AIVD telt in 15 jaar meer dan 100 jihadistische aanslagen in het Westen

Screenshot_347

(Door: Hugo van der Parre)

De afgelopen vijftien jaar hebben jihadisten 112 terroristische aanslagen in het Westen gepleegd. Driekwart daarvan vond plaats in de afgelopen vijf jaar, een sterke toename die samenhangt met de opkomst van ISIS sinds 2014.

De cijfers staan in een analyse die de inlichtingen- en veiligheidsdienst AIVD heeft gemaakt. De dienst wil met de publicatie bijdragen aan meer objectieve kennis over in het Westen gepleegde aanslagen.

Veertien westerse landen, waaronder Nederland, werden getroffen, maar van alle aanslagen vond 70 procent plaats in slechts vier landen: Frankrijk, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Sinds de ondergang van het IS-kalifaat is het weer een stuk rustiger geworden.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
NOS

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, Islam, islamitische ideologie, Jihad, Rotzakken, Terrorisme, Westen. Bookmark de permalink .

21 reacties op AIVD telt in 15 jaar meer dan 100 jihadistische aanslagen in het Westen

 1. Republikein zegt:

  TeringJantje, is het zo erg?
  Goed van de NOS dat ze het onder de mensen brengen, zo blijft de bevolking geïnformeerd😂.

  Like

 2. Henk der Niederlánder zegt:

  En wat als de aanslagen gesteund worden en begeleid door de overheid.
  Twee video’s over een verkiezingscampagne van Tommy Robinson in Oldham waar de Politie de MDL. begeleid naar een bijeenkomst.

  https://tpook.nl/2019/05/20/politie-begeleidt-groep-gemaskerde-stenengooiende-moslims-naar-politieke-rally-tommy-robinson-want-dat-gaat-altijd-goed/?utm_source=tpo&utm_medium=rsswidget&utm_campaign=artikelkop

  Politie maakt meer kapot dan je lief is.

  Geliked door 2 people

 3. Lucky zegt:

  Over aanvallen gesproken, het begint met taarten of milkshakes……

  https://www.dagelijksestandaard.nl/2019/05/beangstigend-extreem-linkse-haatclub-wil-na-farage-ook-fvders-baudet-hiddema-en-cliteur-met-milkshakes-besmeuren/

  Beangstigend: extreem-linkse haatclub wil na Farage ook FVD’ers Baudet, Hiddema en Cliteur met milkshakes besmeuren

  Een extreem-linkse groep wil dat de drie “neofascisten” van Forum voor Democratie worden bekogeld met milkshakes, als straf voor hun verkeerde politieke opvattingen.

  Like

 4. Charles Martel zegt:

  En gelooft iemand dat het er ooit beter op zal worden met de religie van de wrede?

  Like

 5. Piet Snot zegt:

  En wat gaan we er aan doen dan?
  Nog meer mogelijke aanslag plegers binnen halen, of gaan we ze er nou een keer uit flikkeren.
  Hartstikke leuk zo’n score lijst, maar daar schieten we natuurlijk geen moer mee op.
  Dat er hier een groep mensen rond loopt die levensgevaarlijk zijn, die als de kans krijgen, iedereen de hersens inslaan of vermoorden, dat wisten we al.
  De lijst zal alleen maar langer worden, als je er niks aan doet behalve een score bij houden, en nog meer van dezelfde binnen haalt.

  Dat is zo iets als, alle verkeersborden en stoplichten verwijderen, om daarna te kijken wat het effect zal zijn.
  En dan bij houden hoeveel ongelukken er zijn en hoeveel doden er vallen. in het verkeer.
  In plaats van alles weer te herstellen om het voorkomen.

