EEN NOSTALGISCHE GEDACHTE…

Screenshot_19

Amsterdam, Kalverstraat – 1950

(Door: “Driek”)

Zoals schaduwen verbleken in mat avondlicht, zo is één der schoonste steden ter wereld verworden tot een schaduw van wat zij eens was. Niet langer is het Noordse Venetië blij en feestelijk. De eens zo opgetogen gezichten der stadse wandelaars zijn vervangen door norse koppen die met vergrauwd gezicht de resterende Amsterdammers bespuwen, beroven, mishandelen en verrot schelden. Amsterdam is verstrikt in moord, doodslag en geweld, bestuurd door linkse dwazen die door ijdelheid zijn verblind. Lang geleden, toen Femke Halsema haar eerste kreetje nog moest slaken, vrouwen als Sylvana Simons nog een werkhuis hadden en je niet een uur in de rij hoefde te staan voor het Rijksmuseum, was het een gerieflijke stad om te vertoeven.

Mijn herinneringen aan Amsterdam in de jaren-50 zijn omfloerst door zacht zonlicht en fleurige etalages. Des avonds zweefde rondom een fluwelige duisternis met geel lantaarnlicht. Ook toen waren er troosteloos grauwe straten waar de ijzeren klepel der armoe  zich liet horen. Doch toen wierp nog geen verderfelijk gedachtegoed zijn schaduw op ons daags bestaan. De levensvreugd der stadbewoners werd toen nog niet vergald door ‘ongedocumenteerde gelukszoekers’ en een linkse wethouder van Sociale zaken Rutger Groot Wassink, die met zijn ordinaire communistenkop de stad verder de afgrond in drijft.

Screenshot_20
Rutger Groot Wassink (1974)

Ook is Amsterdam inmiddels verrijkt met Touria Meliani, wethouder van Cultuur, die met gespitste mond domme monologen uitbraakt: “Ik wil een afspiegeling van de stad terugzien in gevestigde culturele instellingen”. (En waarom heeft Amsterdam een Marokkaanse wethouder van Cultuur?) Edoch, spitse lezer van “E.J. Bron”, wederom buigen de gedweeë burgers van Amsterdam voor een nieuwe gesel die straks gewetenloos zal toeslaan – een gesel die den burgers wederom in het stof zal doen kruipen voor een nieuwe bezetter. Ik had nog de optimistische hoop dat dien naïeve burgers tot inzicht zouden komen en hun stem zouden uitbrengen op de PVV, die dan eindelijk eens ferm de bezem door dien vreselijke Augiasstal zoude halen. Jammer. Dit was toch écht de laatste kans. Desalniettemin, hulde voor Geert Wilders.

Ik wens U allen nog een mooie dag.

(© 2019. Niets uit bovenstaand artikel mag worden gebruikt of gewijzigd op andere blogs/sites zonder de nadrukkelijke toestemming van de webmaster)

 Door:
“Driek”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Integratie", "migratie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", achterlijkheid, Afrika, Allochtonen, Amsterdam, Arabische wereld, Barbarisme, Communisme, cultuurrelativisme, Eurabië, gezond realisme, Groenen, Historie, Illegalen, Immigratie, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, machtswellust, Marxisme, meningsdictatuur, migrantengeweld, Multiculti, nieuw fascisme, political correctness, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

9 reacties op EEN NOSTALGISCHE GEDACHTE…

 1. Harry zegt:

  Al héél lang kan Amsterdam bij mij geen goed meer doen !
  Een schitterende stad die zichzelf totaal naar de verdommenis heeft geholpen .
  Al heel lang opperen de bewoners – in mijn visie – een debiele kijk over het leven .
  Hun eigen verdwaasde tolerantie heeft ze de das omgedaan .
  Over twintig jaar moet je de échte Amsterdammers met een lantaarntje zoeken !
  Zo offeren we een van de mooiste plekken van ons land op aan de kopvoddendoctrine en de drugshandelende-neger-cultuur !

