoon

  • Tineke zegt:

   Eens heer .Bronwebmaster.
   Die 80% is geïndoctrineerd door het staatsjournaal.
   Hypocriet is nog zachtjes uitgedrukt.
   Maar ze laten zich ook niet informeren,teveel werk allemaal.

   Geliked door 1 persoon

  • Jules Vismale zegt:

   Ik heb echter jarenlang op geen enkele partij meer gestemd maar wel een enkele keer op de PVV!

   Like

 2. Republikein zegt:

  Gestuurd, allemaal nep.

  Geliked door 1 persoon

 3. het is beter om te spreken over natuurschade en hoge kosten door immigratie; identiteit is abstract begrip

  Like

 4. Ruud zegt:

  Jammer dat zo velen het pas snappen als het te laat is en er weer sloten bloed vergoten moeten worden om ONZE vrijheid en identiteit terug te krijgen.

  Like

 5. Marijke zegt:

  Dit wordt opgelost door te zeggen dat de Nederlandse identiteit niet bestaat. Zo ver zijn we al.

  Geliked door 4 people

 6. ruud beijer zegt:

  Helaas stemmen de mensen niet op de PVV of het FvD. Dan hoeven we verder niet te praten en is ons land over 25 jaar een islamland zonder vrijheid. Dat hebben de vele schijnheilige Nederlanders goed gedaan. Vuile verraders!!

  Geliked door 1 persoon

  • Tineke zegt:

   Over 25 jaar heer Ruud?
   Mijn tijdlijn is een stuk korter.

   Geliked door 2 people

   • ruud beijer zegt:

    Noem mij geen heer,Ik ben net zo een vreselijke bezorgde vader van twee grote kinderen.
    Helaas zijn wij nog steeds roepende in de woestijn. Men wil het gewoon niet horen. Soms ken ik mij hier vreselijk over opwinden. Gelukkig kom ik hier veel gelijk gestemden tegen.

    Geliked door 2 people

 7. Rensk. zegt:

  Ik krijg meer het idee dat het totale onwetendheid is dat ze blijven stemmen op de gevestigde partijen dan hypocrisie (die zitten er ook tussen en daar ken ik er sowieso een aantal van)Valt me vaak op dat veel mensen heel moeilijk verbanden kunnen leggen tussen verschillende gebeurtenissen. Dan is het moeilijk zaken goed in te kunnen schatten. Dan weten ze wel dingen, maar zien het niet goed in groter verband. Plus dat het geheugen van veel mensen niet altijd helemaal op volle kracht staat. Ben er zelf vaak ongeduldig in geweest als mensen niet snel genoeg iets snapten, maar heb dat intussen afgeleerd. (soms nog wel eens, maar dan niet in real live)Heeft geen zin. Kan anderen niet veranderen, alleen mezelf. Plus dat meeste mensen niets ergs in het leven hebben meegemaakt en dan krijg je een volk, waar geen enkele kracht meer in zit. Dat is de realiteit en dat veranderd pas als de wereld zodanig veranderd dat ze wel voor zichzelf op moeten komen. Dan pas krijg je een volk wat opstaat. Het gaat meesten nog te goed.

  Like

 8. kampersrene zegt:

  hamvraag is en blijft…….wie moet zich aanpassen ???..Als morgen een bootje vol met negers asiel krijgt maar het zijn menseneters….gaat Rutte dan ook om begrip vragen voor een andere kultuur en moeten wij ons aanpassen ?

  Like

 9. Sobieski zegt:

  “De helft heeft het gevoel dat ze niet kunnen zeggen wat ze echt denken over samenleven met verschillende culturen”‘.

  Dat is waarschijnlijk nog veel meer dan de helft. Er is namelijk al een tendens gaande, dat men zelfs met het uitspreken van die constatering op zich al in een verdachte hoek geplaatst wordt,
  En dat nog zonder vermeld te hebben, om welke taboes het dan gaat, want iedereen weet wel wat je dan bedoelt.
  Dus velen hoeden zich ervoor om zelfs dat te zeggen.

  En diegenen die dat echt niet vinden, kunnen ingedeeld worden in twee groepen.
  1. Linkse en liberale zgn “hoogopgeleiden”, die met hog inkomen in goede buurten wonen, en nog helemaal niet doorhebben wat er aan de hand is, en dieniet eens doorhebben dat ze collectief in een een doorgedraaode politiek-correcte bubbel leven,
  2. Allochtonen van de “religie van de vrede”, die inderdaad WEL alles “mogen” zeggen zonder daarvoro gestraft te worden, hoe pervers en verwerpelijk hun (quasi) DENK-beelden ook zijn.

  De moorden op Pim Fortuyn en Theo van Gogh, alsook de bedreigingen aan het adres van Wilders, Ayaan Hirsi Ali en nu ook Baudet, en de lakse houding van de overheid in deze, alsook de demoniseringen door de linske pers van deze personen, heeft mensen terecht bang gemaakt.
  Zo’n zgn “onderzoek”is dus in wezen verspild geld en verspilde tijd.

  Geliked door 1 persoon

 10. Tijl Uylenspiegel zegt:

  In het Engels hebben ze daar een mooie uitdrukking voor; too little too late.
  Het toont ook wel mooi aan dat de democratie zoals we die tot nu toe kenden niet langer werkt.
  Het begint er al mee dat je een partij moet kiezen met een totaalpakket, vervolgens moeten al die partijen met elkaar compromissen sluiten dus krijg je uiteindelijk altijd al een homeopathische verdunning van de standpunten, tel daarbij dan nog op dat partijen zich nog maar zelden gebonden voelen aan in verkiezingstijd gedane beloften en zie daar; niemand krijgt wat hij/zij graag zou willen.
  Zo zijn uitermate belangrijke onderwerpen tegen de wil van de bevolking toch doorgevoerd en soms werd de mening van de bevolking zelfs niet eens gevraagd.
  Of heeft u zich vooraf uit kunnen spreken over de invoering van de euro ??
  De Europese grondwet werd afgewezen maar toch ingevoerd !!
  Ik kan me niet voor de geest halen dat ik in de vijftiger of zestiger jaren ooit iemand heb horen zeggen dat we multicultureler zouden moeten zijn…. maar we werden het wel!

  Geliked door 1 persoon

 11. Lucky zegt:

  Iets anders over identiteit,
  https://www.freiewelt.net/nachricht/gendertheorie-bedrohung-fuer-die-familie-10077849

  Rome Life Forum – Kardinal Eijk
  Gendertheorie: Bedrohung für die Familie

  Die Genderideologie wurzelt in einem Cocktail des Hyperindividualismus, einer autonomen Ethik und einer materiellen Reduzierung des menschlichen Körpers, sodass der Körper zu etwas Unwesentlichem wird und zur zum Mittel des Selbstausdrucks wird.

  Like

 12. kampersrene zegt:

  Is dat niet de kroon van koning Willem Alexander….je staat er goed mee….

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s