Theresa May lijkt naast allerlaatste kans op Brexit-deal te grijpen

Screenshot_362

Theresa May stelde dinsdagavond een reeks toegevingen voor, die moesten helpen om haar Brexit-deal goedgekeurd te krijgen. Tevergeefs, leek al snel. 

De toegevingen die de Britse premier Theresa May dinsdag presenteerde in ruil voor parlementaire steun voor haar Brexit-wet, lijken geen doorbraak te zullen forceren. Minstens twintig partijgenoten die haar Brexit-akkoord eerder wel steunden, haken zelfs af. Ook haar eigen regering is verdeeld.

De veelgeplaagde May maakte dinsdag nog maar eens een bocht in de Brexit-saga. Omdat het Lagerhuis haar deal met de Europese Unie keer op keer bleef verwerpen – waardoor de Brexit al moest worden uitgesteld – gooide ze het over een andere boeg. In ruil voor steun voor de ‘Withdrawal Agreement Bill’, de wet die nodig is om de Brexit-deal met Brussel naar de Britse wetgeving te kunnen vertalen, zei ze bereid te zijn een tiental toegevingen te doen.

Lees verder>>>
De Standaard

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Groot-Brittannië. Bookmark de permalink .

2 reacties op Theresa May lijkt naast allerlaatste kans op Brexit-deal te grijpen

 1. Rensk. zegt:

  Ik vind het niet normaal meer hoe May steeds maar weer hetzelfde voorstelt. Het wordt lachwekkend. Ze heeft een andere voorstelling van Brexit dan het volk. Zoveel is duidelijk. Het komt mij voor net zoiets als iemand een fobie heeft en steeds maar weer terug gaat of hij of zij de deur wel heeft afgesloten.Misschien heeft ze wel een Brexit fobie en moet ze naar de pschiater.
  Het is ook lachwekkend dat iemand die tegen Brexit is de Brexit wil leiden. Idioter kan het bijna niet.

  Like

 2. Wachteres zegt:

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/3631583/roep-om-vertrek-may-steeds-luider

  ’Einde van de rit’ in zicht
  Roep om vertrek May steeds luider

  LONDEN – De Britse premier Theresa May lijkt nog geen aanstalten te maken om op te stappen. Hoewel de roep om haar vertrek volgens Britse media steeds luider klinkt binnen haar partij, lijken conservatieve parlementariërs haar in elk geval twee dagen respijt te geven.

  May ontmoet vrijdag de voorzitter van het invloedrijke ’1922-comité’ van haar partij. Dat orgaan vertegenwoordigt de ’gewone’ conservatieve parlementsleden. Het comité zou woensdag hebben overlegd over mogelijkheden de partijregels aan te passen zodat May op korte termijn kan worden weggestemd.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s