‘Ik wil een afspiegeling van de stad terugzien in gevestigde culturele instellingen’

Screenshot_7

Wethouder Kunst en Cultuur Touria Meliani (GroenLinks, foto) wil dat diversiteit en representatie beter verankerd worden in het cultuurbeleid in Amsterdam. ‘Ik wil een afspiegeling van de stad terugzien in de gevestigde culturele instellingen’, aldus Meliani vanavond in AT5’s Park Politiek.

Meliani hield deze week de Staat van de Stad-speech waarin ze waarschuwt voor de tweedeling in de stad – arm en rijk -, maar ook Amsterdammers die zich terugtrekken in hun eigen bubbel. ‘Iedereen heeft zijn eigen soort Amsterdam, maar Amsterdam bestaat door de optelsom van die verschillen en het mooiste is als je in die stad al die verschillende mensen tegenkomt.’

Diverser en inclusiever

Dat laatste gebeurt volgens de wethouder te weinig, en dat wil ze bereiken in haar kunstbeleid. Bijvoorbeeld door een nieuw gebouw voor de Meervaart in Nieuw-West, maar ook door culturele instellingen diverser en inclusiever te maken. Meliani: ‘Als we het hebben over representatie, laat ik dat woord gelijk maar op tafel leggen, dan is de representatie in culturele instellingen, de grote instituten, op dit moment nog niet is zoals ik zou willen dat het is.’

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Nuttige idioten", "omvolking", "Verrijking", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, Amsterdam, Barbarisme, belangenverstrengeling, cultuurrelativisme, Elite, establishment, Eurabië, Groenen, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, machtswellust, Marxisme, meningsdictatuur, moralisme, Multiculti, nieuw fascisme, political correctness, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering. Bookmark de permalink .

34 reacties op ‘Ik wil een afspiegeling van de stad terugzien in gevestigde culturele instellingen’

 1. Lucky zegt:

  Voor zover ik het gezien heb, hebben veel mozzlims een uitgesproken en ingebakken hekel aan de westerse kunst en cultuur, ze zullen niet snel in bijv het Rijksmuseum te vinden zijn.
  We zijn hier in Europa en mogen trots zijn op onze kunst en cultuur en wie mee wil doen is welkom.

  Like

 2. Jan zegt:

  Ik denk dat de term ‘kutwijf’ de juiste typering is en dat ik dan zelfs nog ABN bezig

  Geliked door 3 people

 3. Jan zegt:

  HAHAHAHA! De hersenloze
  Amsterdamse wethouder Touria Meliani (GroenLinks) blundert zich door debat heen


  De linkse gekken applaudiseren voor belastingverhoging (klimaatfonds). Het geleuter over ‘cculturele identiteit’ is tenenkrommend. Wauwelen over ‘inclusiviteit’ maar je direct weer afzetten en iedereen in hokjes plaatsen (afspiegeling van etniciteiten) Bedoeld om de maatschappij te slopen en de westerse beschaving. De achterlijke maatschappijen zijn gelijk aan de westerse Het Maxima-complex)

  Like

  • Peter zegt:

   Zondemeer een lekker ding, maar wat een zouteloze beuzelpraat.

   Like

   • boorzalf zegt:

    ??? sex met (rif)apen is verboden.

    Like

   • King Arthur zegt:

    @Peter,
    Ik weet niet waar jouw eergevoel ligt, maar blijkbaar niet tussen je benen???
    Al was dit de laatste vrouw (ehhhh eigenlijk is het een domme theemuts) op deze aardkloot, dan nog zou ik er met een grote boog omheen lopen.

    Like

   • Piet Snot zegt:

    Boor en king, Peter heeft hier al een keer beweerd dat ie een lelijke kerel is.
    Dan begrijpen jullie wel dat hij met alles wel blij is, al mag ie er naast zitten.
    Die lat ligt niet zo hoog bij hem.

    Like

  • boorzalf zegt:

   De ongedocumenteerde ??? ze bedoelt denk ik gelukszoekers, 24 uur gratis opvang, nou boys allemaal naar Amsterdam!!!!!

