Draai om de oren voor het establishment en geweldige successen voor de ware volksvertegenwoordigers – een overzicht van de EU-verkiezingen

Screenshot_35

(Door: Niki Vogt – Vertaling: E.J. Bron)

Tot nu toe hebben de Europese Parlementsverkiezingen nauwelijks de beroemde hond achter de oven vandaan gelokt. “Als je een opa hebt, stuur hem naar Europa”, spotte het volk. Lange tijd gold dit parlement als lucratief, maar onbelangrijk zijspoor voor aan de dijk gezette politici. Het was Nigel Farage, die het toneel van het Europees Parlement af en toe in een arena voor intellectuele duels met een scherp floret veranderde, maar zijn optredens waren zelden lang, want de tegenstander was wat dit betreft meestal ongewapend. Hij was lange tijd weg en men hoorde niet veel meer uit het Europees Parlement… behalve uitermate onverkwikkelijke resultaten over de hervorming van het auteursrecht. Maar Farage is weer terug, en hij neemt deze keer veel Europese vrienden met zich mee. Het zal bont en divers worden in het EU-parlement.

Die Unbestechlichen

Draai om de oren voor het establishment en geweldige successen voor de ware volksvertegenwoordigers

Duitsland:

In enkele “nieuwe” oude deelstaten haalde de AfD bij deze verkiezingen zelfs de eerste of tweede plaats. In Brandenburg haalde ze met meer dan 20% van de stemmen de eerste plaats voor de CDU met 18%. In Sachsen kon de AfD met 29,7% voor de CDU met 26,9% op de eerste plaats komen. Ook in andere deelstaten boekte ze winst. Landelijk kon de AfD echter slechts 11% van de stemmen winnen. Ze zal met 11 zetels in het Europees Parlement vertegenwoordigd zijn.

Volgens de officiële regeringssite heeft de CDU, met 22,6% en de CSU met 6,3%, een historisch laag resultaat behaald en heeft ze samen met de SPD (15,8%) als “grote coalitie” een zware nederlaag geleden. Bij de Groenen heeft Greta Thunberg blijkbaar effect: met 20,5% staan de Groenen op de tweede plaats. We mogen ons nu al verheugen op vele verboden, strafbelastingen en economische vernietigingsmaatregelen.

Groot-Brittannië:

Nigel Farage, die ik heb leren kennen en waarderen, is een vechter, en eentje met een indrukwekkende discipline, een hoge amusementswaarde en is bikkelhard. Hij werd als jongeman door een auto overreden en overleefde. Hij kreeg kanker en overleefde. Hij crashte met zijn vliegtuig, omdat de reclamebanier van UKIP in de motor terechtkwam en strompelde onder het bloed weg van het wrak, ging echter door. Hij verlaat UKIP, maar met zijn nieuw opgerichte Brexit Party haalt hij binnen enkele weken in de peilingen de oude partijen in. Omdat de Britten vanwege de eeuwig uitgestelde en nog steeds niet voltrokken Brexit ook aan de EU-verkiezingen meedoen, hebben de EU-groten met het gedoe rondom de condities voor uittreding zichzelf een ei op het scheenbeen gespijkerd. Want de heer Farage en zijn mensen komen met een team van 28 afgevaardigden in het Europees Parlement en zullen daar de boel behoorlijk wakker schudden, zoals de BBC vanmorgen meldde. De Brexit Party van Nigel Farage haalde vanuit het niets 31,6% van de stemmen, en is zodoende veruit de grootste partij van Groot-Brittannië met 5.244.893 stemmen. Op de tweede plaats komen de Liberal Democrats met 20,3% en 15 afgevaardigden. Dat zal een vrolijke boel worden.

Italië:

De tweede sterke man op het patriottisch-EU-sceptische toneel is de Italiaan Matteo Salvini, die in zijn vaderland eveneens een held geworden is. Sinds het bondgenootschap bestaande uit de Lega en de Vijfsterrenbeweging de regeringszaken heeft overgenomen, is het aantal nieuw aankomende migranten en ook het aantal verdronken vluchtelingen met 90% gedaald. Minister van Binnenlandse Zaken Salvini smeedde voor de EU-verkiezingen een “Europese Alliantie van de Volkeren en Naties”, waartoe niet alleen het “Rassemblement National” van Marine Le Pen is toegetreden, maar ook de Oostenrijkse FPÖ met Harald Vilimsky. De Duitse AfD onder prof. Meuthen, de Nederlandse Geert Wilders en zijn PVV zijn er eveneens bij, evenals het Belgische Vlaams Belang, de Conservatieve Volkspartij uit Estland rondom Jaak Maadison, de Sme Rodina uit Slowakije, “De Ware Finnen” en de Deense Volkspartij. De kiezers in Italië zien daarom in hem de leider en wegwijzer van een nieuw Europa en bedankten hem daarvoor met 31% van de stemmen (vijf jaar geleden toen zijn Lega aan de verkiezingen meedeed, waren dit nog 6,2% geweest). Salvini zal de motor zijn die een nieuw, opkomend Europees rechts zal aanvoeren en Europa zal veranderen.

