Is onze democratie in gevaar?

Screenshot_19

(Vertaling: E.J. Bron)

Democratie betekent dat men een keuze heeft. Maar wanneer je alleen maar mag kiezen tussen partijen die allemaal hetzelfde willen, en wanneer democratisch gekozen regeringen door smeercampagnes verwijderd worden, dan schuilt er kwaad in die democratie.

Die Freie Welt

De mainstream politici hebben het steeds maar over “weerbare” democratie. Maar hetgeen dat zij “weerbaar” noemen, zorgt voor het tegenovergestelde. De EU wordt steeds autoritairder en totalitairder. Wat betreft gebrek aan democratie doen we niet veel onder voor China. De EU is op weg om een Orwelliaanse superstaat te worden. Met de groeten van de EUSSR.

Hoe democratisch is onze democratie eigenlijk nog…

 • …wanneer de meeste partijen vaart zetten achter steeds dezelfde politiek?
 • …wanneer echte oppositionele partijen vervolgd en zwartgemaakt worden?
 • …wanneer democratisch gekozen regeringen d.m.v. lastercampagnes ten val gebracht worden?
 • …wanneer de burgers gecontroleerd en bespioneerd worden en elk verkeerd woord noodlottig kan worden?
 • …wanneer alle grote mainstream-media op hetzelfde aambeeld slaan en alternatieve opvattingen marginaliseren?
 • …wanneer directe en indirecte censuur de burgers eraan hindert hun mening vrij te uiten?
 • …wanneer referenda en volksstemmingen net zolang gehouden worden tot de elites het gewenste resultaat behalen?
 • …wanneer burgers vanwege hun politieke instelling hun baan kwijtraken, niet bediend worden in restaurants, verbannen worden van sociale media, hun huismuren besmeurd worden en zij zelfs persoonlijk bedreigd en lichamelijk aangevallen worden?
 • …wanneer men ´s nachts niet meer veilig over straat kan?
 • …wanneer het verboden wordt een normaal gezin met veel kinderen te hebben?
 • …wanneer men alleen de keuze heeft tussen EU, EU en EU? En wanneer men als tegenstander van de EU zwartgemaakt en aangevallen wordt als “Europa-vijand”?
 • …wanneer men alleen maar de keuze heeft tussen meer belastingen, nog meer belastingen of nog veel meer belastingen?
 • …wanneer politici, die de stemming van het volk oppakken, aangevallen worden als populisten?
 • …wanneer burgers, die niet op datgene stemmen waarop ze zouden moeten stemmen, uitgemaakt worden voor “tuig” en “duistere Duitsers”?
 • …wanneer EU-verordeningen leiden tot absurde politieke beslissingen op lokaal, regionaal en nationaal niveau?
 • …wanneer klachten over het systeem op kafkaëske wijze in de bureaucratie verzinken?

Als de Brexit mislukt, dan toont dit opnieuw aan dat de EU helemaal niet meer ter verkiezing staat, maar opgedrongen wordt aan de Europeanen. De EU lijkt vanuit de optiek van veel politici zonder alternatief geworden te zijn, net zoals het woord van de bondskanselier. Als er geen alternatieven meer zijn, hoeft men ook niet te stemmen. Dat zou dan het einde van de democratie zijn.

Bron:
www.freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Barbarisme, democratie, dictatuur, Elite, establishment, Europa, EUSSR, Marxisme, meningsdictatuur, nieuw fascisme, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

10 reacties op Is onze democratie in gevaar?

 1. Marlies zegt:

  Democratie? Hebben wij die ooit gehad dan? Wanneer?
  Een waanidee!

  Geliked door 2 people

 2. Piet Snot zegt:

  WELKE DEMOCRATIE ???????
  Er is geen einde aan de democratie meer, het bestaat gewoon helemaal niet eens meer.

  Geliked door 2 people

 3. Henk.V zegt:

  De afgelopen nacht sliep ik slecht, want de uitslag van de verkiezingen voor het Europese Parlement was totaal niet geworden wat ik had gehoopt.
  Minder dan vijftig procent van de Nederlandse burgers brachten hun stem uit. Dat betekende dat meer dan vijftig procent het om de een of andere reden niet meer noodzakelijk vond om een stem uit te brengen.

  Van verschillende kanten waren de mensen opgeroepen om vooral toch naar de stembus te gaan. Er stond immers veel op het spel: de toekomst van ons continent , waarbij impliciet inbegrepen onze toekomst als zelfstandig land en het beetje vrijheid dat we nog bezitten. En ook de veiligheid en welvaart van onze kinderen en kleinkinderen zijn zeer belangrijke zaken….

  DE partij die overduidelijk had moeten winnen was de PVV, want die begrijpt wat er echt op het spel staat. Het zag er naar uit, dat in de overgewaardeerde de verbale woordenstrijd tussen Rutte en zijn ‘’uitdager’’ Baudet, Geert Wilders op de een of andere manier tussen de coulissen was beland. Dat is buitengewoon betreurenswaardig, omdat het volstrekt onduidelijk is waar het Forum voor de Democratie ECHT voor staat. Deze jonge partij geeft al vroeg signalen van bereidheid tot het doen voor concessies af..

