Voedselbanken

Screenshot_361

(Door: “Bezige Bij”)

In deze tijden, waarin dit kabinet en de voorgaande kabinetten zich op schandalige wijze over de ruggen en het bloed van ons Nederlanders hebben verrijkt en waardoor meer dan 3 miljoen Nederlanders op de voedselbanken zijn aangewezen, heb ik er maar eens een punt van gemaakt alles eens onder de loep te nemen naar het reilen en zeilen van het ministerie van VWS, de NVWA (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit), de detailhandel en de voedselbanken zelf. De laatsten zijn opgericht door mensen met zeer goede bedoelingen en te goeder trouw en dus met een gouden hart.

Ik heb ook de richtlijnen van het ministerie van VWS bestudeerd, alsmede die van de NVWA en de andere genoemden. De producten mogen op de houdbaarheidsdatum niet meer verkocht worden. Dus geven ze die aan de wagens van de voedselbanken mee op die dag. Om gezondheidsrisico´s voor de werknemers te voorkomen. Want wie een pakket haalt op de voedselbank, werkt niet, is minder belangrijk, is een tweederangsburger, mag meer risico lopen op een voedselvergiftiging en mag dus eerder gaan vallen onder de D66-norm. Want is een nutteloze proleet die toch niks uitvreet de hele dag.

Zo heb ik een pak slagershamburgers van de grootste supermarktketen ontdooit die ook gedoneerd had (nadat de hamburgers over datum waren natuurlijk). Nog niks aan de hand, maar nadat ik ze had gebraden, hing er een stank in de keuken alsof het 40 graden was met 2 lijken in verregaande staat van ontbinding. Vroeger wierp men de mensen in de goot de schillen en de kliekjes toe, nu werpen de winkeliers hun afval de voedselbanken toe.  Gezien mijn medische toestand toch maar een doktersverklaring voor een maaltijdvoorziening aangevraagd….

Door:
“Bezige Bij”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Nederland, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

15 reacties op Voedselbanken

 1. Gerrit zegt:

  Als die ruim 3 miljoen Nederlanders nu eens een keer PVV gingen stemmen. Pvv in één klap de grootste, en gaan er veel meer dingen beter. Ik zeg maar wat….. Nog een fijne dag.

  Geliked door 2 people

 2. Piet Snot zegt:

  Alleen mensen die er financieel een zooitje van gemaakt hebben, lopen bij de voedselbank.
  Dat schijnen er heel veel nog wel eens te vergeten.
  Iemand die ver onder het bestaansminimum een uitkering ontvang (100-150 euro minder), maakt daar geen schijn van kans.
  En een auto of een smartfoon op afbetaling met een abonnement, dat valt bij nog steeds niet onder de eerste levensbehoefte.
  Als je een liter benzine kan betalen, dan kan je ook een brood kopen.

  Ik moet er ook op letten dat mijn maandelijkse lasten niet hoger worden dan dan mijn inkomen.
  Dus heb ik geen auto of een smartfoon met een abonnement van 50 euro in de maand.
  Ook moet ik er op letten dat mijn gas en licht rekening geen 250 euro in de maand wordt.
  En aangezien ik nog nooit genoteerd ben geweest bij het BKR, is het voor mij geen enkel probleem om binnen de kortste keren daar ook terecht te kunnen komen.
  Ik kan, ondanks een lage uitkering, daardoor nog steeds het maximale bedrag aan rood staan bij mij bank.
  Waarom? Omdat ik blijkbaar betrouwbaar ben volgens mij bank en dus met geld om kan gaan.
  Want helemaal niemand met een uitkering, die ik ken, kan meer rood staan bij ze bank.