Frankrijk:

De nationaal-conservatieve partij “Rassemblement National” onder Marine Le Pen kon naar verwachting de eerste plaats veroveren. Ze kreeg ongeveer 23,7% van de stemmen, “La République En Marche” van Macron haalde 22,5%. Ook hier, net als in veel andere EU-landen, geven deze verkiezingen een fundamentele richtingsverandering aan, die weliswaar in de relatief tandeloze Raad van Europa niet zoveel zal veranderen – voorlopig – maar een duidelijk signaal naar de wereld stuurt dat de dingen in het spectrum veranderd zijn. En dat zullen we wel degelijk merken.

Oostenrijk:

De ÖVP van kanselier Sebastian Kurz kon een duidelijke overwinning behalen met 35,4%, gevolgd door de SPÖ met 23,6%. De door schandalen geteisterde FPÖ behaalde 18% van de stemmen. In de Alpenrepubliek is Greta nog niet zo en vogue en kregen de Groenen 8% van de stemmen.

Hongarije:

De Hongaarse volkspartij “Fidesz”onder minister-president Viktor Orbán is weliswaar geen lid van de alliantie van Salvini, zal echter met stemmingen zeker aan diens zijde staan. Zijn partij heeft in Hongarije de verkiezingen overduidelijk gewonnen en wel met een percentage waarvan de zogenaamde “volkspartijen” hier alleen maar kunnen dromen: 52% van de stemmen. Democratie kan ook leuk zijn.

Zweden:

Uitgerekend in Zweden, het thuisland van de nieuwe klimaat-heilige Greta Thunberg, hebben de Groenen zware verliezen moeten incasseren. Hadden zij tot nu toe vier zetels in het EU-parlement, nu hebben ze er nog maar twee. In Zweden hebben zij met 9,6% van de stemmen bijna de helft aan instemming verloren. De grootste partij blijven de sociaaldemocraten met 25,1%, de “rechts-populisten” van de ZwedenDemocraten haalden 16,9%.

Het spookbeeld van het establishment is er nu: een alliantie van de echte volksvertegenwoordigers

Ongeveer een vierde deel van de zetels zullen de o zo slechte rechtsen waarschijnlijk in het parlement krijgen, jammerde men al voor de verkiezingen achter de muren van de in verzet komende volkeren heel goed beschermde regeringspaleizen. En exact zo ging het ook.

De EU-verkiezingscampagne werd met alle middelen en veel polemiek gevoerd. Men mag er van uitgaan dat het “Ibiza-schandaal” in Oostenrijk – een smerige, strafbare geheime dienst actie, gepubliceerd door de “Spiegel” – absoluut niet toevallig enkele dagen voor de EU-verkiezingen naar buiten werd gebracht. De gevestigde partijen trokken alle registers open en werkten – bij gebrek aan argumenten – met platvloerse leuzen en belastering. Zonder de EU zou weldra het spook van een oorlog Europa weer teisteren, en dat zou dan uiteraard de schuld zijn van die boze populisten. Elke kritiek op de zelfverheerlijking van de EU-groten en hun dictatoriale betutteling, op de voortdurende crisis van het euro-systeem, op de immigratiegolf en diens desastreuze gevolgen, op de onderdrukking van de volkeren en hun uitbuiting in de “EUSSR”werd onmiddellijk zwartgemaakt als rechts-populistisch nazisme.

Het establishment kan niets positiefs tegenover de echte volkspartijen stellen

Echte programmatische uitspraken, waarmee de burgers van Europa het van ganser harte eens zouden kunnen zijn, die zouden kunnen zorgen voor licht aan het einde van de donkere tunnel van de EU – vergeet het maar. De “pro-Europese” propaganda putte zich uit in griezelen en gescheld tegen “rechts”. Een gigantische Europa-demonstratie met een geschatte 150.000 deelnemers op 19 mei in 50 steden van Europa kon niets anders naar voren brengen dan de slogan “Jouw stem tegen nationalisme!” De grote demonstraties bleken echter vermoeide marsen van enkele tienduizenden gedwongen gerekruteerde mensen van NGO´s, kerkelijke en politieke functionarissen van het gevestigde media-, klimaat- en politieke circus. Organisaties zoals Pro Asyl, Campact, Avaaz, Attac, Open Borders en diverse klimaatbeschermers evenals allerlei soorten goedmenschen. Ze kwamen allemaal bij elkaar tegen rechts, sleepten al lang geen populaire muziekhelden van twintig jaar geleden nog een keer op het podium.