   Like

 4. Charles Martel zegt:

  Laten we beginnen met de oprichting van een islamitisch operagezelschap (met een ander deuntje dan het gekwijl vanaf de ‘torentjes’.

  Like

 5. annah zegt:

  zij bedoelt hiermee dat er in Nieuw West een x-aantal nieuwe moskee/minaretten moet gebouwd worden ……

  Like

 6. Piet Snot zegt:

  Wat een ontzettend warrig verhaal is dit.
  Ik heb geen flauw idee waar ze het over heeft of wat ze nou precies wil.
  Als ergens behoefte en vraag naar is, dan ontstaat het vanzelf wel, maar blijkbaar zit niemand daar op te wachten.

  Geliked door 2 people

 7. Lucky zegt:

  Iets anders…ies koeltoerr
  https://tpook.nl/2019/05/25/dokter-vraagt-of-gezichtssluier-even-weg-kan-zodat-hij-de-patient-kan-verstaan-tuchtcommissie-komt-meteen-in-actie/?utm_source=tpo&utm_medium=rsswidget&utm_campaign=artikelkop

  Dokter vraagt of gezichtssluier even weg kan zodat hij de patiënt kan verstaan, tuchtcommissie komt meteen in actie.

  Like

  • Piet Snot zegt:

   Erg kinderachtig, maar ik heb nog nooit van die man gehoord.
   Even op youtube gekeken, en daar staat zelfs geen liedje wat ik ooit gehoord heb van die man.

   Like

   • Lucky zegt:

    Ik weet zeker dat je hem wél kent, hij was de zanger van the Smiths en is nu solo.

    Like

   • Piet Snot zegt:

    Ja, ik ken ‘m nu.
    Als het goed is heb ik daar nog een cassettebandje van.
    Best wel leuke muziek uit die tijd.
    Maar ik had ‘m niet herkent in dat bandje, en ze naam ook niet meer.
    Ik had die link nooit kunnen maken met The Smiths.

    Like

   • Piet Snot zegt:

    Nog eentje uit diezelfde tijd, The Cure.
    Deze kan jij dan ook wel.

    Like

  • Lucky zegt:

   Ook hierdoor bekend, hij is een van de weinigen die durft te spreken
   https://www.hln.be/showbizz/muziek/zanger-morrissey-haalt-uit-naar-britse-politici-en-queen-na-aanslag-in-manchester~aec841a5/

   Zanger Morrissey haalt uit naar Britse politici en Queen na aanslag in Manchester

   De uit Manchester afkomstige zanger Morrissey heeft in een vlammend commentaar op Facebook uitgehaald naar de Britse politici in de nasleep van de terreuraanval in de Manchester Arena. “Theresa May zegt dat zo’n aanval ons niet zal breken, maar haar eigen leven brengt ze in een kogelvrije bubbel door en ze hoeft vandaag geen jonge mensen te gaan identificeren in de mortuaria van Manchester”, klinkt het.

   Geliked door 2 people

 8. Tineke zegt:

  En maar om de hete brij heen draaien.
  Ze zit daar voor haar eigen groep.
  Eerst de zorgen uiten over verschil arm en rijk,en dan 40 miljoen uittrekken voor een zooitje onzin.
  De raad moet nog instemmen.
  Wees gerust ,Sylvana vindt je aan je zijde.
  Deze dame zou het goed doen in de fractie van DENK,DENK ik zo maar !

  Geliked door 2 people

 9. Sobieski zegt:

  Ze begint haar stelling al met de aaanhef :”Ik wil…”. Daarmee is genoeg gezegd. Ze heeft niets te willen over dat wat buiten haar eigen prive sfeer uitgaat, maar de wil van de bevolking uit te voeren. En kennelijk is er geen behoefte onder mossels om naar de opera of he theater te gaan (mag so-wie-so niet van hun “profeet”), en “wij”zittten nu ook niet bepaals op hun te wachten. Zou deze dame ook voor “diversiteit” pleiten in de moskees (meer Christenen, Joden an agnosten), de voetbal en basketball teams (proportioneel percentage blanken an Aziaten) en rapper bands (idem)? Zo niet, dan heeft ze haar mond te houden over dit onderwerp.

