Doe ons ook maar Syriërs

Screenshot_366

Foto van een voorman van Jabhat al-Nusra uit 2016.

(Door: Wim van Schaik)

Het komt wel heel dichtbij als ineens die vriendelijke buurman, de man die de buurtbus rijdt, opgepakt wordt als verdachte van terrorisme en oorlogsmisdrijven. Die 47-jarige aardige man woonde al sinds 2014 met zijn gezin in Kapelle en was goed ingeburgerd, wat we daar ook onder verstaan mogen. Toch was hij naar eigen zeggen een commandant van de jihadistische groepering Jabhat al-Nusra. Als jihadstrijder had hij de naam Abu Khuder aangenomen.

Hier zien we nu precies wat het geloof in open grenzen veroorzaakt en waar Geert Wilders al in 2015 voor waarschuwde. Maar bij dat geloof mogen beslist geen vraagtekens geplaatst worden. Ook al is er iets fundamenteel mis mee. Wie sinds ‘Schengen’ de woorden grens en controle gebruikt, vloekt in de multiculkerk. Hij knaagt aan de fundamenten van ‘Europa’, heet het. En omdat de emotie het nog steeds wint van het gezond verstand, blijft het jaar in jaar uit: ‘binnen zonder kloppen’. Ook voor moslimterroristen.

Het kan nog erger. Had de Duitse politie, die over getuigenverklaringen tegen Abu Khuder beschikt, ons niet getipt, dan had de man nu nog ondergedoken gezeten in het Zeeuwse dorp. Zo goed weet onze overheid ons te beschermen tegen een terrorismeverdachte dat deze al sinds 2014 tijdelijk asiel heeft en dus al hard op weg is om een permanente verblijfsvergunning te verwerven…

Wat vooral opviel waren de naïeve, wereldvreemde reacties van de burgers. Alsof ze nog nooit gehoord hebben van intimidatie, geweld, aanranding, verkrachting en zelfs moordaanslagen door ‘aardige’ en ‘goed ingeburgerde’ asielzoekers. Niemand legt de link met het open deur beleid, niemand die de overheid in gebreke stelt. Maar het is wel die overheid die ongecontroleerd en ongelimiteerd iedereen binnen laat. En de nare gevolgen? Die verdoezelt de overheid gewoon.

Het al-Nusra bataljon, waaraan de Syriër die in Zeeland onderdook leiding gaf, heette Ghuraba’a Mohassan (‘Vreemdelingen van Mohassan’, een stad in het oosten van Syrië). Jabhat al-Nusra wordt vaak beschreven als de Syrische afdeling van terreurbeweging al-Qaeda en is vooral bekend geworden vanwege de militaire successen. Maar dat niet alleen. Ook muntte deze terroristische organisatie uit in wreedheid.

In 2012 sprak Abu Khuder – onze vriendelijk ‘Zeeuw’ dus – met de Britse krant The Guardian. Hij vertelde toen dat zijn groep nauw samenwerkte met het Vrije Syrische Leger, de alliantie tegen president Assad die steun uit het Westen kreeg. “Operaties met bommen zijn ons grootste talent”, citeerde de verslaggever hem. Over zijn radicale opvattingen liet hij geen twijfel bestaan: “[Al Qaida’s] doel is een Islamitische staat te vestigen en niet een Syrische. En zij die bang zijn voor de organisatie, zijn bang voor het invoeren van Allah’s wetten. Maar als je geen zonden begaat, is er niets om bang voor te zijn.”

Deze jihadstrijder was dus geen kleine jongen. Desondanks was hij in Kapelle jarenlang zo ongeveer de meest geliefde asielzoeker. Dat moet wel even schrikken zijn daar in het Zeeuwse dorp… Hoewel. Soms zitten de ogen wel heel stijf dicht. Neem de Gereformeerde Gemeente van Kapelle, die tal van activiteiten, waaronder kerkdiensten, voor vluchtelingen organiseert en ook contacten met deze jihadstrijder en zijn gezin onderhield. Natuurlijk reageren ze ook daar geschrokken: “Het komt redelijk hard aan dat de man is opgepakt”, zegt een gemeentelid. Maar tegelijk benadrukt deze man dat voor hemzelf zijn kijk op hulp aan vluchtelingen blijft zoals die was. “Eerlijk gezegd wil ik nu niet voorzichtiger omgaan met vluchtelingen. Kennelijk heeft deze man iets gedaan wat niet in de haak is. Maar iedereen heeft het Evangelie nodig.”

