De oude Bondsrepubliek en haar SPD

Screenshot_342

(Door: “Ignatius” – Vertaling: E.J. Bron)

De SPD heeft zichzelf overleefd en van haar kern ontdaan. Ze is het slachtoffer van haar eigen links-radicale randfiguren geworden, die er uiterlijk sinds 1980 mee begonnen zijn de Bondsrepubliek en de sociaaldemocraten te vervormen. Anders dan de linksen overwegend geloven, heeft ons land geen ruk naar rechts gemaakt. Integendeel. Het is sinds de ommekeer en het einde van de Koude Oorlog veel en veel linkser geworden.

Jonge Duitser

Als voormalig sociaaldemocraat kijk ik met hatelijkheid en verdriet naar deze partij, die een complete faalhaas, een pratende drilpudding en een neocommunist genaamd Kevin Kühnert tot haar top-personeel rekent. Terwijl de SPD zich ooit zeer verdienstelijk heeft gemaakt voor ons land, ze leefde in goede verstandhouding met de CDU in de oude Bondsrepubliek, die nu schijnbaar ophoudt te bestaan. In de jaren-70 wist men nog dat de SPD opkwam voor de rechten van de kleine Duitse man. Ze was een staatsdragende en niet anti-westelijke partij in de jonge, Duitse democratie, die door de nederlaag in de oorlog en de situatie in Europa waarlijk geen goede start had. Als men huidige sociaaldemocraten, waarvan de meesten waarschijnlijk nauwelijks klassieke arbeiders zijn, zou laten zien hoe de SPD zichzelf nog in bijvoorbeeld 1970 aan het volk presenteerde, dan zouden de kameraden vermoedelijk denken dat het om een manifestatie van de AfD-vleugel van Björn Höcke zou gaan. Ook in mijn oude kieskring in Aken was de SPD rondom het jaar 2000 nog heel anders.

Ze stond dichter bij het volk, schaamde zich niet voor een zeker, alhoewel zeer gematigd, pathos en was er trots op de sociaaldemocratie te vertegenwoordigen. Ook in de SPD bestond een positieve volkssamenhang. En als ik nu aan jongere nieuwe kameraden vertel dat de SPD ook wel eens de gesneuvelden van het Duitse leger in de Tweede Wereldoorlog op districtsontmoetingen eerde, ja, een betere omgang met de eigen geschiedenis had, zonder meteen het volgende nationaalsocialisme aan de horizon te wanen, dan vallen hun monden regelmatig open van verbazing. Het zijn de tijdgeest en de linkse zoom gekken van de 68´ers die van een wel degelijk Duitse en democratische partij een apencircus voor neo-marxisten, communisten, werkweigeraars en corrupte partijbonzen hebben gemaakt.

Voor de SPD bestaat er  in haar huidige vorm geen goede toekomst in Duitsland, omdat veel van haar nieuwere ideeën veel beter door de Groenen vertegenwoordigd worden, de CDU zich grootgemaakt heeft in het linkse midden en de AfD vooral in het Ruhrgebied en in het oosten alles in het werk stelt een betere vertegenwoordiger voor de kleine man te worden.

Laat men haar eindelijk ontbinden, deze SPD. Beter sterven in waardigheid dan dit ongelooflijke wegkwijnen in schande en walging.

Bron:
https://younggerman.com
Door: “Ignatius”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, sociaaldemocraten. Bookmark de permalink .

4 reacties op De oude Bondsrepubliek en haar SPD

 1. guusvelraeds zegt:

  Eigenlijk hetzelfde verhaal als de ondergang van de P.v.d.A. onder invloed van nieuw links sinds 1968.

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Nieuw_Links

  Like

 2. Jules Vismale zegt:

  Dat men zelfs in Duitsland men niet eens meer weet wie nou erger voor dat land zijn bewijst dit artikel:

  Duitse milieuminister (?) wil afschieten van wolven gemakkelijker maken

  Als het aan de Duitse (linkse) regering ligt moet het afschieten van wolven een stuk makkelijker worden. De wolf is de laatste jaren aan een opmars bezig in Duitsland ofschoon de gehate islam dat ook is! De regeringsplannen stuiten natuurbeschermers funest tegen de borst. Ze hebben daar scherpe kritiek op ofschoon de Duitse regering natuurlijk GEEN levensgevaarlijke moslim-terroristen neerschiet daar deze er toch zo onschuldig uitzien!

  Het kabinet verdedigde vandaag een wetsvoorstel van milieuminister Svenja Schulze (je zou wensen dat dit gestoorde kutwijf zelf een keer door moslimaanranders of honden met hondsdolheid wordt achtervolgt!) dat wolven ook gedood mogen worden terwijl niet duidelijk is welk dier verantwoordelijk is voor een aanval op een schaapskudde.
  Het afschieten van dieren kan dan net zo lang doorgaan tot er geen aanvallen meer plaatsvinden, zelfs als dat betekent dat de hele roedel wordt gedood. Alleen gaan ze dat daar vast NOOIT doen in moskeeën waar de ondankbare moslimextremisten alleen maar haat tegen Europa verkondigen en hier bomaanslagen willen blijven ondernemen!

  Landbouwminister Julia Klöckner wil het liefst nog verdergaande maatregelen nemen. De wolvenstand moet volgens haar actief worden begrensd en natuurlijk weer NIET van het gevaarlijke islamtuig! In bepaalde gebieden mogen van haar alleen onder strenge controle beperkte aantallen dieren rondlopen.
  Afschot mag plaatsvinden óók als wolven geen vee aanvallen. En wordt dat ook gedaan als daar schapen worden gestolen door moslims voor het Offerfeest?

  De overkoepelende organisatie van natuurbeschermingsbonden (Nabu) vraagt zich af of de regering opnieuw de uitroeiing van wolven in Duitsland wenst. De willekeurige vernietiging van structuren binnen bestaande roedels zou alleen maar kunnen leiden tot meer aanvallen op weidedieren, waarschuwen ze.
  En als ze daar in Duitsland niet als de bliksem stoppen met de onbegeleide immigratie van de “asielzoekers en vluchtelingen” gaan die vast nog meer mensen aanvallen dan een roedel wolven! Ze zijn daar gewoon knettergek bezig!

  Like

 3. Jan zegt:

  SPD geeft leerlingen in Bremen 2 extra punten voor wiskunde-examen omdat het resultaat zo slecht was. SPD probeerde zo te verdoezelen dat het aan haar zelf ligt want Bremen wordt sinds jaar en dag bestuurd door slinks.
  https://afdkompakt.de/2020/07/02/aufgaben-angeblich-zu-schwer-spd-verbessert-nachtraeglich-abiturnoten/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s