Oud-VVD-Kamerlid Ton Elias: Groningers in het aardbevingsgebied moeten daar wegwezen

Screenshot_36

Oud-Kamerlid voor de VVD Ton Elias (foto) was vrijdagavond een van de gasten in het radioprogramma Langs de Lijn en Omstreken en deed daar ferme uitspraken over de gaswinning en de Groningers in het bevingsgebied.

Elias snapt wel dat er onvrede is in Groningen, maar stoppen met de gaswinning was ‘overstag gaan voor de emoties en de druk uit het Noorden’ en ‘maken we ons geopolitiek afhankelijk van de Russen’.

Dagblad van het Noorden

Shit happens

Hij vindt dat de gedupeerden ruimhartig gecompenseerd moeten worden voor de geleden schade, maar het was ‘sowieso een onverstandig besluit’. Het kan volgens Elias ‘niet waar zijn dat iedereen daar de komende vijftig jaar blijft zitten. Shit happens. Ik zou daar weggaan.’

(filmpje met discussie onder de link naar het originele artikel)

Bron:
www.dvhn.nl
(h/t “Wachteres”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", achterlijkheid, Barbarisme, cultuurrelativisme, Elite, establishment, Groningen, Hypocrisie, Krankzinnigheid, moralisme, Nederland, nieuw fascisme, onwetendheid, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid, VVD. Bookmark de permalink .

15 reacties op Oud-VVD-Kamerlid Ton Elias: Groningers in het aardbevingsgebied moeten daar wegwezen

 1. Hovawart zegt:

  Zolang er geen negatief reisadvies voor de ”pervìnzie Grunnen” is afgegeven door het ANVR, blief ik daar gewoon kommen. Ik geleuf die kaawelmoaze van de VVD nait, vent, ga plazzen en de bruune beer verzuup’n….…..aaltemoal vant gas af, voor de energie-transitie, moar over de decennialange zoutwinning heurt men ze nait, Ik wai nait woarom, moar dat zegt meer dan genoeg…

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Ik geef de Heer Ton Elias 100% gelijk.
   Vooral de manier waarop hij dit soort dingen zegt is helemaal ca. 1850.
   Daarom alleen al.
   Je ziet het weeshuis en de armenkliniek uit de tijd van Dickens voorbijkomen.

   Like

 2. Ton Ruygrok zegt:

  Dit lieve land …, dat geen kosten noch moeite teveel is om criminelen .., zonodig uit de hele wereld tepamperen en te faciliteren tot en met eigen bus diensten toe.., maar een Eigen Groninger in de Misère.., moet maar zien hoe het allemaal weer in orde komt.., en maar lief zijn ..en maar demo(n)cratisch zijn.., en maar EU zijn ..en maar stemmen… en maar hele volkstammen bij voorkeur uit Allah’s zandbakken naar binnen halen en voorzien van alle gemakken.. zo als een goed en veilig onderkomen .. waar een Groninger alleen maar van dromen kan.. ooit gehoord… dat een Vader en Moeder eigen Kinderen in de Shit laat stikken … en vreemde verzorgen als of het hun eigen goudparels zijn.. ooit gehoord…?
  A.Ruygrok, Monster.

  Geliked door 2 people

 3. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Jammer dat niemand vroeg wat er dan met dat gebied moet gaan gebeuren, moet dat een soort Oostvaardersplassen 2.0 worden ?
  En hij kan nou wel zeggen dat het gebied erg dun bevolkt is maar de schokken worden gevoeld en zorgen voor schade tot in de stad Groningen aan toe.
  En stel dat je gewoon ijzerenheinig door blijft gaan met de gaswinning hoe erg gaan die bevingen dan worden, ik bedoel deze bevingen waren vooraf ook niet voorzien, wie kan dan een voorspelling doen wat er dan gaat gebeuren?
  Ook de andere spreker is natuurlijk helemaal van het padje, “ja de buitendijkse bebouwing moest ook wijken vanwege de veiligheid”.
  Ja natuurlijk was dat zo, maar die mensen zijn wel gecompenseerd en het was een natuurfenomeen waar niemand wat aan kon doen. De gaswinning was en is een menselijk handelen, als daar gigantische schade door ontstaat dan moet daar direct en zeer ruimhartig voor betaald worden en dat is ondanks de vele vele discussies nog altijd niet van de grond gekomen.
  De NAM is voor een groot deel in handen van de Staat en die moeten nu over de brug komen, en niet zo’n beetje ook.
  Er zijn honderden miljarden aan dat gas verdiend, zelfs als je nu voor laten we zeggen vijf miljard aan schadeloosstelling uitkeert is dat nog maar een fractie van wat het heeft opgeleverd.

  Like

 4. ruud beijer zegt:

  Geen medelijden met de Groningers. Stemmen PVDA en cda en groen slinks. Eigen schuld.

  Like

  • Jules Vismale zegt:

   Groningen en Friesland zijn gezamenlijk al decennia’s lang water en vuur op elkaar als het om de Randstad gaat! In het uiterste noorden hebben ze namelijk een achtergebleven infrastructuur, een zwaar verouderd spoorwegennet uit de 19de eeuw, geen rivieren, pretparken en een enkele dierentuin die meestal veel te ver is afgelegen!
   En ik heb zo het idee dat zelfs “asielzoekers, vluchtelingen en moslims” daar nog niet eens meer willen wonen met al die aardbevingen die zij misschien als een straf van Allah zien! Dus hoezo een gezamenlijk eenheid in Europa, laat staan in Nederland?

   Like

 5. Rensk. zegt:

  Er is iets mis met deze man en hij mist iets!

