Gevaar in West-Afrika

Screenshot_376

(Vertaling: E.J. Bron)

In Syrië schijn ISIS grotendeels overwonnen te zijn. Maar in Afrika breidt zijn ideologie zich enorm uit en er stromen steeds meer strijders landen zoals Nigeria en Mali binnen. Is ISIS hier een nieuwe staat aan het opbouwen? Een NGO beweert daarvoor goede aanwijzingen gevonden te hebben.

journalistenwatch

De “International Crisis Group” (ICG), een niet-gouvernementele organisatie (NGO), bericht over de toenemende macht van de ISIS-strijders in West-Afrika. Anders dan Boko Haram zouden de terroristen van de Islamitische Staat, waaronder zich veel buitenlanders uit de Arabische landen en Europa bevinden, populair zijn bij de plaatselijke bevolking. De wreedheid van Boko Haram zou de bevolking afschrikken, terwijl de ISIS-aanhangers eerst geschenken uitdelen en zich hard, maar volgens islamitisch gebruik “rechtvaardig” voordoen. Zo schrijft de NGO in haar rapport:

“Drie jaar nadat Boko Haram zich gesplitst heeft (2016), is er een nieuwe fractie, de Islamitische Staat in West-Afrika, een soort staat in het noorden van Nigeria opgericht. De [Nigeriaanse] staat zou het militaire offensief tegen de jihadisten moeten opvoeren en proberen hun populariteit bij de bevolking weg te nemen door openbare diensten en het bestuur te verbeteren.”

Zo zou ISIS in Nigeria volgens de NGO al basisstructuren van een staat zoals toevluchtsoorden, logistiek en belastingen hebben ingevoerd. Dorpsbewoners en ondersteuners betalen tribuut aan de “islamisten” om hen te sussen of te ondersteunen. Op dit moment bevinden de Nigeriaanse strijdkrachten zich in gevecht tegen de “islamisten”, die kennelijk niet gewonnen wordt door de Afrikaanse regeringstroepen. Volgens het bericht zou ISIS zich ook uitbreiden in Tsjaad en in andere regio´s. De samenwerking tussen de verschillende buurlanden bij de vervolging van deze terroristen zou nog niet zo goed functioneren, aldus de NGO.

Bron:
www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Lucky”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Afrika, Barbarisme, ISIS, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Jihad, Rotzakken, Terrorisme. Bookmark de permalink .

3 reacties op Gevaar in West-Afrika

 1. Tijl Uylenspiegel zegt:

  De islam heeft zichzelf overschat, nadat ze ontzaglijk veel aanslagen hadden gepleegd zonder dat de westerse wereld een antwoord bleek te hebben dachten ze hun gedroomde kalifaat wel gestalte konden geven.
  Iran had al aangetoond dat het kon.
  Het kalifaat mag nu als mislukt worden beschouwd en dus gaat men weer terug naar de roots; terreur in de meest brede zin van het woord.
  En intussen elders verder gaan met het opzetten van een kalifaat, en natuurlijk kiest men daar landen voor waar weinig of geen tegenstand te verwachten valt.
  De westerse wereld kan daar in principe weinig tegen uitrichten, je kunt bombarderen wat je wilt, het geloof neem je er niet mee weg.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Nucleair bombarderen onder het motto geen negers geen islam staat garant voor 5000 jaar rust….
   Goed nuken is de enige oplossing van het geboorteprobleem bij die negers.
   Gaat dus ook gebeuren.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s