Salvini spreekt kerkfunctionarissen tegen: “Houdt u zich bezig met de islamitische fundamentalisten!”

Screenshot_1

(Vertaling: E.J. Bron)

De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken, Matteo Salvini (Lega), heeft zich weer eens impopulair gemaakt bij de katholieke kerk – en wel uitgerekend, omdat hij zich tijdens een verkiezingsoptreden met de rozenkrans liet zien (foto). Kardinaal Marcello Semeraro vond het daarop gepast om de “politieke instrumentalisering van de naam van God” door Salvini “verwerpelijk” te noemen.

Duits - Zuerst

Tijdens de grote manifestatie van rechts-populistische partijen vorige week zaterdag in Milaan had Salvini een rozenkrans in zijn hand, die hij ook een keer kuste. “Ik ben bereid mijn leven te geven voor Italië”, verklaarde hij en adviseerde zichzelf en alle aanwezigen het “onbevlekte hart” van Maria evenals de zes beschermheiligen van Europa die hij opnoemde. Tegelijkertijd bekritiseerde Salvini de paus, die opkomt voor het opnemen van migranten. “Met onze regering hebben we feiten geschapen en het aantal doden in de Middellandse Zee tot nul teruggebracht. Dat zeg ik ook tegen paus Franciscus, die juist vandaag weer sprak van de noodzakelijkheid om doden in de Middellandse Zee te verhinderen”, aldus Salvini. Toen de minister van Binnenlandse Zaken de paus noemde, regende het gefluit van de kant van de Lega-activisten die op het Domplein in Milaan bijeengekomen waren.

Het katholieke weekblad “Famiglia Cristiana” bekritiseerde daarop “religieuze instrumentalisering betreffende de systematische schending van mensenrechten in Italië”. De Siciliaanse bisschop Domenico Mogavero, die zich demonstratief inzet voor een open migratiepolitiek, beschuldigde Salvini van “arrogantie”. “We kunnen niet toestaan dat de symbolen van ons geloof misbruikt worden om een politiek te bedrijven die volledig tegenstrijdig is aan de evangelische boodschap. Wie Salvini ondersteunt, kan zichzelf geen christen noemen, omdat hij het gebod van de liefde verwerpt”, aldus Mogavero.

Salvini reageerde gelaten op de kritiek. “De kerkmannen zouden zich niet met mij en mijn rozenkrans, maar met de islamitische fundamentalisten moeten bezighouden, die onze geschiedenis willen uitroeien”, zei de chef van de Lega.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Vluchtelingen", achterlijkheid, asielwaanzin, belangenverstrengeling, cultuurrelativisme, demoniseren, Eurabië, gezond realisme, Historie, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Italië, katholieke kerk, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, LEGA, Linkse christenen, Linkse Kerk, meningsdictatuur, moralisme, Moslims, Naïviteit, Nationalisme, Patriottisme, Paus Franciscus, political correctness, praatjesmakers, Rotzakken, soevereiniteit, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfbeschikking, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

3 reacties op Salvini spreekt kerkfunctionarissen tegen: “Houdt u zich bezig met de islamitische fundamentalisten!”

 1. paulzwueste zegt:

  Salvini.
  Fantastische kerel!

  Like

 2. Mary zegt:

  Grappig dat Mogavero vind dat de symbolen van het geloof misbruikt worden om politiek te bedrijven, de katholieke kerk, de “paus” doet niet anders dan politiek bedrijven!!!!

  Like

 3. Johan de Derde zegt:

  Veel italiaanse burgers hebben op de juiste persoon gestemd, respect. 60% van de nederlanders hebben niet gestemd. m.a.w. die 60% mogen nu niet gaan klagen hoe slechter het gaat worden in Nederland jullie hebben geen Nationale gevoelens en respect, vechten is jullie vreemd ik vraag mij af wat jullie voorouders daarvan vinden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s