  Ik sluit gewoon een paar afbetalingen af die eigenlijk te hoog zijn voor mijn inkomen.
  Dat zou ik vandaag nog kunnen regelen zonder problemen.
  Een nieuwe scooter van 5000 euro met een aflossing van 200 euro, en ik heb het voor mekaar.
  Een normaal mens kan dan wel bedenken dat je dan geen geld meer over houd om voedsel te kopen.
  Maar eigenlijk zou ik daar schijt aan kunnen hebben, want de voedselbank helpt mij dan wel.
  Net zo als het rijk, door mij te helpen met een schuld sanering.
  Terwijl ik het van tevoren zelf had kunnen bedenken wat het gevolg is als ik dit zou doen.
  Dus ik weiger mee te gaan in al die zielige verhalen.
  Ik ken ze namelijk, de mensen die daar liepen, omdat ik hun “boekhouding” ingezien heb.

  Geliked door 1 persoon

  • Je hebt er ook een hoop pechvogels tussen zitten hoor, vooral gescheiden mannen die met een in z’n eentje onbetaalbaar gekocht huis achterblijft en zo in de schulden komt. Maar inderdaad, het grootste deel is compensatie schulden.

   Like

 3. Rini Stegeman zegt:

  Like

 4. Piet Snot zegt:

  En iets wat bevroren is, kan niet bederven.
  Hooguit gaat de kwaliteit achteruit na een tijdje.
  Gehakt wat hier verkocht wordt kan soms wel eens een paar jaar oud zijn omdat het in vrieshuizen was opgeslagen.
  En dat stinken zullen ze ook wel gedaan hebben als de datum nog wel klopte.
  Slagers doen in vers vlees, niet in diepvries producten.
  Dus aan die slagers hamburger is geen slager aan te pas gekomen, maar machines met lopende band medewerkers.

  Geliked door 1 persoon

 5. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Armoede is voor veel mensen dichterbij dan ze zelf denken.
  Voorbeeld;
  Mijn kapper is 68 jaar en staat nog dagelijks in zijn zaak, ooit heeft hij een goedlopend bedrijf gehad met meerdere kapsters in dienst, pensioen opbouwen is voor middenstanders nauwelijks een haalbare kaart en hij dacht tegen zijn AOW leeftijd zijn zaak met goodwill te kunnen verkopen en dat vervolgens te benutten als pensioen.
  Maar toen… werden ineens alle vakdiploma’s facultatief, iedere allochtoniër die een beetje met een scheerapparaat overweg kon begon een “kapperszaak”, voor een appel en een ei kun je daar je haar laten “knippen”. Middenstandsdiploma, diploma vakbekwaamheid is allemaal niet meer nodig.
  Er zitten in de directe omgeving nu al zo’n stuk of tien van deze ‘bedrijven’.
  Aangezien hij zijn zaak in een voormalige arbeidersbuurt had liep zijn klandizie sterk terug en ziedaar; stoppen met werken betekent leven van AOW en dat is teveel om te sterven en te weinig om te leven. De zaak is niks meer waard dus daar sta je dan na een leven lang werken en belasting afdragen.
  Ook voor mensen die wel een pensioen hebben opgebouwd ziet hun toekomst er een stuk minder gunstig uit dan ze vooraf hadden kunnen vermoeden, pensioenen worden al sinds 2008 !! niet meer geïndexeerd, uitgaande van een gemiddelde inflatie van 1,5% hebben die dus al zo’n 15% ingeleverd en het eind is nog niet in zicht.
  En dit alles veroorzaakt door kromme rekenmethodes, pensioenfondsen hebben nog nimmer zoveel in kas gehad maar mogen het niet uitkeren door een kunstmatig laag gehouden rekenrente.

  Geliked door 3 people

  • Piet Snot zegt:

   Zeer veel middenstandsdiploma, diploma vakbekwaamheid diploma’s zijn afgeschaft voor zeer veel beroepen.
   Zo kan ook iedereen een brillenwinkel openen met wat meet apparatuur.
   Daar is geen enkele vereisten meer voor om zo iets te openen.
   (ik heb ooit, lang geleden, nog een bijna afgemaakte opticien opleiding gedaan, ik kon geen stage plek vinden, waardoor het theorie diploma na een half jaar verviel, zonder stage diploma)

   Like

  • Tineke zegt:

   Is het niet verschrikkelijk triest allemaal.
   En zo wordt alles overgenomen.
   Toen ik havo deed,studeerde je,en kon je een wereldbaan krijgen.
   Nu is het onderhand minimaal vereist om vakkenvuller bij de supermarkt te worden.

