Niet de supermachten zijn de toekomst, maar ons eigen zwakke Europa

Screenshot_337

(Door: Erdal Balci)

Een sterkere Europese Unie, liever vandaag dan morgen. Anders worden we volgens de voorstanders van een machtig Europees parlement onder de voet gelopen door de grote wereldmachten. Om dat te voorkomen moet de EU volgens hen als machtsblok zo snel mogelijk haar plek opeisen in het rijtje Verenigde Staten, China en Rusland. Dat we dat niet kunnen doen zonder onze democratie op te offeren, daar wordt over gezwegen.    

De grote naam achter de Europese eenwording is de Fransman Jean Monnet. Een groot man die na de twee wereldoorlogen die hij meemaakte ervan overtuigd was dat de stichting van een groot West- Europees samenwerkingsverband de enige manier was om vrede en geluk veilig te stellen. Het was na de Tweede Wereldoorlog, Europa was zwaar gehavend, leek op een vrouw die kapotte kleren droeg, sterk vermagerd was, haar haren niet had gekamd, maar nog steeds beeldschoon was. West-Europa ging mee in het gedachtegoed van Jean Monnet. Er werd een grote buurt gesticht waarin de buren weliswaar verschillende talen spraken maar nooit meer met elkaar op de vuist gingen.

Vergaande samenwerking pakte goed uit voor de lidstaten. De grenzen werden opgeheven, handel kreeg een enorme boost, de middelen werden gebruikt voor beter onderwijs. In het vreedzame continent eisten vrouwen steeds meer hun plek op, wat tot nog meer welvaart leidde.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
HP De Tijd

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Weg met ons!", achterlijkheid, belangenverstrengeling, betutteling, Bureaucratie, democratie, dictatuur, Elite, establishment, Europa, EUSSR, gezond realisme, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, machtswellust, meningsdictatuur, Nationalisme, Nederland, nieuw fascisme, Patriottisme, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, soevereiniteit, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

5 reacties op Niet de supermachten zijn de toekomst, maar ons eigen zwakke Europa

 1. Nemesis zegt:

  Handel kreeg enorme boost? Ja voor de grote internationals, het volk bijt op een houtje
  Middelen voor beter onderwijs? La me niet lachen, daarom kan het grootste gedeelte niet meer rekenen, begrijpend lezen, weten niks van geschiedenis of aardrijkskunde en ga maar door, Wel gestoken in de lesjes voor de deugmensjes als het maar socialistisch is, en die vrouwmensen die zijn het die de plekken opeisen. Welvaart? Het grootste gedeelte van de bevolking komt niet rond, kan geen huur betalen of je gas, licht en elektra. Welvaart is er voor EU bobo’s en hun hielenlikkers voor de rest is er niks. Ja belasting betalen totdat je aan het eind van de maand amper een brood kunt kopen.

  Like

 2. Hovawart zegt:

  De EU is zo machtig als de leiders sterk durven zijn……..en dat geeft met de huidige opstelling geen enkel vertrouwen voor de toekomst van de EU.

  Like

 3. Lucky zegt:

  Ondertussen de brexit,
  https://www.breitbart.com/europe/2019/05/21/brexit-betrayal-may-opens-door-to-second-referendum/

  Los van de werkelijkheid : Terwijl de Britten zich aansluiten bij de no-deal Brexit Party, wil May een tweede referendum.

  Democratic Disconnect: While British Voters Flock to ‘No Deal’ Brexit Party, PM May Offers Second Referendum

  Apparently having failed to learn the lesson of her party being trounced in the polls by Nigel Farage’s Brexit Party, British Prime Minister Theresa May has further distanced herself from the British public by setting the process in motion for a second referendum.

  Like

 4. Taljaard zegt:

  WO I; vergammelde multi etnische superstaten als tsaristisch Rusland en Oostenrijk-Hongarije sleepten moderne nationale staten als Duitsland, Frankrijk en Groot Brittanie, door middel van ongelukkige geo politieke allianties, mee in een catastrofale oorlog waarin het beste deel van de hele toenmalige mannelijke en jonge Europese bevolking omkwam.
  WO II; Duitse ressentimenten, die een gevolg waren van WOI, gecombineerd met de Russische tragedie, die daar eveneens het gevolg van was, resulteerden uiteindelijk in een nog veel bloediger en vernietigender mondiaal conflict. Met vooral rampzalige gevolgen voor de Joodse Europeanen, de Russische plattelandsbevolking (alweer!), het na WOI onafhankelijk geworden Polen. En niet in de laatste plaats de Duitse bevolking zelf.

  WO I en WO II liggen historisch-wetenschappelijk gezien direct in elkaars verlengde.
  Daar is iedere historicus het over eens.
  Er lagen meer factoren dan de bovengenoemde aan ten grondslag.
  Maar de multi etniciteit van het toenmalige Oostenrijk-Hongarije, de ondemocratische structuur van de Russische en tsaristische superstaat, en de spanningen die dit met zich meedroeg, vormden tezamen het fatale en voornaamste historische draaipunt voor het uitbreken van WO I.

  De conclusie moet dan zijn, dat het streven naar een nieuwe Europese multi etnische superstaat historisch-wetenschappelijk gezien de kiemen in zich draagt voor een eveneens nieuw Europees conflict. De in feite onopgeloste multi etnische en multi religieuze Balkankwestie (hoofdoorzaak van WO I) resulteerde in de jaren `90 van de vorige eeuw al in een burgeroorlog en het uiteenvallen van Joegoslavie.

  Dat zou al een scherpe waarschuwing moeten zijn aan het adres van de globalisten, die een Europese superstaat nastreefden. Maar hun antwoord daarop was geen bezinning op hun plannen, maar integendeel een geforceerde versnelling ervan. Gecombineerd met een eveneens geforceerde import van mensen uit veelal de Derde Wereld, met het bewuste oogmerk om daarmee op termijn het nationale bewustzijn van de Europese volkeren uit te hollen en te verbreken. Het enige wat zij daarmee hebben bereikt is de druk in de door hen geschapen multiculturele en multi religieuze heksenketel nog verder opvoeren.

  Dit alles veelal uit misplaatst idealisme, gefundeerd op onrealistische mensbeelden ontleend aan zowel het marxisme/socialisme als het liberalisme en de vrijmetselarij, alsmede ordinair winstbejag en een al even ordinaire machtspolitiek Mensen kunnen elkaar de meest vreselijke dingen aandoen met de beste idealistische bedoelingen. Daarom zijn blinde idealistische fanatici, zoals bijvoorbeeld een Frans Timmermans, maar ook een Maximilian Robbespierre, een Vladimir Iljits Ulyanow (Lenin) en vele anderen, wanneer zij op machtsposities terechtkomen, levensgevaarlijk. En winstbejag, gekoppeld aan machtspolitiek, is altijd al een recept voor rampen en ellende geweest.

  Wij moeten helaas concluderen, dat de huidige machthebbers NIETS schijnen te hebben geleerd van de Europese geschiedenis van de laatste 120 jaar. Of hieruit, opnieuw vanuit hetzelfde misplaatste idealisme en de daarmee verbonden onrealistische denkbeelden over mens en maatschappij, finaal verkeerde wegen hebben ingeslagen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s