  Miljoenen mensen hebben hun hele leven gewerkt om die stad te maken tot wat ie geworden is .
  En u wordt het verkwanseld door een stel verdomde socialisten .

  En achteraf dan stom gaan zitten kijken hoe dat mogelijk geworden is .
  Ga nú de strijd aan !
  Socialisme tast de hersenen aan , net als Alzheimer .
  Laat het niet zo ver komen .
  En er is geen weg terug !

  Geliked door 3 people

 2. boorzalf zegt:

  Ja Driek, toen was geluk heel gewoon.

  Geliked door 2 people

 3. Tijl Uylenspiegel zegt:

  De machteloze woede die uit het artikel spreekt voel ik behoorlijk mee.
  Weliswaar ben ik geen inwoner van Amsterdam maar van Den Haag en is het hier nog net niet zo erg als daar maar veel scheelt het niet.
  En dat gaat ook op voor Rotterdam en Utrecht, de hele Randstad is verziekt tot in de verste uithoeken en het voelt alsof er geen weg terug meer is.
  Bewoners van ‘de provincie’ mogen zich nu nog gelukkig prijzen maar heel lang gaat dat niet meer duren, de multiculturele hel komt onherroepelijk naar u toe.
  Het rampzalige einde ga ik niet meer meemaken maar ik zou maar wat graag over vijftig of honderd jaar even om het hoekje willen kijken naar de smeulende restanten van wat eens Nederland was, de geschiedenis zal hard oordelen over de politieke elite die dit heeft laten gebeuren.

  Geliked door 2 people

 4. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Best wel grappig eigenlijk; als je in het hedendaagse Europa nationalistische/patriottische gevoelens uit dan wordt je met de nek aangekeken, het is nog net niet in het wetboek van strafrecht opgenomen.
  Bij toeval keek ik vanavond naar de uitzending van de Indy 500, het jaarlijkse racespektakel in Indianapolis, voorafgaand aan de race was er een heel evenement dat zo ongeveer het midden hield tussen Quatorze Juillet en de militaire parade op het Rode Plein.
  Vele tienduizenden burgers bleven diep geroerd staan tot de laatste klanken van het volkslied, militairen stram in de houding saluerend voor vlag en vaderland.
  Daar is het regel en hier….. moet ik het nog uitleggen ?

  Geliked door 2 people

 5. jack black zegt:

  Ergo !
  We geven het recht uit eigen hand aan de moslimzandvreters !

  Politie blaast demonstratie Pegida af in Eindhoven
  VideoEINDHOVEN – De demonstratie in Eindhoven van anti-moslimorganisatie ­Pegida is zondagavond door de politie en loco-burgemeester Renate Richters afgeblazen omdat enkele honderden moslimjongeren de toegang tot de Al Fourqaan-moskee blokkeerden en met stenen gooiden.

  Stenen en stokken vlogen door de lucht, de ME voerde charges uit, de sfeer rond de Al Fourqaan-moskee in Eindhoven was zondagavond rond acht uur ongekend grimmig. De politie verrichtte twaalf arrestaties.

  Pegida blaast betoging bij moskee in Eindhoven af, tegendemonstranten lopen ‘overwinningsmars’
  Lees meer
  Een stukje verderop, in de Kloosterdreef, stonden vijftien Pegida-demonstranten te wachten, omringd door een cordon politiemensen met schilden die hen beschermden. De demonstranten wilden naar de moskee om de hoek, maar rond de moskee blokkeerden enkele honderden moslimjongeren de weg.
  Charges
  Zij stonden ruim een uur tegenover de politie, die in de Robbenstraat enkele charges uitvoerde, waarbij autoramen sneuvelden en enkele moslimjongeren harde klappen kregen. Vier agenten raakten lichtgewond. Na een patstelling van een uur besloot de politie de demonstratie af te blazen omdat de veiligheid van alle betrokkenen – de Pegida-demonstranten, de moslimjongeren, buurtbewoners en politiemensen – niet meer gegarandeerd kon worden. Het groepje ­Pegida-demonstranten werd in een touringcar weggebracht.

