Wetenschappers: “Turkije verantwoordelijk voor genocide op christenen”

Screenshot_344

(Vertaling: E.J. Bron)

De populaties Griekse, Armeense en Assyrische christenen, die in de regio van het huidige Anatolië en de Levant leefden, zijn het slachtoffer geworden van een islamitische kolonisatie en een door de Turken geleide genocide. Tot dit resultaat kwamen Dr. Benny Morris en Dr. Dror Ze´evi van de Ben Goerion Universiteit in Negev.

journalistenwatch

Door langdurig onderzoek in de historische archieven die zich met de Eerste Wereldoorlog bezighouden, publiceerden de wetenschappers uit Israël de resultaten in het boek “The Thirty-Year Genocide, Turkey’s Destruction of Its Christian Minorities, 1894-1924” en in een essay in de “Wall Street Journal”.

De data uit het historisch bronnenonderzoek, waarbij gebruik gemaakt werd van Griekse, Turkse, Amerikaanse, Britse en Franse originele bronnen, staan geen andere conclusie toe, aldus de wetenschappers. De Turkse moslims hebben gedurende een periode van meer dan 30 jaar van 1894 tot 1924 de systematische uitroeiing en verdrijving van de christenen in het Midden-Oosten en het huidige Turkije uitgevoerd. Daaronder valt eveneens de genocide op de Armeniërs tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Daarbij zou het bloedbad vooral door “religieuze haat” gemotiveerd zijn geweest, aldus de wetenschappers. Bijna alle moslims, ook Koerden, Tsjetsjenen en Arabieren, zouden in deze periode onafhankelijk van regeringen aan de pogroms tegen de christenen hebben deelgenomen. Het zou bijna normaliteit geweest zijn dat moslims op de daar aanwezige christenen joegen en hen doodden.

Daarna zou men tot 2 miljoen Griekse christenen uit het huidige Anatolië hebben verjaagd. Tot in de late middeleeuwen en de Renaissance was Constantinopel, het huidige Istanboel, het centrum van het Oost-Romeinse rijk en een door christenen bewoonde metropool. Na de inval van de islamitische Turken begon het christendom zich echter terug te trekken uit het hele gebied van het huidige Turkije. Nog in het begin van de vorige eeuw waren er meerdere miljoenen christenen in het Ottomaanse rijk. In het Turkije van president Erdoğan is er bijna geen enkele meer.

Bron:
www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Lucky”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "omvolking", "Religie van de vrede", Barbarisme, Christendom, christenhaat, Christenvervolging, demoniseren, Genocide, Historie, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Midden-Oosten, Moslims, Rotzakken, Turken, Turkije. Bookmark de permalink .

13 reacties op Wetenschappers: “Turkije verantwoordelijk voor genocide op christenen”

 1. Laurens zegt:

  Jezus zei tegen z,n volgelingen .. in de wereld zult gij verdrukking hebben !! maar heb goede moed
  Ik heb de wereld overwonnen !!!!

  Geliked door 3 people

 2. Roni zegt:

  Zijn de Turkse Joden nog wel aanwezig of beginnen ze te vertrekken ??

  Like

 3. Pingback: Wetenschappers: “Turkije verantwoordelijk voor genocide op christenen” | eunmask

 4. QenQ6 zegt:

  Goed artikel.
  Er zijn in het huidige West-Europa weinig politici die zich om het Christendom bekommeren.

  P.S. Baudet zou allerlei conservatieve ideeen omarmen, en D66 (wie anders) is geschokt. Wel vreemd dat ze nooit geschokt zijn over radicaal-islamitische ideeen (o.a. homo ’s van balkon, en zo).

  Geliked door 1 persoon

 5. koosv8 zegt:

  En de HELE LINKSE KLIEK ZWIJGT!!! En daar vallen eigenlijk tegenwoordig vrijwel alle partijen onder. Op een paar volks partijen na.

  Geliked door 1 persoon

 6. Mary zegt:

  Islam religie van de wrede “mens”.

  Geliked door 2 people

 7. ronjaspers zegt:

  De rijke machtige elite die deze wereld besturen zijn satanisten,ze haten christenen en god.Daarom wordt de genocide op christenen verzwegen,en moet het christendom en de christenen verdwijnen.

  Geliked door 1 persoon

 8. Henk.V zegt:

  En nu maar hopen dat deze belangrijke informatie ook doordringt tot de van doorgeslagen mensenliefde doordrenkte christelijke hersentjes..Het spijt mij te moeten constateren dat veel kerkvolk niet door heeft dat vrome, misplaatste naastenliefde kan leiden tot zelfdestructie.

  Geliked door 1 persoon

 9. Bob Koster zegt:

  Voor wie geïnteresseerd is in die periode is er het boek “De Armeense genocide” (Taner Akçam, 2006, uitg Nw Amsterdam). Goed gedocumenteerd plus enkele foto’s, over het verdrijven en afslachten van niet-Turken
  Verder heb ik nog de historische roman “vogels zonder vleugels” (Louis Bernières,2004, uitg De Arbeiderspers). Gaat vnl over het verdrijven van de Grieken die daar al eeuwen leefden.
  Dikke pillen maar zeer lezenswaardig.

  Geliked door 1 persoon

 10. Ward zegt:

  Christenen wereldwijd moeten zich verdedigen en zich niet zo opstellen als zwakke schaapjes. De geschiedenis staat vol met bewijs van hun onderdrukking. Tijdens de wereldoorlogen waren het ook Christenen die de wapens opnamen tegen het derde rijk. Waarom kan dat nu niet meer? Toen vochten ze en verkregen vrijheid.

  Like

 11. kampersrene zegt:

  Wetenschappers…Europa verantwoordelijk voor genocide op islammers… zover zal het nooit komen…..want wij zijn te bechaafd

  Like

 12. fleckie zegt:

  Op ejbron: 3.6.2015, onder ‘islamitisch onderwijs is pedagogisch onverantwoord’, ……..+
  “. “. “. 2.9.2016, onder ‘Knieval voor Turkije’.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s