  Geliked door 1 persoon

 6. boorzalf zegt:

  AIVD lijkt het KNMI wel ook zo,n onder het tapijt veger.🤑

  Like

 7. Piet Snot zegt:

  Stel je desalniettemin eens voor dat een eikenprocessierups in vijftien jaar tijd honderden slachtoffers zou eisen. Zouden we die rupsen dan lekker op de bomen laten zitten broeden? Gefinancierd laten worden door radicale rupsen, en dan gaat iedereen lekker gezellig iftarren met de rupsen en roepen dat die rupsen er ook bij horen, en dan mogen die rupsen overal allemaal rupsenhuisjes bouwen met hoge minarupsen, en de vrouwenrupsen moeten een doekje over het hoofd en een andere ingang hebben en de homorupsen worden uit een boom gegooid en dat allemaal andere rupsen roepen: ‘ja dat zijn niet mijn rupsen’, en dan zijn er gebieden waar mensen uit vertrekken omdat er alleen nog maar rupsen zitten, en dat er in Nederland zelfs drie rupsen in het parlement zitten te rupstoeteren in naam van Rupsje Nooitgenoeg, en als je dan een tekening maakt van zo’n rups of je zegt iets over zo’n rups komen een paar andere rupsen je afmaken, dat ze zelfs uit Pakistan komen om je te ontrupsen? Nee, dat laten we niet toe, dat is nou precies het verschil tussen de dieren en de beesten. Nog onbekend is het aantal ongelukken met keukentrapjes sinds 2004.
  https://www.geenstijl.nl/5147758/112-aanslagen-72-ongelukken/

  Like

 8. Peter zegt:

  Minder, minder,minder

  Like

 9. Lucky zegt:

  Maar ondertussen,
  https://www.journalistenwatch.com/2019/05/21/unglaublich-merkel-medaille/

  Ongelooflijk: uitgerekend Merkhell krijgt een medaille voor de strijd tegen anti-semitisme, uitgerekend óók nog van de gezelschap van Christelijk-Joodse samenwerking, die deze Buber-Rosenzweig-medaille 2020 uitreikt…

  Unglaublich: Ausgerechnet Merkel erhält Medaille für „Kampf gegen Antisemitismus“

  Dresden/Bad Nauheim – Angela Merkel hat mit ihrer verantwortungslosen Flüchtlingspolitik Millionen von bekennenden Antisemiten ins Land geholt und sich zu den vermehrten Angriffen gegen Juden aber auch gegen Christen weitgehend in Schweigen gehüllt. Diese auch im Alltag nicht zu übersehenden Tatsachen haben 2017 nicht nur im „Lagerfeldzitat“ ihren Niederschlag gefunden, sondern wurden auch von anderen Merkel-Kritikern wie Henryk M. Broder immer wieder betont. Nun bekommt die Kanzlerin ausgerechnet von der Gesellschaft für Christliche-Jüdische Zusammenarbeit die „Buber-Rosenzweig-Medaille 2020“ überreicht.

  Like

  • Lucky zegt:

   Trouwens, voor Piet Snot, deze had ik al veel eerder geplaatst dan fenixx….

   Like

   • Piet Snot zegt:

    Dat zal dan 1 van de weinige uitzonderingen zijn, normaal komen ze daar allemaal vandaan waarvan jij alleen de artikel bron plaatst.
    Want een link van Fenixx komt hier niet door, dat heb je wel door inmiddels.

    Like

 10. Hovawart zegt:

  Voor de enorme som geld dat Nederland in twee decennia al heeft bijgedragen en verplicht afgestaan heeft aan de zieltogende EU, hadden wij het modernste en beste leger ter wereld kunnen hebben,…..maar als een Eurofiel als Rutte denkt dat de EU ons kan beschermen tegen dreigingen is zijn wereldbeeld net zo bekrompen als die van Timmermmans…….

  Like

 11. Hovawart zegt:

  Deze terroristische aanslagen worden u aangeboden door het Europese Parlement, vergeet niet dat er nog steeds geen actie of reactie vanuit Brussel en Den Haag is gekomen om onze binnenlandse veiligheid te waarborgen…..Kijk Niet Weg net als de Eurofiel, Vecht Om Ons Land Weer Veilig Te Maken, Stem! En Stem Ze Weg! in plaats van ons weer te laten beliegen en stikken in hun demagogie….

