Matteo Salvini: ‘We moeten alles in het werk stellen het continent te bevrijden van Brussel’

Screenshot_314

Wilders: ‘Geen migratie, basta islam’

De nieuwe alliantie van Europese rechts-nationalisten en -populisten -realisten ziet een historische wending in Europa voor zich. In Milaan kwamen zaterdag op initiatief van Lega-leider Matteo Salvini vertegenwoordigers van twaalf geestverwante partijen samen, onder wie Geert Wilders namens de PVV, om afspraken te maken over een “rechtse superfractie” in het Europees parlement na de aanstaande verkiezingen.

Post online

Salvini sprak in zijn slotwoord van een historische dag en van de herovering van Europa op de bureaucratie. “We moeten alles in het werk stellen het continent te bevrijden van Brussel”. Doel is verdergaande samenwerking in de EU een halt toe te roepen, nationale staten te versterken en een “vesting Europa” te creëren.

Enkele tienduizenden sympathisanten waren naar de bijeenkomst op het plein voor de kathedraal van Milaan gekomen. Onder de sprekers waren behalve Salvini onder anderen de Française Marine Le Pen (Rassemblement National) en Jörg Meuthen (AfD). Deze Duitser hekelde de “arrogante technocraten”, die Europa te gronde richten en riep op deze elite langs politiek weg ten val te brengen.

“Geen migratie, basta islam”, voegde Wilders toe. “De elite in Brussel wil onze identiteit en veiligheid wegnemen. Ze wil ons met steeds meer migranten overspoelen”. Hij prees de Italiaanse gastheer. “Europa heeft meer Salvini’s nodig”.

Salvini benadrukte dat de twaalf partijen die samen gaan optrekken niet extremistisch zijn, maar vertegenwoordigers van het gezond verstand. “Dit is een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis, geschreven in Milaan”.

Weerwoord kwam van protesterende linkse groeperingen: “Fascisten weg uit Milaan”. Op spandoeken aan huizen was onder meer te lezen: “Terug naar menselijkheid” en “Alleen bruggen, geen muren”.

Bron:
https://tpo.nl
(h/t “Wachteres)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Populisme", Brussel, EU-critici, Europa, Europees Parlement, EUSSR, gezond realisme, Nationalisme, Patriottisme. Bookmark de permalink .

9 reacties op Matteo Salvini: ‘We moeten alles in het werk stellen het continent te bevrijden van Brussel’

 1. fransdewit zegt:

  Goed zo en naar ik hoop worden ze heel groot, groter nog dan die hele islam kliek met aanhang

  Like

 2. Lucky zegt:

  Unie van leugen en bedrog….
  https://www.dagelijksestandaard.nl/2019/05/europese-commissie-gaf-opdracht-tot-onderzoek-naar-hoeveel-miljoenen-migranten-europa-kan-huisvesten/

  Europese Commissie liet in 2010 onderzoeken ‘hoeveel miljoen migranten Europa kan huisvesten

  Toen de Europese migratiecrisis van 2015 zich ontvouwde was de reactie uiterst luw, maar sprak de Europese Commissie wel in grote termen over het beschermen van de buitengrenzen. Nu blijkt uit gevonden documenten dat de Europese Commissie al in 2010 onderzoek liet doen naar de vraag ‘hoeveel miljoenen migranten Europa kan huisvesten’.

  Like

 3. Hovawart zegt:

  De enige manier om de EU levensvatbaar te houden is de Linksche Looney Brigade naar huis te trappen, en op een transparante manier en met overleg/inzichtelijkheid en referenda eerst de plannen en beslissingen te toetsen bij het Europese volk, om draagvlak te creëren en de steun te genereren, ipv de alsmaar stijgende en verplichte bijdrage en belastingen.
  De manier waarop men al twee decennia met een Linkse oververtegenwoordiging de EEG poogt te veranderen in een communistische superstaat laat overduidelijk zien waar Europa Niet Heen Moet,….het zal een Burgeroorlog of zelfs een Wereldoorlog worden met deze Socialisten, en sowieso als de Linksche Looneys hun dik belegde boterhammetjes zullen moeten afstaan….

  Like

 4. Piet Snot zegt:

  Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Voor alle EU-lovers.
   Denk even terug aan de zestiger jaren toen de EU het hoogtepunt van haar ondemocratische macht had bereikt en 85% van de volkeren apathisch toekeken hoe hun vrijheid en soevereiniteit stap voor stap van hun werden afgenomen.
   Als je nu deze beelden ziet moet elke criminele linkse fanaat toegeven dat het volgende decennia lang durende rottingsproces van de EU inmiddels is overgegaan in ’n definitief stervensproces.
   Nog even en deze vervloekte fascistische reus op lemen voeten zal met een donderende klap in stof en puin verdwijnen!

   Like

 5. ruud beijer zegt:

  Prima weg met de islam. Leve de PVV.

  Like

  • Giny zegt:

   Begin mij grote zorgen te maken als ik zo naar de peiling met uitleg van Maurice de Hond kijk. Die tweestrijd tussen Rutte en Baudet begint steeds meer op een complot te lijken om de PVV uit de EU te houden. Er zal wel weer strategisch gestemd gaan worden.
   (Tweede Kamer verkiezing VVD/ PVDA) Als GL en de PVDA bij de EU verkiezing redelijk scoren liggen de SP en de PVV eruit en eindigen op 0 zetels. Weg Alliantie met de ENF,
   weg enige partij voor een Nexit, meer, meer islam, meer en meer vluchtelingen etc.etc.
   Dat verdient Geert toch niet na al die jaren van knokken en zijn leven in de waagschaal te leggen voor, met niets??? Massaal PVV stemmen en ook gaan stemmen is het enige wat de PVV kan redden. Deze keer dan maar niet in een fam. van 2 zetels voor de PVV en 2 zetels voor het FvD, alle 4 zouden ze DEZE keer naar de PVV moeten gaan.
   Er zijn maar 26 zetels te verdelen en geen 150. Laat Rutte zijn feestje woensdagavond maar winnen, FvD gaat toch meer de kant van de VVD op, die hebben dan stemmen genoeg! Laat het niet gebeuren dat de PVV eruit ligt door die twee.

   STEM AUB MET VERSTAND DUS PVV

   Geliked door 1 persoon

   • ruud beijer zegt:

    Oneens hoor. Fvd is pvv light .Stemmem in de tweede kamer het vaakst mee met de PVV. Zijn tegen de islamisering en tegen de EU. Helaas zijn er weer veel mensen die deze twee partijen uit elkaar wil halen. Dat is het failliet van Nederland. Ikzelf stem op de PVV maar juig het toe als anderen op het FvD stemmen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s