Totaal andere manier van denken in Europa: men zal zich met het “smerige vierde deel” bezig moeten houden

Zo verkeerd ziet het establishment het helemaal niet met zijn “eindstrijd Europa”-leuzen. Ze voelen heel goed dat hun tijdperk ten einde gaat, en ze zullen elk walgelijk middel gebruiken om dit te vertragen. Natuurlijk weten ze allemaal dat een meneer Salvini of Nigel Farage de nieuwe volkshelden zijn. De Britten hebben hem daarom binnen enkele maanden naar de top gekozen, omdat zij helemaal zat zijn van de dictatoriale EU en omdat ze de ongecontroleerde immigratie willen stoppen, die hun eiland in een heksenketel heeft veranderd. Dat is een onbetwistbaar feit, dat echter tot geen enkel inzicht in Brussel leidt.

Volgens de tot nu toe bekende uitslagen krijgen de conservatieven (EKR), de rechts-populisten (ENF) en de EU-sceptici (EFDD) samen 172 van de in totaal 751 zetels, wat overeenkomt met 23%.

Datgene wat dit “smerige vierde deel” van de “boze rechtsen” zo gevaarlijk maakt voor het establishment is niet eens het aantal zetels. Het is veelmeer de kwaliteit van de mensen die gevreesd wordt door het EU-systeem.

Want wie voor de “rechts-populisten” in het Europees Parlement komt, heeft al meer dan een vuurdoop achter zich. Dat zijn allemaal mannen en vrouwen die moed en pit hebben, standvastig zijn, handelen uit overtuiging, die geleerd hebben om een stevige tegenwind uit te houden. Die geterroriseerd en vreselijk aangevallen werden, wier leven meer dan eenmaal werd bedreigd. Dat zijn standvastige mensen, die niet zullen wijken. Die geen blad voor de mond zullen nemen, niet buigen voor de tijdgeest uit angst om maatschappelijk geïsoleerd te worden en een carrière te verliezen. Dat alles hebben deze mensen al lang achter zich.

Ook in Duitsland zal men de AfD niet lang meer gewoon kunnen negeren en in de hoek van de boeman kunnen drukken.

Bron:
https://dieunbestechlichen.com
Door: Niki Vogt

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Populisme", Europa, Europees Parlement, EUSSR, gezond realisme, Nationalisme, Patriottisme, soevereiniteit, Verzet, Vrijheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

10 reacties op Draai om de oren voor het establishment en geweldige successen voor de ware volksvertegenwoordigers – een overzicht van de EU-verkiezingen

 1. Benesha zegt:

  In België werd extreem rechts ook de grote winnaar

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   Hoezo . . . “extreem rechts”!!??

   Dat valt me ook steeds opnieuw bij de tv op: het “rechts-radicale” Rassemblement National, de “extreem rechtse AfD” enz., enz.

   Ik hoor echter NOOIT bijvoorbeeld de “links-fascistische” Groenen

   Geliked door 7 people

   • g van dijk zegt:

    zo is het

    Geliked door 2 people

   • Mary zegt:

    Inderdaad er is niks extreems aan en al helemaal niet in vergelijking met links die alles maar dan ook alles aan negativiteit onder hun vliesje van “sociaal zijn” naar voren brengt, die schuwen nu werkelijk niets, de huidige “rechtse” (wat vroeger de linkse partijen pretendeerde te zijn maar nooit zijn geweest) partijen zijn er voor het eigen volk door het eigen volk, zijn recht door zee, gebruiken geen enkel geweld en huren dat ook niet in bij een Soros etc..Als we het in realiteit gaan bekijken bestaat er alleen maar extreem, racistisch, radicaal etc. links!!!

    Geliked door 3 people

   • Tineke zegt:

    Dat valt mij ook altijd op.en het irriteert me mateloos !

    Geliked door 2 people

  • King Arthur zegt:

   Is Benesha een trolletje of zo???
   Of gewoon domweg de facistische kranten citeren met hun gewouwel??

   Geliked door 3 people

   • Piet Snot zegt:

    Inderdaad dat laatste.
    Gewoon mee lullen met de meute, sta je altijd aan de “veilige en goede” kant.
    En heb je toch iets gezegd.

    Like

  • Tistochwat zegt:

   Benesha 27 mei 2019 om 19:49

   In België werd extreem rechts ook de grote winnaar

   Wat is er ‘extreem’ aan gezond verstand en aan gevoel voor rechtvaardigheid?
   Er bestaat alleen maar extreem, intolerant, agressief, haatzaaiend, links ‘deugvolk’.

   Geliked door 2 people

 2. Rensk. zegt:

  Standvastige mensen, die de vuurdoop al gehad hebben en zich door niets en niemand laten manipuleren. Die niet zullen wijken.Die handelen uit overtuiging. Zou mooi zijn als dat geschreven stuk hierboven de realiteit gaat worden.
  Ik hoop het.

  Geliked door 2 people

 3. Nemesis zegt:

  Die zin hier ” Het zal bont en divers worden in het EU-parlement.”

  Was dat nu niet net wat ze wilden in de EU, bont en divers LOL

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s