  Geliked door 3 people

  • Rensk. zegt:

   Grappig wat ik hierboven lees. Dat eeuwige: ik wil ik wil ik wil etc. Je hoort mensen bijna nooit meer zeggen: ik zou zo graag willen dat. Ik hoor het praktisch nooit meer.

   Ik kan er steeds slechter tegen als ze beginnen met ik wil. Dat eeuwige verwende rot gedrag. Ben er tegenwoordig razendsnel klaar mee.

   Like

 10. Tijl Uylenspiegel zegt:

  “Iedereen leeft in zijn eigen bubbel”
  Inderdaad mevrouw dat klopt als een zwerende vinger, parallelle samenlevingen noemen we dat, daar is decennialang voor gewaarschuwd maar degenen die de noodklok luidden werden weggezet als fascisten, als racisten en ga zo maar door.
  Vreemd dat u daar eenzijdig de autochtone inwoners de schuld van geeft, zij waren het niet die moesten integreren, dat waren de andere partijen.
  In plaats daarvan hebben u en uw linkse voorgangers zich er altijd sterk voor gemaakt dat nieuwkomers hun ‘eigen cultuur’ mochten behouden.
  En dat is vreemd, het een sluit het andere namelijk uit! Wie had dat nou gedacht!!
  Dan kan het dus gebeuren dat als Galatasaray kampioen van Turkije wordt er hier grote rellen uitbreken. Zo kan het dat als er in Turkije onrust ontstaat hier hele binnensteden vol staan met Turken met een Turkse vlag.
  Zo kan het dat nieuwkomers die hier al dertig jaar of langer wonen nog geen woord Nederlands spreken.
  Dat Marokkaanse moeders die hier al sinds de zestiger jaren wonen naar de gynaecoloog gaan en tot in de behandelkamer vergezeld worden door hun oudste zoon omdat die alles moet vertalen.

  Als u wilt dat uw instellingen een afspiegeling worden van de ‘samenleving’ (voor zover je daar nog van kunt spreken) dan moeten de nieuwkomers zich daar zelf voor inspannen en niet door ze voor te trekken op basis van hun afkomst.

  Geliked door 3 people

 11. Peter zegt:

  Ze verlaten d’r eigen land en komen dan even vertellen wat er hier allemaal mis is ,tief lekker op met je hele islamzooitje .

  Geliked door 2 people

 12. Hovawart zegt:

  Het verwondert mij altijd dat de steekwoorden ‘cultuur’ en ‘subsidie’ een onlosmakelijk verband schijnen te moeten zijn, meestal in een begeesterende context die aanvangt met de kreet ‘ dan is de representatie in culturele instellingen, de grote instituten, op dit moment nog niet is Zoals IK Zou Willen Dat Het IS.’……niet ‘kan worden’ maar IS, en ook nog reppen over ‘Minder Vrijblijvend…’ Minder vrijblijvend dan dat in het verleden gebeurde.…..de Linksche Looney Brigade met een zak belastinggeld. (leuker kunnen we het niet maken, wel duurder).

  Geliked door 1 persoon

 13. Johan zegt:

  Mevrouw Meliani wil ook meer mensen van kleur in de directies en besturen:

  Aha, duidelijk dus ! Mevrouw is een gore racist. Ze wil alleen maar meer zwartjes en bruintjes in de diverse besturen. Want anders zijn ze niet divers genoeg.

  Als mevrouw nou eens heel snel oprot uit Nederland, dan wordt het wat dat betreft al een stuk beter in ons land.

  Geliked door 2 people

 14. Pietersen zegt:

  Naar mens om te zien en te horen. Zeker dezelfde cursussen gevolgd als Yasses Klaver. Wat een bitch, wacht maar totdat zij haar hoofddoek tevoorschijn haalt en die om doet, deze Marokkaanse mol, dan komt opeens Allah om de hoek kijken met opgeheven vingertje.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s