VIDEO: Dr. Nikolaus Fest over de vergiftiging van de democratie door de media en de oude partijen (+ Nederlandse vertaling!)

 

(Vertaling: E.J. Bron)

Goedendag! Donderdag 23 mei was de grondwet-dag. Deze keer voor de 70ste keer. 70 jaar grondwet. In de kranten politici, rechters van het constitutioneel hof, prominenten: hoe fantastisch en geweldig onze grondwet zou zijn. De beste, mooiste, verstandigste aller tijden! Maar toen: Allensbach. De opinieonderzoekers van het Bodenmeer publiceerden hun resultaten over het thema vrijheid van meningsuiting. Die spreken boekdelen. 82% van de Duitsers is ervan overtuigd dat men in de openbare ruimte zijn mening niet vrij zou kunnen uiten zonder te hoeven vrezen voor massieve sancties. 82%!!

Het openbare debat is het allerheiligste, de essentie van de democratie! Daarom is de vrijheid van meningsuiting het belangrijkste fundamentele recht. Het federaal constitutioneel gerechtshof noemt het “absoluut constituerend”, wat betekent: zonder vrije mening, zonder vrij debat geen democratie! Wanneer echter vier op de vijf Duitsers ervan overtuigd zijn dat zij zich niet meer zonder gevaar te lopen kunnen uiten, dan klopt er iets behoorlijk niet in dit land!

Het zijn vooral vijf onderwerpen, waarvan de Duitsers denken dat het gevaarlijk zou zijn om daarover openlijk je mening te geven: helemaal bovenaan migratie en islam. Daarna patriottisme, gender en uiteindelijk: AfD. Het zijn niet toevallig die onderwerpen waarop door de linkse mening-stasi taboes worden gelegd. Waarover men niet vrijuit kan praten, omdat dan onmiddellijk de racisme- of nazi-knuppel komt. Wie de islam als totalitair beschouwt – islamhater; wie migratie niet altijd als verrijking beschouwt – buitenlander-vijand; wie patriottisme vanzelfsprekend vindt – fascist; wie gender onwetenschappelijke onzin beschouwt – oude blanke man. En uiteraard mag men zich niet openlijk bekennen tot de AfD. Want die vertegenwoordigt over de islam, de migratie, gender en patriottisme exact die opvattingen die linkse blokhoofden helemaal niet bevallen. En daarom moet de AfD buitengesloten, als rechts-extreem of fascistisch zwartgemaakt worden.

De Allensbacher peiling maakt eveneens duidelijk wie voor de teloorgang van de vrijheid van meningsuiting verantwoordelijk is: het zijn de oude partijen en de media! Zij zijn de ware vijanden van de democratie! Het verstikt gewoon de vrijheid van het debat wanneer politici vreedzame demonstranten als “tuig” belasteren; wanneer zij iedere afwijkende mening criminaliseren als “hate speech”, verachtelijk spreken van “mensen die zijn afgeschud” of “mensen met fobieën”; wanneer ze links-extreme, grondwet-vijandige bands promoten; of wanneer deze onbeschrijfelijke kanselier over kiezers beweert dat zij “haat in hun hart” zouden dragen.

Dat alles vergiftigt de democratie! En dit gif is dagelijks ook in de media te vinden. In de “Spiegel”, de “Süddeutsche Zeitung”, de “taz”, de “Stern”, de “Frankfurter Allgemeine Zeitung”, de “Bild-Zeitung” en nog vele anderen. En vooral bij DDR 1 en DDR 2, vroeger bekend als ARD en ZDF. Zij en hun Schauste, Kleber, Gniffke, Frey, Miosga, Will zijn hoofdverantwoordelijk voor het catastrofale resultaat van Allensbach!

Allensbach laat op niet mis te verstane wijze zien: we leven in een land van linkse overtuigingscontrole! Waar een Orwelliaanse gedachtepolitie bepaalt wat gezegd mag worden – en wat niet. Van de overtuigingscontrole naar de overtuigingsterreur is maar een kleine stap. Ook dat was deze week weer te zien: de ruimten waar de AfD na de EU-verkiezingen wilde vieren, werden afgezegd. Criminele smeerlappen van de Antifa, die vaak in de media of voor afgevaardigden van de Groenen, Die Linke of de SPD werken, hadden de eigenaresse van de zaak en haar werknemers massief bedreigd. Daarvoor al werd het Twitter-account van de AfD-Berlijn plotseling en zonder reden geblokkeerd, een week voor de EU-verkiezingen. Uiteraard puur toeval…

Dit land is onder bondskanselier Merkel en met hulp van de media een democratie-vijandige overtuigingsstaat geworden. Er heerst geen vrijheid van meningsuiting, maar aanbrengen en verdachtmaking. De cijfers van Allensbach tonen dat aan, de burgers voelen het. En ze zien dat belangrijke problemen niet meer aangesproken en opgelost worden. De EU-verkiezingen morgen is ook een verkiezing voor de vrijheid van Duitsland! Stemt u de linkse overtuigingscontrole weg, stemt u de linkse overtuigingsterreur weg! Stemt u op de AfD!

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Antifascisten", AfD (Alternative für Deutschland), Censuur, Communisme, demoniseren, Duitsland, gezond realisme, Groenen, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Links fascisme, Linkse media, mainstream-media, Marxisme, meningsdictatuur, Merkel, nieuw fascisme, political correctness, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

5 reacties op VIDEO: Dr. Nikolaus Fest over de vergiftiging van de democratie door de media en de oude partijen (+ Nederlandse vertaling!)

 1. Bob Fleumer zegt:

  Het gaat in Nederland dezelfde kant op, “read my lips”!

  Geliked door 1 persoon

 2. Juanito zegt:

  Als 82% van de Duitsers dit zo ervaart, waarom in Godsnaam stemt dan nog een meerderheid op die merkel-teef, de socialisten en groenen?
  Zijn die Duitsers zo dom of vinden het stiekum wel fijn?

  Geliked door 1 persoon

  • droevige mof zegt:

   Sinds ik Nieuwsuur en NOS-Journaal zie ben ik van de regen in de drup gekommen.
   Het is dezelfde hersenspoeling als bij ons, een mediale spervuur tegen “rechts”.

   Like

 3. Peter zegt:

  Wederom een goede uitleg van de dagelijkse politieke gang van zaken.
  Ook van toepassing op ons land.
  Spreek je maar eens uit over immigratie en het wegsturen van UITGEPROCEDEERDE asielzoekers. Je wordt dan weggezet als racist of fascist.
  Hoop op winst AFD

  Geliked door 1 persoon

 4. Rensk. zegt:

  Ik kan me het goed voorstellen bij mensen, die voorzichtig zijn in verband met hun werk. Ik werk niet meer en permitteer me alles wat ik wil zeggen. Een geweldige manier om razendsnel te weten wat voor soort mens er tegenover je zit. En op die manier vallen er heel wat af. Geen probleem, want ze zijn toch waardeloos. Niks aan verloren. Dat is wat ik denk. Geen enkele energie in steken. Nu kan het nog. Ik verwacht echter een tijd dat ook ik mijn open boek moet dicht gooien als er daardoor gevaar dreigt.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s