  Geliked door 1 persoon

 12. Lucky zegt:

  https://www.breitbart.com/national-security/2019/05/21/ramadan-rage-2019-jihadis-massacre-364-injure-404-in-two-weeks/

  Ramadan Rage 2019: Jihadis Massacre 364, Injure 404 in Two Weeks

  Islamic terrorists have carried out an estimated 76 attacks in nearly 15 countries since the beginning Ramadan this month, killing at least 364 people and injuring 404 others in the first two weeks of the holiest month for Muslims, a Breitbart News tally shows

  Like

 13. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Jihadistische aanslagen, vreselijk natuurlijk, niet in het minst voor de slachtoffers en hun nabestaanden.
  Maar het is het topje van de ijsberg, vanmorgen maakte ik tijdens het drinken van mijn koffie even mijn rondje, eerst het AD met het nieuws, daarna ter ontspanning even naar GeenStijl en Dumpert en dan kan het toch niet anders dan opvallen dat het negatieve nieuws nagenoeg altijd te maken heeft met dubbele paspoortiërs.
  Kijk ik dan in mijn stad Den Haag om me heen dan zie je dat zowat de hele stad is verworden tot achterstandswijk, de paar overgebleven stukjes zijn alleen nog betaalbaar voor de beter gesitueerden onder ons. Overal zie je dat mensen zodra ze het zich kunnen veroorloven vertrekken en vaak zie je na verloop van tijd dat hun vlucht tevergeefs was, de multiculturele hel is als een olievlek op het water, het verspreid zich wonderbaarlijk snel.
  Mensen die dachten voor veel geld naar een Vinexwijk te verhuizen om eraan te ontkomen zijn van een koude kermis thuisgekomen want er moesten zo nodig stukjes “sociale woningbouw” tussen.
  Iedereen weet wat dat inhoud, de Achmeds en Fatima’s van deze wereld lijken het alleenrecht daarop te hebben en zelfs als betrekkelijk kleine minderheid binnen een wijk weten ze een onvoorstelbaar stempel te kunnen drukken.
  Den Haag en wijde omgeving is veranderd in één grote steenwoestijn, pietepeuterige dorpjes als Nootdorp, Zoetermeer, Wateringen, Monster, Pijnacker zijn verworden tot steden waarbij opvalt dat de moderne stedenbouwers en architecten in elk geval niet beschuldigd kunnen worden van het hebben van veel fantasie.
  Nederland is niet alleen verandert in een multiculturele hel, het is hopeloos overbevolkt en het wordt alleen maar erger.
  En dat terwijl de autochtone bevolking al gedurende een reeks van jaren stevig krimpt neemt de totale bevolking toe, maar oh wee als je zegt dat we vervangen worden, dan is de boot aan.
  Homeopathische verdunning ? Dat dekt allang de lading niet meer, het is puur en alleen vervanging en het wordt er niet gezelliger op !

  Geliked door 1 persoon

 14. BigLJohn zegt:

  Deze aanslagen worden niet gepleegd door Christenen, Joden of boeddhisten, maar enkel en alleen door moslims. De enigste groep die zich nooit wil aanpassen aan de rest. Willen in ieder land waar zij aanwezig zijn, zijn cultuur vernietigen en koloniseren. Dit alles ligt besloten in de islam, c.q. de koran. De uitroep; deze aanslag heeft niets met de islam van doen is net zo smerig als de – allahu akbar – kreet die uitgeschreeuwd word bij iedere aanslag. Onze rol is uitgespeeld, daar bijna alle Europese overheden c.q. justitie en politiediensten de kant van de islam gekozen hebben. Maar de meeste Europeanen kijken Pietje de Dood al regelrecht in zijn ogen, zijn ziende blind en horende doof, en blijven maar doorgaan linkse rotzakken een podium te geven. Het zwaard van Damocles hangt al heel wat jaren boven ons hoofd, en er is maar heel weinig voor nodig eer het omlaag gaat vallen ! Je moet de goden niet verzoeken zegt men wel eens. Je kunt lang blijven kloppen op de deur van de Duivel, maar eens zal hij komen opendoen, met alle gevolgen van dien !

  Like

 15. Piet Snot zegt:

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s