Ramadan Bombathon 2019 (dag 21)

Geplaatst door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, Islam, ramadan, Rotzakken, Terrorisme. Bookmark de permalink .

7 reacties op Ramadan Bombathon 2019 (dag 21)

 1. Lucky zegt:

  https://tpo.nl/2019/05/26/allochtone-jongeren-belagen-pegida-in-eindhoven-me-voert-charges-uit/

  Allochtone ‘jongeren’ belagen Pegida in Eindhoven, ME voert charges uit
  Pegida-aanhangers en politie gestenigd

  De mobiele eenheid heeft zondagavond in Eindhoven charges uitgevoerd toen betogers met stenen gooiden naar de politie en naar aanhangers van Pegida. Dat gebeurde vlakbij de Al-Fourqaan Moskee aan de Otterstraat tijdens een demonstratie van Pegida tegen de Ramadan.

  Like

 2. Daan Kranenburg zegt:

  Lees dit lijstje dagelijks, neem het maar voor kennisgeving aan, doet me verder niets. Vraag me alleen af wat de bedoeling van dit dagelijks ramadan killing lijstje is? Als dit waarheid is geef dan de feiten er bij aan. Waar vonden de attacks plaats , door wie, who were killed, etc, etc. Of is dit fakenieuws?

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   Fake News? Gaat u hier eens lezen:

   https://www.thereligionofpeace.com/

   Webmaster

   Geliked door 4 people

  • Tistochwat zegt:

   Daan Kranenburg 27 mei 2019 om 00:48

   Geliked door 1 persoon

  • Republikein zegt:

   Ik wil u gaarne verwijzen op een artikel, =https://www.stopdebankiers.com/mythe-van-de-gematigde-moslim/#comment-10987
   2 reacties copy paste ik ff, als het mag, dat maakt wat meer duidelijk:

   rootman 25 mei 2019 at 18:39

   Waar de schrijver gelijk krijgt (hij heeft zeker een punt!) geldt dit evenzeer voor het christendom en judeïsme, aangezien ze diezelfde jaloerse bloedgod vereren. Er zijn echt niet veel verschillen tussen de bloedige wetten en dogma´s in die geschriften. Jezus maakt een uitzondering, door een hoger begrip, en transformatie van die bloedige, jaloerse vijandgod tot een vadergod, maar al sinds Paulus (Romeinse dubbelspion) wordt dat al weer teruggedraaid.

   De moslims vormen dus inderdaad geen uitzondering. Gristenen en zionistische joden zijn minstens zo erg!

   Soms lijkt het bijna een voordeel om analfabeet te kunnen zijn, want dan kan men al die onzin niet lezen!

   Maar ook dat werkt niet, want die goedwillende gelovigen hebben de neiging hun priester/ prediker veel te blind te vertrouwen.

   Een debat vanuit seculiere ratio (´verlichting´) heeft onze culturen voor honderden jaren behoed, de islam eenzelfde soort periode daarvoor, en ook in de joodse cultuur is er een sterke, en positieve bijdrage geweest in onze cultuur (van Erasmus tot Einstein, en hopelijk verder.)

   Maar het is inherent aan een fundamenteel foute, en spiritueel onjuiste groep van monotheïstische rerligies dat er elke keer fundamentalisme en jihadisme/ kruisvaarderschap (de joden laten liever anderen voor hen vechten) optreedt.

   VrijeVogel 27 mei 2019 at 01:25

   rootman, de eerste paragraaf van je reactie is prima en ik kan het er merendeels mee eens zijn. Maar met de rest verkondig je diverse onwaarheden die mij weer eens nopen te reageren omdat het feitelijk religieuze disinformatie en propaganda is.

   =========

   rootman: De moslims vormen dus inderdaad geen uitzondering. Gristenen en zionistische joden zijn minstens zo erg!

   =========

   Nee, “gristenen” zijn niet “even erg”.

   Om te beginnen, WIE noem je “gristenen”? Op zich gebruik je een denigrerende term die christenen dienen te “obectiveren”, teneinde er een object, niet een mens, van te maken. Je bent dus duidelijk niet objectief.