  We hebben ons punt gemaakt, ik ben eigenlijk heel tevreden. (…) Het begint nu echt leuk te worden.
  Edwin Wagensveld, Voorman Pegida
  Pegida-voorman Edwin Wagensveld sprak na afloop desondanks van een geslaagde demonstratie. ,,We hebben ons punt gemaakt, ik ben eigenlijk heel tevreden. Het tuig dat het steeds heeft over vrijheid van godsdienst, gunt ons niet de vrijheid om te demonstreren. Hier had keihard een waterkanon op gezet moeten worden. Wij komen nog een keer terug, al kost het de gemeente tonnen. Het begint nu echt leuk te worden.”
  Afblazen
  De politie bracht naar schatting meer dan honderd man op de been om de demonstratie in goede banen te leiden. Aanvankelijk besloot Wagensveld het protest af te blazen, zoals hij eerder deed op 6 mei. Toen wilde hij niet demonstreren in een met geblindeerde hekken afgezet terrein bij de Al Fourqaan-moskee omdat hij ‘niet als apen in een kooi’ wilde staan.

  Deze keer overwoog hij het protest niet door te laten gaan omdat hem naar eigen zeggen tien minuten voor aanvang te verstaan was gegeven dat hij niet met een geluidsinstallatie door de Kruisstraat richting moskee mocht.
  Uiteindelijk kreeg hij die toestemming wel, en vertrokken de Pegida-demonstranten twintig minuten na het geplande tijdstip van zeven uur toch vanaf het CKE-gebouw richting moskee. Alleen liep hun route niet zoals gepland door de Kruisstraat, omdat die door moslimjongeren werd geblokkeerd. De Pegida-stoet, voorafgegaan door politie te paard, maakte een omweg over de Veldmaarschalk Montgomerylaan.
  Omweg
  Eenmaal in de buurt van de moskee was er geen doorkomen meer aan. Even werd overwogen via een omweg alsnog naar de moskee te gaan, maar dat bleek niet haalbaar. Een oproep van het bestuur van de Al Fourqaan-moskee de kalmte te bewaren, had nauwelijks effect.
  Wagensveld zei gisteravond na afloop zich af te vragen of het geweld rond de moskee een juridische staart krijgt. Hij verwees naar ongeregeldheden rond het protest van Kick Out Zwarte Piet (KOZP) in Eindhoven eind vorig jaar.
  Toen werden KOZP-demonstranten bekogeld met eieren en bierblikjes. Zeker twaalf mensen werden daarvoor aangehouden. ,,Dit was veel erger, dus het Openbaar Ministerie kan gaan vervolgen, maar het OM meet in Nederland met twee maten. Als het om moslims gaat, treedt het OM niet op.”

  Geliked door 1 persoon

 6. Jan zegt:

  Volgens het Parool zeur je:

  Autochtoon, kom je witte enclave uit!

  Autochtone Amsterdammers zijn hun dominante positie kwijt, maar ze passen zich aan deze realiteit niet aan. Zij nemen het minst deel aan de multiculturele stad.

  Volgens Crul maken al deze ontwikkelingen het noodzakelijk dat we het integratiedebat anders voeren. Hierbij gaat het al lang om de vraag hoe migranten zich aanpassen aan de autochtone meerderheid. Inmiddels komt daar een vraag bij: hoe gaan autochtone Amsterdammers deel uitmaken van de nieuwe samenleving?

  Om voor een betere aansluiting te zorgen, moet eerst het kwartje vallen bij de nieuwe minderheid. Zij moet inzien dat ze veel te winnen heeft door zich aan te sluiten bij multicultureel Amsterdam. Natuurlijk nemen autochtone Nederlanders een krachtige positie in, kijk maar naar de top van het bedrijfsleven en de politiek. Maar hun witte wereldje wordt steeds kleiner. “Als ze niet meedoen, gaan ze kansen missen.”
  https://www.parool.nl/amsterdam/autochtoon-kom-je-witte-enclave-uit~b9d202f5/

  Geliked door 2 people

 7. Jan zegt:

  De Kalverstraat ligt op de top van de Everest

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s