“Iets gedaan wat niet in de haak is”? Hier is sprake van morbide en tegelijk zoetsappige barmhartigheid. Hier spreekt iemand die voor de realiteit moedwillig de ogen sluit en zijn gezond verstand afgeschaft heeft. Iemand die de liefdevolle mens wil uithangen, maar wegkijkt van hard geweld en blind is voor de ongenadige verschillen tussen culturen. Iemand die moslims wil beschermen, maar uiteindelijk de islam beschermt. Diezelfde islam, die wereldwijd aanzet tot christenvervolging. Hoe schizofreen wil je het hebben?

Door:
Wim van Schaik
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", achterlijkheid, Al Qaida, asielwaanzin, Bananenrepubliek Nederland, Barbarisme, belangenverstrengeling, Censuur, christenhaat, Christenvervolging, cultuurrelativisme, Eurabië, gezond realisme, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, ISIS, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Jihad, Krankzinnigheid, Linkse christenen, linkse gereformeerden, Multiculti, Naïviteit, nieuw fascisme, onwetendheid, Overheid, Pacifisme, political correctness, Rotzakken, Syrië, Terrorisme, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

13 reacties op Doe ons ook maar Syriërs

 1. Piet Snot zegt:

  Niks meer aan toe te voegen verder.
  Zo werkt het hier nou eenmaal.

  Like

 2. Pietersen zegt:

  Deze rat heeft een ‘verblijfsvergunning voor bepaalde tijd’ en woont al sinds 2014 met uitkering natuurlijk, in het landelijke Kapelle, alwaar hij zich klaarmaakt voor nieuwe terroristische activiteiten.

  Het Nederlandse volk hoeft niet op gerechtigheid te rekenen, hij kan niet worden uitgezet en het wordt waarschijnlijk onmogelijlk te bewijzen dat hij koppen heeft afgesneden in Syrië, iets dat hij met zijn terreurgroep uiteraard wel heeft gedaan want in die zelfstandig opererende splintergroepjes met zijn psychopaten deed men haast niet anders.

  Ik weet wel zeker dat hij niet de enige is die in Nederland ondergedoken zit, ook lul Brabantse varkensboer VVD Dijkhoff is hier schuldig aan met zijn ‘ruimhartig asielbeleid’.
  Feilloos hoe de jihadisten toch steeds weer in staat blijken de weg naar Nederland te vinden, dat kan alleen door inside informatie, en die informatie komt van de islamitische netwerken alhier, waar de regering al tientallen jaren de kop in het zand steekt.

  Geliked door 1 persoon

  • rottenpikwick zegt:

   Het lijkt wel of er ‘IETS’ in het drinkwater zit in Sufkuttenlandje!! 95% van de Kaaskoppen is nog te stom om op z’n mohammedaans te poepen!! Ik heb het opgegeven. Wil eigenlijk ook wel weg. Maar vanwege mijn energievoorraad en leeftijd zie ik daar erg tegenop. Ik hoop dat ik er over 5 jaar niet meer ben. Ik geniet van mijn alledaagse dingen, maar dat is het dan ook wel! IK BEN SCHIJTZIEK VAN DIE KUTLUI VAN HET BINNENHOF / BRUSSEL, NSB’ERS- PLUS!!!

   Like

 3. delamontagne zegt:

  Het komt redelijk hard aan dat de man is opgepakt”, zegt een gemeentelid. Maar tegelijk benadrukt deze man dat voor hemzelf zijn kijk op hulp aan vluchtelingen blijft zoals die was. “Eerlijk gezegd wil ik nu niet voorzichtiger omgaan met vluchtelingen. Kennelijk heeft deze man iets gedaan wat niet in de haak is.
  Maar iedereen heeft het…….EVANGELIE…….. nodig.” ! !
  * *
  Zijn er werkelijk mensen die zo denken ? ?
  Al die soetsappige hulpverleners/collaborateurs hebben echt IETS anders nodig.
  Als een groot deel van de bevolking zo denkt over asieligerts, is alles verloren…………….