   Laat ik voorop stellen dat ik noch christen ben, noch enige andere bestaande religie aanhang, maar wel in een “super bewustzijn” en metaphysische realiteit “geloof” (weet).

   Je eerste paragraaf was sterk, want je maakt een verschil tussen wat Jesus zou hebben verkondigd (zoals de mythe gaat), en wat diverse christelijke stromingen ervan gemaakt hebben.

   Feit is dat het NIEUWE Testament vrijwel 100 % pacifistsich is. Het enige greintje geweld dat er voorkomt namens christenen is in de vorm van Jezus die het er (eens) over heeft “een zwaard” te brengen aan zijn volgelingen, omdat het volgen van zijn boodschap tot conflicten zal lijden. Verder niets.

   Daarentegen staat het OUDE Testament bol van het meest extreme geweld, inclusief het (ritueel) offeren van de eigen kinderen (hetgeen het offeren van de kinderen van anderen natuurlijk des te meer onbelangrijk maakt). Maar dat is een JOODSE tekst! In die tekst wordt – eenvoudig gesteld – aan joden het bevel gegeven oorlog te voeren aan alle niet-joden. Het is enigzins abstract en absurd, maar tegelijkertijd tragisch expliciet.

   Christenen zouden zich in principe ver moeten houden van die tekst, maar ze is in de loop der eeuwen toch geintegreerd in het dogma van de katholieke kerk (ik meen – uit het hoofd – vanaf ca de 6e eeuw), en de protestantse.

   Hoe het verder ook zij, er is geen enkele christelijke NIEUWE Testament tekst te vinden die ertoe oproept niet-christenen te onderwerpen, te vernederen, danwel te vermoorden.

   Nee, maar neem dan de Koran en de Hadiths wat betreft geweld jegens niet-moslims, en zelfs moslims als ze vrouwen zijn en/of apostaat (afvallige)! Er is teveel om op te noemen. Zoek anti-islam sites om voorbeelden te zien. Ik zou hier een specifieke link kunnen geven, maar die zou als partijdig/vooringenomen kunnen worden weggezet, en er is niets beters dan het ruime aanbod te verkennen.

   Dus nee, ook al ben ik geen christen en meen ik dat het een enorme misvatting en manipulatie is, ik respecteer hoe integere christenen ermee omgaan en accepteer niet dat men christenen ervan beschuldigt even gewelddadig te zijn als moslims en/of joden. Het is niet in de verste verte te vergelijken.

   Evenmin kan ik het tolereren dat de Kruisvaart campagnes niets meer dan “zinloos geweld” zouden zijn geweest. Er zijn allerlei ingewikkelde machtstrijden in te vinden, maar ze hebben er wel degelijk toe bijgedragen de Islam uit Europa te weren, tot de 20e eeuw. Bestudeer de geschiedenis van “Al Andalus” (maar vermijdt de propaganda erover).

   Maar dat zijn allemaal feiten en geschiedenis die we dienen te vergeten, als het aan de huidige machthebbers ligt.

   Daarom moet er extra veel werk van worden gemaakt om de juiste feiten boven tafel te hebben, en discussies helder te houden.

   Overigens ben ik verbaasd dat in dit artikel niet één keer de praktijk van taqiya / taqiyya / takia (er zijn talloze schrijfwijzen) wordt besproken. Een moslim kan “gematigd” lijken, maar feitelijk een taqiya meester zijn.

   Er zijn heus wel gematigde moslims, maar dat zijn diegenen die de Koran (en Hadiths) niet goed hebben begrepen (of uberhaupt gelezen en bestudeerd)…
   Reageer
   rootman 27 mei 2019 at 08:03

   Gristenen definieer ik als christenen die het zionisme hebben geadopteerd of fel steunen. De ergsten zijn de born again evangelicals, maar sinds het Vaticaans concilie is dit ook doctrine in de RK kerk. Het lekt eveneens langzaam door in de officieële protestante kerken. Gezien het grote belang van traditie in de officiële kerken is dit een generaties durend proces (wat op een bepaald ook weer zou kunnen omkeren). Maar met de huidige Soros-paus versnelt het wel. De enige kerken die nog niet door dit mind-virus zijn aangetast zijn de orthodoxe kerken, en uiteraard vele christenen die minder in de pas lopen.

