Vandaag stemt Groot-Brittannië op de Brexit Party: “Het is voorbij, Mrs. May”

Screenshot_3

(Vertaling: E.J. Bron)

Vandaag vinden ook in Groot-Brittannië de verkiezingen voor het Europees Parlement plaats. Er wordt gesproken van een “historisch moment”. “It´s over, Mrs. May”- aldus de slogan van een groot dagblad. Elk uur verwacht men haar aftreden. Nigel Farage koerst ondertussen met zijn Brexit Party in de peilingen aan op de 40%.

journalistenwatch

Theresa May (foto) heeft haar Tories in de afgrond geleid. Volgens een nieuwe peiling staat de Conservative Party op dit moment op 7% en bestaat quasi niet meer. Nigel Farage daarentegen bevindt zich op overwinningskoers – hij staat in de laatste peiling op 37% van de stemmen.

Gisteravond laat gooide ook nog de vertrouwelinge van May, Andrea Leadsom, minister voor Parlementaire kwesties, de handdoel in de ring. In haar ontslagbrief verklaarde de minister dat ze niet achter de nieuwste versie van de Brexit-deal met het aanbod van een tweede referendum zou kunnen staan. “Ik heb er steeds weer op gewezen dat een tweede referendum gevaarlijk splijtend zou zijn, en ik ondersteun geen regering die bereidwillig zo´n concessie mogelijk maakt”, aldus de 56-jarige. Haar partijcollega´s hebben volledig begrip voor de stap: “Treurig om haar te zien vertrekken, maar de absoluut juiste beslissing”, vindt volgens “MailOnline” de Schotse Torie Ross Thomson. “Heel erg jammer, maar absoluut begrijpelijk”, valt haar eveneens de Conservatieve parlementariër Chris Heaton bij.

Heel Groot-Brittannië lijkt erop te wachten dat Theresa May eindelijk toegeeft dat ze verloren heeft. Ze blijft nog steeds niet voor rede vatbaar. Ze wil een vierde keer over haar “deal” laten stemmen. Gisteren werd ze in het Lagerhuis geconfronteerd met een “brutale zitting met Brexit-vragen. Op een foto zie je haar met tranen in de ogen in haar limousine zitten, nadat ze het parlement heeft verlaten.

Ze sloot zichzelf regelrecht in haar ambtswoning Downing Street op, waar ze de sofa van binnen “voor de deur heeft geschoven”, zegt men. Na het aftreden van haar vertrouweling Andrea Leadsom zouden de parlementariërs van de Conservatieven de uren “aftellen” tot het aftreden van hun partijcheffin May met het oog op het vandaag te verwachten debacle, aldus de “MailOnline. De dag van vandaag zal in Groot-Brittannië historie schrijven, daaraan bestaan nauwelijks nog twijfel.

Bron:
www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Elite, establishment, Europa, EUSSR, gezond realisme, Groot-Brittannië, Nationalisme, Patriottisme, politici, praatjesmakers, Rotzakken, soevereiniteit, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

5 reacties op Vandaag stemt Groot-Brittannië op de Brexit Party: “Het is voorbij, Mrs. May”

 1. Rensk. zegt:

  Als je de media hoorde dan werd ze de lucht in geprezen, omdat ze zo vasthoudend was. Ik vind het zelf ziek als je keer op keer met hetzelfde komt en dan verwacht dat de uitkomst anders wordt. Lijkt mij eerder dat ze een psychiater nodig heeft.

  Liked by 1 persoon

 2. aquarius4422 zegt:

  Het Britse volk heeft er voor gekozen de EU te verlaten, niet om er schimmige wurgdeals mee te sluiten.

  Like

 3. guusvelraeds zegt:

  Het gedoe rondom de brexit is een bewuste strategie van de EU en bepaalde groepen politici in Groot Brittanië die een brexit maar niks vinden. Middels het non stop traineren van het brexit proces willen ze pogen dat er nieuwe referenda komen net zolang totdat het gewenste antwoord naar bovenkomt. Het is niet toevallig wat gebeurd.

  Liked by 2 people

 4. Lucky zegt:

  https://www.breitbart.com/europe/2019/05/23/macron-wants-uk-to-leave-by-october-to-stop-brexit-polluting-eu/

  Macron Wants UK to Leave by October to Stop Brexit ‘Polluting’ EU

  President Emmanuel Macron of France has said that he wants the UK out of the EU by October 31st to stop Brussels’ agenda being “polluted” by Brexit.

  Like

 5. Lucky zegt:

  Steeds vaker worden brexit supporters aangevallen, zélfs een hoog bejaarde veteraan.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s