  Het schokkende resultaat van de onderbelichting van de grote waarde van de PVV is dat deze partij nog blij mag zijn met misschien (nog) slechts één zetel in het Europese Parlement, in plaats van de vier die de PVV voor die tijd had. Veel voormalige PVV-kiezers lieten het dus afweten. Dat steekt mij het allermeest !

  Heeft de potentiële PVV aanhang de kunst van het zelf nadenken verleerd, of was hun keuze voor deze belangrijkste partij slechts een uiting van kleine gevoelens van ontevredenheid ? Wie het weet mag het zeggen. In elk geval is door hun electorale nalatigheid de invloed van de PVV ondermijnd.

  In het mooie, door Bert vertaalde artikel staat een aantal knelpunten opgesomd die in onze ‘’democratie- in- ontbinding’’ aan de orde zijn.

  Wij hebben daar allemaal wel mee te maken gehad, maar tegen al deze symptomen van verval had één middel heilzaam kunnen uitwerken: de massale stem van een zelf denkend volk was opgekomen en voor land en volk van Nederland! Dat gebeurde echter niet en wij zien nu prietpraters en lieden met nogal wat hoogmoedige trekjes de loftrompet over zichzelf steken.

  Hun boodschap is simpel en ‘’vrolijk makend’’ : ‘’De EU is goed en we gaan een grote toekomst tegemoet! Tijd dus voor een glas bier of wijn en een prettig programma op de buis’’. Verenigd in wijd verbreide golven van onvoorstelbaar plezier en gelach kan de bevolking haar weg naar de afgrond vervolgen.

  Je gaat je afvragen of de oppervlakkig levende, niets begrijpende , min of meer bewust onwetende bevolking onze inspanningen om hen belangrijke informatie te verstrekken, nog wel waard is.. Ik ga mij beraden op de dingen die ik verder ga doen. Een psychiater zei eens tegen mij dat ik – wanneer ik in een toestand van onderdrukking zou belanden – beslist in opstand zou komen. Dat klopt ook.

  Ik zal mij dus nooit neerleggen bij de dictatuur die de EU wil uitoefenen. Vermoedelijk zal ik op zeker moment, wanneer mij weer bruikbare gedachten te binnen schieten, die naar onze hardwerkende webmaster mailen.

  Nu moet ik echter eerst bijkomen van een zeer vervelende gedachte , dat ik eigenlijk voor niets heb geschreven. En ik niet alleen: deze zeer bijzondere site heeft uitstekende informatie verstrekt op grote schaal en het steekt mij dat ”onze parels” tussen de varkens zijn beland.

  Maar goede medestrijders, plaats de teleurstelling die wij hebben ondervonden alvast wel in een juist kader! Het Europees Parlement telt 751 leden waarbij inbegrepen de voorzitter ervan). In Nederland werd gestemd over de invulling van…slechts 25 zetels. Dat betekent dat het effect van onze verkiezingen niet erg groot is.

  In veel landen is het verzet tegen de EU aanmerkelijk groter. Dus is er helemaal NIETS verloren. Zo zien wij dus dat wij met een steeds positiever wordend gevoel het weekeinde tegemoet kunnen gaan..

  Misschien hebben wij een veldslag verloren, maar de strijd is nog bij lange na niet voorbij.

  Geliked door 3 people

 4. delamontagne zegt:

  Manipulatie door de Media in Frankrijk ? ?
  https://x7m7u8e3.stackpathcdn.com/wp-content/uploads/2017/11/Manipulation_panneauSignalisationEXC1.jpg?iv=49
  De Media denkt dat U achterlijk bent en publiceert alvast de [voorlopige] uitslagen van ’t Stemmen in andere landen
  , alhoewel dit niet is toegestaan.
  Wel die uitslagen die hen bevallen, niet die andere
  ( bedoelt wordt England, waar 40% voor uittreding uit de EU is. ).

  Geliked door 1 persoon

 5. Pingback: Is onze democratie in gevaar? | eunmask

 6. M.A.L. Sion zegt:

  In het artikel worden een aantal zaken vermeld waarbij het anders uitpakt dan logischer wijze verwacht kan worden.
  Een belangrijke toevoeging.
  Ons bereikt informatie langs twee hoofdstromen: Televisie en internet.
  Op Televisie wordt je dagelijks (vaak meer dan eens per dag) zeer nadrukkelijk bang gemaakt voor een onvermijdelijke ramp die KLIMAATVERANDERING/OPWARMING VAN DE AARDE wordt genoemd.
  Op het internet vind je een hele serie lezingen, referaten enz. van echte GELEERDEN die het tegendeel beweren. Dat dringt echter niet tot de mainstream media door. Zij gaan blind voor de kostbare strijd van MINUSCULE mensjes tegen de gigantische natuur, die we wel kunnen bestuderen maar niet BESTUREN !!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s