   Like

   • Tijl Uylenspiegel zegt:

    Tineke het is niet verstandig de huidige schooldiploma’s te vergelijken met die van vroeger, mijn neefje is vorig jaar geslaagd voor zijn havo, niet in het minst tot grote verbazing van zijn ouders en mij want hij komt nou niet bepaald over als een groot licht.
    Mijn voormalige schoonvader kon met een mulo diploma nog uitgroeien tot directeur maar dat is tegenwoordig uitgesloten.
    Het onderwijs is net als ons geld sterk gedevalueerd.

    Geliked door 1 persoon

 6. Martin de Koning zegt:

  Mijn vraag is hiert , wie moet hen onder de loep nemen ?
  De diensten die dat horen te doen zijn onder bemand !
  Hier wordt bedoeld het ministerie van Financiën en Binnenlndse zaken.
  Douane onderbezet en laten ze flutwerk uitvoeren , Politie onderbezet en moeten de hersenloze handhavers begeleiden en de KMAR heeft ook de handen vol met de huidige wetteloosheid die is ingevoerd toen “de marktwerking” werdt ingevoerd door de grootste landverraders ooit (bakellende en zijn consorte).
  Particuliere bedrijven hebben alles zo mede gevormd , uitzendburo voor BOA’s zonder ambtelijke vorming zoals Politie , Douane en KMAR! (commercieel oogmerk)!
  Laten we weer eens de overheid doorlichten zolang er nog steeds mensen werken die er belang bij hebben dat er chaos blijft bestaan en dan laten we hen het doorlichten!?
  Ik maak hier duidelijk een verwijzing aan commercieel oogmerk , omdat commercieel belang in de opsporing verboden is omdat dit de onpartijdigheid van de wet teniet doet.
  Inhuur BOA’s is inhuren van onkunde en ze zijn niet zelf denkend en worden met dienstopdracht de wereld ingestuurd , ongeacht of deze opdracht geheel onwettig is !
  Zij hebben prestatie contracten en dat heeft geheel en al geen raakvlak met de onpartijdigheid van de wet , behalve van de portemonnee van de belanghebbende!
  Hierdoor zijn onze ministeries een farce geworden , links maakt alles kapot omwille van chaos , het hegeliaanse principe!

  Like

 7. Rensk. zegt:

  Het feit blijft dat als een kabinet met de bijbehorende ministers het voor het land hebben af laten weten en zelfs mensen in gevaar heeft gebracht ze geen verantwoording hoeven af te leggen. Harbers vertrekt en ik vraag me af of hij nog wachtgeld krijgt ook. Een persoon die goed bij de tijd is en daarbij echt integer, die gaat niet tussen dat volk zitten. Die redt het trouwens ook niet als ie de kont tegen de kribbe gooit. Dan gooien ze m er snel uit als ie het spel niet mee wil spelen. En dus komt er weer een lul op af voor het salaris en bijbehorend wachtgeld.

  Like

 8. kampersrene zegt:

  Zoveel Nederlanders aangewezen op de voedselbanken…..terwijl Mohammed en zijn vier vrouwen gezellig thuis kunnen tafelen

  Like

 9. Als vrijwilliger bij de vb wil ik hierop reageren.

  Allereerst stel je dat “meer dan 3 miljoen Nederlanders op de voedselbanken zijn aangewezen”.
  Dit is bullshit en dat weet je. Je zit er een factor 20(!!) naast, volgens de website van de voedselbank Nederland lopen er 140k mensen bij de voedselbank.

  Ten tweede worden bederfelijke waren op de laatste dag van de houdbaarheidsdatum ingevroren en in bevroren staat verdeeld.
  Dat jij een probleem hebt gehad met hamburgers is heel vervelend, maar was ook een probleem geweest als iemand die er volle mep voor had betaald op de laatste dag dat het verkocht mag worden.

  Ten derde, wat is het punt van jouw betoog eigenlijk?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s