Duitsland verklaart BDS tot antisemitisch

Screenshot_334

(Door: David Lazarus – Vertaling: E.J. Bron)

Een meerderheid van de Duitse parlementariërs heeft ingestemd met een voorstel, volgens welk de BDS-beweging beschouwd moet worden als een lichaam dat antisemitische tactieken tegen Israël inzet.

Israel Heute

De beslissing werd genomen na de jongste mislukte poging van de BDS om kunstenaars te koeioneren en hen er aan te hinderen deel te nemen aan het Eurovisie Songfestival, dat de afgelopen week in Tel Aviv plaatsvond. In het besluit, waarover op de dag van de finaleronde van het songfestival werd gestemd, heeft de Duitse Bondsdag een verklaring aangenomen, waarin werd vastgesteld dat de strategieën van de BDS tegen Israël lijken op de “vreesaanjagende nazi-campagne” tegen het joodse volk onder Adolf Hitler.

“De campagne ´Koop geen Israëlische producten´ van de BDS-beweging herinnert aan de oproep van de nazi´s ´Koop niet bij Joden´ en andere desbetreffende graffiti´s die op muren en winkelramen werden aangebracht”, staat er in de resolutie.

“Het argumentatiepatroon en de argumentatiemethodes van de BDS-beweging zijn antisemitisch”, staat er in het voorstel van zowel bondskanselier Angela Merkel, de SPD, de Groenen en de FDP. Het voorstel roept de Duitse regering ertoe op “de BDS-beweging vastberaden verzet te bieden – antisemitisme te bestrijden, geen ruimtes en instellingen onder het bestuur van het parlement meer aan organisaties ter beschikking te stellen die antisemitische begrippen gebruiken of het bestaansrecht van Israël betwijfelen.”

Dit is voor het eerst dat een groot Europees parlement de BDS-beweging definieert als antisemitisch.

De Israëlische minister-president Benjamin Netanyahu zei dat de BDS-beweging het bestaan van zijn natie zou afwijzen en begroette de beslissing in een verklaring die op Twitter werd gepubliceerd. “Ik hoop dat er op deze beslissing concrete stappen volgen, en roep andere landen op om gelijksoortige rechtsvoorschriften uit te vaardigen”, zei Netanyahu.

De Duitse regering heeft er in de afgelopen jaren op gewezen hoe belangrijk het is om je te verzetten tegen antisemitisme, omdat volgens berichten haatmisdaden tegen Joden in het land zijn toegenomen. Volgens informatie van de Duitse politie is het aantal antisemitische voorvallen verleden jaar met 19,6% gestegen. Bondskanselier Merkel benadrukte onlangs de noodzaak om over datgene te spreken wat zij een “zorgwekkende herleving van het antisemitisme” in Duitsland noemt.

Van de kant van de BDS-beweging reageerde men met karakteristieke vervalste propaganda: “Duitsland accentueert zodoende zelfs nog zijn medeschuld aan Israël´s misdaad van de militaire bezetting, etnische zuivering, belegering en Apartheid en probeert wanhopig het voor de verantwoordelijkheidsplicht tegenover het volkerenrecht te beschermen”, stond er op Twitter.

Bron:
www.israelheute.com
Door: David Lazarus

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Apartheid", "Nuttige idioten", "Palestijnen", "Palestina", "Religie van de vrede", antisemitisme, Barbarisme, belangenverstrengeling, Duitsland, gezond realisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamofilie, Israël-vijandigheid, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Marxisme, nieuw fascisme, Racisme, Rotzakken, Socialisten, verloedering. Bookmark de permalink .

3 reacties op Duitsland verklaart BDS tot antisemitisch

 1. Rensk. zegt:

  Ik meen dat GL die motie ook aangenomen heeft. En later weer teruggenomen werd door Bram van Oijen. Zeker vanwege commotie

  Net zoiets als eerst meewerken door GL aan het verdwijnen van de studiebeurs en studenten laten lenen en nu roept datzelfde GL weer dat het afgeschaft moet worden. (uiteraard na de verkiezingen, want het schijnt niet zo snel te kunnen) Tuurlijk

  En intussen van Engelshoven die de schuld nog even groter wil maken van studenten door de rente te willen verhogen.

  Ze hebben het over werkende vrouwen met kinderen. Tegenwoordig moet je wel om dezelfde inkomsten te krijgen als in 1970 alleenverdieners met gezin. Het lijkt of die vrouwen meest van de tijd half overspannen zijn.Niet iedereen heeft zoń inkomen als Ploumen en anderen in de top die kindermeisjes en schoonmaaksters aan kunnen nemen. Ik denk niet dat ze zich voor kan stellen hoe het is als je een klein inkomen hebt 5 dagen werkt en kinderen op moet voeden en ook je huis schoonhouden en wat er verder nog bij komt kijken.

  Wat dat betreft heeft de Overheid stinkend zn best gedaan het gezinnen enorm moeilijk te maken. Nu met zn tweeen werken met het loon van de alleenverdiener van 1970

  Laat ze hand maar eens flink in eigen boezem steken daar in Den Haag

  Like

 2. Marc zegt:

  Ja, dat doen die badgasten dan wel weer goed. Beetje laat, dat wel

  Like

 3. Republikein zegt:

  Staat in schril contrast tot de politieke wandaden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s