  Geliked door 1 persoon

  • Piet Snot zegt:

   ik ben bang dat het werkelijk zo is, waar een groot deel van de bevolking in gelooft.
   Ze zijn niet allemaal zo, dat zijn er maar een paar.
   We zijn verloren……………………………………..

   Geliked door 2 people

  • ruud beijer zegt:

   Heel veel van die gekken wonen er in Nederland. God voor en Jezus na
   Knetteridioot geven zij ons land op.
   De christenen verraden hun geloof

   Geliked door 1 persoon

 4. Corné zegt:

  Geen woord teveel gezegd! Uitstekend! Het wordt hoog tijd dat juist die christelijke gemeenten en andere vrijwilligers die denken goed te doen eens flink op hun nummer worden gezet. Hulp aan islamitische asielzoekers moet strafbaar worden, zolang niet onomstotelijk vast staat dat zij onschuldig zijn. Aangezien dit nooit te bewijzen is en moslims de kluit standaard belazeren zal die onschuld nooit een feit zijn.

  Like

 5. rottenpikwick zegt:

  Is dit nieuws, tuurlijk niet. De een na de andere ‘goedgeïntegreerde’ blijkt een vijand van ons te zijn! Dat weten we toch al heel lang. Als ze goedingeburgerd zijn is dat vaak bij de UITKERINGSINSTANTIES!! Ondertussen hebben ze alle tijd van de wereld om ‘lekker bezig te zijn”, höken en nöken op ONZE KOSTEN!! Die criminele LEUGENBENDE op Het Binnenhof faciliteren wel, al decennia! NSB’ers, stem ze weg!!!

  Geliked door 2 people

 6. M.A.L. Sion zegt:

  Natuurlijk is het systeem met het toelaten van asielzoekers uit moslimlanden ZIEK. Dit verhaal is daar het bewijs voor. Veel ZIEKER waren jarenlang de parlementariërs van alle landen in Europa die verzuimden om zich te verdiepen in de leer van de ISLAM. Niemand haalt het toch in zijn/haar hoofd om je toekomstige moordenaar binnen te laten. Iedereen die de ISLAM aanhangt, vrijdags naar het avondgebed gaat en daar met de achterste omhoog met de meute meebidt is een potentieel gevaar. Als de revolutie losbarst en dus de dag/nacht van de lange messen aanbreekt zullen zij kiezen voor hun ‘geloofsgenoten’ en met hetzelfde gemak waarmee ze een geit de hals opensnijden het hoofd van de buurman/buurvrouw afsnijden. In 1975, in Straatsburg zijn we al door een delegatie politici van alle Europese landen verraden door tegen de Islamlanden te zeggen: Kom maar binnen en je mag je geloof (ideologie) vrij beoefenen. Als wij dan maar wat olie van jullie krijgen. Die verraders van 1975 zijn voor het merendeel al dood en begraven maar hun partijgenoten vullen tot op vandaag de zetels in de Regeringen en Parlementen in Europa. Wees je daar van bewust als je gaat stemmen.

  Geliked door 2 people

 7. Yvonne zegt:

  Iets gedaan wat niet in de haak is??? Het gaat niet om het pikken van een brood door iemand die stikt van de honger

  Like

 8. Tineke zegt:

  Ach,deel maar in onder de categorie ”overigen”

  Geliked door 2 people

 9. zwartschakel zegt:

  Ook in Ede werd een huiszoeking en aanhouding vericht ,in verband met deze Syriër ,in Duitsland vonden zes huiszoekingen en tevens aanhoudingen plaats ! Al jaren is het bekend ,dat veel , vooral jonge Syriërs zich bij IS aansloten , IS beloofde hen een loon , in Syrië was geen werk ,volgens hun eigen verklaring .

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s