   Takkiya komt in alle monotheïstische religies voor, zoals ik al eerder heb uitgelegd. Bij de meeste vormen van taqqiya, ook de islamitische, gaat het voornamelijk om het weglaten en verdraaien. 2 voorbeelden uit het christendom : ´intelligent design´, een soort hybride evolutietheorie, in circulatie gebracht door Amerikaanse evangelicals, waarin beweerd wordt dat de aarde niet ouder dan 10 000 jaar oud is en evolutie door ´een God´ gestuurd wordt. Totale leugens, want ze geloven er zelf niks van: zij propageren indirect het verhaal van Adam en Eva, en een ´young earth´ van ca 5500 jaar. Een ander voorbeeld zijn de inspanningen van Segers van de christenunie om sexwerkers te ´redden´. Die zondige vrouwen interesseren hun totaal niet, zij willen een verbod doordrukken. Wat betreft het judeïsme hoeven we niet verder te kijken dan het motto van de mossad. Alle 3 hebben perioden van geweld en gematigdheid gekend. Verlichting heeft plaats in de culturen, en hun houding tov de religie (slechts 5 % van mensen zijn ècht religieus, evenals 5 % dat echt niet zijn, de rest leeft daartussen). De religies zelf worden niet verlicht; veranderen eigenlijk slechts door schisma´s.

   Het is dus belangrijk zeer kritisch te kijken naar achterliggende motieven bij elke bewering van vertegenwoordigers een van deze 3 takken van dezelfde religie. Maar er wordt niet altijd gelogen, en men kan dus niet zonder meer een agenda plakken op die uitlatingen.

   Mijn voornaamste bezwaar tegen de islam is dat het zo vreselijk on-sexy is! Maar ja, dat is een erg persoonlijke reden. Ik zie echter zelfs in de VS bij de christenen een sterke secularisatie. En zelfs in de 3e wereld! Geen sterke innerlijke kracht zoals in de middeleeuwen en renaissance om islamisering tegen te gaan. Daarom maakt het evangelisch cristendom (meer sekte dan religie) en het salafisme (een sekte en ketterij in de islam) zo´n opgang: sekten zijn een terugval en een primitiever antwoord op de religieuze behoeften van degenen die secularisatie niet actief, maar meer als kudde gevolgd hebben.

   Zo, dat is makkelijk, kost weinig moeite en bespaart tijd, dat copy/pasten, ben meer van de econometrie, alles is energie!

   Ja, waarom dit lang verhaal?

   Nou, anders leest niemand het, makkelijk zat, en ongelijk is een bult.

   Omdat ik ook een vrije vogel ben zal mijn voorkeur wel duidelijk zijn.

   Like

  • Harry zegt:

   De zoveelste onnozelaar meldt zich !
   Wat is het volgende ?
   “Ze zijn héus niet allemaal zó , hoor ” !
   “Ik heb een buurman , die is altijd reuze aardig ” !
   “De turkse groenteboer heeft écht verse producten ” !
   “Ach er vallen ook veel moslimslachtoffers , hoor ” !
   En die paar blanken die om zeep geholpen worden , dat is gewoon een beetje collateral damage .

   Lees je verder nog wel eens iets , Daan ?
   Of doet je dat verder ook niks ?
   Je kunt ook gewoon alles ontkennen en negeren , d ‘as lekker rustig joh .
   En als het joelende moslimtuig bij je op de stoep staat met zwaarden , hakmessen , bijlen en kalashnikovs , dan heb je tot dán toe tenminste geen zorgen hoeven hebben .

   Je kent die fameuze uitspraak wel ; ich habe es nicht gewuszt !?

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s