Farah Karimi (GroenLinks) verzweeg seksrel OxfamNovib, weg als commissaris

Screenshot_367

Stopt vanwege lidmaatschap Eerste Kamer, niet vanwege megafaal bij Oxfam Novib

Vooruitlopend op de jaarlijkse algemene vergadering van aandeelhouders (AvA) van Nederlandse Financieringsmaatschappij voor Ontwikkelingslanden (FMO), kondigt Farah Karimi (1960) aan dat zij af zal treden als lid van FMO’s raad van commissarissen per 10 juni 2019. Reden voor haar vertrek is haar verwachte benoeming tot Eerste Kamerlid voor GroenLinks per 11 juni. Farah Karimi werd op 31 oktober 2018 lid van de raad van commissarissen.

Post online

Farah Karimi: “Hoewel ik uit zie naar mijn toekomstige rol, vind ik het jammer dit besluit al zo snel na mijn benoeming bij FMO bekend te moeten maken. Als senator wordt van mij verwacht dat ik eerlijk en onafhankelijk bijdraag aan nieuwe wetgeving en toezicht houd op de Nederlandse Staat en zijn deelnemingen, waaronder FMO. Mijn collega-commissarissen bij FMO en ik vinden het belangrijk dat we elke schijn van belangenverstrengeling als gevolg van het vervullen van beide functies, voorkomen. Ik heb FMO met veel plezier bijgestaan in haar missie om ondernemers in ontwikkelingslanden vooruit te helpen. Ik wens de organisatie het allerbeste toe en wil mijn collega’s van de raad van commissarissen bedanken voor de prettige samenwerking.”

Eerder was Karimi betrokken bij alarmerende berichten over seksueel misbruik bij Oxfam-Novib. Medewerkers zouden op Haïti seksfeesten hebben gehouden waar ook minderjarigen bij betrokken waren. Karimi zweeg. In Elsevier zei ze in februari 2018:

Hoewel Oxfam Nederland van het misbruik af wist, kon haar organisatie er niets aan doen, zegt Karimi, die op 1 oktober vertrekt als directeur. ‘Het gaat om andere organisaties en juridisch waren mijn handen gebonden.’ Wel heeft ze er spijt van dat ze in 2012 haar ‘grote mond’ niet heeft opengetrokken.

Karimi wil nu dus ‘eerlijk en onafhankelijk’ lid worden van de Senaatsfractie van GroenLinks, en zegt daarom haar commissariaat op.

Bron:
https://tpo.nl
(h/t “Wachteres”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Barbarisme, belangenverstrengeling, Censuur, Graaien, Groenen, Hypocrisie, Links fascisme, Marxisme, Rotzakken, Socialisten, verloedering. Bookmark de permalink .

8 reacties op Farah Karimi (GroenLinks) verzweeg seksrel OxfamNovib, weg als commissaris

 1. Ruud zegt:

  Graaiers, leugenaars, onnozelaar en doofpotters………………..Zie daar een belangrijk kenmerk van een deel van onze bestuurders. Bij de EU eenzelfde selectie maar dan tot de zoveelste macht……………

  Geliked door 3 people

 2. rottenpikwick zegt:

  Vieze Neuk en VerneukZooi en de Domme Kaaskop zapte van Boelevaar naar GTST!

  Like

 3. Tineke zegt:

  ”Als senator wordt van mij verwacht dat ik eerlijk en onafhankelijk bijdraag” etc…..

  Je gelooft t niet he?

  Geliked door 1 persoon

 4. zwartschakel zegt:

  Syp Wynia ,onthulde dit ,en tevens ,dat zij in haar geboorteland Iran ,in Frankrijk en Duitsland actief geweest is voor de terreurbeweging Volksmoedjahedien ,ook verzon zij in Frankrijk zeeker 150 vluchtelingen verhalen ,om ook andere leden aan asyl te helpen ,toen zij in 1998 kamerlid werd ,verzuimde zij Groen Links hier over in te lichten ,wel ondertekende zij een verklaring ,dat zij geen info voor de partij achterhield !

  Geliked door 1 persoon

 5. Qvic zegt:

  Dit soort mensen hebben nog nooit gewerkt in het bedrijfsleven. Daar komen zij enorm veel kennis en kunde voor te kort, om überhaupt een arbeidersfunctie te kunnen vervullen. Zij praten over een materie waar zij altijd geen snars van afweten, maar wel beslissingen over nemen over hoe een ander er mee moet omgaan. Dit geeft als resultaat, een enorm grote puinhoop en chaos en als deze te groot worden voor hen, springen zij naar een andere lucratieve baan waar zij wederom geen donder vanaf weten en het spel begint weer van voorn af aan. Totdat zij in die nieuwe functie ook weer vast lopen door hun onkunde. Zo laten zij een spoor van verderf en ellende achter zich, maar wel steeds binnen het zelfde baantjes carrousel, waar iedereen elkaar kent en baantjes naar elkaar toe blijven schuiven. Het politieke kartel zorgt ervoor dat deze baantjes carrousel blijft draaien. Anders is de PVV die zand in de raderen kan veroorzaken, want die politieke partij eist dat iedereen op een functie kennis en kunde heeft van de materie. Daarom wordt de PVV uitgesloten voor deze baantjes carrousel, want anders vallen de bestuurlijke rotte appels direct door de mand.

  Geliked door 3 people

 6. leefbarbaar zegt:

  Kinderen in nood dwingen tot sex: beleid van GroensLinks, beleid van de Oxfam. En niet vergeten, de roomblanke Tom van de Lee, kamerlid van Gsl graait ook bij Oxfam en verzwijgt ook wandaden.

  Geliked door 1 persoon

 7. Peter zegt:

  Farah Karimi : onbetrouwbaar sujet !

  Like

 8. Soort zoekt soort, vandaar dat ze naar groen links gaat.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s