  Like

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   Ja; gezond verstand, maar dat is geen beletsel in de politiek eerder een voorwaarde…

   Like

  • Harry zegt:

   Precies Rensk ,

   Ondanks dat dikke harses is er geen ruimte daar binnen voor empathie en benul dat iemand die ergens met plezier woont , daar dan het liefst wil blijven .
   “Dan ga je toch gewoon ergens anders wonen “ ?

   De plofkop !

   Like

 6. Charles zegt:

  Het gasveld stopt niet bij de grens met Duitsland en zij, de Duitsers, blijven vrolijk doorpompen. De bevingen blijven dus gewoon doorgaan, waarom horen wij hier nooit wat over?

  Like

 7. Lucky zegt:

  Ik ben een leek, maar ik heb het altijd al onverstandig gevonden dat men het gas massaal ging exporteren, men had het alleen mondjesmaat landelijk moeten gebruiken en als reserve achter de hand moeten houden. Nu zie je wat de gevolgen zijn van het gewetenloze gegraai.
  De enorme bedragen die het gas heeft opgeleverd, zijn als sneeuw voor de zon verdwenen en het blijkt dat niemand weet waar dat geld nou precies aan uitgegeven is…
  Mensen die het gebied willen verlaten moeten die gelegenheid krijgen en ook voldoende vergoed worden voor een woning die door toedoen van de gaswinning zijn waarde verloren heeft.
  Ik weet niet of het mogelijk is om een woning meer aardbeving-proof te maken, maar mocht dat kunnen dan moet dat gratis gebeuren.

  Like

  • Lucky zegt:

   Ik heb hier in Zuid-Limburg trouwens een aardbeving meegemaakt die door de kolenwinning is veroorzaakt, wij zaten gelukkig niet in het epicentrum en hadden weinig schade, maar het was zeer indrukwekkend.

   Tevens heb ik de enorme DSM-ramp van 1975 meegemaakt, ik zat toen op school en we kregen de volle laag….het glas van de grote ruiten vloog ons om de oren tijdens de biologieles, de leraar schreeuwde dat we onder de tafels moesten schuilen.
   Zover ik weet is alle materiële schade toen vergoed.

   Like

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   “Als sneeuw voor de zon verdwenen”
   Nou niet helemaal, de Nederlandse overheid heeft een meerderheidsbelang in de NAM, het geld is dus in de schatkist verdwenen, daar hebben opeenvolgende regeringen mooi weer van gespeeld.
   Het schijnt verslavend te werken geld van anderen uit te kunnen geven.
   Het kan ook anders, Noorwegen heeft de gigantische inkomsten uit gas en olie apart gezet en daar profiteert het hele land nu van.
   Wij niet, ten tijde van de vondst dacht Joop den Uyl dat het wel leuk was om langlopende contracten af te sluiten voor levering aan het buitenland, dat was niet zomaar een beetje dom, dat was oerstom, de markt voor olie en gas fluctueert sterk en was op het moment van het aangaan van die contracten historisch laag en is daarna alleen maar gestegen.
   Vreemd genoeg dweept men zelfs nu nog met den Uyl die in feite onze ondergang heeft ingezet, dankzij hem konden gastarbeiders aan gezinshereniging doen, hij stelde ook onze sociale wet en regelgeving open voor gastarbeiders. Minimaal bijgedragen maar optimaal profiteren en iedereen die er wat van zei was een vieze racist, dat Hans Janmaat het overleefd heeft is meer geluk dan wijsheid.

   Like

 8. M.A.L. Sion zegt:

  We zitten al een eeuw met een gewetenloze overheid. De eigen bevolking werd uitgeperst en het geld werd uitgestrooid in de Derde Wereld. Alsof dat nog niet erg genoeg was werd de deur wagenwijd open gezet voor profiteurs uit die Derde Wereld. (De goede niet te na) De zonen en dochters van het ‘eigen volk’ moeten jarenlang wachten op een woning.
  De gewetenloosheid bleek bijvoorbeeld ook uit het graaien van de overheid in de pensioenkassen om tekorten op de begroting weg te werken. Is dat ooit (met rente) terugbetaald? Nee, de AOW-leeftijd wordt verhoogd en er wordt op pensioenen gekort. Er is jarenlang niet geïndexeerd. Een aanzienlijk deel van de gepensioneerden leeft in armoe. Dat er een oceaan aan pensioengeld op de plank ligt wordt genegeerd tot de EU het inpikt. Dan is het huilie, huilie doen.
  De gewetenloosheid bleek bijvoorbeeld ook bij het verkopen van de nutsbedrijven. Winsten die via de overheid aan de bevolking ten goede hadden kunnen komen verdwenen nu in de zakken van de aandeelhouders van de bedrijven. Het no profit ziekenfonds verdween en nu bepalen de verzekeraars of iemand nog verder mag leven of beter dood kan gaan. De topsalarissen van de leiding van de verzekeraars zijn veel belangrijker dan het lot van die armoedzaaiers. Die bobo’s bij de verzekeraars zijn het die ‘armoede zaaien’.
  Gewetenloos hebben politieke partijen van links tot rechts meegedaan aan dit gemarchandeer. De bevolking heeft het eigenlijk aan zichzelf te wijten want die verzuimde om een volksvertegenwoordiging te kiezen die het “EIGEN VOLK EERST” durfde uit te spreken. Voor het opruimen van deze gigantische rotzooi hoeft niet op de politiek gerekend te worden. Alleen een revolutie kan verandering (verbetering) brengen maar wie durft daar aan te beginnen????
  malsion@orange.fr

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s